Preporuka hardwarea za moju staru pilu

poruka: 9
|
čitano: 1.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Proslo je vec 2 godine od kako sam obnavljao racunalo,pa smatram da je vrijeme da ponovo obnovim hardware jer su pomalo vec poceli stekati.

Molim vas da mi preporucite jeftinije(JBG),a koliko-toliko bolje hardware.

Ako nije puno da se bazirate na ponudu iz Makromedije,HG-a,Elipso,jer jer ponuda u Sl.Brodu je slaba!

Pod hitno mi treba DvD przilica,jer mi je moja stara riknula.

Imam graficku Nvidia GTS 250,koja mi za sada tera sve,ali je previse bucna i mislim da mogu si priustiti bolju od nje za MAX 1000KN.

AMD Phenom II x2 555 3.2 GHz imam-moze li bolje za max 1000KN?

Pod hitno trebam Kuciste max 600 KN

Napajanje,RAM i maticnu cu morati ostaviti za bolja vremena!

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Preporuka hardwarea za moju staru pilu
Milka30 kaže...

Proslo je vec 2 godine od kako sam obnavljao racunalo,pa smatram da je vrijeme da ponovo obnovim hardware jer su pomalo vec poceli stekati.

Molim vas da mi preporucite jeftinije(JBG),a koliko-toliko bolje hardware.

Ako nije puno da se bazirate na ponudu iz Makromedije,HG-a,Elipso,jer jer ponuda u Sl.Brodu je slaba!

Pod hitno mi treba DvD przilica,jer mi je moja stara riknula.

Imam graficku Nvidia GTS 250,koja mi za sada tera sve,ali je previse bucna i mislim da mogu si priustiti bolju od nje za MAX 1000KN.

AMD Phenom II x2 555 3.2 GHz imam-moze li bolje za max 1000KN?

Pod hitno trebam Kuciste max 600 KN

Napajanje,RAM i maticnu cu morati ostaviti za bolja vremena!

Hvala!

Przilicu najjeftiniju,racunaj oko 150 kn.
GPU-MSI Cyclone HD 6850 OC
CPU-Phenom II X4 965 

14 godina
neaktivan

Sve preporuke koje dobijes bit ce sa maticnima koje podrzavaju DDR3 memoriju tako da to neces moci ostaviti za bolja vremena. Jednostavno nema smisla sad ulupati lovu u neku prastaru platformu. Moj ti je savjet da sad kupis kuciste i eventualno przilicu (ne znam kad sam je zadnji put koristio) a ostatak konfiguracije kupis kad budes u mogucnosti kupit maticnu, procesor, RAM i graficku nove generacije.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Bilo bi preporučljivo da i staviš drugo PSU jer baš nisam siguran u to energon 750W.Nego daj stavi buđet do koliko love i složit čemo ti i reci što imaš od hardvera a što trebaš.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 22:12 (WrongType).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Preporuka hardwarea za moju staru pilu
warhed kaže...

Przilicu najjeftiniju,racunaj oko 150 kn.
GPU-MSI Cyclone HD 6850 OC
CPU-Phenom II X4 965 

Cjene su iz Protisa,ali ajd OK to je tu negdje sve manje-vise isto.

Moram priznati da me ugodno iznenadio ovaj proc koji si naveo(i cjenom i snagom)

BlueMax kaže...

Sve preporuke koje dobijes bit ce sa maticnima koje podrzavaju DDR3 memoriju tako da to neces moci ostaviti za bolja vremena. Jednostavno nema smisla sad ulupati lovu u neku prastaru platformu. Moj ti je savjet da sad kupis kuciste i eventualno przilicu (ne znam kad sam je zadnji put koristio) a ostatak konfiguracije kupis kad budes u mogucnosti kupit maticnu, procesor, RAM i graficku nove generacije.

A sta da ti velim,JBG nema se bas puno para,zadnji puta kada sam gledao DDR 3 je bila dosta skuplja od DDR 2,opet ne kazem da sada isto tako.

Kada sam kupovao ovu Asrock-icu imao sam dilemu oko toga da kupim onu koja podrzava DDR 2 i 3,ali ne kajem se jer mi te kombinacije uvjek smrde,tako da sam sa ovom dosta zadovoljan.

Przilica mi treba jer mi je sin shebao OS koji pod hitno treba reinstall.

WrongType kaže...

Bilo bi preporučljivo da i staviš drugo PSU jer baš nisam siguran u to energon 750W.Nego daj stavio buđet do koliko love i složit čemo ti i što imaš a što trebaš.

Iznimno sam zadovoljan sa napajanjem,staro je oko 6 god i cekam dan kada ce riknuti,no "shupak" se neda i Bog-to mi je najstarija komponenta!

Buđet,uff-mislim da bi mogao zeni pronevjeriti 3500 KN{#}

14 godina
neaktivan

OS mozes reinstalat sa USB sticka. 

Sto se tice kupovine procesora, nisi napisao koji tocno model maticne imas. Neke AM2 (pretpostavka da imas AM2 maticnu) mogu podnijet AM3 procesore s odgovarajucim BIOS-om, a neke ne. 

Napisi koji tocno model maticne imas da ti mozemo reci je li kupovina procesora za tu plocu besmislena ili totalno besmislena.

Za 3500 kn se moze sastaviti nesto. Mozda bi trebao odgoditi kupovinu kucista, komponente koje imas prodati za nekih 400-500kn i za 4000 sloziti nesto dobro. Koja je namjena racunala? Igre?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 22:40 (BlueMax).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Puno se piše, a ne piše najvažnije a to je da ti taj procesor možeš probati otključati u X4, naravno ako matična ima ACC funkciju!

Isto tako možeš probati prodati tu grafičku ako planiraš novu.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Asrock K10N78 je maticna.

Kupita je prosle godine,jos imam garanciju,tak da ju ne bih mjenjao,ako ne moram.

Dali se moze clockati(ako sam dobro skuzio),nemam pojma,a niti ne znam kako.

Procesor je isto relativno nov 10-tak mjeseci.

Jedino me cudi sto mi je Speecy napisao da su mi rami na 333 MHz,nekako mi se cini malo,jer se sjecam da sam trazio minimalno 800 MHz,kada sam ih kupovao.

No opet nemam pojma sta to ustvari znaci tako niti sta je to (5-5-5-15).

Sve u svemu jako malo znam o tome svemu.

Battlefield 3 igram na srednjim postavkama 40-50 fps,nekada zna zastekati ako ga igram,slusam pjesme i snimam Frapsom,no inace dosta glatko ide,tako da mi jace niti ne treba.(toliko o koristenju).

Ipak bih htijeo malo osvjeziti sta bi po vasoj preporuci trebalo osvjeziti,tek toliko da se pripremim za novije igrice.

Offtopic:Danas sam kupio przilicu 160 KN i spojio je,no evo problema:

Przilica ima samo SATA power uštek.Jedan hard ima isto SATA pover uštek,drugi hard ima kombinaciju SATA i 4 pinski uštek.

Napajanje ima samo 2 SATA kabla.

Ja sam ustekao przilicu i hard SATA kablovima,a drugi hard 4 pinskim i dobio......U biosu se hard vidi(onaj sa 4 pinskim),no u Windowsima ne!

Przilica radi OK!

Jel moram kupovati nekakav konektor SATA u 4 pin,ili rjesenje moze biti jednostavnije?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 14:12 (Milka30).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja bih ti preporučio da prodaš matičnu sa memorijom i grafičku, te kupiš novu matičnu koja bi nudila mogućnost otključavanja dodatnih dviju jezgri tvog procesora i naravno mogućnost overclocka! Naravno ako uspije, a ako ne onda prodaš i procesor i kupiš novi.

Što se tiće grafičke isto biraš ovu kad vidiš sa kolikim iznosom raspolažeš.

A što se tiče diskova i pržilice, vjerojatno ti treba molex>sata power adapter!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 19:21 (godo).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice