Firmware update

poruka: 4
|
čitano: 1.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Firmware update

Da li je preporuka raditi update firmwarea nekih komponenti ako recimo nema problema?  I koliko je to opasno?  Gledao sam recimo da Futura nudi update Firmware ssd,  pa da li je to korisno? 

Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Firmware update

Don't fix if it ain't broken! Iliti ako sve radi kako treba, ne diraj! 

Firmware se nadograđuje ukoliko s hardverom postoje problemi, pa se novim firmwareom možda poboljša stabilnost, kompatibilnost, možda ponešto i performanse. Međutim, stavljanje novog firmwarea sa sobom nosi rizik uništavanja komponente, a i može uzrokovati probleme u radu koji dotad nisu bili prisutni (znači, može riješiti jedan problem, ali uvesti drugi).

Dakle, u nadogradnju firmwarea se ide isključivo ciljano - ako konkretna nadogradnja rješava neki problem koji imaš s tom komponentom. Osim ako nisi napredni korisnik (a čim postavljaš ovakvo pitanje jasno je da nisi), ali to je već druga priča.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 18:17 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
Firmware update

Zavisi.

Ako je taj update provjeren i ne donosi neke bugove, donosi poboljšanja. Možda je nešto optimizirano, sređeno i sl.

Rizik postoji pri updateanju svih firmwarea.

Kad updateaš mobitel, ako crkne baterija/ostaneš bez struje, može se zbrickati.

Kad updateaš BIOS, možeš zbrickati ploču.

I kad updateaš firmware u autu, možeš zbrickati kompjuter.

No, šanse da nešto pođe po zlu su male i vjerovatno se ništa neće dogoditi ako updateaš. Ali ipak napravi backup svega za svaki slučaj.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Firmware update

hvala svima na odgovrima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: