Evo konačno, nakon nekoliko prilično gužvovitih dana, sam dovršio tu konfu, pa da podijelim sa vama malo slikica i dojmova o komponentama.
Slikano je starim dumb phonom pa ne očekujte neznam što od slika, ali za sve moje potrebe i više nego dovoljno.
Dakle prvo sve komponente na kupu...
Stari komp je otišao, novi je vrlo sličan. Kućište je opet novi model CM690ke, već treće moje za redom. Napajanje sam odlučio preći na još veći overkill: Corsair TX650V2, proc isti al novi 2500K, i naravno matična, ovaj put nova platforma: Z77. MSI ploča, nisam ih koristio već godinama, još tamo od Pentiuma 4 i vrlo sam optimističan.HDD je ostao stari, WD Black 2.0 GB, kao i moje blago, jedina i nezamjenjiva: Radeonka HD4670
Krenmo sa matičnom: kutija tako, tako, Asrock me razmazio, prvi pogled unutar kutije: razočaranje, sve je saom bačeno unutra pa ono...je ča je. Ali detaljni pogled otkriva jedno iznenađenje koje nisam očekivao - front panel adapteri...kao i puno bespotrebnih điđa miđa u vidu veličinom OGROMNOG overclocking guidea, ogromnih naljepnica ma samoj matičnoj ploči, koje su, usput budi rečeno, ekstra kvalitetne, a da su samo malo deblje mogle bi reći da su limene.
OK, toliko o matičnoj, na redu je kućište, dakle moje omiljeno kućište CM690, ovaj put opet u najnovijoj reviziji CM690 II Advanced USB3.0. Dakle osim što se na prvi pogled vidi da ima USB3.0 portove na sebi, i to ne umjesto 2.0 portova, nego uz njih, dakle 2*2.0 plus 2*3.0, ono što se ne vidi jest da je izbačen eSata priključak, što mi više ne smeta jer sam pred neko vrijeme oslobođen para diskova koji su koristili to sučelje.
Ono što se ne vidi iz imena kućišta je da ova verzija ima puno veći izrez iza matične, tako da se sada stvarno može promijeniti hladnjak i backplate bez da se skida matična, da ima drukčije (bolje) raspoređene utore za cable management, te da su oin sada zatvoreni gumom. Drugo je sve više manje jednako, a standardno bogata oprema skriva i nešto što me je još više iznenadilo od adaptera za front panel sa matičnom a to je...vidi sliku..
I na kraju jedna stvar koja mi je smetala na prošlom modelu htio sam 2 venta ispred pa evo mali pokušaj improvizacije, htio sam ga fiksirat bez upotrebe ikakvih vezica, lljepila i/ ili bušenja i usput se pobrinuti da nema direkt dodria na lim, pa sam to ovako odradio i za sada stoji sasvim postojano.
Eto to je otprilike ono što sam htio pokazati, specifičnosti koje su me iznenadile, razlike u odnosu na stari model itd.Sada još samo par sličica ostalih komponenti i složenog kompa.
Eto, to je za sad to, ekstra sma u gužvi tako da još nisam stigao ni pomirisati BIOS a kamoli OCati, jedino prva reakcija je da mi se manje sviđa, manje mi je intuitivan od Asrockovog i Asusovog, ali vjerujem da neće biti problema kada se malo pozabavim sa tim.