Poz, iako ovo nije za ovu temu, treba mi odgovor. Imam jednu malu klavijaturicu na kojoj pise input 9-12v, a ja trenutno nemam adaptera od 12v, pa jel mogu spojit adapter od 18v. Oce klavir moc izdrzat tih 18v bez da skuri? Molim admine da ne pobrisu post, dok mi neko ne rece. Hvala :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Poz, iako ovo nije za ovu temu, treba mi odgovor. Imam jednu malu klavijaturicu na kojoj pise input 9-12v, a ja trenutno nemam adaptera od 12v, pa jel mogu spojit adapter od 18v. Oce klavir moc izdrzat tih 18v bez da skuri? Molim admine da ne pobrisu post, dok mi neko ne rece. Hvala :)
Saću da ti pobrišem post. Evo ga - 3 - 2 - 1...
Kako ti klavijatura zahtijeva 12V, lako je moguće da bi je s 18V adapterom oštetio. Tako da ti to nikako ne preporučam. Potraži malo po kući, možda se ipak nađe koji 9-12V adapter. Ako ne nađeš, kupi. To ti ne bi trebalo biti nešto skupo. Samo gledaj da je adapter dosta jak, znači pogledaj što ti za klavijaturu piše u Amperima i gledaj da adapter može isporučiti toliko struje. I pazi da je u pitanju AC-DC adapter ako ti to klavijatura zahtijeva (neki su AC-AC, odnosno samo spuštaju napon, a ne ispravljaju struju).
Zaboravih spomenuti jednu stvar: 12V možeš izvući iz ATX napajanja računala, iz molex konektora - žuta žica ti je +12V, a crna žica je gnd (minus). Kod konektora većine adaptera središnji pin je plus, a valjak je minus/gnd. A sad, ako nemaš konektor, onda bi ti problem bilo spojiti. Ali eto... 12V imaš i u stolnom kompjuteru.
E da dobro si me sjetio, probat cu izvuc iz kompa, ako ne kupit cu neki jer nebi htio riskirat sa 18v :):) Hvala ti puno :D