Isplati li se na stariji pc ugraditi SSD disk?

poruka: 3
|
čitano: 1.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Isplati li mi se na ovaj pc ugraditi SSD disk?

Pozz
Imam stariji PC pa neznam dali mi se isplati ugraditi SSD u njega da bude brzi jer nemam para za novi kupovat?
Evo spec:
Gigabyte GA G33M S2L
Intel Core2Duo E7500 2.9 Ghz
4 GB RAM
Gigabyte  GV R724OC - 2 GB
160 GB WD Blue

A ovo je SSD koji mislim kupiti, na njemu bi drzao samo windows i osnovne programe
http://www.njuskalo.hr/ssd-disk/mushkin-enhanced-chronos-60-gb-ssd-oglas-16495643

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 17:34 (huayra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ugradnja SSD-a isplati se u 90% slučajeva, tako i u ovom tvojem. Teoretski, na tvoju konfu idealno bi sjeo neki stariji corsair ili mushkin callisto/deluxe serije jer ploča ti ima SATA2 sučelje pa noviji SSD-ovi sa SATA3 sučeljem neće isporučivati pune brzine, već biti skresani otprilike upola, ugrubo rečeno. I sa znatno manjim brzinama napredak koji ćeš osjetiti bit će osjetan, tako da se investicija svakako isplati. Bootanje, startanje igara, rad s winsima, surfanje, sve će ići brže i fluidnije.

Ono što se ne isplati, to je dati 300Kn za 60GB-ni SSD u doba kad novi 120GB-ni s full jamstvom u trajanju 3 godine dođe 431Kn s uključenom dostavom. Ako hoćeš, imaš i mrvicu brži Patriot za doslovno par Kn više. Ako ikako možeš, protegni se na tu opciju - em je novo, novo, em duplo veći kapacitet, em full gara.

Go for it.

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Hvala puno, onda cu tako i napraviti, novo je novo :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice