Moze li se ocekivati kakvi pad cijena/nekakve akcije tamo oko bozica? Da li je itko ikako upratio bude li ista? Konkretno na Alzi, CU, Amazonu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li netko iskustva sa minfactory.de? koliko naplaćuju sastavljanje konfiguracije?
ne salju u hrv, ako si vani provjeri kod njih jer ti skoro niko nije uzimao od tamo zbog sipinga
ne salju u hrv, ako si vani provjeri kod njih jer ti skoro niko nije uzimao od tamo zbog sipinga
Ma u njemačkoj sam, a i nazvao sam ih. 100€ se plaća što oni sastave
Ma u njemačkoj sam, a i nazvao sam ih. 100€ se plaća što oni sastave
Donesi meni, ja ću ti za 50
If we can someone tell me what this is all about? Ordered through Friday afternoons
They have received goods from supplier already and are checking them. In most of cases in a day they will prepare your parcel for shipment.
When I have such status last time, on the next day they have shipped my order.
FW2KBL8 -new 5 euro computeruniverse code for all new members of the shop.
more computeruniverse coupon codes - https://computeruniversegutschein.wordpress.com
jel naručivao netko veće narudžbe na CU? mislio sam naručiti novi PC i monitor, sve skupa bi bilo oko 2300 eura, bojim se da ne pođe nešto po zlu, ne znam ni koja mi je najbolja metoda plaćanja
A sta bi moglo poc po zlu ?
A sta bi moglo poc po zlu ?
a ne znam, da bude problema s pošiljkom, da uopće ne pošalju i takve stvari, iako vidim da ljudi pišu sve najbolje o njima i da to sve odrade vrlo ozbiljno. cilj posta mi je bio da ako ima nekih caka oko takih većih narudžbi da me neko upozori na to
također sam vidio da bi me u CU samo PC izašao oko 12, 400 kn, a u adm u zagrebu 13, 900 kn, pa me zanima je li bolje dati 1500 kn više ako je sigurnije kupovati kod nas
Pozdrav svima.
Vi koji ste kupovali s mindfactory-a, koliko na ovu cijenu kućišta Fractal Define S - 72,67 € da dodam još da izračunam koliko me kod nas izađe.
Pozdrav svima.
Vi koji ste kupovali s mindfactory-a, koliko na ovu cijenu kućišta Fractal Define S - 72,67 € da dodam još da izračunam koliko me kod nas izađe.
+25% to je naš pdv, mislim da tako ide, a možda i ne jer smo u EU
Pozdrav svima.
dodaš samo poštarinu ako dostavljaju kod nas, makar sumnjam...
Da li mi može netko reći (tko je naručivao sa computeruniverse) da li treba pričekati nekoliko dana od trenutka od kojeg oni predaju stvari dostavnoj službi do trenutka kada ta dostavna služba uistinu pošalje naručene proizvode? I koliko ste čekali sa UPSom da vam dostave? Meni na webu piše samo Invoice Number i da je rdy to be shipped i to već tako tri dana, (sutra četiri). Zvao sam ih na telefon i kažu da su poslali u petak. Da li to znači da je do dostavne službe nešto? Postajem poprilično očajan i jako žalim što sam naručio sa CU jer čekam već mjesec dana tako da je svaka pomoć jako dobro došla.
edit: da li je moguće da su oni već poslali i sve, ali samo web ne osvježava to?
Na e-mail bi ti trebala stići potvrda da je pošiljka poslana, zajedno s brojem za praćenje pošiljke.
UPS-u treba 3-4 radna dana, njihove pošiljke u Hrvatskoj rješava Overseas express.
Da li mi može netko reći (tko je naručivao sa computeruniverse) da li treba pričekati nekoliko dana od trenutka od kojeg oni predaju stvari dostavnoj službi do trenutka kada ta dostavna služba uistinu pošalje naručene proizvode? I koliko ste čekali sa UPSom da vam dostave? Meni na webu piše samo Invoice Number i da je rdy to be shipped i to već tako tri dana, (sutra četiri). Zvao sam ih na telefon i kažu da su poslali u petak. Da li to znači da je do dostavne službe nešto? Postajem poprilično očajan i jako žalim što sam naručio sa CU jer čekam već mjesec dana tako da je svaka pomoć jako dobro došla.
edit: da li je moguće da su oni već poslali i sve, ali samo web ne osvježava to?
aj molim te napiši šta se dogodilo kad se završi, ja bi isto kod njih naručio neke stvari a sve skupa bi bilo oko 1500 eura, tako da se ne bi baš zezao s time.
jel mi može samo netko napisati jel plaćam još nešto osim cijene tih stvari i dostave? pdv, carine bilo šta? kolko sam shvatio ne plaća se ništa više, ali moram provjeriti za svaki slučaj
Znam da je offtopic momci ali ukoliko netko treba nesto iz DE ja sam preselio gore pa mogu "posredovati" za sigurniju kupnju ne trazim nista zauzvrat samo eto da malo kolegama olaksam nedoumice i nervozu :)

Kak je to kad se kupuje tray procesor? Kako izgleda pakiranje?
Tko planira kupovati na computeruniverse.net, evo kupona za 5 € popusta:
LTEUJRZ6
vrijedi do 31.10.
aj molim te napiši šta se dogodilo kad se završi, ja bi isto kod njih naručio neke stvari a sve skupa bi bilo oko 1500 eura, tako da se ne bi baš zezao s time.
jel mi može samo netko napisati jel plaćam još nešto osim cijene tih stvari i dostave? pdv, carine bilo šta? kolko sam shvatio ne plaća se ništa više, ali moram provjeriti za svaki slučaj
Ovako je bilo. Dakle, ja i još nekoliko frendova smo uzimali laptope i neke komponente od njih (jako velika cifra). Naručili smo 16.9 i taj dan uplatili preko uplate direktno u banci. Oni su zaprimili uplatu 18.9. Od tog datuma pa sve do 12.10 su nas vukli za nos za dvije komponente. Za ram i napajanje. Rekli su prvo da će to doći za tjedan dana, pa su slagali, pa onda za opet tjedan dana pa opet slagali. Izuzetno su bezobrazni preko maila i vrlo šturi. Bio sam ih zvao telefonski i preko telefona su otvoreno LAGALI da su napokon poslali stvari 2.10, ali naravno nisu. Tek su poslali 7.10. Ukratko, vrlo ružno iskostvu i nikad više neću od njih ništa naručiti. Samo se nadam da neće trebati reklamacije vršiti jer tko zna kako će to završiti. Rađe bih tu kod nas kupio u provjerenoj trgovini pa da sam na miru nego uštedio koju tisuću kupujući na CU.
p.s. Overseas mi je najjači. Kod njih su stvari došle u petak oko podneva i zovem njih ja da osobno preuzmem stvari taj isti dan (rade do 20h) ili sutra (subota, rade do 12). Kažu, ne može, tek u ponedjeljak možete preuzeti. Pa sto miševa jeste nesposobni, ne vidim gdje je problem da se to tako ne može.
Ovako je bilo. Dakle, ja i još nekoliko frendova smo uzimali laptope i neke komponente od njih (jako velika cifra). Naručili smo 16.9 i taj dan uplatili preko uplate direktno u banci. Oni su zaprimili uplatu 18.9. Od tog datuma pa sve do 12.10 su nas vukli za nos za dvije komponente. Za ram i napajanje. Rekli su prvo da će to doći za tjedan dana, pa su slagali, pa onda za opet tjedan dana pa opet slagali. Izuzetno su bezobrazni preko maila i vrlo šturi. Bio sam ih zvao telefonski i preko telefona su otvoreno LAGALI da su napokon poslali stvari 2.10, ali naravno nisu. Tek su poslali 7.10. Ukratko, vrlo ružno iskostvu i nikad više neću od njih ništa naručiti. Samo se nadam da neće trebati reklamacije vršiti jer tko zna kako će to završiti. Rađe bih tu kod nas kupio u provjerenoj trgovini pa da sam na miru nego uštedio koju tisuću kupujući na CU.
p.s. Overseas mi je najjači. Kod njih su stvari došle u petak oko podneva i zovem njih ja da osobno preuzmem stvari taj isti dan (rade do 20h) ili sutra (subota, rade do 12). Kažu, ne može, tek u ponedjeljak možete preuzeti. Pa sto miševa jeste nesposobni, ne vidim gdje je problem da se to tako ne može.
ne znam šta bi rekao, dosad su svi pisali ovdje da imaju odlična iskustva s CU, da su vrlo ozbiljni i sve šalju kako treba, ono bečka škola
al na nekim njihovim komponentama piše da može potrajati koji tjedan dok stignu, možda je tako bilo i na tom ramu i napajanju, samo što mi nije jasno zašto bi lagali, da su odma napisali da će tek moći poslati 7.10 bilo bi sve ok, zar ne?
Evo mene opet.
http://playit.de/fractal-design-define-s-schallgedammt-fd-ca-def-s-bk.html
Zanima me ima li itko iskustva s PlayIT trgovinom.
Našao sam kućište koje me zanima po super cijeni.
Piše da šalju u HR preko DHL-a.
Dakle, 73 € + 13 € (DHL) + 1,12 € (paypal) + 13,67€ (Steuer).
Plaćamo li mi porez na robu iz DE?
Evo mene opet.
http://playit.de/fractal-design-define-s-schallgedammt-fd-ca-def-s-bk.html
Zanima me ima li itko iskustva s PlayIT trgovinom.
Našao sam kućište koje me zanima po super cijeni.
Piše da šalju u HR preko DHL-a.
Dakle, 73 € + 13 € (DHL) + 1,12 € (paypal) + 13,67€ (Steuer).Jesam li nešto propustio?
Plaćamo li mi porez na robu iz DE?
Vidis da ti pise kroatien 19% to ti je porez koji platis znaci tih osamdeset i nes eura je sve kaj placas nema vise dodatnih troskova
Od kad se sad placa HR porez na finalnu cijenu?
Od kad se sad placa HR porez na finalnu cijenu?
Nije to HR porez vec stranica prepozna da je kupac iz HR i onda mu racuna njemacki porez od 19%. Da je HR porez bilo bi 25% a i nema logike jer smo u EU
Ja sam sve do sada kupovao preko alzashop, uglavnom preko 20+ kupnji. Svaki puta brzo dostave, broj posiljke i ostalo. Malo im je support koma, ali sve ostalo je super ;)
Imam jedno pitanje vezano za amazon.
Gledam na amazon.de, te sam vidio combo za štakora i podlogu. Ispada me sve zajedno 37 eura. Sad me zanima, dal se još nešto dodatno plaća na to. Piše lijepo "Kostenlose Lieferung". Po mom nekakvom znanju njemačkog to me dođe kao Free Shipping.
Po tom bi trebao platit samo tih 37 eura, ali onda nudi neke opcije za dostave u pojedine države, a tamo dodaje nekih 5 eura
Pa ako ima neko da je uzimao nešto s njemačkog amazona pa da malo pojasni situaciju
Da besplatna dostava ti je za Njemacku a za ostale zemlje se ocito placa postarina...
Meh, onda mi je jednako ko i da uzmem kod nas
Ja sam sve do sada kupovao preko alzashop, uglavnom preko 20+ kupnji. Svaki puta brzo dostave, broj posiljke i ostalo. Malo im je support koma, ali sve ostalo je super ;)
potvrđujem, slična iskustva s desetak kupovina
a frendu sam išao novu grafu uzimati kod nas jer je ista cijena, platim u četvrtak i još je nisu poslali - valjda će danas
da sam naručio u četvrtak u alzi, već bi jučer ili danas bila u zadru
EDIT: nisam ni završio poruku i javlja se overseas da danas očekujem pošiljku