Komp se neće pali

poruka: 8
|
čitano: 1.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp se neće pali

kad upalim PC, i nakon onog ekrana sa slikom 'Windows XP' i onim malim loadingom, slika postane čudna i to svaki put na drugi način. nekad se pojave paralelne crte raznih boja ili npr. pola ekrana bude u jednoj a pola u drugoj boji, a WIndowsi se nikad ne učitaju.

najčudnija stvar je što su slova na onom crnom ekranu skroz promijenjena, umjesto 'boot from atapi cd-rom' piše: 'boop brkm APAPI C@-ROI', ili 'mastar disk', 'anabhe' (umjesto enable)...

što da radim? pokrenuo sam AVG iz safe moda i sad traži preko 'command prompta'...

Logic je legenda! :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Komp se neće pali
betmen kaže...

kad upalim PC, i nakon onog ekrana sa slikom 'Windows XP' i onim malim loadingom, slika postane čudna i to svaki put na drugi način. nekad se pojave paralelne crte raznih boja ili npr. pola ekrana bude u jednoj a pola u drugoj boji, a WIndowsi se nikad ne učitaju.

najčudnija stvar je što su slova na onom crnom ekranu skroz promijenjena, umjesto 'boot from atapi cd-rom' piše: 'boop brkm APAPI C@-ROI', ili 'mastar disk', 'anabhe' (umjesto enable)...

što da radim? pokrenuo sam AVG iz safe moda i sad traži preko 'command prompta'...

Ovo s crtma na ekranu upućuje na grafičku, a ovo s promjnjenim slovima na bios. Probaj promjniti grafu i flashati bios i onda reinstall windowsa i trebalo bi radit

!!alkoholom protiv droge!!
16 godina
neaktivan
Komp se neće pali

u safe modu je slika skroz normalna, jel to pomaže?

kako se flasha bios?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
betmen kaže...

u safe modu je slika skroz normalna, jel to pomaže?

kako se flasha bios?

Probaj onda u safe modu deinstalirati drivere od grafe, pa onda probaj normalno ući u windows, i skinuti s neta najnovije drivere. ako to ne pomaže, nema ti druge nego do ponovne reinstalacije windowsa. A bios ako neznaš flahat ni ne pokušavaj. Ovisi od matične do matične, uglavno skineš najnoviji bios s neta za svoju matičnu, i staviš ga na bootabilni usb ili disketu, uđeš u cmos gdje bi trebala biti opcija za flashnje biosa. Na asrock pločama to je moguće napraviti odma iz winsa, al kažem ako neznaš bolje se ne zamaraj s tim. Najvjerovatnije češ samo trebati reinstalirati windows  

16 godina
neaktivan
Komp se neće pali

mislim da je grafička!

izbrisao sam drivere i restartao komp, i sad je normalno. još samo trebam skinuti novu verziju i instalirati je i to bi trebalo biti to.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

onda ok, to sam si mislio adj uživaj

16 godina
neaktivan
Komp se neće pali

evo ga, sad je sve pet.

HVALA :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se neće pali

imam opet probleme... sve je isto, samo što ovaj put ne mogu ponovo instalirati drivere... kad ih izbrišem, normalno se upali, ali kad ih instaliram opet me dočekaju crte (a nekad samo crni ekran)... što da radim?

ISPRAVAK: nema više nikakvih crta, sad je samo crni ekran (nije skroz crna boja, više kao nekakve smetnje, samo što su crne boje). na ekranu se vidi kursor miša, i čak ga se može normalno micati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 13:19 (betmen).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice