Audio player za spajanje na glazbenu liniju

poruka: 15
|
čitano: 16.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Audio izvor

Zdravo ljudi.

Imam jednu dobru liniju i dobre zvučnike, te sam ih spojio sa 3.5mm - činč na komp. Sve super radi, no ponekad ne želim da mi je kompjuter upaljen, pa bih hteo da imam jedan "dedicirani" izvor zvuka, nešto što ima USB ulaz ili prima SD kartice, te da daje 3.5mm izlaz. Linija je stara, te prima samo stare CD-ove, ali je svejedno kvalitetna, Technics-ova.

Mislio sam uzeti neki jeftini MP3 player, al mislim da bi bilo em nekvalitetno, em glupo zbog baterije. Nešto što je stalno prikopčano na napajanje.

Hvala u napred, i sori ako već nešto očigledno ima, a ja to nisam primetio.

/watch?v=yo15M9n6ilw

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Audio izvor

imaš auto-radio playere.. na upaljač, to je jedini problem, tj traži model koji je npr USB.

npr, fm transmiter.. i dalje je problem struja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 1:13 (ihush).
17 godina
moderator

Imaš multimedijalne playere, medijske centre koji su namijenjeni spajanju na televizor, ali isto tako bi audio konektore mogao spojiti u liniju. Cijene im se kreću od dvjestotinjak kuna nadalje. Jedino bi trebao provjeriti da mogu reproducirati zvučne datoteke i bez da je spojen televizor ili monitor. Ili jednostavno uređaj spojiš na monitor. Kako takvi uređaji mogu reproducirati i videodatoteke, osim za glazbu, mogu ti poslužiti i za reprodukciju filmova.

12 godina
mbaksa kaže...

Imaš multimedijalne playere, medijske centre koji su namijenjeni spajanju na televizor, ali isto tako bi audio konektore mogao spojiti u liniju. Cijene im se kreću od dvjestotinjak kuna nadalje. Jedino bi trebao provjeriti da mogu reproducirati zvučne datoteke i bez da je spojen televizor ili monitor. Ili jednostavno uređaj spojiš na monitor. Kako takvi uređaji mogu reproducirati i videodatoteke, osim za glazbu, mogu ti poslužiti i za reprodukciju filmova.

Hmm, nije loše, ali bih hteo da je totalno nezavisan od ikakih ekrana ili sličnog.

Super bi bila i podrška za daljinski. Puštao sam i preko mobitela, ali baterija ide brzo, te mi ne odgovaraju svi silni kablovi...

Najverovatnije ću tako nešto uzeti u svakom slučaju.

Nije ništa hitno, ko se već time pozabavio, nek mi javi svoju ideju :D. Do tada ću i ja probat nešto nać.

/watch?v=yo15M9n6ilw
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 12:54 (spookymulder84).
17 godina
moderator

Ti bi bez ekrana. Pazi - i kad si koristio mobitel, koristio si ekran! Kakvu mogućnost navigacije bez ekrana imaš? Sljedeća, prethodna pjesma, sljedeći, prethodni album, pojačaj-stišaj. {#} Medijski centri inače dolaze s daljinskim upravljačem koji će ti omogućiti takvu nekakvu funkcionalnost. Neki i primaju hard disk.

U teoriji trebao bi ih moći koristiti i bez ekrana, samo što ćeš morati "na slijepo" (prvo uz pomoć monitora da se upoznaš s navigacijom) pokrenuti reprodukciju prve pjesme. A dalje će stvar ići. Ako ti monitor ima više ulaza, na jedan spojiš medijski centar i, ako ti kad zatreba, možeš iskoristiti ekran monitora.

12 godina
mbaksa kaže...

Ti bi bez ekrana. Pazi - i kad si koristio mobitel, koristio si ekran! Kakvu mogućnost navigacije bez ekrana imaš? Sljedeća, prethodna pjesma, sljedeći, prethodni album, pojačaj-stišaj. {#} Medijski centri inače dolaze s daljinskim upravljačem koji će ti omogućiti takvu nekakvu funkcionalnost. Neki i primaju hard disk.

U teoriji trebao bi ih moći koristiti i bez ekrana, samo što ćeš morati "na slijepo" (prvo uz pomoć monitora da se upoznaš s navigacijom) pokrenuti reprodukciju prve pjesme. A dalje će stvar ići. Ako ti monitor ima više ulaza, na jedan spojiš medijski centar i, ako ti kad zatreba, možeš iskoristiti ekran monitora.

Ali meni ne treba ništa drugo, samo mi treba napred, nazad, volume up down, stop, play. Tadaaa xD

Svu muziku koju imam ja i slušam, ne čuvam neke žvrlje mrlje, njih odmah brišem, tako da šta god ubode sledeće, to će mi sigurno valjat ;).

Imam 1.5GB muzike od 16 sati, to mi stane na jednu od desetak sd kartica koje ionako nikada ne koristim.

/watch?v=yo15M9n6ilw
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 19:31 (spookymulder84).
17 godina
moderator
spookymulder84 kaže...
Ali meni ne treba ništa drugo, samo mi treba napred, nazad, volume up down, stop, play. Tadaaa xD

Svu muziku koju imam ja i slušam, ne čuvam neke žvrlje mrlje, njih odmah brišem, tako da šta god ubode sledeće, to će mi sigurno valjat ;).

Imam 1.5GB muzike od 16 sati, to mi stane na jednu od desetak sd kartica koje ionako nikada ne koristim.

Pa onda ti je to to. Uzmeš medijski centar, prvi put ga spojiš na monitor ili televizor da vidiš kako da se prebaciš na reprodukciju datoteka s memorijske kartice i to je to. Dalje ga koristiš "na slijepo".

15 godina

Pozdrav imam  liniju sony mhc-ec77 od 440 wata i orginalne zvučnike ssec77 problem nastaje kada ukopčam liniju u komp (audio in 3.5 mm). Prilikom slušanja muzike, pa čak i razgovaranje preko skype-a pojavljuje se onaj krčkavi zvuk na nekih pola sekunde (i taj se zvuk ponavlja nekad puno nekad manje). UGL probao sam preko cd-a pustit muziku i nije bilo problema pa sam došao do sljedečeg zaključka. pošto koristim intergriranu zvučnu (pod moj pc matična) dali je moguće da je preslaba? svaki zvučnik ima 130 w RMS.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 12:55 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Audio player za spajanje na glazbenu liniju

Možeš li malo opisati taj zvuk koji se pojavljuje? Neko slučajno krckanje ili sliči smetnjama od mobitela?

Ako je slučajno krckanje, provjeri spojeve kabela kojim povezuješ PC i liniju (npr. oksidirani kontakti mogu nekad stvoriti takvo nešto), a ako je riječ o smetnjama mobitela, možda pomogne neki malo bolji (oklopljeniji) kabel ili mala promjena putanje kabela od jednog do drugog uređaja.

Još jedan razlog krckanju može biti prejak signal (probaj smanjiti izlaz zvučne kartice recimo na 80% pa poslušaj).

Jakost zvučnika u ovom slučaju nema nikakvu ulogu; zvučna kartica je samo izvor signala koji se pojačava pojačalom u liniji na isti način kao i signali iz drugih izvora (npr. radio, CD).

KaeR
15 godina

Opisati zvuk mogu...  Sličan je onome zvuku kada se ukopčava mikrofon ili neki 3.5 mm aparat znaći onaj trenutak kada zakrći i onda prekine.

Sve spojeve sam nanovo prebrikao i sve je čisto nema nikakvih hrdjavih spojeva...

evo zvuk je ovakav

samo da se zna linija baš i nije nova a i zvučnici skupa s njom možda ju je vrijeme uništilo.

evo slike latencija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 15:28 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moguće je da to ima veze s trenutnim prekidima reprodukcije zvuka zbog visokih latencija, a u tom slučaju prvo probaj naći novije drivere za zvučnu karticu (ako postoje), a također probaj i spojiti na liniju umjesto pc-a neki mp3 player ili mobitel - ako ne bude krckanja, onda se izvor problema stvarno krije u pc-u tj. zvučnoj kartici.

KaeR
15 godina

Izgleda da je linija više manje ispravna. Spojio sam na tablet (ALCATEL  t10) sve super radi nema prekidanja ili čudnih zvukova.... Znaći bacam se u potraznju starog drivera zbog kojeg se ovo sve dogadja... Kada upalim radio preko linije takodjer nema smetnji i nikakvih čudnovatih zvukova... znaći pobuna je kod windowsa....

evo čovjek ima isti problem http://en.community.dell.com/owners-club/alienware/f/3746/t/19490062.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 16:49 (Kewin).
15 godina

Nakon dugog istrazivanja naletio sam na opciju "power settings" i stavio na high! bolje je ali opet latencija skace sa 20 na 150-300  izgleda da se microsoft se gadno zahebo s ovime....  Dosta korisnika win 8 javlja probleme sa latencijom... izgleda da smo naletjeli na slabu točku win 8...

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 19:47 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kewin kaže...

Nakon dugog istrazivanja naletio sam na opciju "power settings" i stavio na high! bolje je ali opet latencija skace sa 20 na 150-300  izgleda da se microsoft se gadno zahebo s ovime....  Dosta korisnika win 8 javlja probleme sa latencijom... izgleda da smo naletjeli na slabu točku win 8...

U svakom slučaju, najjači integrisani zvuk je slabiji od najslabije dedicirane zvučne kartice.

Najbolje bi ti bilo da si uzmeš nešto ovako

http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_DG/

sa ovim driverima i dodatnim alatima (pošto su proizvođačevi driveri šitara)

http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/

http://maxedtech.com/xonarswitch-beta-testing/

Zvučna je odlična i za slušalice visokih impendanca, a i odlično pretpojačalo za starije (pa možda čak i nove) linije.

Latencija kompjutera će ti opasti sa njom, pogotovo sa tim modificiranim driverima.

No ako nisi pri parama, prati ovo pa vidi kako ide.

Postoji DPC latencija koja je najčešći problem kod zvuka, i to se (najčešće) može smanjiti instaliranjem novih drivera za LAN, Wireless, Zvučnu karticu, USB host kontrolere, grafičku, bluetooth čipset... praktički sve, al ovo je bitnije što sam naveo (a naveo sam skoro sve, lol)

Najčešće nema potrebe da brišeš trenutne drivere pa da onda instaliraš nove, ali ako ćeš tako raditi (što bi bilo bolje), onda prati ovo:

http://www.sevenforums.com/tutorials/82137-drivers-turn-off-automatic-driver-installation.html

Takođe isključi nepotrebne uređaje u device manager-u, jer što više uređaja imaš, to je veća latencija.

Briši sve nepotrebne programe, ili ih barem isključi iz startup-a. Proveri i servise, pa čak i plugine/add on-ove u firefoxu/chrome-u.

Update-uj BIOS.

A ako si pri parama, kupi tu zvučnu karticu, te isključi integrisanu u BIOS-u i izbriši drivere od integrisanog zvuka.

http://www.edigital.hr/Zvucne_kartice/ASUS_XONAR_DG-p34545.html

http://www.edigital.hr/Zvucne_kartice/ASUS_XONAR_DGX_PCI-E_zvucna_kartica-p34546.html

razlika između ove dve je samo u vrsti utora (ili kako već)

/watch?v=yo15M9n6ilw
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 20:29 (spookymulder84).
15 godina

Svakako večeras ču napraviti update svega potrebnoga i ugasiti nepotrebne gluposti... Zvučna mora pričekati ovaj mj jel sam kratak s parama :).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice