Xiaomi MI3W - review

poruka: 1.470
|
čitano: 281.577
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review
Može li se nadograditi Dev room 4.9.5 na noviji vidim da ima 4.9.12 i ima li kakve razlike te isplati li se nadogradnja ili možda ima još noviji.
Pretpostavljam da treba novi skinuti na mob i onda putem updejtera nadograditi, nadam se da može tako da opet nešto neuprskam
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi MI3W - review

dali je jos uvijek najjeftinije na mobicity-u?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Xiaomi MI3W - review
Smille kaže...
Može li se nadograditi Dev room 4.9.5 na noviji vidim da ima 4.9.12 i ima li kakve razlike te isplati li se nadogradnja ili možda ima još noviji.
Pretpostavljam da treba novi skinuti na mob i onda putem updejtera nadograditi, nadam se da može tako da opet nešto neuprskam

Najnoviji je od jučer 4.9.19 i isplati se updateat. Samo odeš na update aplikaciju, tu ga skineš i onda rebootaš, sam ga instalira i to je to.

17 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review
Probao sam preko update aplikacije ali ništa nepovlaći i nenavodi da ima novija verzija, možda trebam skinuti istu na mobitel pa sam pokrenuti instalaciju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi MI3W - review

Jesi ti siguran da imaš dev room? Ako ga imaš onda bi triba imat update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Imam multilenguage cancro 4.9.5 verzija sustava4.4.4 KTU84P verziju barem tako piše na mobitelu.I skinuo  verziju 4.9.19 room-a  WCMDA.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2014 18:56 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Smille kaže...

Imam multilenguage cancro 4.9.5 verzija sustava4.4.4 KTU84P verziju barem tako piše na mobitelu.I skinuo  verziju 4.9.19 room-a  WCMDA.

A to je multilanguage, neznam kako ide s njim, sačekaj da ti neko iskusnije odgovori.

15 godina
maxy0 kaže...

http://trakt.tv/user/MjezZza
16 godina
maxy0 kaže...
maxy0 kaže...

Da.

15 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

evo ja ga hoću naručit sestri ali iz europe, (ja imam redmi 1s s to2c , al mi se neda tolko čekat i zajebavat s carinom) pa ne kužim kak je vama najjeftinije na mobicityu, ja i kad se ulogiram mi je cijena 229 funti, tj. uzima ovu cijenu s vat.

kak vi dobijete ovu drugu, plus da je nedostupan trenutno.

baš sam krenuo naručit s xiaomishop.com, al reko  da vidim još jednom šta naši kažu i čitam za mobicity pa mi nije jasno,  eto ak mi može ntko pomoć, tnx

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sir.Green kaže...

evo ja ga hoću naručit sestri ali iz europe, (ja imam redmi 1s s to2c , al mi se neda tolko čekat i zajebavat s carinom) pa ne kužim kak je vama najjeftinije na mobicityu, ja i kad se ulogiram mi je cijena 229 funti, tj. uzima ovu cijenu s vat.

kak vi dobijete ovu drugu, plus da je nedostupan trenutno.

baš sam krenuo naručit s xiaomishop.com, al reko  da vidim još jednom šta naši kažu i čitam za mobicity pa mi nije jasno,  eto ak mi može ntko pomoć, tnx

Kod naručivanja staviš hrvatsku adresu.

17 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

I plaćaš onu prvu cijenu dakle engleski vat tj. 19% trenutno 190,99 funti i ako ukucaš šifru za bespla dostavu koja možda još uvijek vrijedi treba isprobati, imaš negdje par str. unatrag pa potraaži jer se nesjećam toćno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
robimarko kaže...

4.8.29 je V6

Evo i AOSP na engleskom MIUI forumu.

http://en.miui.com/thread-44424-1-1.html

Stavio sam samo nekoliko postova prije tvog...

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
14 godina
odjavljen
Smille kaže...

I plaćaš onu prvu cijenu dakle engleski vat tj. 19% trenutno 190,99 funti i ako ukucaš šifru za bespla dostavu koja možda još uvijek vrijedi treba isprobati, imaš negdje par str. unatrag pa potraaži jer se nesjećam toćno.

To je bez VATa, ova druga je sa britanskim PDVom (VAT).

14 godina
odjavljen
Ja ne kuzim kako jos prolazi ta caka da ne uracunavaju porez, al dok je tako super, samo narucujte i ne saljite mail-ove
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
Ja ne kuzim kako jos prolazi ta caka da ne uracunavaju porez, al dok je tako super, samo narucujte i ne saljite mail-ove

Zato jer ne žele uračunati porez, sami su svjesni da će izgubiti sve kupce iz hrvatske ako će to napraviti. Pa brišu komentare po fejsu dok neko piše o tome.

16 godina
Xiaomi MI3W - review

Jel se mogu nekako snync-at samo slike na micloud? Sync-a mi i video al oni su mi pre veliki za ovu našu vezu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Fastboot & flash
majdo kaže...

Evo ovako za sve nove i stare korisnike da imate apsolutno sve na jednom mjestu, step-by-step!

Znaci prva stvar, skinete MiTools (ukoliko ne bude link radio, slobodno me kontktirajte na PP), instalirate na komp, iza toga skinete zadnju verziju ROM-a koju zelite flashati moze to biti stable, moze biti DEV rom, Na OVOME linku imate sve dostupne verzije za fastboot..

Moja preporuka je da skinete tu odmah 4.8.8 fastboot verziju i flashate.

No da se vratim na FASTBOOT sada:

Kada skinete fasboot zip file, raspakirate ga na desktop, odatle ce te povlaciti potrebne filove za MiFlash

Nakon sto ste instalirali MiFlash, pokrenete ga i dobit ce te ovako neki prozor:

Iza toga otvorite folder u exploreru gdje ste raspakirali fastboot fileove, i oznacite u traci tu "adresu" lokacije i kopirate ju:

Kopiranu adresu zaljepite pored browse u kucicu kao na slici:

Zatim iza toga odete na browse kao sto je na predhodnoj slici spustena kartica, pa na advance, i tu imas biranje skripti, sve ostavi kako je osim ove FastBoot Script, za nju odaberi browse, i u folderu gdje ti je raspakiran fastboot odaberte jednu od sljedecih:

1.flash_all_wipe.bat:
Briše apsolutno sve što se nalazi na mobitelu, znaci cista cista cista instalacija.. (Ovo preporučam svima kod novog uređaja!)
2.flash_all_except_storage.bat: 
Obrisat ce sve korisnicke podatke, ali nece dirati ono sto je u memoriji telefona.
3.flash_all_except_data_storage.bat:
Flasha samo rom, i ne brise niti korisnicke podatke, niti ono sto je u memoriji telefona.

Kada ste sve to odabrali, ugasite mobitel, udjite u fastboot pritiskom na power+volume down, spojite mobitel na komp, stisnite refresh u programu da ga ocita i samo flash, za cca 108 sec bi trebali imati flashan uređaj preko fastboota spreman da ga podesite tocno kako vama odgovara..

FLASHANJE MULTILANGUAGE VERZIJE ROM-a:
Nakon sto ste nabacili gore zadnji fastboot DEV rom, ako zelite multilanguage ROM, odete na OVU stranicu, skinete zadnji aktualni rom za MI3W, stavite ga na internu memoriju mobitela, preimenujete u update.zip, obavezno pazite da ne se ne dogodi dupla ekstenzija, update.zip.zip, zatim udjete u recovery drzeci tipke power+volume up, odaberete engleski jezik, pa nakon toga kartica Wipe & Reset, pa Wipe Cache, iza toga opet Wipe & Reset, pa Wipe User Data, nakon sto je i to gotovo, idete Install update.zip to System one, kad i on zavrsi samo Reboot i Reboot to System One, i dobit ce te multilanguage DEV verziju ROM-a s predinstaliranim google playom, itd..

BACKUP & RESTORE
Također, ukoliko ste sve to obavili, Root omogucite u Securitiy centru, i preko Titaniuma ili neke druge aplikacije sve sa starog mobitela mozete restorati na ovaj, sto se tice podataka, itd.. Iza toga komotno mozete zaboraviti na titanium backup, on je pljuga za orginalni MIUI-ev backup.. Znaci backupa apsolutno sve s mobitela, tocno kako je sve bilo poslagano, tocno svaku stavku u svakoj aplikaciji (osim mobilnog bankarstva za to ne vrijedi nijedna vrsta backupa, barem kod PBZ-a).. Backup se nalazi u folderu MIUI, njega kopiras na komp zlu ne trebalo, kasnije samo vratis i cak samu instalaciju google playa i svega ako ne koristite multilanguage rom a htjeli bi ste/flashali ste nesto novo, apsolutno nista dodatno ne trebas klikati, i samo pobrises sve sto je višak na mobu s ove liste koju sam napravio, i to je to, prica gotova za cca 15 min max sto se tice restorea.. {#}

Napomena: od zadnje verzije DEV roma, nema vise backup aplikacije direktno nego mora se ici u postavke pa tamo na backup and restore, i ostalo je jednostavno, kao gore spomenuto.. ;)

SAFE TO REMOVE APPS

Sto se tice brisanja aplikacija, nakon sto ste rotali stable rom, ili dopustili root ovlasti na DEV rom-u, instairajte ROM Toolbox Lite, oznacite sve aplikacije koje su visak, i koje cijede bateriju, obrisete ih i fino uzivate u koristenju mobitela, dokle se ne pojavi novi update vrijedan stavljanja.. ;)

Tu imate sliku gdje na jednom mjestu vidite sve oznacene aplikacije u ROM toolboxu, koje možete bezbrizno obrisati i telefon ce raditi bez greške.. Nisu redom aplikacije poslagane, nego kako sam skrinšatao na brzinu, ali to ne bi trebao predstavljati problem nikome. Sve aplikacije sam osobno brisao jednu po jednu i provjeravao da li utjece na samu stabilnost ROM-a, nisam nasao niti jedan jedini problem u korištenju.

Prije svega, HVALA.

Hvala svima koji su pomogli i sudjeluju na forumu...

Pila Mi3 došla jucer, prije 10 dana naručena u mobicity iako je bio out of stock (nije mi bila zurba al doso je brzo).

E sad, napravio sam sve kao što je i opisano (fastboot pa int verzija preko toga), samo što sam instalirao ovu najnoviju verziju V6(4.4.4.KTU84P - miui 4.9.19.) i nije dobro...

Znači mobitel šteka, guta previše rama, kad opalim sliku ne mogu odmah iz fotoaparata u album, nego moram izaći  pa u galeriju da vidim što je slikano, fotoaparat i postavke u njemu cijele stekaju, onaj kružić što prikazuje glasnoću zvuka je totalno izobličen, šteka mi i neka manja igrica poput angry birds go, ovo jače nisam ni probao skinuti.

Ne znam je li do roma, ili sam negdje falio, ali sada me zanima da li je moguće da ponovim cijeli postupak (da li trebam opet fastboot ili mogu samo novi update zip pa full wipe i cache itd. pa preko toga flashat ili?) ali da uzmem stabilni official miui 5(to sam stavio curi na redmi 1s), te koji preporučate.

Također da li mogu napraviti MI back up tako da sve vratim kasnije na njega(iako je downgrade), da ne izgubim kontakte i to jer sam onda sje... a i neda mi se opet sve postavljati.

Pozz

uredio gramatiku :)

Mi3
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 22:07 (veco2404).
13 godina

Vratis se na 4.8.1 i niti jednog jedinog problema neces imati.. Backupas sve, backup na komp, flashas iznova, vratis backup na mob, i restore i imas sve sto je na njemu bilo u trenutku kada si napravio backup..

EDIT: Cijena na mobicityu u laganom padu, 2 funte u odnosu na prije par dana..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 22:16 (majdo).
11 godina
neaktivan
majdo kaže...

Vratis se na 4.8.1 i niti jednog jedinog problema neces imati.. Backupas sve, backup na komp, flashas iznova, vratis backup na mob, i restore i imas sve sto je na njemu bilo u trenutku kada si napravio backup..

Znači kako si i opisao, ponovno fastboot na kit kat (je li potreban još jedan fastboot ili je dosta wipe data i cache) pa verzija 4.8.1.

je li to ova tu?

Mi3
13 godina

To je ta verzija samo tu koristis za flashanje preko recoverya.. Osobno bih ipak odradio opet fastboot s 4.8.1 verzijom i miran si, zato jer radis downgrade.. Meni je navika opaliti svaki puta fastboot prije bilo kakvig novog flashanja, da imam cistu instalaciju i briga me.. :)

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
11 godina
neaktivan
majdo kaže...

kroz sat vremena cu sve postati na temu sa skrinsotovima, o tome kako je to kod mene islo, jer vidim da su ljudi dosta zbunjeni dali uzeti - ne uzeti - out of stock itd....

al prvo moram nes obavit

Mi3
11 godina
neaktivan
majdo kaže...

Pošto sam dobio i dosta pitanja na PP vezano za mobicity i xiaomi

Znači ovako,

Mob sam naručio 10.9. (bila plaća {#} ) i vidio sam da je "out of stock" ali mistvarno nije bio problem čekati iako sa svojim xperia go mogu još jedino otvarat pive ili ga postavit ispod stola da se ne ljulja!

Pitam Genevieve kad da očekujem mobitel, javlaj se za pola sata i javlja da će ga tek za 2 tjedna imati on stock.

Nije mi frka, ok.

7 dana kasnije 17.9. šalje meni Redhare.net "redhareltd" iz Hong Konga da mi je mob poslan i piše u mailu da je shipping adress moja, ja lud ko šiba je... Genevieve sve po spisku i idem je pitati dal ću morati platiti carinu. Kaže ona da ne, da sve prvo dolazi njima u Manchester ali kako sam naručio backorder, zapravo oni samo prepakiraju i šalju meni iste sekunde.

19.9. mobicity šalje mail sa potvrdom da je poslano i nedugo za tim dolazi i mail od dhl-a sa tracking numberom.

Sve se riješilo u 11 dana, a da nije pao vikand bilo bi i ranije.

Tako da što se mene tiče Mobicity ima {#}.

Inače redhare je wholesale and dropshipper za firme, dakle fizicke osobe ne mogu naruciti a jedan od uvjeta za formiranje cijene (zato ga mobicity dobije za 157 funti) je i to koliko mobitela neka tvrtka godisnje proda. - ako će neko u biznis da pokopamo wow shop heheheeh :)

I to je to - ovo mi je 3. post u zivotu, prva dva su gore malo iznad tako da neznam stavljat slike, potrudite se i vi malo :P

P.S. svi vi koje čekate "on stock" naručite, već ste ga mogli imati, možda ćete čekati i 3 tjedna ali isplati se - ili ako vam je to problem - xiaomishop.com pa eu shipping.

dhl e mail dhl e mail
dhl tracking dhl tracking
genevieve 2 genevieve 2
genevieve1 genevieve1
order order
mobicity obavijest o slanju posiljke mobicity obavijest o slanju posiljke
red hare poslana posiljka red hare poslana posiljka
Mi3
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 23:49 (veco2404).
13 godina
Xiaomi MI3W - review

Preordero sam uređaj 06.09.2014. . 07.09.2014 mi je potvrđena uplata i napisali su da je status '' Pending Fulfilment A  '' i tako stoji vec 17 dana . To je uredu ? Kolega iznad je narucio telefon poslje mene a dobio ga je prije mene pa ne znam sta da radim ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nazovi ih ili kontaktiraj live chat-om i vidi sto je s tim
12 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Preordero sam uređaj 06.09.2014. . 07.09.2014 mi je potvrđena uplata i napisali su da je status '' Pending Fulfilment A  '' i tako stoji vec 17 dana . To je uredu ? Kolega iznad je narucio telefon poslje mene a dobio ga je prije mene pa ne znam sta da radim ? 

Tako je i meni bilo... 

Nikakav info od njih... Kazu da nisu telefon poslali da ce mooozda poslati iduci tjedan... I nakon par sati dosao mail sa tracking numberom po kojem sam vidio da su mob poslali jos 4 dana prije, i da je vec u ZG... 

Nemoj se nista brinuti... Isto tako je moj kum narucio 11.09.2014. i jucer je dobio tracking number, poslan mu je jucer ujutro... 

Tako da zalihe imaju, sad je pitanje kako i kojim redom salju uredjaje... 

12 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Ekipa. Trebamo pomoc hitnoooo... :)

Stigao MI3 kumu danas... napravljen fastboot prvo 4.8.22. i mob ludi sam od sebe... probas nesto kliknuti on otvara sta se njemu hoce...

Onda smo probali sa stable, zadnjom verzijom... isti slucaj...

U cemu je problem???? 

Pomoooc!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mi3

Imam nekoliko pitanja da mi malo bolje objasnite: :)

1. Sta je to kernel?

2. Najavili su ga za MI3W, sta bi ti znacilo za nas? Koliko je to dobro ili lose?

3. Dobili su valjda pre mjesec dana MI2/MI2S novi kernel, da li je o njima donijelo RAW i slow motion? (Dal da se nadam MI3W)

4. Da li je ovo meni zadnja i najbolja verzija kernel za MI3W koju posedujem na telefonu: g94e9dd0-01092-93b49c38?
5. I kako da nadem ovaj forum na TapaTalk????? :(((((( 

Zanimljivosti:

Fast Charge as available with some custom kernels

kiki
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 11:30 (wave90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Napravi ovo što je opisao Majdo na stranici 18 ovog foruma... nije teško, ja sam to isto napravio i mobitel radi ko violina.

Ja se nisam igrao s brisanjem serijskih aplikacija nego sam ih(one kineske) prebacio u poseban folder.

Znači skini ovaj fastboot rom:Xiaomi Mi3/4 WCDMA Developer Version 4.8.1. pronađi i downloadaj http://en.miui.com/thread-14641-1-1.html .

Moj savjet ti je da ne skidaš multilanguage, jer je engleski ok, i ne šteka.

Znači skini fastboot s ovog linka i napravi kako je majdo rekao.

Ako trebas pomoc, salji mi PP.

Mi3
12 godina
neaktivan
veco2404 kaže...

Pozdrav,

Napravi ovo što je opisao Majdo na stranici 18 ovog foruma... nije teško, ja sam to isto napravio i mobitel radi ko violina.

Ja se nisam igrao s brisanjem serijskih aplikacija nego sam ih(one kineske) prebacio u poseban folder.

Znači skini ovaj fastboot rom:Xiaomi Mi3/4 WCDMA Developer Version 4.8.1. pronađi i downloadaj http://en.miui.com/thread-14641-1-1.html .

Moj savjet ti je da ne skidaš multilanguage, jer je engleski ok, i ne šteka.

Znači skini fastboot s ovog linka i napravi kako je majdo rekao.

Ako trebas pomoc, salji mi PP.

Ako je bilo namjenjeno za mene... 

Probali smo sve verzije koje su nam pale na pamet...

4.8.1 nije moguce skinuti, ne radi link... Tek od 4.8.22 rade... Ako se ne varam... 

Odlucili smo otvoriti predmet na mobicityu pa da vidimo sto ce reci... 

Po meni, ovo sto se dogadja sa mobom je nesto slicno kako kad se na neki mob stavi punjac od drugog moba, pa za vrijeme dok je spojen na punjac isti ne moze raditi normalno... Ti lijevo, on desno, ti na facebook on u sms poruke... I slicno... Znaci, ne uporabljivo... 

Nek salju novi mobitel... 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice