Da se ukljucim u raspravu. Prosli tjedan sam kupio x8 i super sam zadovoljan. Radi se o uredjaju kapacitivnog 3-inchnog ekrana (prilicno veceg od xperie x10-mini), rezolucije 480x320 (za razliku od Wildfirea). I to sluzbeno samo za 1000 kuna kod Bonbona i garancijom. Ali, kao sto je poznato, bez dekodiranja se mogu koristiti i Simpa kartice. Nikakva obaveza pretplate i visemjesecnih ugovora. Uredjaj dolazi s dodatnim izmjenjivim straznjim maskama (neka siva i roza), te 4GB microSD memorijskom karticom (koja je vec u mobu) i slusalicama. Postavke za mobilni internet (APN) su vec namjestena i iste su za Bonbon i T-mobile. Kvalitetne tilt 3D igre, kao sto je Raging thunder s Mobile marketa radi super, bez zastajkivanja. Sto se tice Androida 1.6 ne smeta mi sto nije uber najnovija verzija. Live wallpaper bih ionako iskljucio, a file bluetooth rijetko koristio kao i tethering. Ne znam koliko ima radnih povrsina, ali bez problema sam stavio 6 widgeta (svaki na posebnu povrsinu) itd.
U svakom slucaju nije to Desire ili Galaxy S, ali za tu cijenu vise nego solidno.
Od ostalih jeftinijih Androida imas Galaxy 5, Galaxy 3 i nadolazece LG Optimus One i HTC Gratia za koje ne bih znao cijenu na nasem trzistu.