Ja bih želi napraviti neki mali server za jednu igricu i zanima me dali postoji neki mali server velićine rutera ili je moguće u taj ruter od interneta staviti sve datoteke potrebne za taj server.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- Requirements-e za konkretnu aplikaciju (igru) pronađi u readme/FAQu te aplikacije.
Nemogu nigdje nać al potreban bi bio možda procesor od 1GHz, grafićka neka od 32 mb i možda kojih 64 mb of ram.
Sad sam našao na forumu njihovom jedan komentar :
well, u don't need any special hardware, i have heard people running it on linux on a 486
Server mi iznosi 350 mb.Al mogo bi ga smanjit i na 100 mb ako bi trebalo.
Nemogu nigdje nać al potreban bi bio možda procesor od 1GHz, grafićka neka od 32 mb i možda kojih 64 mb of ram.
Sad sam našao na forumu njihovom jedan komentar :
well, u don't need any special hardware, i have heard people running it on linux on a 486
- ja sam čuo da su marsovci zeleni... ili sivi?
Ovisi koja igra. Za server (posebna server verzija igre) je nevažna VGA jer se ni ne koristi itd. Ako je 'obična' igra, tad vrijede 'obična' pravila. ...
kao:
- OS=Windows (može i linux ali...). Sve ostalo kao za normalno igranje (tj, što jače-to bolje).
Same dimenzije su najmanje važnje, recimo današnji 'mobiteli' i sl. kao BcakcBerry imaju više rama i procerorske snage nego desetci 486tica. (tad je npr RAM bio 1-4MB, danas je mjera GB..=x1000 više)
I što mi preporućuješ što da kupim za tak mali server?
Neželim ništa veliko samo da mi može server biti onlyne cijeli dan.
I što mi preporućuješ što da kupim za tak mali server?
-ništa, jer očigledno ne barataš potrebnim predzanjem.
Prvo trebaš znati namjenu. Tad počneš računati cijenu sveg potrebnog i alternative.. recimo Win-server cijena=7.000kn...
Samo računalo (ili mala kutijica) može koštati od 1 do nekoliko desetaka tisuća.
Mjesto (HDD) i RAM su danas najmanji problem. Procesorska snaga recimo ATOMa je dovoljna za neke manje zahtijevne stvari. Da nije potrebe za igrom (time i windowsima) to bi mogla obaviti 'kutijica' slična routeru, NAS ili danas popularni (postaju..) TV-playeri.
-zato je odgovor ništa. Server podižu oni koji znaju što im treba i kako će to izvesti. Npr, dali imaš mrežne kabele ili krimp-klješta za napraviti ih.
Za nešto naučiti, isprobavati, uzmi bilo koji stari PC 'kantu' i pokušaj, isprobavaj OSove (recimo linux-ubuntu) itd..
i čitaj requrementse.... jer bez tog nećeš ništa napraviti.