Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 626.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Zvučne kartice - Generalni Topic

Imam intergriranu zvučnu, Realtek ALC1150.

Ako mi netko može pomoć s ovim softverom, bio bih zahvalan. Dakle, imam Creative Sound Blaster X-Fi MB3 program i HyperX Cloud PRO headset spojen na stražnji panel. Zanima me da li mi u programu treba biti postavljeno na Stereo, Headphones ili 5.1/7.1 Surround (slika br.1 : http://i.imgur.com/d9XjfzA.jpg) ?

Želim primjeniti virtualni surround, pa sad nisam siguran kako to izvesti, da li treba staviti na 7.1 surround ili pak da stavim na Headphones pa onda naštimam Surround slider na 100 % (slika br. 2 : http://i.imgur.com/2S9Obqn.jpg) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
AngryBird kaže...

Ako mi netko može pomoć s ovim softverom, bio bih zahvalan. Dakle, imam Creative Sound Blaster X-Fi MB3 program i HyperX Cloud PRO headset spojen na stražnji panel. Zanima me da li mi u programu treba biti postavljeno na Stereo, Headphones ili 5.1/7.1 Surround (slika br.1 : http://i.imgur.com/d9XjfzA.jpg) ?

Želim primjeniti virtualni surround, pa sad nisam siguran kako to izvesti, da li treba staviti na 7.1 surround ili pak da stavim na Headphones pa onda naštimam Surround slider na 100 % (slika br. 2 : http://i.imgur.com/2S9Obqn.jpg) ?

prva stvar spoji slušalice na front panel jer je na straznjem panelu vrlo vjerovatno line out ne pojacalo za slusalice,virtualni surround nece puno znacit ako su slušalice stereo(a i ako su 6.2 ili slicne kombinacije onda ti ni ne treba virtualno),po meni samo zezne zvuk svo to procesiranje digitalno tako da probas sve to pogasit i onda vidi kako ti se cuje trebalo bi se bolje cut nego sa tim surroundom virtualnim, eventualno smart volume mozes ostavit upaljeno ali samo za filmove di se jace cuje muzika od glasova,cristalyzer je zapravo digitalni loudness i jako loše utjece na kvalitetnu snimku dok na velikim kompresijama nekad pomogne visokim tonovima,bass boost nije ništa drugo nego smanjivanje srednjih i visokih tonova(digitala).

13 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
AngryBird kaže...

prva stvar spoji slušalice na front panel jer je na straznjem panelu vrlo vjerovatno line out ne pojacalo za slusalice,virtualni surround nece puno znacit ako su slušalice stereo(a i ako su 6.2 ili slicne kombinacije onda ti ni ne treba virtualno),po meni samo zezne zvuk svo to procesiranje digitalno tako da probas sve to pogasit i onda vidi kako ti se cuje trebalo bi se bolje cut nego sa tim surroundom virtualnim, eventualno smart volume mozes ostavit upaljeno ali samo za filmove di se jace cuje muzika od glasova,cristalyzer je zapravo digitalni loudness i jako loše utjece na kvalitetnu snimku dok na velikim kompresijama nekad pomogne visokim tonovima,bass boost nije ništa drugo nego smanjivanje srednjih i visokih tonova(digitala).

Ne znam za taj line out, ali uglavnom, spojio sam headset iza jer kada ga spojim na front panel, zvuk je nekako muffled (malčice kao pod vodom) i definitivno je lošije kvalitete nego kada je spojen direktno na matičnu! (bez obzira na postavke u Sound blasteru).

Slušalice jesu čistokrvni stereo, al bih htio isprobati taj virtual surround.

Kažeš, Crystalizer bih trebo ugasit.

11 godina
protjeran

pogledaj u biosu jeli moguce namistit audio front panel connection mode, crystalizer osobno koristim samo za youtube videa lošije kvalitete al svaku mp3 ili flac muziku mi samo zezne zvuk.

edit: 

sa stranice: http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=328

.........All analog I/O are input and output capable, and headphone amplifiers are also integrated at three analog output ports (port-D/port-E/port-F). All analog I/Os can be re-tasked according to user definitions..........

pardon nisan pogleda ranije prica san napamet, znaci može iza slušalice 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 23:00 (dabar_solta).
10 godina
neaktivan

Evo neki mini review moja zvucne..

Imam Soundblaster x-fi fatal1ty FPS edition.. Dakle high end zvucna koju sam u svoje vrijeme platio vise od 1000 kn.. I pozalio. Opcenito soundblaster je najveca prevara po meni, driveri su doslovno jedna velika nula i podrska takoder. Problema masu, jedan dan ne radi front panel, drugi dan ne radi sama zvucna, pa kaze reinstaliraj drivere pa ne prepoznaje zvucnu, pa kaze krivi driveri a ocito je da su dobri, pa trazi po onom njihovom đumbusu od stranice drivere opet... Mislim da nije bilo dana kad mi je radila kako treba, a evo trenutno mi vec tjedan dana naradi front panel i ne mogu nista napravit. Katastrofa, od svih tih problema nisam vjerojatno ni stigao poslusat nista i ocijeniti jel bar zvuk valja

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...

pogledaj u biosu jeli moguce namistit audio front panel connection mode, crystalizer osobno koristim samo za youtube videa lošije kvalitete al svaku mp3 ili flac muziku mi samo zezne zvuk.

edit: 

sa stranice: http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=328

.........All analog I/O are input and output capable, and headphone amplifiers are also integrated at three analog output ports (port-D/port-E/port-F). All analog I/Os can be re-tasked according to user definitions..........

ak sam sad dobro shvatio, mogu onda normalno spojit headset na stražnji panel?

to mi se ćini kao bolja solucija, nezz zasto ali kada spojim na prednji panel bilo koje slušalice, njihov zvuk je lošiji...

-U vezi onog drugog pitanja za softver, konkretno za program Sound Blaster X-Fi MB3, pod advanced settings (vidi sliku : http://i.imgur.com/d9XjfzA.jpg),

jel tu trebam stavit ono što koristim (Slušalice/Headphones jel) ili ono što želim čut (surround 5.1/7.1) ? To mi nije jasno

11 godina
protjeran
foobar333 kaže...

Imam Soundblaster x-fi fatal1ty FPS edition.. Dakle high end zvucna koju sam u svoje vrijeme platio vise od 1000 kn.. I pozalio. Opcenito soundblaster je najveca prevara po meni, driveri su doslovno jedna velika nula i podrska takoder. Problema masu, jedan dan ne radi front panel, drugi dan ne radi sama zvucna, pa kaze reinstaliraj drivere pa ne prepoznaje zvucnu, pa kaze krivi driveri a ocito je da su dobri, pa trazi po onom njihovom đumbusu od stranice drivere opet... Mislim da nije bilo dana kad mi je radila kako treba, a evo trenutno mi vec tjedan dana naradi front panel i ne mogu nista napravit. Katastrofa, od svih tih problema nisam vjerojatno ni stigao poslusat nista i ocijeniti jel bar zvuk valja

garancija?!!!!

imam soundblaster xfi usb i nikad problema nikakvih, software je ludilo , cak ima highpass/lowpass namještanje 48db/oktavi(mono bas ali za 40-125hz nije ni bitno stereo) ,cak neku vrstu kompresora(smart volume),čudo šta su sve nabili u kutiju duvana i za male pare

11 godina
protjeran
AngryBird kaže...
dabar_solta kaže...

edit: 

to mi se ćini kao bolja solucija, nezz zasto ali kada spojim na prednji panel bilo koje slušalice, njihov zvuk je lošiji...

-U vezi onog drugog pitanja za softver, konkretno za program Sound Blaster X-Fi MB3, pod advanced settings (vidi sliku : http://i.imgur.com/d9XjfzA.jpg),

jel tu trebam stavit ono što koristim (Slušalice/Headphones jel) ili ono što želim čut (surround 5.1/7.1) ? To mi nije jasno

aha, kad staviš 7.1 onda postaje line out , kad namjestiš headphone tek onda je ukljuceno pojacalo za slušalice na tom izlazu po sluzbenoj stranici kako piše, dok je onaj (http://i.imgur.com/2S9Obqn.jpg) zaokruženi taj virtual surround , meni osobno virtual surround zvuci ko šta si napisa gore, pod vodom.

13 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
AngryBird kaže...
dabar_solta kaže...

edit: 

aha, kad staviš 7.1 onda postaje line out , kad namjestiš headphone tek onda je ukljuceno pojacalo za slušalice na tom izlazu po sluzbenoj stranici kako piše, dok je onaj (http://i.imgur.com/2S9Obqn.jpg) zaokruženi taj virtual surround , meni osobno virtual surround zvuci ko šta si napisa gore, pod vodom.

valjda. al zar nije pravilo da se postavi na ono što se koristi (u mom slučaju je to headset tj. Headphones) ? I onda eventualno bi mogao u Windowsu, u control panelu pod Sound, ić na Configure Speakers i staviti ga na 5.1 ili 7.1 surround...

11 godina
protjeran

slušalice su 2 zvucnika, da su ti 8 zvucnika u slušama onda da, a na dva ti je onaj virtual surround iz ocitih razloga

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam sound blaster zvučnu (ne tu koju ti imaš) i narediš na headphones, a ako želiš uključiš surround (tamo gdje je slider), sliderom odrediš koliko će se zvuk procesuirati tj. koliki je intenzitet efekta. Inaće surround nikad ne koristim za glazbu.

BTW. mislim da ti je malo previše staviti na 90%. Ja kada koristim surround stavim 65%, crystal 50-65% i bass 50%. To su inaće neke "tvorničke postavke", ispod slidera ima mali trokutić... ugl pogledaj sam. SLIKA

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 3:33 (headshot).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
foobar333 kaže...

garancija?!!!!

imam soundblaster xfi usb i nikad problema nikakvih, software je ludilo , cak ima highpass/lowpass namještanje 48db/oktavi(mono bas ali za 40-125hz nije ni bitno stereo) ,cak neku vrstu kompresora(smart volume),čudo šta su sve nabili u kutiju duvana i za male pare

Ma kartica ima vise oko 5 godina tako da garancija odpada, ima i ova masu postavki al kao sto sam rekao za đabe su kad kartica ne vrijedi.

13 godina
neaktivan
headshot kaže...

Imam sound blaster zvučnu (ne tu koju ti imaš) i narediš na headphones, a ako želiš uključiš surround (tamo gdje je slider), sliderom odrediš koliko će se zvuk procesuirati tj. koliki je intenzitet efekta. Inaće surround nikad ne koristim za glazbu.

BTW. mislim da ti je malo previše staviti na 90%. Ja kada koristim surround stavim 65%, crystal 50-65% i bass 50%. To su inaće neke "tvorničke postavke", ispod slidera ima mali trokutić... ugl pogledaj sam. SLIKA

Ja imam sound blaster program samo, služi za poboljašavanje intergrirane zvučne. Onda pretpostavljam da i ja trebam stavit na headphones, jer ak stavim na 5.1 surround, program misli da imam sustav od 6 zvučnika oko sebe, jel tak?

edit: Jel normalno da u Windows Sound control panelu nemam Speakers (Sound Blaster X-Fi MB3), nego samo Speakers (Realtek High Definition Audio) ? klikno sam na show disabled/disconnected devices i opet ga nema...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 14:27 (AngryBird).
11 godina
protjeran
pa zar nije taj sound blaster zapravo realtek ćip sa creative softverom?
tvornićke postavke i nisu baš nešto al kako ko voli, probajte pogasit sve pa poslušat neku dobru snimku mozda vam se svidi.
@foobar ako je kartica na pcie javi ako budes prodava :)
16 godina
neaktivan
AngryBird kaže...
headshot kaže...

Ja imam sound blaster program samo, služi za poboljašavanje intergrirane zvučne. Onda pretpostavljam da i ja trebam stavit na headphones, jer ak stavim na 5.1 surround, program misli da imam sustav od 6 zvučnika oko sebe, jel tak?

edit: Jel normalno da u Windows Sound control panelu nemam Speakers (Sound Blaster X-Fi MB3), nego samo Speakers (Realtek High Definition Audio) ? klikno sam na show disabled/disconnected devices i opet ga nema...

Da, ako stavi[ 5.1 surround on će mislit da imaš 5.1. Kod mene čak ni neće raditi ako tako namjestim, radi samo sa stereo/headphones. Moguće da tebi radi na svakoj postavki jer je realtek taj koji definira jel stereo ili 5.1.

Nisam siguran za control panel, ali pogledaj u device menager-u pod sound, video and game controllers. Ali mislim da je normalno jer tebi signal ide iz integrirane zvučne, program je tu samo da malo izmjeni taj signal.

13 godina
neaktivan
headshot kaže...
AngryBird kaže...
headshot kaže...

Da, ako stavi[ 5.1 surround on će mislit da imaš 5.1. Kod mene čak ni neće raditi ako tako namjestim, radi samo sa stereo/headphones. Moguće da tebi radi na svakoj postavki jer je realtek taj koji definira jel stereo ili 5.1.

Nisam siguran za control panel, ali pogledaj u device menager-u pod sound, video and game controllers. Ali mislim da je normalno jer tebi signal ide iz integrirane zvučne, program je tu samo da malo izmjeni taj signal.

Ok, hvala na pojašnjenju, 

a za ovu drugu stvar, mislim da bih imao prikazan Speakers (Sound Blaster) da imam tu zvučnu. nevažno...

Spustio sam surround slider na 65 % i to je to. E sad, obzirom da sam naredio u Sound blasteru da bude na Headphones, jel bi mi važila caka da u Windows Sound control panelu konfiguriram Speakers (Realtek High Definition Audio) na 5.1 Surround ? Jer po meni, onda bih trebao imat kao 2.0 virtual surround...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 18:45 (AngryBird).
11 godina
protjeran

lipo san vam gori napisa da je 7.1 ili 5.1 oznaka koliko ima stvarnih zvućnika ,nemoš nikako na 2.0 slušalice namistit 5.1 , SAMO taj virtual surround slider mozes koristit(a i to nema veze sa zvukon onda), možeš ti i stavit na 5.1 pa koristit sluše ko samo prednje zvućnike ko ti brani ali onda ti fale straznji ,bas , centralni. e da ,vrlo vjerovatno kad staviš na 5.1 zvučna kartica oćekuje da su spojeni zvućnici pa gubiš pojačalo za slušalice , zato neradi.

windows sound kontrolira istu zvućnu karticu kao i taj program di namištate taj surround.

edit: windowsi pokazuju koji zvucni hardware imaš (realtek) a sound blaster je samo software za taj ćip tako da nema šanse da ti pokaže sound blaster ako nemaš baš creative zvučnu ne samo ćip za koji su prilagodili svoj software.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 0:07 (dabar_solta).
13 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...

lipo san vam gori napisa da je 7.1 ili 5.1 oznaka koliko ima stvarnih zvućnika ,nemoš nikako na 2.0 slušalice namistit 5.1 , SAMO taj virtual surround slider mozes koristit(a i to nema veze sa zvukon onda), možeš ti i stavit na 5.1 pa koristit sluše ko samo prednje zvućnike ko ti brani ali onda ti fale straznji ,bas , centralni. e da ,vrlo vjerovatno kad staviš na 5.1 zvučna kartica oćekuje da su spojeni zvućnici pa gubiš pojačalo za slušalice , zato neradi.

windows sound kontrolira istu zvućnu karticu kao i taj program di namištate taj surround.

edit: windowsi pokazuju koji zvucni hardware imaš (realtek) a sound blaster je samo software za taj ćip tako da nema šanse da ti pokaže sound blaster ako nemaš baš creative zvučnu ne samo ćip za koji su prilagodili svoj software.

A vidio sam npr. neki imaju onaj Razer Surround software, i uredno im u Sound Control panelu piše "Speakers (Razer Surround)", i uz to još imaju "Speakers (Realtek ili neš drugo)". Kako to objasnit ?

11 godina
protjeran
AngryBird kaže...
dabar_solta kaže...

A vidio sam npr. neki imaju onaj Razer Surround software, i uredno im u Sound Control panelu piše "Speakers (Razer Surround)", i uz to još imaju "Speakers (Realtek ili neš drugo)". Kako to objasnit ?

imaju par zvučnih kartica?!!!!
evo u mom slucaju 2x usb zvućna 1x na ploći zvućna + headphone sa prednjeg panela, hdmi audio i spdif sa ploće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 23:52 (dabar_solta).
12 godina
Father_Dougal kaže...
om-prat kaže...

Pozdrav..HRT i Asus ne igraju....HRT iz već navedenog razloga, a zaboravio sam spomenut da planiram i nešto usitno snimat tako da Asus isto otpada.

Ove dvi su mi prihvatljive....cisto zbog estetike naginjem na UR22. Može samo pitanje kakva je u odnosu na ove dvije M-Audio Fast Track Pro..pošto se da naći polovno za razliku od Scarlett i UR22...?

Kad već gledaš profi USB kartice (a ne ove audiofilske igračke) onda gledaš imaju li ulaze, izlaze i kontrole koje trebaš. One su duboko na razinama i razlučivostima koje tvoje uho neće biti u stanju razaznati, pa onda gledaš praktični dio. To samo hifističke imaju mumbojumbo điđe haloniće i baje... :)

Nakon dugo kilavljenja kupio polovnu EMU 4040 usb za prvu ruku...malo starija kartica....ali beta driveri za 7-cu uredno rade i na 8.1(ako koga zanima). 

12 godina
AngryBird kaže...
dabar_solta kaže...

Razer surround "ima" virtual audio device....taj tvoj software vjerojatno služi samo za dodat DSP efekte. 

11 godina
neaktivan

Pozdrav, imam neke probleme s integriranom zvučnom karticom na matičnoj.

Ukratko: šum mikrofona, slaba glasnoća mikrofona, ponekad i šum zvuka, prije i poslije zvuka čuje se neki kratki zvuk ("pop").

Većina ovih problema može se riješiti deinstalacijom Realtek drivera i korištenjem Windows drivera, ali još uvijek ostaje šum mikrofona i jako se malo čuje šum zvuka.

Uglavnom, ova je matična potpuni promašaj ako planirate bilo što sa zvukom...

Zanima me, da li bi posebna zvučna kartica popravila sve navedene probleme i možda poboljšala kvalitetu zvuka mikrofona i općenito?
Šta preporučate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FTWTitanium kaže...

Pozdrav, imam neke probleme s integriranom zvučnom karticom na matičnoj.

Ukratko: šum mikrofona, slaba glasnoća mikrofona, ponekad i šum zvuka, prije i poslije zvuka čuje se neki kratki zvuk ("pop").

Većina ovih problema može se riješiti deinstalacijom Realtek drivera i korištenjem Windows drivera, ali još uvijek ostaje šum mikrofona i jako se malo čuje šum zvuka.

Uglavnom, ova je matična potpuni promašaj ako planirate bilo što sa zvukom...

Zanima me, da li bi posebna zvučna kartica popravila sve navedene probleme i možda poboljšala kvalitetu zvuka mikrofona i općenito?
Šta preporučate?

Možeš li to snimiti, da čujemo o čemu se radi? Koji mikrofon je u pitanju?

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
17 godina
Lulek10 kaže...

Bok, koliki je bitan faktor defultne zvucne kartice, ako je imam super zvucnike? Moze objasnjenje?

Ako je zvučna kartica ispravna, faktor je nula.
Ako nije ispravna... eh, pa onda imaš loš zvuk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

jel moze preporuka zvucne kartice za moj laptop , glazbu slusam preko Sennheiser HD 202 slusalica i Genius SP-HF1800A zvucnika. S cime bi mogao izvuci max. iz ovih slusalica i zvucnika na laptopu?

0 0 hvala 0
17 godina
irrelevant kaže...

Pozdrav svima!

jel moze preporuka zvucne kartice za moj laptop , glazbu slusam preko Sennheiser HD 202 slusalica i Genius SP-HF1800A zvucnika. S cime bi mogao izvuci max. iz ovih slusalica i zvucnika na laptopu?

Moja preporuka je - FiiO E10K Olympus DAC 

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
irrelevant kaže...

Pozdrav svima!

A što bi ti izvukao? Bolji zvuk? Te slušalice su bass heavy, tak da... s njima ne buš bogznakakve detalje čuo u glazbi.

Prvo mijenjaj slušalice, idi na neke koje su više linearne.

Zvučna na tom laptopu je pristojna, osim ako je neispravna... jel šumi, zuji...?

12 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
irrelevant kaže...

Pozdrav svima!

A što bi ti izvukao? Bolji zvuk? Te slušalice su bass heavy, tak da... s njima ne buš bogznakakve detalje čuo u glazbi.

Prvo mijenjaj slušalice, idi na neke koje su više linearne.

Zvučna na tom laptopu je pristojna, osim ako je neispravna... jel šumi, zuji...?

Zvucna radi normalno, nemam nikakvih problema s njom, mislio sam da bi sa nekom drugom (boljom) zvucnom mogao dobiti i nesto bolji zvuk ili ce i ona biti dovoljna za ove slusalice i zvucnike, posto iste nemam namjere uskoro mijenjat.
Sto se tice slusalica , samo sam mogao procitat rijeci hvale za njih na netu, na temelju toga sam se i odlucio na kupnju istih prije par dana, a to sto imaju malo naglaseniji bass sam vidio kao prednost jer dosta slusam elektronsku glazbu, ali iskreno vise sam ocekivao od njih, pa sam se malo zapitao da nije zbog zvucne na laptopu da ne dobivam taj dosta hvaljeni zvuk ili je to zapravo TO o cemu su svi i pricali hehe

17 godina
irrelevant kaže...

Sto se tice slusalica , samo sam mogao procitat rijeci hvale za njih na netu, na temelju toga sam se i odlucio na kupnju istih prije par dana, a to sto imaju malo naglaseniji bass sam vidio kao prednost jer dosta slusam elektronsku glazbu, ali iskreno vise sam ocekivao od njih, pa sam se malo zapitao da nije zbog zvucne na laptopu da ne dobivam taj dosta hvaljeni zvuk ili je to zapravo TO o cemu su svi i pricali hehe

Da... recenzije online nisu baš relevantne. Pitanje je koliko godina osoba koja ih piše ima, koliko iskustva ima, kakav joj je background... moja preporuka, prodaj ih, dodaj nešto love i kupi Superlux HD668B ili HD669, prve su poluotvorene, druge su zatvorene. Cijena im je oko 250 kuna.

Detalji će iskočiti. Onda ćeš vidjeti treba li ti pojačalo za slušalice - moja matična ima nekakav VIA Vinyl codec, koji sasvim dobro napaja slušalice, i rade odlično na njima.

11 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Možeš li to snimiti, da čujemo o čemu se radi? Koji mikrofon je u pitanju?

Audio poping se događa s Realtekovim ili Asus driverima, bilo kojim. Samo ne s onim od Windowsa, koji se sam instalira.

Na

linku je problem detaljno prikazan.

A ovako zvuči šum mikrofona od headseta Kingston HyperX Cloud.

Steam: S1CK
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice