Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 630.235
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
josipva kaže...
Father_Dougal kaže...
josipva kaže...

Inače, obojica rade greške i u znanju elektronike i u znanju fizike....

Možeš li elaborirati svoju tvrdnju? Kakve greške i zbog čega?

- Tvrdi da zvucna ne radi nista osim što pojačava zvuk i da ti je prakticki ista stvar kao i kad imaš onboard, ovo niti ne moram dalje pojašnjavati koliko je blesavo, da je kojim slučajem rekao da između nekakve pristojno kvalitetne zvučne i par tisuća eura vanjskog DAC-a nema razlike o tome bi se još i moglo raspravljati. Cijeli smisao DAC-a je što kvalitetnije prebacivanje iz digitalnog u analogni i činjenica je da ne radi svaki sklop jednako kvalitetno tu zadaću, da li postoji granica kad su veće/bolje brojke besmislene, postoji, ali ne na standardnoj onboard-ici...

Sad si isti kao dva Amerikanca koja glume inžinjera!!

AUDIOFIL
17 godina
volegradele kaže...
sad si isti kao dva Amerikanca koja glume inžinjera!!

1. rekao sam da bi se dalo raspravljati

2. znam da su neki osjetljivi na to ali razlika uistinu varira od "mala" do "vrlo mala / nepostojeca"

16 godina
neaktivan
Zvučne kartice - Generalni Topic

Mogu ovi ljudi (mislim na amere), govorit sta hoće, ali ja sam se osvjedočio da razlike ima. Post je negdje na prethodnim stranicama. Nije samo glasnije, nego je i kompletnije, mekše, dublje.. uopće bolji dojam u slujkama. Koje i nisu nešto, uzgred rečeno. Vjerujem da bi sa višom klasom slušalica, dojam bio još bolji. Govorim ovo za PC zvuk, (čitaj Bf3 i 4). Za hi-fi koristim coax. izlaz pošto imam pojačalo koje je puno bolje od zvučne, i preko njega slušam glazbu i gledam filmove.  Ove stručne izraze ne kužim do kraja, zato govorim samo iz slušateljskog ugla.

je velik, al je mek ko duša..
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 19:43 (jokisha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzeo sam zvučnike Genius 1800a (2.0) i spojeni su mi na onboard zvučnu Realtek. Sad bi pitao koliko bi dobio neku razliku u zvuku kupnjom bolje zvučne, ali očito da ima osjetne razlike čitajući vaše postove ranije vezano uz baš ove zvučnike uz koje ste preporučili bar CE audigy zvučnu. Zvučnike zasad ne koristim za igre nego za mjuzu i filmove. Da li bi stvarno bilo kakve osjetne razlike kupnjom druge zvučne? Meni i ovako sasvim dobro zvuče...
Malo sam gledao jeftinije zvučne pa je moje pitanje koju da uzmem od ove 3, svaku dobivam za 100kn. I da, sustav je win 7 (64bit), to kažem jer ne znam kako koja stoji s driverima za win7..

1. Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme

2. Creative sb Audigy SE
3. Creative Labs Audigy 4

Zahvaljujem :)

EDIT: Nakon tri dana ni jedan odgovor. A čuo sam da su forumaši od neke pomoći... nooot :)  Uglavnom izabrao sam sam. Hvala na trudu :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 14:36 (Iggy81).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trebao bi preporuku za zvucnu karticu  cijenovni rang je  300-350 kn . naravno u svrhu igranja i što boljeg zvuka :D uostalom preko nje bi spajao i  komponentu Yamaha RX-V365 .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

mene zanima jedna stvar: kada je najbolja kvaliteta zvuka:

opt. pojacalo - pojacalo pri kojem se koristi optički kabel za spajanje sa izvorom zvuka

opt na mbo - koristi se intergrirana zvucna kartica i pripadajuci opticki prikljucak na maticnoj ploci (npr kod htpc-a)

analog pojac / analog d. zv. - koriste se cincevi i/ili 3.5 mm prikljucak (analogni prijenos zvuka) za spajanje pojacala i diskretne/zasebne zvucne kartice

coax - koristi se coaxial tj onaj jedan činč za prijenos digitalnog zvuka. te me zanima ima li razlike između 1. i 2. te 4. i 5

0 opt. pojacalo + opt. na mbo
0 opt.pojacalo + opt na disk. zv
0 analog pojac + analog d. zv
0 coax pojacalo + coax na mbo
1 coax pojacalo + coax na d. zv
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 15:03 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
17 godina
peace_of_cake kaže...

ima li razlike između 1. i 2. te 4. i 5

Nema. DAC u pojačalu radi dekodiranje.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
15 godina
neaktivan

Još jedno pitanje. Zvučnici su znači Genius 1800a i zvučna Creative Audigy 4. Koji bi format najbolje odgovarao u postavkama? Default je 16bit/48Khz a ide do 24bit/192Khz.

15 godina

najbolje da ti je isto kao audio datoteka.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Koji karticu da uzmem, sluzit ce samo za reprodukciju glazbe?

Na nju ce biti spojeno yamahino pojacalo.

LINK 1

LINK 2

0 Sound Blaster audigy 2 ZS Gold
3 Creative Labs X-Fi SB0460
Ohne Audi geht es nicht..
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 13:11 (andreas11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

LINK 1

LINK 2

Koliko sam ja shvatio, dosta ti je inegrirka, pošto je poželjno da pojačalo bude spojeno analognom vezom (coax ili optički). A na taj način zvučna je ionako zaobidjena. Mislim da nema potrebe za zvučnom, osim za pc zvučnike ili slušalice. I to analogne slušalice (3,5mm jack).  Yamaha će odradit posao zvučne i to puno bolje.

17 godina
jokisha kaže...
Koliko sam ja shvatio, dosta ti je inegrirka, pošto je poželjno da pojačalo bude spojeno analognom vezom (coax ili optički). A na taj način zvučna je ionako zaobidjena. Mislim da nema potrebe za zvučnom, osim za pc zvučnike ili slušalice. I to analogne slušalice (3,5mm jack).  Yamaha će odradit posao zvučne i to puno bolje.

Koliko ja znam, nije to digitalna veza?

I yamaha ima samo analogne ulaze (chincheve). Tako da bi mi u tom slucaju ipak nesto znacila zvucna..

U pitanju je Yamaha AX-496 tj. stereo pojacalo a ne receiver.

Ohne Audi geht es nicht..
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 19:33 (andreas11).
17 godina
andreas11 kaže...

I yamaha ima samo analogne ulaze (chincheve). Tako da bi mi u tom slucaju ipak nesto znacila zvucna..

Khm, nije. Ne postoji digitalni signal, kao takav, postoji samo analogni signal kojim se prenose digitalne informacije :) no priroda takve transmisije je puno robusnija od čistog analognog prijenosa (pričamo o zvuku), pošto postoje zaštitni mehanizmi za korekciju grešaka. Da se ne zbunjuju bezjaci, to onda skraćeno zovemo digitalnim signalom... :)

Inače, definitivno X-Fi. Novija generacija, kvalitetniji driveri i podrška. Da baš postoji čujna razlika između te dvije kartice, sumnjam... mjerljiva, vjerojatno :)

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 20:25 (Father_Dougal).
16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
andreas11 kaže...

Khm, nije. Ne postoji digitalni signal, kao takav, postoji samo analogni signal kojim se prenose digitalne informacije :) no priroda takve transmisije je puno robusnija od čistog analognog prijenosa (pričamo o zvuku), pošto postoje zaštitni mehanizmi za korekciju grešaka. Da se ne zbunjuju bezjaci, to onda skraćeno zovemo digitalnim signalom... :)

Inače, definitivno X-Fi. Novija generacija, kvalitetniji driveri i podrška. Da baš postoji čujna razlika između te dvije kartice, sumnjam... mjerljiva, vjerojatno :)

Ček, šta je tu posao zvučne, a šta pojačala? Postoji kabel, 3,5mm na chicheve, kojim se to može spojit. Objasni malo, i ja bi htio više znat o tome. Šta se dobija ugradnjom zvučne ispred pojačala? Tnx!

13 godina

Dobije se kvalitetnija obrada signala,DAC,digital to analog converter,prijevod ti sve govori!!Znaći zvučna kartica je ubiti DAC koji pretvara digitalni signal u analogni koji onda analogno(stereo ili muliti chanell) ide do pojačala!On board kartice su u većini slučajeva dosta loše tako da i jetinije zvučne kartice su dosta bolje.

Za multi chanel je najbolje zvučnu koristit kao transport(coax,opti) do recivera koji onda obrađuje signal sa svojim DACom(dekodira),bilo u DD ili DTS!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Evo vam malo literature:

http://www.tomshardware.co.uk/high-end-pc-audio,review-32894.html

Integrirana od 2$ pa do Dac2 HDC od 2000$. Na kraju razlika zanemariva, pogotovo u usporedbi zvučne s prihvatljivim pojačalom i rješenja od 2000$.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
191x7 kaže...

Evo vam malo literature:

http://www.tomshardware.co.uk/high-end-pc-audio,review-32894.html

Integrirana od 2$ pa do Dac2 HDC od 2000$. Na kraju razlika zanemariva, pogotovo u usporedbi zvučne s prihvatljivim pojačalom i rješenja od 2000$.

Pa to svi koji se ozbiljno bave audiom znaju - no to nije u interesu hifi časopisima i onima koji od njih piju znanje. NARAVNO da je DAC od 2k dolara bolji od DACa od 50 dolara :)
To kaj onboard rješenja nisu baš uvijek implementirana kako treba ne znači automatski da nema onih koja jesu implementirana kako treba :)

15 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

LINK 1

LINK 2

Imao obje. Drugu imam i dalje, jedno 4g. u kontinuitetu. Obje odlične za cca. 200-250kn koliko su na cijeni kao rabljene. Obje rade na W7/8 i obje imaju i moddane drivere dostupne za skidanje.

Išao bi na X-Fi na tvom mjestu jer ima bolji DSP i nešto je jača po pitanju DAC/ADC komponenata, kao i softvera koji ima više opcija na današnjim OS-ovima, ali i općenito. Nebitno odlučiš li ih se koristiti ili ne, điđamiđe su tu, pa tko voli..

EDIT: Ne znam zašto točno taj Extreme Music (više verzija?) sa linka nema pasivac na DSP-u, preporučam stavljanje istog za svaki slučaj, ako je sve ostalo uredno i funkcionalno.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 14:05 (thedream).
17 godina
191x7 kaže...

Jedino što je tu pomalo zajeb je taj naziv od 2$ integrirke. Takvu integrirku vjerojatno neces naci na niti jednoj relativno jeftinoj maticnoj. Ove standardne integrirke na koje svi po defaultu misle nisu ista stvar.

17 godina
josipva kaže...
191x7 kaže...

Jedino što je tu pomalo zajeb je taj naziv od 2$ integrirke. Takvu integrirku vjerojatno neces naci na niti jednoj relativno jeftinoj maticnoj. Ove standardne integrirke na koje svi po defaultu misle nisu ista stvar.

Oprosti ali Realtek ALC889 je jedan običan prosječan zvučni čip čest na matičnim pločama, čak nije ni ubrojan među najbolje integrirane zvučne čipove.

17 godina
191x7 kaže...
josipva kaže...
191x7 kaže...

Oprosti ali Realtek ALC889 je jedan običan prosječan zvučni čip čest na matičnim pločama, čak nije ni ubrojan među najbolje integrirane zvučne čipove.

U redu ako je tako, ali ja osobno nisam vidio taj čip na maticnoj ispod 100 eura, ako nije problem 2-3 primjera ?

17 godina

Možda bolje da pronađeš primjere zvučnih čipova na modernim pločama koji lošije zvuče (i lošiji su) nego ALC 889.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Znači ukratko nisi našao nijednu takvu ?

0 0 hvala 0
17 godina
josipva kaže...

Znači ukratko nisi našao nijednu takvu ?

Ne, nisam ni tražio jer imam pametnijeg posla - kao npr biti s gostima.

15 godina
neaktivan
askip kaže...

Trebao bi preporuku za zvucnu karticu  cijenovni rang je  300-350 kn . naravno u svrhu igranja i što boljeg zvuka :D uostalom preko nje bi spajao i  komponentu Yamaha RX-V365 .

up :)

16 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Dobije se kvalitetnija obrada signala,DAC,digital to analog converter,prijevod ti sve govori!!Znaći zvučna kartica je ubiti DAC koji pretvara digitalni signal u analogni koji onda analogno(stereo ili muliti chanell) ide do pojačala!On board kartice su u većini slučajeva dosta loše tako da i jetinije zvučne kartice su dosta bolje.

Za multi chanel je najbolje zvučnu koristit kao transport(coax,opti) do recivera koji onda obrađuje signal sa svojim DACom(dekodira),bilo u DD ili DTS!

Aha, malo mi je jasnije.. Daj preporuku, kako da spojim zvučnu (xonar D2) s receiverom (harman kardon 3550), da izvučem najviše od kvalitete što mogu? Inače slušam glazbu i filmove u stereu na Kef Q50. A ne da mi se razvlačit još kabela za surround, jer i nemam nego neke kikiriki zvučnike bez sub-a, a kefovi daju dobru zvučnu sliku sami od sebe. Valjda..!? :-) Sad mi je spojeno coax. sa zvučne na receiver. 

17 godina
jokisha kaže...

Aha, malo mi je jasnije.. Daj preporuku, kako da spojim zvučnu (xonar D2) s receiverom (harman kardon 3550), da izvučem najviše od kvalitete što mogu? Inače slušam glazbu i filmove u stereu na Kef Q50. A ne da mi se razvlačit još kabela za surround, jer i nemam nego neke kikiriki zvučnike bez sub-a, a kefovi daju dobru zvučnu sliku sami od sebe. Valjda..!? :-) Sad mi je spojeno coax. sa zvučne na receiver. 

Dobro je sad spojeno. Receiver radi kao DAC, ne treba ti nikakva bolja zvučna jer - ne radi ama baš ništa... :) ak te baš svrbi keš, kupi si bolju tipkovnicu ili miša... :)

16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
jokisha kaže...

Dobro je sad spojeno. Receiver radi kao DAC, ne treba ti nikakva bolja zvučna jer - ne radi ama baš ništa... :) ak te baš svrbi keš, kupi si bolju tipkovnicu ili miša... :)

Tako sam i mislio, nego me malo zbunio gradele u vezi spajanja, konverzija, digital, analog, vako-nako... I ne tražim bolju zvučnu. Ova služi za slušalice... I čim me zasvrbi keš, utuč ću ga u bolje sluše... dont worry. ;-)

13 godina

Pa dobro si spojio, zvucna ti sluzi kao transport, a reciver kao DAC!

Zvucnu koristi za slusalice ili pc zvucnike!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Dajte mi neku karticu sa front panelom do 200kn(moze i vise al bolje ne). Treba mi za igre primarno, znaci onaj prostorni zvuk u codu i csu da znam di mi je protivnik, do sad je onboard radila sasvim ok al mi je pocela gubit kontakt i zna mi se desit da cujem samo na desno ili lijevo.

Xfire: slickman25 Steam: ryou229
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice