WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.045.839
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Indestructible kaže...

da li preporučujete W10M za Lumiu 920, čitao sam da baš i ljudi s tim lumiama nisu nesto zadovoljni sa W10M, kakva je sad situacija?

ne znam nisam stavio na (moju bivšu) 920 jer je trenutno u Rijeci.. kako je za nju najavljeno da će među zadnjima dobiti nadogradnju onda je za očekivati da i nije nešto... no to nećeš znati dok ne probaš

ako ti se dade raditi, probaj pa ćeš vidjeti.. ako ne valja vraćaj na 8.1... u svakom slučaju ćeš morati raditi hard reset kad staviš W10M jer to i na ovima na kojima radi dobro su morali raditi ljudi

11 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

Imas garanciju za ekran?

možda ima osiguranje a ne garanciju..

11 godina
odjavljen
x360gamer kaže...

Kad bi W10 pruzio stabilnost WP8.1 po izlasku, te u pola stvari koje veliki M obecava; te kad bi final verzija bila tu u 3. mjesecu... Ovo (sto je i sada dobar deal) bi bila kupovina godine:)

Takoder, i cjena bi mu odmah narasla (kao i svim nasim lumiama)!

Bez garancije i računa.

Indestructible kaže...

da li preporučujete W10M za Lumiu 920, čitao sam da baš i ljudi s tim lumiama nisu nesto zadovoljni sa W10M, kakva je sad situacija?

Prije mj. i pol stavil desetku na L920 ali mi nisu dolazile obavijesti za sms. A nije mi se dalo tražit po forumima da vidim jel to općenit problem na tom modelu ili samo kod mene. Pa sam vratil na 8.1. 

Možda se u međuvremenu to riješilo.

14 godina
dadn kaže...
Indestructible kaže...

ne znam nisam stavio na (moju bivšu) 920 jer je trenutno u Rijeci.. kako je za nju najavljeno da će među zadnjima dobiti nadogradnju onda je za očekivati da i nije nešto... no to nećeš znati dok ne probaš

ako ti se dade raditi, probaj pa ćeš vidjeti.. ako ne valja vraćaj na 8.1... u svakom slučaju ćeš morati raditi hard reset kad staviš W10M jer to i na ovima na kojima radi dobro su morali raditi ljudi

nista, isprobacu pa cu vidjeti, ovo je sestrin telefon, nesto je poceo zezati, nece da otvori ni jednu stranicu, e mail nece da se sinkronizuje (mjenjao sifru i dalje nece) ne moze skidati applikacije, dakle telefon je iznenada poludio.
mislio nabaciti w10, stavicu ga pa nek isproba do sutra, sutra krecem za sarajevo na faks pa me nece biti duze vrijeme, ili ce ostati na 8.1 ili na 10, vidjecemo, a nadam se da ce valjati.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ne zaboravi samo hard reset nakon što nadogradiš na 10...

i u postavkama tipkovnice skini provjeru riječi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Indestructible kaže...
dadn kaže...
Indestructible kaže...

nista, isprobacu pa cu vidjeti, ovo je sestrin telefon, nesto je poceo zezati, nece da otvori ni jednu stranicu, e mail nece da se sinkronizuje (mjenjao sifru i dalje nece) ne moze skidati applikacije, dakle telefon je iznenada poludio.
mislio nabaciti w10, stavicu ga pa nek isproba do sutra, sutra krecem za sarajevo na faks pa me nece biti duze vrijeme, ili ce ostati na 8.1 ili na 10, vidjecemo, a nadam se da ce valjati.

Javi dojmove i za nas neodlucne s 920tkom! :)

16 godina
dajac59 kaže...
neo.gz kaže...

Imas garanciju za ekran?

da,godinu dana

imas al dzudzu :)

14 godina
x360gamer kaže...
Indestructible kaže...
dadn kaže...
Indestructible kaže...

Javi dojmove i za nas neodlucne s 920tkom! :)

uvijek se nesto mora naci sto ce pokvariti stvar, dakle, hard reset odradio preko WDRT, i sad lumija nece da se konektuje na wifi, a prije moglo, sad kaze da je netacna sifra, ne znam koji mu je vrag? sta da radim

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ne preko WDRT... kad sa Insiderom digneš na W10 onda iz postavki napraviš hard reset....

ne vrijedi ti sa WDRT pa dizat W10 jer se dogodi da ne digne postavke dobro pa se opet mora raditi hard reset.... 

uđi u postavke - o telefonu i resetiraj na torničke postavke

a probaj i restartati (ugasiti i upaliti) router... možda samo treba restartati wifi da digne ponovno

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 21:50 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

preko tipki sam odradio hard reset, opet ne moze da se konektuje wifi

a kod xperie z5 i na lapašu bez problema

koji mu je k, šta ću sad, ne mogu ga ovako ostaviti, bez wifi-a sam ko bez telefona

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

probaj prefleširati firmvare preko WDRT da vrati 8.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

uspio sam resetovanje routera, ali zato me sjebo bhtelecom, ne da mi da postavim po svome postavke, kad postavim, on za minut vrati tamo neke divlje, pa mi na kraju bude sifra od wifi-a sifra od interneta.
uglavnom za lumiu 920 sam napravio, sad cekam da instalira ovaj jedan obican update gdje treba 30 minuta instalacija da prodje, svaka cast ms-u za ovo
i nakon toga bi trebao pristaviti w10

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ako ga razbijem u godini dana dobivam besplatnu izmjenu,normalno da je osiguranje a što je vama osiguranje,pa kad ga razbijem normalno da dobivam drugi ekran

dajac
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

da vas još razveselim,nije na 1 godinu već na 2 godine,LOM EKRANA

wiener osiguranje

dajac
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 8:25 (dajac59).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

kad me netko zove vise ne reagira na dodir uha prihvat poziva kao prije,gdje poriktati to

dajac
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 20:55 (Lazarus Long).
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Za početak koristi edit a ne radi triple post. Možeš početi tako da editiraš zadnji post jer mi on uzima pola stranice.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

kad me netko zove vise ne reagira na dodir uha prihvat poziva kao prije,gdje poriktati to 

staklo (ili folija) koju si stavio ometa ti proximity senzor 

13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

nemam ništa na staklu

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

čekaj malo da razjasnimo problem. 

1. ne gasi ekran kad primakneš uhu?

ili

2. ne odgovara automatski kad primakneš telefon uhu

1. to je problem sa senzorom kao što sam opisao (nešto ometa senzor ili je senzor neispravan)

2. ta je radla preko dodatne aplikacije Gestures Beta...nemam pojma da li to više radi i da li je još podržana.... (znam da na W10M ne radi)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 10:59 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

e sad znam,ja sam obriso gedtures beta,zato neradi,kako je ponovo inst.

dajac
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

instaliro sam ponovo pa budem vidio,poz

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

ukratko, kako sam koristio lumiu 1020 već više od dvije godine otprilike, i tamo kad se otprilike windows 10 stabilizovao mislim u novembru/decembru.
lumiu 1020 sam zamjenio polovinom februara, sad sam evo gore na lumiji 920 stavio zadnji build koji je dostupan za insidere FR, i moje lično iskustvo, jeste da sam eto svega pola dana isprobavao, ali sa sigurnošću mogu reći da je sasvim mali pomak od onog što smo imali u novembru/decembru, a od tad je proslo već 4 mjeseca otprilike

sad se nimalo ne kajemšto sam prešao na android, nemoguće da nakon toliko apdejta store crasha prilikom apdejta aplikacija, još procedura dok uđeš u store, dok se pokrene, pa tamo dok čekiraš update i dok ti izbaci za koje applikacije  postoji update, pa dok se iste apdejtaju, oduzme vremena.

ja ne znam kako nekoga može ovo stanje zadovoljavati, ja sam polagao velike nade u WP, za dlaku je falilo za uzmem L950, dođe mi nekad da sam je trebao uzeti umjestio Xperie Z5, ali kad skontam šta microsoft radi sa vlastitim sistemom, i ne kajem se onda.

šteta Bogami, kamo sreće da su forsirali Windows mobile kao Windows phone 8 i 8.1.  Dok je bilo Nokije, mogao se i očekivati napredak, ono što microsoft radi jeste ide googleovim stopama, ponuiće ostalima svoj OS, dok će oni sami proizvoditi jednan telefon, tj Surface phone s vremenom.

suma sumarum, windows 10 mobile nije trenutno los na l920 ili generalno, ali ima sitnica koje iritiraju, a koje nisu iritirale na wp8.1.

shvatite ovaj post kako hoćete, ali jednostavno sam isfrustriran microsoftom, jer je propustio puno toga, potraćen ogroman potencijal

7 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ne zaboravi da je 920 zadnja na redu za W10M pa možda i zato ima nekih problema jer nije još sve ispolirano kako treba. na 640 npr sve što kažeš da nije dobro na 920 radi OK i nema rušenja ili blokiranja....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Indestructible kaže...

ukratko, kako sam koristio lumiu 1020 već više od dvije godine otprilike, i tamo kad se otprilike windows 10 stabilizovao mislim u novembru/decembru.
lumiu 1020 sam zamjenio polovinom februara, sad sam evo gore na lumiji 920 stavio zadnji build koji je dostupan za insidere FR, i moje lično iskustvo, jeste da sam eto svega pola dana isprobavao, ali sa sigurnošću mogu reći da je sasvim mali pomak od onog što smo imali u novembru/decembru, a od tad je proslo već 4 mjeseca otprilike

sad se nimalo ne kajemšto sam prešao na android, nemoguće da nakon toliko apdejta store crasha prilikom apdejta aplikacija, još procedura dok uđeš u store, dok se pokrene, pa tamo dok čekiraš update i dok ti izbaci za koje applikacije  postoji update, pa dok se iste apdejtaju, oduzme vremena.

ja ne znam kako nekoga može ovo stanje zadovoljavati, ja sam polagao velike nade u WP, za dlaku je falilo za uzmem L950, dođe mi nekad da sam je trebao uzeti umjestio Xperie Z5, ali kad skontam šta microsoft radi sa vlastitim sistemom, i ne kajem se onda.

šteta Bogami, kamo sreće da su forsirali Windows mobile kao Windows phone 8 i 8.1.  Dok je bilo Nokije, mogao se i očekivati napredak, ono što microsoft radi jeste ide googleovim stopama, ponuiće ostalima svoj OS, dok će oni sami proizvoditi jednan telefon, tj Surface phone s vremenom.

suma sumarum, windows 10 mobile nije trenutno los na l920 ili generalno, ali ima sitnica koje iritiraju, a koje nisu iritirale na wp8.1.

shvatite ovaj post kako hoćete, ali jednostavno sam isfrustriran microsoftom, jer je propustio puno toga, potraćen ogroman potencijal

Otprilike dijelim mišljenje s tobom... Imao sam L1020 i L535 SS, na obje je Windows 10 šljakao bez problema ali se tačno primjeti koliko je i samom Microsoftu taj OS zapravo nebitan. A pošto je tako, kao die-hard fan Microsofta i njihovih proizvoda ipak sam odlučio otići na konkurentni OS i ne razmišljati o tome kada će i hoće li uopšte doći nadogradnja OS-a.

Najviše u svemu nervira činjenica da se iz Microsofta još nisu udostojili da kažu bilo šta po pitanju release date-a... Već mjesecima se šuška da će bit tad i tad i svaki puta se najave pokažu netačnim (jer dolaze iz neprovjerenih izvora). Ali iz Microsofta bi barem trebali reći ok, neće sistem izaći još pola godine i ćao, pa da i korisnici znaju do kada i hoće li nadogradnju uopšte čekati.

Zato mahanje Windowsu na mobitelima od mene bez trunke kajanja što sam promijenio OS.

Know your world.
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

e da si kupio 950 vec bi dobio bruku updjeta, koji ostali korisnici nisu dobili... znaci oni dobro guraju 950 i 550 

radi li vama 8.1 kako treba? ja koliko znam radi i ne znam zasto ste onda presli na win10, koji jos nije oficijelno izbacen za starije modele, i zna se ko ga koristi

koliko korisnici androida cekaju update na 6.0 (Marshmallow) ????? i koliki je postotak korisnika uopste koji koriste 6.0... siguran sam da nije velik

kad ce dobiti Sony Z5 Marshmallow ? Ne znate i na drugom forumu si pisao da nisi zadovoljan

uglavnom, ne smeta vam sto nema udpajeta na androidu, a smeta kad je u pitanju Microsoft ... a opet posjecam da 8.1 radi dobro 

slazem se ja da oni rade predugo win10, ali kriviti samo Microsoft, dok 6.0 koristi mizeran broj korisnika, a i oni su imali bruku problema sa lollipop je SMIJESNO  

WP i dalje drzi udio od 2,57 %  sto je jako dobro s obziorm na medijsku hajku i lafo gasenje platforme 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 21:00 (MT3).

5 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

WP 8.1 je poluproizvod. Korisnik koji posle L640 sa WP8.1 uzme ovo sa Androidom 5.1 (uređaji koštaju isto, imaju istu količinu RAM-a i procesore približnih sposobnosti) može samo da padne na dupe kad vidi koliko je moderan i dobro implementiran Android responzivniji i funkcionalniji od WP 8.1. Da 8.1 valja, ne bi ljudi žurili na 10, baš kao što na desktopu ne žure, jer imaju X prethodnih verzija Windowsa koje su sasvim funkcionalne. Dakle, to što su ljudi na W10M nije uzrok njihovih problema, nego je simptom toga da na WP-u nešto nije u redu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 21:09 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

jbt,dobio sam zuti zato sto nisam znao pravila foruma

dajac
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Imam lumiju 550, generalno gledajuci mob je i vise neg ok za omanju lovu, za nezahtjevnog korisnika dusu dalo, za zahtjevnije korisnike mob izbjegavat na kilometre, dosao sam sa S6 i uslijedio je sok, po pitanju svega, sva sreca da se uskoro vracam na android, a lumija ce posluzit kao backup..
Tak da ukoliko trazite smartfon za male novce, 550 je dobar izbor al samo uz jedan uvjet, ako vam odgovara OS, osobno, meni je tak tak, za silu je dobar, kak bi se reklo.

Ali, ak stavimo lumiju sa strane, nailazimo na problem zvan, winsi desetka, evo nakon par buildova, razocaran sam jako, jedno poprave drugo pokvare..
Tak da MS ima tu jos dost posla za napravit da to dovede u red tj da winsi budu 100% funkcionalni, jer ovo tu je srednja zalost, gledano iz moje perspektive..

Dal desetka ima potencijala, pa vrijeme ima bas nije naklonjeno, a prema ostalim komentarima, pojedinci bas ne pucaju od veselja.
Tak da, MS mora ubacit u petu brzinu i rjesavat te stvari, inace im se nebu pisalo dobro..

Odljev korisnika na druge platforme ih bas i ne dira, a MS se ponasa ko da ih boli briga za sve, al i korisnici imaju svoje granice, samo je pitanje do kad ce to trpit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 22:05 (zvonac).
Moj PC  
1 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zvonac kaže...

Imam lumiju 550, generalno gledajuci mob je i vise neg ok za omanju lovu, za nezahtjevnog korisnika dusu dalo, za zahtjevnije korisnike mob izbjegavat na kilometre, dosao sam sa S6 i uslijedio je sok, po pitanju svega, sva sreca da se uskoro vracam na android, a lumija ce posluzit kao backup..
Tak da ukoliko trazite smartfon za male novce, 550 je dobar izbor al samo uz jedan uvjet, ako vam odgovara OS, osobno, meni je tak tak, za silu je dobar, kak bi se reklo.

Ali, ak stavimo lumiju sa strane, nailazimo na problem zvan, winsi desetka, evo nakon par buildova, razocaran sam jako, jedno poprave drugo pokvare..
Tak da MS ima tu jos dost posla za napravit da to dovede u red tj da winsi budu 100% funkcionalni, jer ovo tu je srednja zalost, gledano iz moje perspektive..

Dal desetka ima potencijala, pa vrijeme ima bas nije naklonjeno, a prema ostalim komentarima, pojedinci bas ne pucaju od veselja.
Tak da, MS mora ubacit u petu brzinu i rjesavat te stvari, inace im se nebu pisalo dobro..

Odljev korisnika na druge platforme ih bas i ne dira, a MS se ponasa ko da ih boli briga za sve, al i korisnici imaju svoje granice, samo je pitanje do kad ce to trpit.

Ček, ti bi mobitel za manju lovu, da je dobar i da sve radi glatko? I još uspoređuješ mobitel koji vrijedi manje od dvije iljade s mobitelom više klase? Jesi ti pri sebi?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice