Koji je Mac najbolji za mene? zaključana tema

poruka: 127
|
čitano: 16.074
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Koji je Mac najbolji za mene?
Bladepu kaže...
fade kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
fade kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
nisam nikad koristio ebay pa neznam koliko je to sigurno.

Sigurno kao i kupnja u ducanu. Uzmes od prodavaca koji ima 1000+ prodaja...nemoras se uopce brinut, ebay/paypal stiti kupceve interese puno vise nego prodavaceve.

99.8 positive feedback ok? 2113 prodaja

Da to je super.

Vidi ovo, za tih 13000kn se moze uzet ovaj najnoviji "Retina"

http://www.ebay.com/itm/Apple-MacBook-Pro-15-4-Laptop-Retina-Display-MC975LL-A-June-2012-NEW-/290759019063?pt=Apple_Laptops&hash=item43b2968a37#ht_1981wt_1271

Neće ti taj seller poslati to u Hrvatsku.

tako i ja mislim... cak i da posalje moguca su ostecenja prilikom transporta, pa opet salji to natrag, pa primaj... xD mislim da cu ipak uzeti u hr
Origin: HoTiC3, Game Center: iDriftridge
15 godina
odjavljen
Koji je Mac najbolji za mene?

Taj mbp od 15 inča ti ima performanse tri puta jeftinijeg laptopa.

Kažeš da windowsi imaju bugove? Ja na laptopu starom tri godine imam original windowse 7 i nisam ih odtada restartao, komp radi brzo kao i prvog dana. Si koristio piratske windowse? Razlika je velika. Taj moj laptop koji je prije tri godine koštao 4000kn bi i sada bio dosta jači od tog mbp 13" koji košta sada 13000. Naravno kad sam ja kupovao je tadašnji macbook bio još veće govno.

Razmisli dobro, nisu male pare, zanemari fore i ostale glupost, još si maloljetan, očito nemaš osjećaj za vrijednost novca, ne pada s neba, potrebno ga je zaraditi.  Kad ćeš otplatiti taj mac? Nikada, za dve godine će vrijediti jednako kao tri puta jeftiniji laptop.

Svi smo mi Mentalist.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DR1F7R1D63 kaže...
david7 kaže...

Znam da bi Mac, ali uzmi i DELL kao opciju... Vrhunski kvalitet... Za manje novca nego što si predvidio možeš uzeti Inspirona kao moj. Pogledaj pod moj PC. Windows radi kako treba, ne znam što se tebi ne sviđa...

budem se jos malo "poigrao" s macom pa cu vidjeti. a windowsi su mi uvijek stvarali probleme, stalno neki errori, stalno moram system restore raditi na laptopu, win na kompu se ponekad rusi, komp mi se ne zeli upaliti dok je usb stick u njemu, itd

Ja tebe nikako ne kužim... DELL ti je, dasetakoizrazim, Apple u PC svijetu i na jače modele bez beda instaliraš osix.

Windows 7 ti je stvarao probleme? Znaš li uopće koristiti Windows OS? Koji ti je lvl poznavanja rada računala? Meni (a i svim ljudima koje znam) nikada u životu Windows 7 nije radio nikakve probleme. To je totalno jednostavan OS koji traži minimalnu količinu znanja od korisnika da bezbrižno prede kao mačka na vrućem limenom krovu. System Restore? Šta je to? Jel se to maže na kruh? Sjećam se nešto u magli toga iz vremena XP-a.

Uzmi jedan od ova dva dolje i ne budalesaj se oko unibody kućišta i sličnih nebitnih tričarija koje služe tome da u maniri vješte kozmetičarke zamaskiraju bitne nedostatke.

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-n7520-core-i7-3612qm-dvdrw-dl-8gb-1000gb-32gb-ssd-radeon-hd-7730m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-windows-7-home-premium-srebrno&option=artikl&id_kategorija=01504001&id_artikl=015.040.001

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-n7720-core-i7-3610qm-blu-ray-6gb-1000gb-geforce-gt-650m-17-3-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-windows-7-home-premium-srebrno&option=artikl&id_kategorija=01504001&id_artikl=015.040.002

Bilo koji od ta dva laptopa ubiju u pojam svaki MBP. Pusti preseravanja. Stevan je odavno pokojni...

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
13 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
fade kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
fade kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
nisam nikad koristio ebay pa neznam koliko je to sigurno.

Sigurno kao i kupnja u ducanu. Uzmes od prodavaca koji ima 1000+ prodaja...nemoras se uopce brinut, ebay/paypal stiti kupceve interese puno vise nego prodavaceve.

99.8 positive feedback ok? 2113 prodaja

Da to je super.

Vidi ovo, za tih 13000kn se moze uzet ovaj najnoviji "Retina"

http://www.ebay.com/itm/Apple-MacBook-Pro-15-4-Laptop-Retina-Display-MC975LL-A-June-2012-NEW-/290759019063?pt=Apple_Laptops&hash=item43b2968a37#ht_1981wt_1271

Neće ti taj seller poslati to u Hrvatsku.

Nisam gledao da li salje...a ima ih uvijek par koji salju i u Hr.

16 godina
neaktivan
DR1F7R1D63 kaže...

budem se jos malo "poigrao" s macom pa cu vidjeti. a windowsi su mi uvijek stvarali probleme, stalno neki errori, stalno moram system restore raditi na laptopu, win na kompu se ponekad rusi, komp mi se ne zeli upaliti dok je usb stick u njemu, itd

Ne bih se se dirao igranja s macom, ali sto se tice windowsa, probaj nabaviti neku provjerenu konfiguraciju i pripazi sto sve instaliras na racunalo, npr na HP-ovom laptopu windows 7 u 2 godine se nije porusio niti jednom. Na stolnom racunalu koje se sastojalo vecinom od asusovih komponenti, win 7 radi bez pardona isto toliko otprilike. Jos od win 2000 windowsi se sami sa sobom ne ruse (osobno iskustvo). Najcesce su probleme radili jeftini kontroleri i slicno, ili kombinacija softera koji ne ide zajedno.

S druge strane prelazom na mac ces pokriti sve ovo gore navedeno (kontrolirani soft i provjereni hardware).

13 godina
neaktivan
The Man kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
david7 kaže...

Znam da bi Mac, ali uzmi i DELL kao opciju... Vrhunski kvalitet... Za manje novca nego što si predvidio možeš uzeti Inspirona kao moj. Pogledaj pod moj PC. Windows radi kako treba, ne znam što se tebi ne sviđa...

Ja tebe nikako ne kužim... DELL ti je, dasetakoizrazim, Apple u PC svijetu i na jače modele bez beda instaliraš osix.

Windows 7 ti je stvarao probleme? Znaš li uopće koristiti Windows OS? Koji ti je lvl poznavanja rada računala? Meni (a i svim ljudima koje znam) nikada u životu Windows 7 nije radio nikakve probleme. To je totalno jednostavan OS koji traži minimalnu količinu znanja od korisnika da bezbrižno prede kao mačka na vrućem limenom krovu. System Restore? Šta je to? Jel se to maže na kruh? Sjećam se nešto u magli toga iz vremena XP-a.

Uzmi jedan od ova dva dolje i ne budalesaj se oko unibody kućišta i sličnih nebitnih tričarija koje služe tome da u maniri vješte kozmetičarke zamaskiraju bitne nedostatke.

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-n7520-core-i7-3612qm-dvdrw-dl-8gb-1000gb-32gb-ssd-radeon-hd-7730m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-windows-7-home-premium-srebrno&option=artikl&id_kategorija=01504001&id_artikl=015.040.001

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-n7720-core-i7-3610qm-blu-ray-6gb-1000gb-geforce-gt-650m-17-3-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-windows-7-home-premium-srebrno&option=artikl&id_kategorija=01504001&id_artikl=015.040.002

Bilo koji od ta dva laptopa ubiju u pojam svaki MBP. Pusti preseravanja. Stevan je odavno pokojni...

koji su nedostaci maca?
15 godina
odjavljen

Cijena, performanse, nenadogradivost, zatvoren sistem, ako ti se nešto pokvari dobre su šanse da sve ide u koš..

Bubnjarica u bendu ima mpb, i program za obradu glazbe joj se toliko rušio, čak nas je i na nastupu izdao, sve joj je ful usporeno, subjektivno meni je touchpad grozan, a na svom aceru mogu raditi sve one multitouch finte itd, uglavnom ne vrijedi svoje cijene ni približno.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako ti se svidja taj dizajn pogledaj si i Asus N56, N76,HP Envy...odlicni laptopi za ~8000kn ili ako hoces nesto tanje imas Lenovo U410 koji je vise manje isti k.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 0:03 (fade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lakse je napisat koje su prednosti mac-a jer nedostatka je puno. Al posto si pitao nedostaci evo one koji i vrapci na grani znaju : skupoca, po performansama u rangu puno jefinijih racunala/notebooka, i po meni je minus macos.
AMD u <3 Intel u C===3
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Cijena, performanse, nenadogradivost, zatvoren sistem, ako ti se nešto pokvari dobre su šanse da sve ide u koš..

Bubnjarica u bendu ima mpb, i program za obradu glazbe joj se toliko rušio, čak nas je i na nastupu izdao, sve joj je ful usporeno, subjektivno meni je touchpad grozan, a na svom aceru mogu raditi sve one multitouch finte itd, uglavnom ne vrijedi svoje cijene ni približno.

toliko problema, izgleda da cu na kraju uzeti mpb 17"!!!
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Sta znaci zatvoren sistem? Windowsi su otvoren sistem?

Touchpad je najbolja strana Apple laptopa (bar dok ne crkne ko sto je mojoj prijateljici nakon tjedan dana) i nikakav Acer, Lenovo, HP ni nitko nema tako dobar.

Cijene koja se placa u Hrvatskoj definitivno ne vrijedi ali ako ces kupovati vani (USA) onda je samo nijansu skuplji od izravne konkurencije i nekome ko voli OSX definitivno vrijedi novca.

13 godina
neaktivan
DR1F7R1D63 kaže...
Jakovp kaže...

toliko problema, izgleda da cu na kraju uzeti mpb 17"!!!

Lol. Pa nece se nista promjenit ako uzmes veci ekran. Zapravo je 17" model i najgori po pitanju isplativosti, Apple ga je cak i izbacio iz ponude.

14 godina
A bokte upila si ga cilo ti vrime govore da mac ne vridi tu lovu i da uzmes neki dell/acer/... A ti od 13" na 15" pa sad na 17". Cuj postoji velika sansa da se jako razocaras i pocnes tugovat za lovom.
AMD u <3 Intel u C===3
13 godina
neaktivan
to je bila sala... a sada da vas stvarno pitam, uzeo bih macbook pro 15" bez pdv-a (-25%) jel se onda isplati?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

Touchpad je najbolja strana Apple laptopa (bar dok ne crkne ko sto je mojoj prijateljici nakon tjedan dana) i nikakav Acer, Lenovo, HP ni nitko nema tako dobar.

Cijene koja se placa u Hrvatskoj definitivno ne vrijedi ali ako ces kupovati vani (USA) onda je samo nijansu skuplji od izravne konkurencije i nekome ko voli OSX definitivno vrijedi novca.

Subjektivno, meni je touchpad na mom aceru puno bolji od onog na macu, a taj na macu je možda malo bolji od drugih laptopa, kažem možda. Za kliknut nešto ga treba zbilja kliknut, dok na svome i drugima samo tapnem, kad treba puno klikati je neusporedivo. Također nalaženje desnog klika nije nešto presuper.

I windowsi su zatvoreni naravno, ali imaju puno šiti spektar mogućnosti. Ja iskreno ne znam šta bih s macom da mi ga netko da u ruke, to je za nekoga tko točno zna što mu treba, nešto specifično, a autor teme to sigurno nije.

Ne isplati se nikakao, čak ni sa -25%.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 0:14 (Jakovp).
16 godina
neaktivan
DR1F7R1D63 kaže...
koji su nedostaci maca?

1. Samo godinu dana garancije (DELL daje 3 PUTA više)

2. Poprilično loš sistem hlađenja (nerijetko se griju i do 100 stupnjeva)

3. Nerealan omjer uloženo/dobiveno (računalo nije za preseravanje već mu je glavni cilj da bude efikasno u obavljanju zadanih zadaća)

P.S. Ne znam ni sam zašto se trudim da ti otvorim oči, kad je preočito da si ti jedan od onih koji idu navečer van s tamnim naočalama na nosu. iMac je super stvar, ali za mene je od prijenosnih računala iz Apple firme jedino MacBook Air donekle dobra kupnja. Radi šta god hoćeš i sretno!

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 0:38 (pirat).
15 godina
neaktivan

- Cijena nije problem ako se ima..

- Po cemu su performanse slabe? Pa u MBPro-ove se ugraduju iste komponente kao u konkurentske laptope.  Naravno da je velika razlika u cijeni ali ocito da to nije problem.

- Nendogradivost? Nenadogradivi su jedino MB Airovi (Nemozes ni Windows Ultrabooke bas nadogradivati) i novi Retina. Obicne Pro-ove mozes jednako nadogradivati kao i  konkurentske laptope (RAM, HDD ..) 

- Ako mu zatvoren sistem smeta uvijek moze instalirati Windowse..

- Apple care protection plan i miran je..

Svi recenzenti, novinari, svi kojima je kroz ruke proslo nekoliko desetaka laptopa tvrde da upravo Apple-ovi imaju najbolji touchpad i multitouch funkcije. 

I Macbookovi puno puuno bolje drze cijenu od ostalih laptopa..  

{#}

 -- http://goo.gl/RylEA
13 godina
neaktivan
The Man kaže...
1. Samo godinu dana garancije (DELL daje 3 PUTA više)

2. Poprilično loš sistem hlađenja (nerijetko se griju i do 100 stupnjeva)

3. Nerealan omjer uloženo/dobiveno (računalo nije za preseravanje već mu je glavni cilj da bude efikasno u obavljanju zadanih zadaća)

P.S. Ne znam ni sam zašto se trudim da ti otvorim oči, kad je preočito da si ti jedan od onih koji idu navečer van s tamnim naočalama na nosu. iMac je super stvar, ali za mene je od prijenosnih računala iz Apple firme jedino MacBook Air donekle dobra kupnja. Radi šta god hoćeš i sretno!

imam cooler za laptop. a i osim toga nisi li mi predlozio da kupim dell za oko 10000kn? 2k kn vise nije tako puno. a i osim toga dobivam bolju graficku, bolje kuciste bez plastike, backlit kb, osx, ... i ne zelim se hvaliti okolo sa svojim macom, nikad nisam imao mac prije, ljudi koji ga imaju kazu da je dobar.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 0:38 (pirat).
14 godina
U hr se ne isplati uzimat mb jer su full skupi za razliku od konkurencije koja iste spekse daje za puno manje pare. Da smo u usa ili drugu drzavu di cijene mb realne (koliko toliko ipak je to apple) zast ne.
AMD u <3 Intel u C===3
13 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

- Po cemu su performanse slabe? Pa u MBPro-ove se ugraduju iste komponente kao u konkurentske laptope.  Naravno da je velika razlika u cijeni ali ocito da to nije problem.

- Nendogradivost? Nenadogradivi su jedino MB Airovi (Nemozes ni Windows Ultrabooke bas nadogradivati) i novi Retina. Obicne Pro-ove mozes jednako nadogradivati kao i  konkurentske laptope (RAM, HDD ..) 

Svi recenzenti, novinari, svi kojima je kroz ruke proslo nekoliko desetaka laptopa tvrde da upravo Apple-ovi imaju najbolji touchpad i multitouch funkcije. 

{#}

hvala, cini se da si ti jedan od rijetkih koji znaju sto govore. i novi mbp se uopce ne cini los mozda mi cak i zamijeni desktop pc.
14 godina

nismo mi apple hateri ako to mislis nego te pokusavamo bolje savjetovat jer za nize pare dobis bolji laptop.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
BlueMax kaže...

Subjektivno, meni je touchpad na mom aceru puno bolji od onog na macu, a taj na macu je možda malo bolji od drugih laptopa, kažem možda. Za kliknut nešto ga treba zbilja kliknut, dok na svome i drugima samo tapnem, kad treba puno klikati je neusporedivo. Također nalaženje desnog klika nije nešto presuper.

I windowsi su zatvoreni naravno, ali imaju puno šiti spektar mogućnosti. Ja iskreno ne znam šta bih s macom da mi ga netko da u ruke, to je za nekoga tko točno zna što mu treba, nešto specifično, a autor teme to sigurno nije.

Ne isplati se nikakao, čak ni sa -25%.

Ajmo reci stvar navike, ali ja koji sam u zadnjih par godina od velikog apple ljubitelja presao u pljuvatelje na touchpadu im skidam kapu. Kad se malo priviknes na njega i naucis sve mogucnosti ni jedan drugi se ne moze usporediti.  U biti na laptopima najcesce koristim misa a jedino ako je nesto nabrzaka onda koristim touchpad. Na MBP ne osjecam potrebu za misem (ikao je bolje s njim).

Malo  mi definicija "spektar mogucnosti" nije jasna. Na sta se konkretno to odnosi?

Apple racunala su za svakodnevne stvari (internet, glazba, filmovi, dokumenti, aplikacije....jedino za igre nisu bas najsretnije rjesenje) isto kao i windows racunala. Za specificne stvari su takodjer isto kao i Windows racunala. Ako netko nije gamer sve svoje potrebe moze zadovoljiti Appleom jednako kao i Windowsima.

Sto se tice kupovine bez PDV-a logicno zakljucujem da se onda i windows racunalo moze kupiti bez PDV-a pa su omjeri cijena opet isti tako da kupovima Applea u Hrvatskoj definitivno nije isplativa.

13 godina
neaktivan
zelenbic kaže...

nismo mi apple hateri ako to mislis nego te pokusavamo bolje savjetovat jer za nize pare dobis bolji laptop.

shvacam, ali zar je mbp tako los? a i osim toga imam 12500kn za novi komp.
14 godina
DR1F7R1D63 kaže...
Agent Rico kaže...

{#}

hvala, cini se da si ti jedan od rijetkih koji znaju sto govore. i novi mbp se uopce ne cini los mozda mi cak i zamijeni desktop pc.

od 10-tak ljudi koji ti govore da je neisplativo ti kazes onome sa kim se slazes da najvise zna?

Kupi ti mac ali meni se cini da si obicni troll

13 godina
neaktivan

O majko mila....je,je Intel HD 4000 je definitivno bolja od bilo kojih kartica iz AMD HD7xxx i nvidia GT6xx serije...definitivno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zelenbic kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
Agent Rico kaže...

{#}

od 10-tak ljudi koji ti govore da je neisplativo ti kazes onome sa kim se slazes da najvise zna?

Kupi ti mac ali meni se cini da si obicni troll

ok. koliko ja znam sve sto je rico rekao je istina.
14 godina
DR1F7R1D63 kaže...
ok. koliko ja znam sve sto je rico rekao je istina.

a mi ostali nemamo pojma i bez nekog razloga nas 10 ima isto misljenje...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 0:39 (pirat).
13 godina
neaktivan
fade kaže...

O majko mila....je,je Intel HD 4000 je definitivno bolja od bilo kojih kartica iz AMD HD7xxx i nvidia GT6xx serije...definitivno.

oprosti, tko je to rekao?
14 godina
Mi iznosimo stavove i cinjenice. Vako i onako opet se sve svodi na tebe ipak je tvoja lova.
AMD u <3 Intel u C===3
15 godina
neaktivan

Ma i ja se slazem s time da je mozda neisplativo, zapravo sigrno je neiplativo kod nas kupovati, ali ako covjek zeli kupiti Mac ne razumijem cemu ga toliko ljudi od toga odbija.. Ko da su njihovi novci..

 -- http://goo.gl/RylEA
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice