Imam jedan speedtouch router i kada ga spojim na komp s LAN kablom, pise da je konekcija llimited or no connectivity, a ne mogu pristupiti ni 192.168.1.1 (Routeru), napravio sam restart, opet nista, probano na 2 kompa, nema mu spasa jelda ?
SpeedTouch Router
- poruka: 25
- |
- čitano: 11.786
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
i ja sam se zahebavao s tim SpeedTouch... pretpostavljam da ti je net od T-Coma pa njih nazovi i pitaj... tak sam ja.. al se ne sjecam kaj su mi rekli
a jesi ti oso u control panel i namjestio postavke - ip: stavis neki proizvoljni npr . 195.29.168.248
mask: 255.255.255.0
gateway: 192.168.1.1
default dns: stavis samo 192.168.1.1
onaj drugi dns ne moras!
Nije moj router, a net je od T-coma
EDIT: Ja imam još jedan router doma isti takav i kad njega spojim na komp radi bez problema, ništa mjenjano u postavkama
Odmah se spoji i mogu ući u 192.168.1.1
Jesi probao reset (gurneš mu čačkalicu u rupicu i čačkaš ga 15tak sec.)?
Upalio sam router i dršo reset jedno 5 sec i onda ga ugasio (isto držeći reset) i upalio i držo još 2sec i pustio.
zovi t-com onda
Sigurno su ga skorile vremenske nepogode, jer sada je upaljen prvi put u 20 dana i nece, a prije je radio
Reset moraš držat dok on ne klikne, skvikne, upali drugu boju lampice, uglavnom - nekaj napravi. Koliko ja znam 5 sec je prekratko.
Ajde prodbat cu ga upalit i kad se sve podesi , konektira- neuspješno . držim restart 15 sec i pustim i to je to, netrabam ga gasit ?
Gurni čačkalicu ili kajveć nutra, guraj i ne puštaj dok on ne klikne i zgase mu se lampice, pa se upali jedna, tako to nekako ide. Uglavnom, čekaj klik.
Imam taj router i nemogu ući u njegove postavke. Kad upišem 192.168.1.1 ništa se ne dogodi, ne prikazuju mi se postavke. Ima li tko kakvo rješenje?
Imam taj router i nemogu ući u njegove postavke. Kad upišem 192.168.1.1 ništa se ne dogodi, ne prikazuju mi se postavke. Ima li tko kakvo rješenje?
ne razumijem, trebao bi ti se otvoriti prozorčić sa korisničkim imenom i lozinkom, koji browser koristiš?
Upises u browser:
Trebao si procitati upute koje su dosle s njim (barem sam ih ja dobio s Amisom)!
Btw. razorinc: bas iznad tvog posta sam napisao to isto rjesenje... ocito ne znas procitati cijeli thread prije postanja. Hvala!
Ime korisnika: user
Zaporka: 0000 (četiri nule)
Tvoje kajmak ne radi, a znam kak ide postupak za speedtouch, ali ja nemogu upisat ni pass ni username, ne radi ni u jednom browseru, jednostavno je prazna stranica...
Probaj ovo:
http://dsldevice.lan/cgi/b/users/usrpage/?nm=1
ili sljedece:
http://dsldevice.lan/?ce=1&be=0&l0=-1&l1=-1
otipkaj 192.168.1.254
Probao sve gore navedeno i ništa... Do jučer je bilo sve ok, ne kužim kaj ne valja...
a samo da pitam zakaj ces ulazit u te postavke, jel ti radi internet? ak ti radi kaj ce ti postavke, imas internet i mirna Bosna
Ako si zaista iscrpio sve mogucnosti, nazovi providera i reklamiraj router. Ne znam da li ces novi besplatno dobiti (a mislim da bi trebao).
Sretno!
Probaj reset ovako. Iskljuci ga sa napajanja, gurni cackalicu u reset tipku i drzi i onda ukljuci na napajanje i drzi tako jedno 15 sec i onda pusti pa vidi sta se desava. To bi ga trebalo resetovati. Poslije toga se prikopcaj kablom ali stavi da ti komp automatski kupi ip adresu i gatewayy pa vidi koji gatewaj ti je dodijelioi to bi trebala biti IP adresa routera.
start/run/cmd--i upiši ping 192.168.1.1 i čekaj da se refreshuje konekcija...
Hvala sk8... Problem riješen! Trebaju mi postavke da napravim disconnect i reconnect zbog rapidshare-a, da nemoram čekati 15min.