Bucan komp

poruka: 77
|
čitano: 16.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Bucan komp
godo kaže...

A eto. Samo su me zanimale najniže temperature s tim hladnjakom. 

zavisi ti o samom procesoru i naponu, airflowu u kucistu i temperaturi okolisa. Jedino je sigurno da je Katana 3 hladnjak za mainstream procesore, neke divlje procesore tesko da ce moci drzati hladnim.

EDIT: Govori ponosan vlasnik Katane 3Cool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 1:10 (AA-d00d).
17 godina
godo kaže...

A eto. Samo su me zanimale najniže temperature s tim hladnjakom. 

Da se vrti na maksimalnim okretajima bilo bi dost manje stupnjeva u Idle. No slaba korist od toga kad su i ovak normalne temperature, jer kad se vent vrti na 100% onda vise ne bi bil ovak tih sigurno.Cool

15 godina
neaktivan
Bucan komp

Znam. Ali eto ponadao sam se da je probao. Kupujem hladnjak pa se dvoumim između katane 3 i mugena 2.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
godo kaže...

Znam. Ali eto ponadao sam se da je probao. Kupujem hladnjak pa se dvoumim između katane 3 i mugena 2.

Cekaj, kako si ti unlockao svog Phenom II x2 u Athlon II x3? Valjda u Phenom II x3?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 1:22 (AA-d00d).
17 godina
godo kaže...

Kaj ce ti Mugen 2 ne treba ti baš on, mos uzet i ovaj dole recimo jeftiniji je a odlican ili Katanu 3 koja ce isto bit dosta normalno.Cool

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6603

15 godina
neaktivan
Bucan komp

Evo, uvjeri se sam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 1:28 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
godo kaže...

Kaj ce ti Mugen 2 ne treba ti baš on, mos uzet i ovaj dole recimo jeftiniji je a odlican ili Katanu 3 koja ce isto bit dosta normalno.Cool

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6603

Razmišljao sam o Mugenu zbog toga što je dobar i za puno jače procesore, pa da ne moram kupovati novi hladnjak kad budem kupovao novi procesor.

17 godina
Bucan komp

I ovaj Hyper TX 212 je dobar itekak ipak ga hladi 12 cm vent, a mos okacit jos jedan vent na drugu stranu a onda je to brutalno.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
godo kaže...

Evo, uvjeri se sam.

Hmm istina ali ne stima mi tu nesto, cim imas L3 to onda ne moze biti Athlon (govorimo o softverski zakljucanim ili fizicki unakazenim procesorima).

Ajd necu vise u offtopic

17 godina
rambox kaže...

Ak originalni hladnjak tj vent od X2 240 ima 4 PIN utor, onda ima i taj ventilator na hladnjaku od X4 965 isto tak. Stavi na Level 5 u Bios pod CPu Quiet Fan i to ce onda bit ok i ne pre bucno. Temperaturu proca mjeri sa ovim dole programom bolji je tj Core temperature to je bitno a ne sa Speedfan.Cool

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Ma šta level 5 to je bučno, level 1 i gotovo ionako će sam povećat brzinu okretaja venta kada se ugrije.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr | BOŽE ČUVAJ HRVATSKU, MOJ DRAGI DOM | Downloading only High Definiton
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
rambox kaže...

Ak originalni hladnjak tj vent od X2 240 ima 4 PIN utor, onda ima i taj ventilator na hladnjaku od X4 965 isto tak. Stavi na Level 5 u Bios pod CPu Quiet Fan i to ce onda bit ok i ne pre bucno. Temperaturu proca mjeri sa ovim dole programom bolji je tj Core temperature to je bitno a ne sa Speedfan.Cool

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Ma šta level 5 to je bučno, level 1 i gotovo ionako će sam povećat brzinu okretaja venta kada se ugrije.

Ma ne. Meni je najglasnije napajanje (imamo oboje VX450) i dok stavim katanu ispod lv7 (6,5,4...) uopce ne cujem razliku u zvuku. Tek osjetim dok stavim na lv7

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 1:50 (AA-d00d).
17 godina
pinjo93 kaže...
godo kaže...

U BIOS ulaziš tako da stisneš F2 ili DEL. H/W Monitor bi it trebala biti treća ili četvrta opcija. (glavna opcija, ona koja piše na vrhu ekrana)

EDIT: CPU Quiet Fan je zadnja opcija

naso sam sry nisam ni iso gledat...nemogu sam namjestit nego imam levele bilo na lvl9(max) i sad sam stavio na lvl1(oko 2000 rpm)..al sada dok nista neradim temp je 55 stupnjeva

Evo zakaj ne moze kod njega bit na Level 1, i kolke su mu temperature u mirovanju dok je tak podesen ipak je to stock jadnicak a i kuciste mu nije kak spada ventilirano.Nevinašce

17 godina

Evo zakaj ne moze kod njega bit na Level 1, i kolke su mu temperature u mirovanju dok je tak podesen ipak je to stock jadnicak a i kuciste mu nije kak spada ventilirano.Nevinašce

To nema veze, rekao sam da sistem automatski diže brzinu ventilatora kada pređe granicu.

VX450 da se jako čuje? Ah da čuo sam da se govorka da vx550 i vx450 baš i nisu tako nečujni. TX650 je onda totalna suprotnost.

A ništa stavili su loše ventove unutra, bubni ti lijepo jednog aftermarket i super.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr | BOŽE ČUVAJ HRVATSKU, MOJ DRAGI DOM | Downloading only High Definiton
17 godina
Bucan komp

Poanta svega je da proc od 1.300 kn i obican hladnjak ne idu zajedno nikak, ak imas tolko dat za proc onda moras jos 200 dostukat za bolji hladnjak obavezno.Nevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

VX450 da se jako čuje? Ah da čuo sam da se govorka da vx550 i vx450 baš i nisu tako nečujni. TX650 je onda totalna suprotnost.

A ništa stavili su loše ventove unutra, bubni ti lijepo jednog aftermarket i super.

Na 89-90% loada bi mi trebalo biti 22dB, ja pretpostavljam je naj glasnije jer imam jos 120mm Gentle Typhoon (16dB) i stock exhaust vent 120mm od CM (ali sumnjam da ima vise 22dB glasnocu). Jos ostaje graficka koja mi je na 35% prakticki necujna.

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
pinjo93 kaže...
godo kaže...

U BIOS ulaziš tako da stisneš F2 ili DEL. H/W Monitor bi it trebala biti treća ili četvrta opcija. (glavna opcija, ona koja piše na vrhu ekrana)

EDIT: CPU Quiet Fan je zadnja opcija

naso sam sry nisam ni iso gledat...nemogu sam namjestit nego imam levele bilo na lvl9(max) i sad sam stavio na lvl1(oko 2000 rpm)..al sada dok nista neradim temp je 55 stupnjeva

zasto mislis dami nije kuciste ventilirano kako spada...?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
15 godina
neaktivan
Bucan komp

Kao prvo stock cooler ti je sigurno bučan.

Mene je moj izludio i na kraju sam ga zamijenio sa Zalmanom CNPS10x Quiet. Sada moram pogledati vent na cooleru da li se vrti da bih znao da komp radi. :)

A i loše kućište obično znači loše (bučne) ventove, i ako još na to dodaš mali prostor koji je još dodatno zagušen kablovima, ventovi na procu, grafulji i napajanju ti se moraju dodatno mučiti da rashlade komponente (brže rade i više buče).

Ja sve svoje ventove na kućištu držim na low jer jednostavno nema potrebe da brže rade. Kućište ima dobar protok zraka, nema kablova koji bi smetali strujanju zraka i komponente lako dišu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice