Vapor-x nejasnoća/nebuloza

poruka: 3
|
čitano: 1.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

kao što naslov kaže nije sve najjasnije kod ovog sustava hlađenja.

sve ove novije kartice (gtx580,570, Hd 6970, 6950) a i neki satarij saphire modeli, za hlađenje koriste vapor chamer tehnologiju.

na review-ima je i oblašnjeno da to funkcionira kao na slici1.

- daklem, u komori u kojoj je vakum se nalazi tekućina koja zagrijavanjem mijenja agregatno stanje (prelazi u paru),

vruća para potom dolazi u kontakt sa hladnijim dijelom komore gdje se ohladi, prelazi u tekućinu i vraća na izvor topline.

sustav je učinkovitiji od običnog hlađenja testovi to i potvrđuju,

ali na svim testovima se koristi slika1 koja gpu stavlja u donji položaj a vapor komoru gore. to mi baš i ne drži vodu ako se zna da kartica ugrađena u komp stoji upravo obrnuto (slika2).

ja nisam ni kemičar ni fizičar, al znam da tekućina (kažu voda unutar komore) ne može ići kontra gravitacije, dakle ne može se ugrijati dodirujući površinu koja je iznad nje, zatim kao para se spusti dolje ohladit i

prkošenjem gravitacije popeti se opet natrag.

nisam ni ja nešto pametan al ovo meni ne drži vodu.

može li malo objašnjenja ovog.

slika1 slika1
slika2 slika2
''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zapravo stvar radi zbog pritiska i mnostva malih kanalica unutar hladnjaka.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Vapor-x nejasnoća/nebuloza
mierda-del-torro kaže...

kao što naslov kaže nije sve najjasnije kod ovog sustava hlađenja.

sve ove novije kartice (gtx580,570, Hd 6970, 6950) a i neki satarij saphire modeli, za hlađenje koriste vapor chamer tehnologiju.

na review-ima je i oblašnjeno da to funkcionira kao na slici1.

- daklem, u komori u kojoj je vakum se nalazi tekućina koja zagrijavanjem mijenja agregatno stanje (prelazi u paru),

vruća para potom dolazi u kontakt sa hladnijim dijelom komore gdje se ohladi, prelazi u tekućinu i vraća na izvor topline.

sustav je učinkovitiji od običnog hlađenja testovi to i potvrđuju,

ali na svim testovima se koristi slika1 koja gpu stavlja u donji položaj a vapor komoru gore. to mi baš i ne drži vodu ako se zna da kartica ugrađena u komp stoji upravo obrnuto (slika2).

ja nisam ni kemičar ni fizičar, al znam da tekućina (kažu voda unutar komore) ne može ići kontra gravitacije, dakle ne može se ugrijati dodirujući površinu koja je iznad nje, zatim kao para se spusti dolje ohladit i

prkošenjem gravitacije popeti se opet natrag.

nisam ni ja nešto pametan al ovo meni ne drži vodu.

može li malo objašnjenja ovog.

Evo sve objašnjeno:

http://lmgtfy.com/?q=kapilarni+efekt

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice