WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.045.979
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Dex.pwn kaže...

Zanima me kako da pomaknem mogućnost da fotke koje uslikam imaju onu poruku da poboljšam osjetljenje fotke? Primjetio sam da te fotke budu u HD rezoluciji a ostale, koje imaju "normalno osvjetljenje" budu u punoj rezoluciji.

ja nisam primjetio da je drugačija rezolucija... možda ti je bila razlika u 4:3 i 16:9???

evo informacije od 2 slike, jedna je bez blica i nema za podešavanje osvjetljenja, druga ima. i obje slike imaju istu rezoluciju...

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ja gledam na informacije iz image appa(File info). Problem je u tome što ako fotka ima natpis da mogu poboljšati svjetlinu, ona je fotkama u hd rezoluciji a ne punoj. Ne kužim u čemu je fora, format mi je 16:9

@Ovo imam na OneDriveu. Sve fotke nisu ni prenesene, samo one koje su fotkane u HD rezoluciji nisu prenesene. I kakvi su to fajlovi?????

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 10:50 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

kod 16:9 ti smanjuje rezoluciju tj reže sliku... slikaj u 4:3 ako želiš punu rezoluciju

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Sad sam uslikao četiri fotke i sve su bile u punoj rezoluciji, fotke koje sam fotkao u Rick modu imaju tu opciju ali su u punoj rezoluciji(16:9 format). Fotke koje su fotkane u običnom modu su se brže spremale, nemaju tu poruku za osvjetljenje, i u punoj rezoluciji su kao i ove obične. Sve postavke su bile na auto, jedino sam isključio opciju za live images.

Malo mi ovaj auto upload na OD traje predugo, imam filing da se neće uploadati dok ja ne pokrenem aplikaciju. Aplikacija ima dozvolu da radi u pozadini i smije uploadati fotke.

1.8+MB;+4204+sa+2366+px;+ISO+400,+1/30+brzina+na+f/2+3.78mm,+bogati+mod,+s+blicem 1.8+MB;+4204+sa+2366+px;+ISO+400,+1/30+brzina+na+f/2+3.78mm,+bogati+mod,+s+blicem
2.7+MB;+4208+sa+2368+px;+ISO+100,+1/50+brzina+na+f/2+3.78mm,+normalan+mod,+s+blicem 2.7+MB;+4208+sa+2368+px;+ISO+100,+1/50+brzina+na+f/2+3.78mm,+normalan+mod,+s+blicem
2.7+MB;+4208+sa+2368+px;+ISO+400,+1/30+brzina+na+f/2+3.78mm,+normalan+mod,+bez+blica 2.7+MB;+4208+sa+2368+px;+ISO+400,+1/30+brzina+na+f/2+3.78mm,+normalan+mod,+bez+blica
1.9+MB;+4208+sa+2368+px;+ISO+400,+1/30+brzina+na+f/2+3.78mm,+bogati+mod,+bez+blica 1.9+MB;+4208+sa+2368+px;+ISO+400,+1/30+brzina+na+f/2+3.78mm,+bogati+mod,+bez+blica
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 11:22 (Dex.pwn).

1 0 hvala 0
13 godina
WindowsPhone - Općenito

Pozz ekipa evo me nakon dugo vremena u ovom taboru. Ovak trebam mob do 1000kn novi il sa njuskala rabljeni sa garancijom  sluzit ce primarno za navigaciju (here maps) i par poslovnih poziva. Pozeljno je 5 incha ili vise ekran i da ima bar 720p. 

Jos jedno pitanje dal WP podrzava google maps i kak funkcionira here maps? Treba mi biti stvarno jako tocan.

hvala.

0 1 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Google ne izdaje aplikacije za WP. Postoji nezvaničan klijent, GMaps(+) i navodno je dobar, ali ga nisam isprobao. Here Maps su vrlo solidne, u pitanju su manje više iste mape koje koristi i iGo (dobavljači mapa im se preklapaju, mada mislim ne baš 100%), ali zna da zabrlja. Ipak, evo se uz njihovu pomoć već drugi dan bez problema snalazim po Bukureštu (GPS lock se na Lumiji 640 dobija brzo i uglavnom je prilično tačan). Neki hvale i novi Windows Maps, ali za sada ga nisam pošteno isprobao (koristi iste mape kao Here).

Ipak, moram priznati da se spremam da pobegnem sa WP platforme. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

trenutno besplatno

ProAktivo Sports Tracker (23 kn)

- domaća aplikacija, autor Hrvoje Stanišić

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/proaktivo-sports-tracker/9nblggh07n8c

Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
Bok,
Baci oko na ovaj oglas, za forumaše 1150...
http://www.njuskalo.hr/ostali-mobiteli/lumia-640-xl-dual-sim-oglas-18173760
13 godina
Ivan(4) kaže...

Google ne izdaje aplikacije za WP. Postoji nezvaničan klijent, GMaps(+) i navodno je dobar, ali ga nisam isprobao. Here Maps su vrlo solidne, u pitanju su manje više iste mape koje koristi i iGo (dobavljači mapa im se preklapaju, mada mislim ne baš 100%), ali zna da zabrlja. Ipak, evo se uz njihovu pomoć već drugi dan bez problema snalazim po Bukureštu (GPS lock se na Lumiji 640 dobija brzo i uglavnom je prilično tačan). Neki hvale i novi Windows Maps, ali za sada ga nisam pošteno isprobao (koristi iste mape kao Here).

Ipak, moram priznati da se spremam da pobegnem sa WP platforme. 

Ma meni treba samo za navigiranje i dva tri poslovna poziva. Razmisljam izmedu nekog WP uredaja ili nekig kineza sa ebaya i slicnih stranica. To ce mi bit drugi mobitel svoj privatni imam. Al neznam sto je sad aktualno u WP taboru jer nisam nista o njima pratio vec dugo. 

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

evo da i ja imam jedan problem sa Lumia 640 :D

slažem jednu Tele2 Lumiju 640 DS i ne rade pozivi i SMS.. izbacuje grešku za FDN... nikada nisam imao problem oko toga... ima netko neku ideju?

samo da napomenem, mobilni internet radi..

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 22:26 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

nakon više testova izgleda da nešto nije u redu sa Tele2 karticom

kad stavim Tele2 u moju 950XL isti problem, mogu primat pozive i SMS ali ne mogu zvati i slati SMS. traži me da isključim FDN način

kad stavim Tele2 karticu u staru Nokiu symbian gle čuda sve radi!!!

stavim moju VIP karticu u Lumiu 640 DS i radi bez problema...

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 23:39 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Koliko je stara ta Tele2 kartica?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Koliko je stara ta Tele2 kartica?

nova novcata.. i pazite, uvjerava me ženska sada u službi za korisnike da je problem u mobitelu i da je to opcija od Nokija telefona i da Tele2 nema veze s time. koliko godina sam na windowsima i masa mobitela prošla kroz moje ruke i mreža, pa i tele2 i ovo je prvi puta da vidim.... pa kako onda moja VIP kartica radi u mobitelu bez toga (u toj 640 DS), znači kad tu Tele2 stavim u bilo koju drugu Lumiju isti problem...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 0:08 (dadn).
13 godina
neaktivan
dadn

FDN ti je Fixed Dialing Number. Problem je u SIMu tj u broju. Osoba kojoj to sređuješ je aktivirala fiksno biranje. Znači brojevi koji nisu na listi za fiksno biranje (a vjerojatno nije niti jedan br) ne možeš ih zvati ni slati im SMS. Za uklj/isklj f.biranja trebat će ti PIN2, ako ga nemaš moraš ih tražit zamjensku SIM karticu (tamo ćeš imati PIN2) i onda isključiti to.Ta opcija fiksnog biranja bi trebala bit u postavkama poziva.
Reci koji OS? 8.1 ili 10? Imam Lumiu 640 na W10 pa ću ti nać tu opciju ak treba. (vjerujem da ćeš nać i sam)
- Lumia 640 DS -

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
NeoOS kaže...
dadn

FDN ti je Fixed Dialing Number. Problem je u SIMu tj u broju. Osoba kojoj to sređuješ je aktivirala fiksno biranje. Znači brojevi koji nisu na listi za fiksno biranje (a vjerojatno nije niti jedan br) ne možeš ih zvati ni slati im SMS. Za uklj/isklj f.biranja trebat će ti PIN2, ako ga nemaš moraš ih tražit zamjensku SIM karticu (tamo ćeš imati PIN2) i onda isključiti to.Ta opcija fiksnog biranja bi trebala bit u postavkama poziva.
Reci koji OS? 8.1 ili 10? Imam Lumiu 640 na W10 pa ću ti nać tu opciju ak treba. (vjerujem da ćeš nać i sam)

sad je W10 gore... misliš da nisam pokušao naći? tražim 4 sata i kopam po svemu mogućem (na 8.1 istina moglo se uz PIN2 zvati ali to izgleda na w10 ne radi).... kad stavim u symbian nokiju i kad odem pok kontakte vidio am tamo da je stavljeno pod FDN i izbrisao sam kontakte, čak i pokaže da je FDN na kartici isključen... ali i dalje u Lumiji ista stvar---

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 0:31 (dadn).
13 godina
neaktivan
Ja došao do te opcije kroz Postavke - telefon - Postavke SIMa (Postavke za SIM1 ili SIM2) i u idućem izborniku skroz dolje imaš FDN.

Ovo po opisanom mi smrdi na to da možda se nije sustav zblesirao u Lumiji 640 (pa ne da isključiti FDN) ako je u staroj Symbian isključen.
- Lumia 640 DS -

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

baš sam sad upravo našao... ali čini mi se da ga nisam imao prije što mi je čudno. jedino što sam sad maknuo automatski odabir mreže i ručno odabrao tele2, zatim sam prebacio u zrakoplovni mod i isključio ga... možda je povukao postavke onda, ne znam- neću tvrditi... ali bio sam u tim postavkama nekoliko puta prije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
I jel uključeno ili isključeno? Jesi uspio riješiti?
- Lumia 640 DS -

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
NeoOS kaže...
I jel uključeno ili isključeno? Jesi uspio riješiti?

isključeno je i sad izgleda da radi... veoma čudno. gledam sad npr na svojoj 950XL i na njoj isto nema tih postavki... hehehe možda ne povuče sa SIM kartice potpuno postavke pa je u tom bio problem... 

edit evo sad je izgleda povukao i na 950XL... izgleda da možda baš i  kartica šteka što mi je bila prva sumnja da je nešto problem u njoj....

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 1:11 (dadn).
14 godina
odjavljen
Pozdrav, zanima me dali postoji koš za smeće na Windows 10 Mobile? Znali imam neke fotke koje sam obrisao(bile su u memoriji telefona, ne SDu) a bile su u toku kopiranja na OD. Dali ih se može vratit? Hvala

P.S.: Primjetio sam da kada koristim word flow da nakon nekog vremena cijela tipkovnica ubaguje. Dali i vi primjećujte isto?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
Pozdrav, zanima me dali postoji koš za smeće na Windows 10 Mobile? Znali imam neke fotke koje sam obrisao(bile su u memoriji telefona, ne SDu) a bile su u toku kopiranja na OD. Dali ih se može vratit? Hvala

P.S.: Primjetio sam da kada koristim word flow da nakon nekog vremena cijela tipkovnica ubaguje. Dali i vi primjećujte isto?

ne postoji klasičan koš za smeće. no postoji opcija ako ti je OneDrive sinhroniziran sa kompjuterom onda obrisane slike prebaci u koš za smeće na kompjuteru

word flow (potezno pisanje) kod mene radi dobro.... nisam primjetio neke (veće) bugove

18 godina
WindowsPhone - Općenito

Meni word flow toliko puta ponudi reči koje počinju i koje se završavaju kao ona koju želim da unesem, a ima je u rečniku, da je to neverovatno. Ili mi ponudi sve pogrešne padeže.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

treba mi nešto ovak ali me zanima da li se može slušati preko ovoga i online radio,ako netko zna da mi preporuči koji je i za slušanje radia tjekom vožnje,hvala

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Za čupanje iz smeća sam našao neki program

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Za čupanje iz smeća sam našao neki program

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

treba mi nešto ovak ali me zanima da li se može slušati preko ovoga i online radio,ako netko zna da mi preporuči koji je i za slušanje radia tjekom vožnje,hvala

slušalice koje bi koristio je sasvim svejedno jer važno je samo da rade, za online radio ti slušalice nisu potrebne jer to nije FM radio kojemu slušalice trebaju kao antena. 

13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

e jbg,sad sam skužio,za fm radio trebaju biti upiknute u mobitel jer služi ujedno kao antena a ove to nemogu odraditi,jbg,kasno palim

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

da ali za online radio nema veze kad slušaš sa interneta... no jedini problem na W10M može biti što su trenutno povukli W10 verziju TuneIn Radio aplikacije a ako nemaš u biblioteci (povijesti) instaliranu staru verziju TuneIn onda ga ne možeš instalirati... istina postoji na XDA forumu stara retail instalacija Nokia TuneIn Radio xap datoteka za skinuti ali instalacija radi samo preko kompjutera (mora se imati WP SDK instaliran na kompjuteru)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

aha,znači ipak može ali preko interneta,ok,ja tuneln imam staru verziju jer koristim win 8.1,još nisam prešo na 10-ku,budem kad bude sređena do kraja

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: WP8 - Opčenito
Stigao novi build, za nove telefone (*50).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice