Koji je Mac najbolji za mene? zaključana tema

poruka: 127
|
čitano: 16.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Koji je Mac najbolji za mene?

Koliko sam do sada shvatio, očito je da se želiš malo folirati sa Apple proizvodom. Sve ja to poštujem, iako ja vjerojatno nikada nebi dao te pare za takav laptop. 

No, preporuka je da baciš pogled na novu HP Envy seriju laptopa...

Imaju izrazito jake komponente, raznovrsne dizajne i što je tebi očito bitno, imaju aluminijska unibody kućišta.

Stavio sam dvije slike iz nove serije Envy laptopa. Pa baci pogled.

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Koji je Mac najbolji za mene?
DR1F7R1D63 kaže...
mar123 kaže...

Procitao sam par prvih postova a kroz ostale preletio, ali ono sto sam shvatio je da lik ne zeli kupit dobar jak kompaktan laptop nego kupuje apple. Dao bi 12 500 kn za 13" macbook a slabiji je milijun puta od normalnih pc laptopa za te pare. Valjda se htio samo pohvalit kako on to moze kupit. Podsjeca me na otvarace tema koji kupuje alien laptope. Mozda se i varam ali nevjerujem.

posaljem screen kad ga dobijem ;). a od windowsa mi je vec slabo

Nemoj se uopce obazirat na ljubomorke po forumu, ubodi MBP i uzivaj u njemu, preporucam ti bootcamp i mozes poprilicno dobro igrat igrice pod windowsima. (kad su za to jedino dobri trolololo). I pusti price o jakim, kompaktnim ultra plastikanerima, uzivaj i javi ako zapne gdje.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
16 godina

Za tolike pare ja bih kupio vrhunski pc i na njega instalirao OSX,pa nek oni u applu puknu od muke.......{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
bistri kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
mar123 kaže...

Procitao sam par prvih postova a kroz ostale preletio, ali ono sto sam shvatio je da lik ne zeli kupit dobar jak kompaktan laptop nego kupuje apple. Dao bi 12 500 kn za 13" macbook a slabiji je milijun puta od normalnih pc laptopa za te pare. Valjda se htio samo pohvalit kako on to moze kupit. Podsjeca me na otvarace tema koji kupuje alien laptope. Mozda se i varam ali nevjerujem.

Nemoj se uopce obazirat na ljubomorke po forumu, ubodi MBP i uzivaj u njemu, preporucam ti bootcamp i mozes poprilicno dobro igrat igrice pod windowsima. (kad su za to jedino dobri trolololo). I pusti price o jakim, kompaktnim ultra plastikanerima, uzivaj i javi ako zapne gdje.

Svako tko je ikad probao Macbook ce ti ga definitivno preporucit neces zazaliti ako uzmes MBP.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
17 godina
H4X0R_Bug kaže...
bistri kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
mar123 kaže...

Svako tko je ikad probao Macbook ce ti ga definitivno preporucit neces zazaliti ako uzmes MBP.

Ja sam nedavno koristio jedan MacBook pro 15" i nikako ga nebi preporučio nikome. 

Nisam ekspert za Apple, malo puta sam se susreo sa njim. I eto, to mi je bila prilika da se malo poigram.

Sve u svemu, instalirali smo na njega Mountain Lion OS i malo testirali.

BOOT i otvaranje Adobe i Office aplikacija bilo je nešto sitno sporije od nekog nesretnog Acer laptopa starog 5 godina. 

Veliki problem je hard disk. Moram priznati da sam ostao neugodno iznenađen.

Jednom kada smo u MBP stavili SSD disk, jasno je ostavio tog starog Acera skroz "u prašini" gdje mu je i mjesto.

No, ipak taj MBP je koštao čini mi se 16.000kn i to prije par mjeseci. Imao je jaki i5 procesor, no imao je i HDD koji jednostavno nije mogao pratiti rad procesora i ostalih komponenti.

Meni je to nedopustivo za tako skup stroj.

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 20:11 (Bladepu).
17 godina

Radio sam i na iMacu i Mac miniju i trenutno MBPu. Nebi niti jedan od tih proizvoda preporucio nikome. Sve sto je dobro na njemu je vanjska kvaliteta izrade i izgled, ostale komponente su jednake kao u drugim mnogostruko jeftinijim laptopima. Garancija je s razlogom 1 godinu, kvare se isto ili cesce nego najjeftiniji laptopi(znam ovo jer cijela firma vec dugo koristi MBP-ove). SSD je must have za mac i s njime radi puno brze. Jedini razlog po meni zbog kojega se isplati kupiti mac po meni je Mac OS, jer s hackintoshom se treba dosta zezat. S druge strane instalirati windows na mac nije nikakav problem.

17 godina
Svinja kaže...

Radio sam i na iMacu i Mac miniju i trenutno MBPu. Nebi niti jedan od tih proizvoda preporucio nikome. Sve sto je dobro na njemu je vanjska kvaliteta izrade i izgled, ostale komponente su jednake kao u drugim mnogostruko jeftinijim laptopima. Garancija je s razlogom 1 godinu, kvare se isto ili cesce nego najjeftiniji laptopi(znam ovo jer cijela firma vec dugo koristi MBP-ove). SSD je must have za mac i s njime radi puno brze. Jedini razlog po meni zbog kojega se isplati kupiti mac po meni je Mac OS, jer s hackintoshom se treba dosta zezat. S druge strane instalirati windows na mac nije nikakav problem.

...i ja bi ovo nadovezao na gornji post. Kvaliteta izrade kućišta me skroz zadivila. Tu nema rasprave. Prekrasno dizajnirano kućište.

16 godina
Bladepu kaže...

Koliko sam do sada shvatio, očito je da se želiš malo folirati sa Apple proizvodom. Sve ja to poštujem, iako ja vjerojatno nikada nebi dao te pare za takav laptop. 

No, preporuka je da baciš pogled na novu HP Envy seriju laptopa...

Imaju izrazito jake komponente, raznovrsne dizajne i što je tebi očito bitno, imaju aluminijska unibody kućišta.

Stavio sam dvije slike iz nove serije Envy laptopa. Pa baci pogled.

ovo je savrsen laptop, dizajn, performasne, debljina, ja kad bi uzimao ovo bi bilo u top izboru.

bistri kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

zasto bi bio ljubomoran? pa kad sam kupovo imo sam budžet isto kao i on, ko 12 soma kn i macbook mi nije bio ni u sirem izboru.

H4X0R_Bug kaže...

naravno da nece zazalit s macbookom, bilo bi glupo rec da je macbook los, naprotiv onaj njihov najbolji model s retinom je po meni najbolji laptop uopce, ali izgleda da ovaj lik zeli jabuku, taj za 12 500 nije uopce impresivan, nemoze se mjerit s konkurencijom za te pare, hp envy 13" ga dere u svakom segmentu i na njega mos stavit mac os.

17 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
Svinja kaže...

...i ja bi ovo nadovezao na gornji post. Kvaliteta izrade kućišta me skroz zadivila. Tu nema rasprave. Prekrasno dizajnirano kućište.

baterija, display, multitouch, yada yada yada, sto se tice ssd-a to je logika cista

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
13 godina
neaktivan
znam da 12500 kn nije "impresivno", ali zato sam vas i pitao za preporuku; imac ili mbp. na kraju sam se odlucio za 15" mpb koji je skuplji, ali i bolji od mnogo prijenosnika. i govorite da mac ima iste komponente kao i druga racunala, i da se kvare vise? ne shvacam. a sto se tice tvrdog diska, par mjeseci bih ga koristio sa hdd-om, a onda bih ugradio vertex 3. svi koji su ikada imali mac su zadovoljni s njime, a oni koji nisu kazu da je los.
Origin: HoTiC3, Game Center: iDriftridge
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 21:54 (DR1F7R1D63).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
DR1F7R1D63 kaže...
znam da 12500 kn nije "impresivno", ali zato sam vas i pitao za preporuku; imac ili mbp. na kraju sam se odlucio za 15" mpb koji je skuplji, ali i bolji od mnogo prijenosnika. i govorite da mac ima iste komponente kao i druga racunala, i da se kvare vise? ne shvacam. a sto se tice tvrdog diska, par mjeseci bih ga koristio sa hdd-om, a onda bih ugradio vertex 3. svi koji su ikada imali mac su zadovoljni s njime, a oni koji nisu kazu da je los.

Classic.

Ja sam ga koristio više puta i mogu reći da mi je odličan, da imam novaca vjerojatno bi bio i vlasnik jednog MacBook-a.

R.I.P Tupac 1971. - 1996.
17 godina
neaktivan
DR1F7R1D63 kaže...

Zato jel pod koristenje misle da su ga vidli na sat vremena, za 6 mjeseci ces vidit najbolje sam, a sto se samog hhd tice, opet je hfs+ preformance bolji od ntfs-a tako da i sa identicnim hdd ce se bolje vrtit nego na win masini.

13 godina
neaktivan
u redu, hvala. a sto se tice rezolucije, hocu li vidjeti vise ili manje piksela nego na 17" 1600x900?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bistri kaže...
Bladepu kaže...
Svinja kaže...

baterija, display, multitouch, yada yada yada, sto se tice ssd-a to je logika cista

baterija traje 3h tocno, brightness na max - nista vise nego prosjecno. Display standardno dobar kao i kod svih Appleovih proizvoda samo sto je to 15" pa ga gotovo nikad ne koristim jer je uvijek spojen na externi monitor, multitouch mi je nesto sasvim nepotrebno iako priznajem da se nisam ni potrudio koristit. SSD za takav lap mora bit u osnovnoj cijeni, mislim da ova zadnja serija cak i ima po defaultu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 22:42 (Svinja).
13 godina
neaktivan
Svinja kaže...
bistri kaže...
Bladepu kaže...
Svinja kaže...

baterija traje 3h tocno, brightness na max - nista vise nego prosjecno. Display standardno dobar kao i kod svih Appleovih proizvoda samo sto je to 15" pa ga gotovo nikad ne koristim jer je uvijek spojen na externi monitor, multitouch mi je nesto sasvim nepotrebno iako priznajem da se nisam ni potrudio koristit. SSD za takav lap mora bit u osnovnoj cijeni, mislim da ova zadnja serija cak i ima po defaultu.

baterija 3h je ok. makar se moze dobiti vise od 7h. 15" je meni ok, imam monitor. multitouch je cool, ali sumnjam da cu ga puno koristiti osim u autu i avionu. mislim da ssd nije po defaultu, ali mislim uzeti vertex 3 barem za os i neke vaznije programe (60gb). sad jos jedno pitanje, jel macbook pro ima mjesta za ssd i hdd odjednom?
15 godina
odjavljen

Kakav lik. Razmišlja treba li dati 12500 kn za laptop koji ima puno gore komponente od njegovog trenutnog, i još kaže da bi igrao nešto na njemu, i radio nešto na 13" ekranu.

Za tebe je nabolja MACola {#}

Svi smo mi Mentalist.

3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Kakav lik. Razmišlja treba li dati 12500 kn za laptop koji ima puno gore komponente od njegovog trenutnog, i još kaže da bi igrao nešto na njemu, i radio nešto na 13" ekranu.

Za tebe je nabolja MACola {#}

gt650 losiji od gt320m...? quad core vs dual core...? stvarno si mi puno pomogao ovim odgovorom. p.s zasto td-ovi na moje postove?
15 godina
odjavljen

Ma malo prije si se odlučio za 15", ali razmišljao si ozbiljno o 13" koji je valjda 10 puta slabiji od tvog kompa, pa razmisli malo...

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 23:05 (Jakovp).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ma malo prije si se odlučio za 15", ali razmišljao si ozbiljno o 13" koji je valjda 10 puta slabiji od tvog kompa, pa razmisli malo...

ok tocno, i ja sad vidim da je 13" model bezveze, skoro pa u rangu netbooka. a 15" se meni cini skup, ali pretpostavljam da je vrijedan toga, ima procesor jaci od mog gaming kompa. jel mi moze netko odgovoriti koliko dugo ce ovaj mbp biti brz? 5-6 godina?
17 godina

Jednom sam kupio skupi laptop (HP Elitebook 11.500kn) i vise nema sanse. Nije da je on los, ali nista toliko bolji od upola jeftinije konkurencije koliko cijena govori.

Vidim da si napisao da dosta putujes. Ja bih odabrao neki od ultrabookova, trebalo bi ih vec sada biti dosta u ponudi (ne pratim pa ne znam tocno).

Ako ti taj laptop nece sluziti za rad tj. da ces radom na njemu zaradivati onda je ova tvoja cifra stvarno prevelika (ja zaradujem radom na kompu i opet je previse)

Nemam nista protiv MBP, dapace, ali kod nas je stvarno preskup. Cijeni svoj novac... 

Naravno ti ces sa svojim novcem kupiti sto hoces, ali eto par rijeci od korisnika koji se 'opekao' na slican nacin.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Znam da bi Mac, ali uzmi i DELL kao opciju... Vrhunski kvalitet... Za manje novca nego što si predvidio možeš uzeti Inspirona kao moj. Pogledaj pod moj PC. Windows radi kako treba, ne znam što se tebi ne sviđa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

12k kuna nije mnogo?

To je 3300KM. Imaš prilično dobar laptop i desktop PC, a baviš se Adobe kerefekama za kreativne stvari.

Voliš dobre fotografije i videe? Canon 550d (1080p snimanje u 30fps, 720p u 50 za brze scene) se može naći u dobrom stanju s kit-om za nekih 1000KM, kupi si objektiv i tronožac i to je 2000KM, a i ne moraš. Možda da ih iskoristiš za putovanje u Japan na par dana, u Italiju, Pariz, Oslo, Rejkjavik.

Nikad nisi letio avionom? Odleti na kafu i sladoled u Beograd ili ako si već letio, kupi sebi i društvu let paragliderom.

Kupi si lijep kaput, po dvije košulje za svaki dan u tjednu ili dobar sat. Lijepe kožne cipele ili šešir?

Šta ti sad treba? Treba ti dobar monitor, koliko-toliko dobar... Nabavi si dva 24" IPS Dell-a za samo 1000KM (možda da iskoristiš onih donjih 300 za neke cool zidne nosače, stalci su lame).

Nije loše, ostaje ti 300KM. Oduvijek si želio dobre naočale koje si nikad nisi mogao priuštiti? Kupi lenonke. Jesi li ikad želio svirati gitaru? Kupi si nebrendirani set pojačalo+gitara. Voliš li boksati? Kupi vreću i par dobrih rukavica. Voziš biciklo? Zbavi si Giro kacigu kojoj će se prijatelji diviti. Voliš divljati? Kupi milion CD-ova i napravi ogledalo od svijeta.

Promjeni frizuru, kupi motor, ride like the wind. The world is your oyster.

Samo kažem, nema smisla u kupovanju nečeg što već imaš (osim ako nisi neki hrčak tip). Umjesto da sve bude po starom, proširi si spektar djelovanja, proširi set vještina. Imaš novac, uključi maštu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako vec kupujes uzmi radije na ebay-u nego u tom lopovskom ducanu.  Ne zvuci li 13,000 kn za 13" laptop malo idiotski? 

Na ebay-u nadjes MB Pro 15" sa i5 ili i7 procesorom za 6000-7000kn + carina nekih 1500kn i to je to.

Garancija je internacionalna i najvjerojatnije se moze ostvariti u tom istyle-u. 

btw. Nije ti Mac nesto posebno,dobro isprobaj MacOS kod nekoga prvo da vidis jel ti pase.

Ja sam prije ~1.5 god. iz hira kupio MB Pro i na kraju je nakon par mjeseci zavrsio na oglasu i zamjenjen sa Asusom G73.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 23:29 (fade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
david7 kaže...

Znam da bi Mac, ali uzmi i DELL kao opciju... Vrhunski kvalitet... Za manje novca nego što si predvidio možeš uzeti Inspirona kao moj. Pogledaj pod moj PC. Windows radi kako treba, ne znam što se tebi ne sviđa...

budem se jos malo "poigrao" s macom pa cu vidjeti. a windowsi su mi uvijek stvarali probleme, stalno neki errori, stalno moram system restore raditi na laptopu, win na kompu se ponekad rusi, komp mi se ne zeli upaliti dok je usb stick u njemu, itd
13 godina
neaktivan
nisam nikad koristio ebay pa neznam koliko je to sigurno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

12k kuna nije mnogo?

To je 3300KM. Imaš prilično dobar laptop i desktop PC, a baviš se Adobe kerefekama za kreativne stvari.

Voliš dobre fotografije i videe? Canon 550d (1080p snimanje u 30fps, 720p u 50 za brze scene) se može naći u dobrom stanju s kit-om za nekih 1000KM, kupi si objektiv i tronožac i to je 2000KM, a i ne moraš. Možda da ih iskoristiš za putovanje u Japan na par dana, u Italiju, Pariz, Oslo, Rejkjavik.

Nikad nisi letio avionom? Odleti na kafu i sladoled u Beograd ili ako si već letio, kupi sebi i društvu let paragliderom.

Kupi si lijep kaput, po dvije košulje za svaki dan u tjednu ili dobar sat. Lijepe kožne cipele ili šešir?

Šta ti sad treba? Treba ti dobar monitor, koliko-toliko dobar... Nabavi si dva 24" IPS Dell-a za samo 1000KM (možda da iskoristiš onih donjih 300 za neke cool zidne nosače, stalci su lame).

Nije loše, ostaje ti 300KM. Oduvijek si želio dobre naočale koje si nikad nisi mogao priuštiti? Kupi lenonke. Jesi li ikad želio svirati gitaru? Kupi si nebrendirani set pojačalo+gitara. Voliš li boksati? Kupi vreću i par dobrih rukavica. Voziš biciklo? Zbavi si Giro kacigu kojoj će se prijatelji diviti. Voliš divljati? Kupi milion CD-ova i napravi ogledalo od svijeta.

Promjeni frizuru, kupi motor, ride like the wind. The world is your oyster.

Samo kažem, nema smisla u kupovanju nečeg što već imaš (osim ako nisi neki hrčak tip). Umjesto da sve bude po starom, proširi si spektar djelovanja, proširi set vještina. Imaš novac, uključi maštu.

ok, ali nisam jos punoljetan, a ionako mi roditelju financiraju putovanja, odjecu, obucu, itd, itd
13 godina
neaktivan
DR1F7R1D63 kaže...

Sigurno kao i kupnja u ducanu. Uzmes od prodavaca koji ima 1000+ prodaja...nemoras se uopce brinut, ebay/paypal stiti kupceve interese puno vise nego prodavaceve.

13 godina
neaktivan
fade kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

Sigurno kao i kupnja u ducanu. Uzmes od prodavaca koji ima 1000+ prodaja...nemoras se uopce brinut, ebay/paypal stiti kupceve interese puno vise nego prodavaceve.

99.8 positive feedback ok? 2113 prodaja
13 godina
neaktivan
DR1F7R1D63 kaže...
fade kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

Da to je super.

Vidi ovo, za tih 13000kn se moze uzet ovaj najnoviji "Retina". U HR. je sigurno vise od 20.000kn

http://www.ebay.com/itm/Apple-MacBook-Pro-15-4-Laptop-Retina-Display-MC975LL-A-June-2012-NEW-/290759019063?pt=Apple_Laptops&hash=item43b2968a37#ht_1981wt_1271

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 23:48 (fade).
17 godina
fade kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
fade kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

Da to je super.

Vidi ovo, za tih 13000kn se moze uzet ovaj najnoviji "Retina"

http://www.ebay.com/itm/Apple-MacBook-Pro-15-4-Laptop-Retina-Display-MC975LL-A-June-2012-NEW-/290759019063?pt=Apple_Laptops&hash=item43b2968a37#ht_1981wt_1271

Neće ti taj seller poslati to u Hrvatsku.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice