Racunalo se pali samo od sebe.

poruka: 36
|
čitano: 23.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

zanimljiva stvar mi se desila danas ujutro. racunalo mi se samo upalilo u 8:17h! ne znam zasto!

jucer ga normalno ugasim. danas ujutro se probudim (pola sata nakon automatskog paljenja kompa) i vidim da radi. na pokrete misa ne reagira. stisnem tipku bzvz jednu na tipkovnici i komp uđe u sleep mode. stisnem opet tipku i normalno uđe u windowse... zasto se komp upalio, nemam pojma (Iznenađen) !

ikakva ideja?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Racunalo se pali samo od sebe.

Kopiraj log iz HiJackThisa ovdje i skeniraj SAS-om.

Provjeri u BIOS-u da ti nije uključena opcija Wake on LAN (ili tako nešto).

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina

rusio sam windowse jucer (win7 x64) i prije spajanja na net sam instalirao zone alarm i avast free, iz modema mi je bila iskljucen tel kabel...

EDIT: u biosu je jedina opcija u vezi toga koja je bila ukljucena (i jos je) je ova: RTC Alarm Power ON - By OS

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 9:20 (Idealist).
15 godina

Isključi tu opciju. Zbog nje ti se i uključio komp.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina

budem.

ali inace, nije nikakav sken radio, nista. gledao sam task scheduler i u njemu nema nista, ni u zadnjih 24 sata, da bi se komp upalio...

15 godina

Pogledaj u Event Vieweru ima li kakvih događaja vezanih uz to: Start -> Run -> upiši eventvwr.

15 godina

nema nista...

16 godina
neaktivan

Događa mi se ista stvar.... Kada napravim shut down komp mi se ugasi i nakon par sekuni mi se sam od sebe upali.....imam laptop Acer extensa 7630...neki dan sam mjenjao pastu na procesuru..i od sljedečeg dana mi se počelo to dešavati,kad ga iskljucim iz adaptera da radi na bateriji se ne pali sam od sebe... pomoć....

0 0 hvala 0
15 godina

danas se opet upalio sam od sebe. zanimljivo - mislim da se opet upalio dan-dva nakon rusenja windowsa. opcije u biosu su sve iskljucene. imam jedan critical error  kerner-power: "The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly." -> oko pola 12 kada se je komp upalio (kada sam se ja probudio) i kada me je prilikom pozidanja windowsa pitalo da li zelim safe mode ili normal startup. ovaj puta su mi diskovi u raidu. ne razumijem. da li je moguce da zbog nestabilnosti kucne mreze dolazi do takvih stvari?

i jos nesto, event viewer mi prikazuje vremena oko 3 i 4 ujutro, a onda sam ja vec cvrsto spavao. nije valjda da mi komp cijelu noc radio. moze li se gdje vidjeti konkretno kada se komp upalio a kada ugasio? (komp sam ugasio i isao spavao oko pola 1 ujutro)

EDIT: da li je moguce da nesto sa napajanjem ne stima? jer, isto napajanje (fortron pnf) sam imao na prijasnjoj konfi - e4600, asus p5kpl-am/ps, 2x1 gb ddr2 800 crucial ballistix. pri gasenju kompa sve normalno, ali ga nisam mogao upaliti neko vrijeme... to napajanje sam stavio u novu konfu i radi normalno (barem do sad ako jeu njemu problem)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 11:50 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Idealist kaže...

event viewer mi prikazuje vremena oko 3 i 4 ujutro, a onda sam ja vec cvrsto spavao. nije valjda da mi komp cijelu noc radio. moze li se gdje vidjeti konkretno kada se komp upalio a kada ugasio? (komp sam ugasio i isao spavao oko pola 1 ujutro)

EDIT: da li je moguce da nesto sa napajanjem ne stima? jer, isto napajanje (fortron pnf) sam imao na prijasnjoj konfi - e4600, asus p5kpl-am/ps, 2x1 gb ddr2 800 crucial ballistix. pri gasenju kompa sve normalno, ali ga nisam mogao upaliti neko vrijeme... to napajanje sam stavio u novu konfu i radi normalno (barem do sad ako jeu njemu problem)

Možeš vidjeti kada se komp upalio u tom Event Vieweru pod Windows Logs -> System. Vrsta događaja bi trebala biti Information, Source Kernel-General, a Event ID 12. U detaljnijem opisu bi trebalo pisati: The operating system started at system time _____. Isto tako, kada se komp ugasio, trebao bi biti Kernel-Power error zato što se vjerojatno nije ugasio "normalno", nego odjednom. 

Moguće da je problem u tom napajanju s obzirom da ti se javlja Kernel-Power error.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 13:46 (deadman).
17 godina
Nemisis kaže...

Kada napravim shut down komp mi se ugasi i nakon par sekuni mi se sam od sebe upali.....

Bolje da se pali sam od sebe, nego da se gasi sam od sebe Nevinašce

Molim zuti, hvala :)

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

A kako rijesiti ovaj problem , kada instaliram neki program , ili radim update od nekog programa i na kraju instalacije mi pise da moram napraviti restart racunala.Pritisnem yes ili restart. Racunalo se normalno restartira , ali monitor ostaje izgasen i ne moze se upaliti.Sve se pali normalno osim monitora, i onda izgasim kompjuter preko tipkovnice , zatim ga upalim i nakon toga sve radi normalno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 14:07 (scenesports).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Idealist kaže...

zanimljiva stvar mi se desila danas ujutro. racunalo mi se samo upalilo u 8:17h! ne znam zasto!

jucer ga normalno ugasim. danas ujutro se probudim (pola sata nakon automatskog paljenja kompa) i vidim da radi. na pokrete misa ne reagira. stisnem tipku bzvz jednu na tipkovnici i komp uđe u sleep mode. stisnem opet tipku i normalno uđe u windowse... zasto se komp upalio, nemam pojma (Iznenađen) !

ikakva ideja?

hvala

Jednostavno rješenje:

Iskopčaj kabal iz struje

15 godina
protjeran
Idealist kaže...

ikakva ideja?

hvala

Jednostavno rješenje:

Iskopčaj kabal iz struje

(SORY na duplom postu tipkovnica zajebava

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 14:09 (Cro.Renger50).
15 godina
deadman kaže...
Idealist kaže...

event viewer mi prikazuje vremena oko 3 i 4 ujutro, a onda sam ja vec cvrsto spavao. nije valjda da mi komp cijelu noc radio. moze li se gdje vidjeti konkretno kada se komp upalio a kada ugasio? (komp sam ugasio i isao spavao oko pola 1 ujutro)

Možeš vidjeti kada se komp upalio u tom Event Vieweru pod Windows Logs -> System. Vrsta događaja bi trebala biti Information, Source Kernel-General, a Event ID 12. U detaljnijem opisu bi trebalo pisati: The operating system started at system time _____. Isto tako, kada se komp ugasio, trebao bi biti Kernel-Power error zato što se vjerojatno nije ugasio "normalno", nego odjednom. 

Moguće da je problem u tom napajanju s obzirom da ti se javlja Kernel-Power error.

nema errora za naglo gasenje. ima ovaj: "The following boot-start or system-start driver(s) failed to load: kl2"

danas popodne dok me nije bilo kod kuce se opet upalio...

EDIT: imam ukljucenu opciju Suspend to RAM. koliko sam saznao na internetu, kod gasenja racunala, rami i dalje dobivaju voltazu sto znaci da mogu reboot-ati komp kad zele (ako sam dobro shvatio) -> jel bi to mogao biti prob

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 16:16 (Idealist).
17 godina
neaktivan
Iskljuci iz struje... vjerojatno problem na maticnoj ili mozda na prekidacima na kucistu....

Ako je na maticnoj... bolje mjenjaj... ako je na prekidacima... opet isto :)
In Control
15 godina

evo, danas sam isao od kuce i ugasio komp, te na napajanju onu sklopku stavio na 0. vratio sam se kasnije navecer, ukljucio na sklopci i odmah se komp upalio. poceli su se podizati windowsi te se komp naglo ugasio. nakon ponovnog paljenja racunala, sve je islo u redu (normalno, morao sam par puta jos restartati komp jer si mi se javljali errori zbog gasenja sustava kod ucitavanja windowsa).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tnakir kaže...
Nemisis kaže...

Kada napravim shut down komp mi se ugasi i nakon par sekuni mi se sam od sebe upali.....

Bolje da se pali sam od sebe, nego da se gasi sam od sebe Nevinašce

Molim zuti, hvala :)

samo kaj kad se upali sam od sebe, onda se nakon kraceg vremena i ugasi sam od sebe. i tako u krug. koliko gledam po event vieweru, ima 2 vremena paljenja i gasenja, a i mene je cakalo na ekranu dal zelim ici u safe mode ili normalno, znaci da se i ugasio jednom u međuvremenu dok sam spavao...

15 godina
Idealist kaže...

ikakva ideja?

hvala

Kod mene na računalu se događa da se računalo uključi kad izvučem električni kabel od TV antene (dakle kad antenu iskopčam iz struje) i to samo kad je antena prethodno isključena na prekidač. To se događa čak i kad antenski kabel nije ukopčan u TV karticu, dakle kad antena nije ni na koji način povezana s računalom! Dakle, ja znam što mi uključuje računalo, ali nemam baš neko objašnjenje. Ovo se ne događa baš svaki put kad to radim, ali najčešće da. To mi ne predstavlja neki problem, ali bih volio znati kako je to moguće.

15 godina

zvao sam adm. rekli su da je problem ili u maticnoj ili u napajanju i da im mogu poslati komponente da pogledaju. e sad, zaboravio sam da je maticna kupljena u linksu, a ne u adm-u. ostalo je kupljeno u adm-u (napajanje, proc, kuciste, cooler, radna...) mislio sam im odnijeti napajanje i maticnu, ili cak cijeli komp, a sad - hmm!

P.S. ako bih im odnio cjeli komp, sto sam "onim" stvarima (mjuza, filmovi itd.) na hardu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ILI JE KRIV WIN PROBAJ XP,VISTU,2000...

Dejan
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Kriv je gumb za paljenje na kućištu. Ili napajanje.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 20:07 (191x7).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

i ja imam sličan problem. Naime kupio sam komp prije dva tjedna i sve je bilo u redu do prije 5 dana kad se počeo palit sam od sebe. Kad ga ugasim on se nakon pola sata upali sam od sebe.

u biosu nisam naso opciju  sa lanom a i cisto sumnjam da je do tog, jer kad sam jutros ukljucio prekidac od struju komp se sam upalio. Imate li koje riješenje

asrock 770 extreme, fortron 400, athlon II X3, windows 7

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
simun9 kaže...

i ja imam sličan problem. Naime kupio sam komp prije dva tjedna i sve je bilo u redu do prije 5 dana kad se počeo palit sam od sebe. Kad ga ugasim on se nakon pola sata upali sam od sebe.

u biosu nisam naso opciju  sa lanom a i cisto sumnjam da je do tog, jer kad sam jutros ukljucio prekidac od struju komp se sam upalio. Imate li koje riješenje

asrock 770 extreme, fortron 400, athlon II X3, windows 7

Probaj malo očistit, možda ti se nešto zaglavilo.

perodigitron
14 godina
neaktivan

nije mi jasno sta da ocistim

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
simun9 kaže...

nije mi jasno sta da ocistim

Pa očisti kučište, možda ti prašina pravi probleme.

perodigitron
14 godina
neaktivan

komp je star tri tjedan pa ga ne mogu otvarat jer je pod garancijom, a i kolika se kolicina prasine mogla skupit u tri tjedna

0 0 hvala 0
15 godina

mislim da je prob u maticnoj. jos jedan covjek imao identican problem kao ja dok je drugi imao slican...

15 godina
neaktivan

Evo ovako i mene je od jucer počeo zezati ovaj problem. Ugasim komp oko 12 sati navecer, probudim se ujutro ono kompjuter radi. Ajde pomislio sam zaboravio sam ga ugasiti. Drugi dan sam malo pripazio i primjetio da se upalio 3 sata nakon gašenja jel bi mi mogao reči neko riješenje za problem. Računalo je staro 5 mjeseci. Konfiguracija je napisana u profilu. Imam istu matičnu kao i ovaj 770 Extreme. Napajanje Crosair CX500.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

meni se ovo pocelo dogadati ali nakon sta ga stavim u sleep.. nakon 10-ak sekundi se odmah sam upali.. jel zna netko mozda zasto ?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice