Wireless antena+kabel+kartica do 600kn

poruka: 4
|
čitano: 2.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovak frend ima situaciju da nema telefonski prikljucak. Sused mu ima flat. Oni su se dogovorili da djele net 50:50. E sad taj frend ima budžet od oko 500-650 kn. Trebal bih prporuku za gore navedene djelove znaci antenu i karticu. Udaljenost do rutera je oko 150 metara IMA OPTIČKU VIDLJIVOST!!!! Znaci trebali bi antenu do nekih 10 dbi mozda i vise... znaci nama je bitna jakost antene. Mislio sam mu uzet onu usmjerivu od 14dbi-a posto on proma signal a na ruteru stavit neku od 7 dbi-a. evo trebam savjet koju karticu i koju antenu kupit... kartica mora raditi na win 7 32 bit.

rapidshare premium and warez-bb user
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Wireless antena+kabel+kartica do 600kn
Niko nema savjet???
rapidshare premium and warez-bb user
17 godina
protjeran

Isplativije mu je da uzme neki AP (300-350) kuna i neku antenu, kantenu napravit ili neki biquad ili čak kupit, usmjerenu.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moja preporuka: AP airlive 5470 (330kn) ili 5660 (280kn), ima vrlo jednostavan meni i sve se lako podesi. Uz njega wi-kartica isto proizvođača Airlive (160-180kn ovisno od nabave) Postaviti AP na neku najvisu točku u kući, on se spaja (dok se podesi) na link udaljen, u vašem slučaju na 150m, i širi wi-fi signal po cijeloj kući. Airlive ti je jedan od najbolji, ako i ne najbolji za takve stvari.

Mi imamo link u selu, radi na vecim udaljenostima. Imamo 1 Airlive AP5470 koji nam je rooter sa vanjskom antenom 11dB a okolni klijenti na 500m udaljenosti imaju instalirano ovako kako sam gore naveo.  PS puno zezancije za početnike, ali isplati se ako dijeliš net :-)

I ako se uloži u takvo što 600kn, vrlo brzo si to isplatiš uz neograničeno surfanje, jer Hrvatske cijene paketa interneta su u razini mobilnih paketa u inozenstvu, čista pljačka... ako treba još što objasniti tu sam...

E sad pitanje: dal se tko još bavio AP 5470? Imam problem u povezivanju sa ostalim računalima, jednostavno se ne vidimo u mreži kad smo povezani preko 2AP-a. Internet funkcionira ali se međusobno ne možemo vidjeti, a nama je to bitno za prijenos podataka, te igranje u mreži... Svi koji se spajamo na jedan AP vidimo se u mreži...

Hvala!

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice