WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.046.132
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Pričekat prve recenzije. Možda je to sve dobro izbalansirano. Zanima me posebno izbalansiranost 2000mah baterije...možda baš bude dovoljan cjelodnevni aktivniji tretman.

Neka ostane na tragu stražnje kamere sa 640 sa više nego pristojnim slikama...ako budu još bolje, veliki +.  Prednja je napredak.

16gb je napredak. Dopadljiva je izgledom i to je napredak.  CPU će odraditi svoje kao i prethodnik...tu više bode oči numerološki broj 200 :), no izvedba neće biti lošija.

Po meni...cijena ne ide u prilog.  30 do 35€ manje. Vjerojatno će je pretplatnici kao i do sada dobijati sa ojačim tarifama za 9kn...no solo kupci će preznojit dlanove dok premeću 15 stotica mrmljajući sebi u bradu oću-neću.

Meni se u konačnici sviđa.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
2 1 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Mislim da bi bilo logično da se 650 drži istog cenovnog razreda kao 640, pogotovo što je više refresh/sidegrade nego upgrade. Nasuprot tome, pre-orderi u Nemačkoj i Francuskoj koštaju 230€, u Italiji 240€. Ne vidim niti jedan "killer-feature" na ovom uređaju da bi opravdao cenu (50% viša cena radi AMOLED ekrana?). U tom cenovnom rangu, ni kamera, koja je izgleda nepromenjena, nije nešto posebno. Ovo je za osobu koja se slučajno baš zalepi na dizajn, eventualno poneko preduzeće, ali pre svega, rekao bih, za fanove platforme (a znamo koliko ih ima).

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 17:21 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: WindowsPhone - Općenito

Scrollaj malo gore...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
torrente kaže...

CPU će odraditi svoje kao i prethodnik...tu više bode oči numerološki broj 200 :), no izvedba neće biti lošija.

Qualcomm ima 4 serije mobilnih procesora -  seriju 2XX, 4XX, 6XX i 8XX. Ugraditi najslabije procesore u svoje jedine mid-range telefone je nonsense. Mobitel nema nikakvu budućnost budući da uopće nije future proof (kao ni sve Lumie sa 512 MB RAMa koje nikad neće dobiti obećane Windowse 10). Gledam malo i špekulacije o Lumiji 850 i u nju navodno ide Snapdragon 410  a i ostale komponente osim kamere su jadne za 2016 godinu. Stalno se spominje da je WP nezahtjevan, i sam znam da je jer sam ga koristio godinama ali čemu onda Snapdragon 810 i 3GB RAMa u Lumiji 950XL?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 19:24 (Prince-Artas).
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jel može jedno brzo pitanje, dojmovi najnovijeg builda u slow krugu na 640 XL? Dali trebam napraviti HR nakon upgradea?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Jel može jedno brzo pitanje, dojmovi najnovijeg builda u slow krugu na 640 XL? Dali trebam napraviti HR nakon upgradea?

kao i uvijek do sada: ako radiš upgrade sa 8.1 onda radiš hard reset.

ako radiš upgrade sa prijašnjeg builda ne treba...

a u biti sam vidiš kako ti radi pa da li treba ili ne... ne morate za svaki update ponavljati pitane već se držite toga...

16 godina
Meni na .107 buildu na 640xl lte single sim sve radi super, baterija nikad žilavija, pun pogodak. Slobodno napraviti upgrade. Nisam primjetio nikakav problem, zamrzavanje i sl. tokom zadnjih tjedan dana.
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Moja je DS, danas sam dobio iz Linksa, zvijer tanka i masivna 

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Da vas pitam nešto. Znači stavio sam zadnji build sa slow ringa. Mobitel se dobro ponaša, možda mal previše troši bateriju no nisam napravio hard reset. Imam podosta čudih situacija. Naime, imam Cortanu ali u postavkama mobitela nema postavke za nju, nema Quiet hoursa iako ih mogu uključiti iz akcijskog centra(piše disabled). Kad ju pitam kako se zovem, kaže da sam šef.
Imam problem i s dodirom, nekad moram malo ispod pritisnuti(ispod ikone/linka i ostalog) da bi mi prepoznao da sam pritisnio na nešto na što mogu pritisnuti, nadam se da razumijete šta mislim.
Imam problem i s live tileom od People huba. Vidim one balončiće ali u njima nema fotografija.
Također me i Outlook app zeza. Pokrenem ju i dodam svoj račun ali nakon što pritisnem done, on me vrati na zaslon gdje mogu dodati račune ali ne mogu dalje ići. Tako samo i krug mogu, dodam račun, pritisnem done i opet mi traži da dodam račun.
Problem mi stvara i HR tipkovnica. Preuzme mi tipkovnicu ali error izbije na instalaciji, error 0x80070020.
Dali mi možete pomoći oko tih problemčića? Zahvljujem se! ☺

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Da vas pitam nešto. Znači stavio sam zadnji build sa slow ringa. Mobitel se dobro ponaša, možda mal previše troši bateriju no nisam napravio hard reset. Imam podosta čudih situacija. Naime, imam Cortanu ali u postavkama mobitela nema postavke za nju, nema Quiet hoursa iako ih mogu uključiti iz akcijskog centra(piše disabled). Kad ju pitam kako se zovem, kaže da sam šef.
Imam problem i s dodirom, nekad moram malo ispod pritisnuti(ispod ikone/linka i ostalog) da bi mi prepoznao da sam pritisnio na nešto na što mogu pritisnuti, nadam se da razumijete šta mislim.
Imam problem i s live tileom od People huba. Vidim one balončiće ali u njima nema fotografija.
Također me i Outlook app zeza. Pokrenem ju i dodam svoj račun ali nakon što pritisnem done, on me vrati na zaslon gdje mogu dodati račune ali ne mogu dalje ići. Tako samo i krug mogu, dodam račun, pritisnem done i opet mi traži da dodam račun.
Problem mi stvara i HR tipkovnica. Preuzme mi tipkovnicu ali error izbije na instalaciji, error 0x80070020.
Dali mi možete pomoći oko tih problemčića? Zahvljujem se! ☺

0 0 hvala 0
16 godina
Probaj prije svega hard reset.
14 godina
odjavljen
Što se tiče e-Mailova, dodao sam dva računa ali ne mogu dodati e-Mail račun kojeg koristim kao Microsoftov račun(s njim sam postavio račun)
14 godina
odjavljen
Što se tiče e-Mailova, dodao sam dva računa ali ne mogu dodati e-Mail račun kojeg koristim kao Microsoftov račun(s njim sam postavio račun)
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

sa 640 i 950XL, nemam nikakvih problema sa računima (mail) dodao sam bez problema 2 microsoftova, 2 google, te VIP i HT račune i svi rade, nit se aplikacija ruši

a za probleme iz prijašnjeg posta napravi hard reset. čak sam i napisao jučer na pitanje u vezi hard reseta i nadogradnje builda: znači ako imate bugove i probleme: obavezno reset i nemojte koristiti stari backup da vrati već postavite telefon čisto ispočetka. jednostavno nema svrhe postavljati pitanja kad imate probleme jer nema pomoći oko toga... ili radi bez problema ili imate probleme. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 12:22 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
Za outlook mail, probaj ovako ak nisi.

U postavke, pa odaberi mail i računi, odaberi microsoft account i onda imaš sadržaj za sinkronizaciju, to označi i trebal bi se pojavit mail na home screenu
15 godina
neaktivan
Zna li netko kako u Outlooku podesiti gmail tako da dolaze samo mailovi iz primary foldera, da mi nezvoni svako malo za mail...

0 0 hvala 0
13 godina
WindowsPhone - Općenito

Lumia 640XL, WP 8  - slike u galeriji su "žive" i prilikom listanja stabiliziraju se tek nakon sekunde. Jel to bug ili feature  

0 0 hvala 0
16 godina
struja1911 kaže...

Lumia 640XL, WP 8  - slike u galeriji su "žive" i prilikom listanja stabiliziraju se tek nakon sekunde. Jel to bug ili feature  

Čak si i sam točno nazvao tu opciju.

Žive slike, kamera snimi oko sekundu videa prije slike i to je to, možeš isključiti u opcijama kamere.

https://www.microsoft.com/en-us/mobile/support/faq/?action=singleTopic&topic=FA143570

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

koristim gmail na svojoj lumi i zanima me kako da nariktam da mi se nejavlja uvijek dolazak mejla već da li se može nariktati nekak da samo vibrira,imam puno mejlova pa uvijek se javlja dolazak poruke

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

koristim gmail na svojoj lumi i zanima me kako da nariktam da mi se nejavlja uvijek dolazak mejla već da li se može nariktati nekak da samo vibrira,imam puno mejlova pa uvijek se javlja dolazak poruke

u postavkama akcijskog centra (obavijesti i akcije) podesiš opcije za mail poruke (zvuk, vibro)

16 godina
WindowsPhone - Općenito

@dajac59: Outlook mail ne razumije Google-ove oznake Primary, Social, Promotions, itd, njemu je to sve jedan inbox bez foldera (što gMail i dalje jest, samo su oni iskodirali u stranicu i aplikacije za gMail da prepoznaje i sortira poštu). Povećaj vrijeme između sinkronizacija (ne da javlja odmah, već da javi svakih 15,30 minuta, sat), pa će ti, koliko se sjećam, samo jednom zazvoniti, ili, kako ti je dadn rekao, podesi da ne zvoni i ne vibrira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Nparavio HR, sve radi kako treba. Jedino ovo za Cortanu dalje ne znam. Znači, imam Cortanu ali nemam njezine postavke, nije valjda da su uklonili to?

@Skužio sam, samo je trebalo zadržati pritisak na QH u akcijskom. Ali me i dalje zanima gdje ja njoj mogu reći svoje ime, čisto da me ne zove šefom.

Zanima me koju da kameru koristim, imam Camera app i Lumia Camera app?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 18:33 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ma imam metromail aplikaciju koja dobro radi, ali mi je nekako outlook bolja...

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Nparavio HR, sve radi kako treba. Jedino ovo za Cortanu dalje ne znam. Znači, imam Cortanu ali nemam njezine postavke, nije valjda da su uklonili to?

@Skužio sam, samo je trebalo zadržati pritisak na QH u akcijskom. Ali me i dalje zanima gdje ja njoj mogu reći svoje ime, čisto da me ne zove šefom.

Jel još netko zna zašto u Glance opcijama nemam opciju da kad izvadim mobitel iz džepa da on upali Glance. Danas u školi kad sam vadio mobitel, primjetio sam da ima taj fičer, no nakon HRa je nestao.

Zanima me još jel ima neka app za šerovane PCijeve na istoj WiFi mreži(ono kao osnovna grupa na PCu ili Mreža, tako meni piše na PCu)

11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

sa HR ti Cortana ne radi... 

Camera app.. zaboravi Lumia jer nije prilagođena za W10M. može raditi ali to više nije to...

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jezik mi je engleski, kao i regija.

Jel znaš neku app za tu namijenu? To tražim još dok sam bio na Ativ Su i nema je nigdje.

0 0 hvala 0
16 godina
dadn kaže...
Dex.pwn kaže...

sa HR ti Cortana ne radi... 

Camera app.. zaboravi Lumia jer nije prilagođena za W10M. može raditi ali to više nije to...

Pod HR je mislio vjerojatno Hard Reset, ali da bi Cortana radila, da, na HR regiji neće. Potrebno je postaviti mobitel na US ili UK regiju kako bi radila. 

@dadn  Nemam ti sad više Lumiu, bar ne pri ruci, ali malo prošvrljaj kroz postavke Cortane, imaš negdje postavku za ime. Zove te chief jer si prilikom inicijalnog postavljanja preskočio postavljanje imena kojim te zove, a pošto je ona cloud based, zapamćeno je da nemaš ime i neće te zvati dok ga ne postaviš.

14 godina
WindowsPhone - Općenito

jel imate na wp10 kameri one krugove za podešvanje ekspozicije itd. u manual modu?

Hello, Mr. Bond! CYKA BLYAT!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Apachy kaže...

jel imate na wp10 kameri one krugove za podešvanje ekspozicije itd. u manual modu?

da

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Pronašao sam gdje je, idete u Cortanu, Notebooks i tamo imate sve... Malo su je zakomplicirali.

Jel još netko zna zašto u Glance opcijama nemam opciju da kad izvadim mobitel iz džepa da on upali Glance. Danas u školi kad sam vadio mobitel, primjetio sam da ima taj fičer, no nakon HRa je nestao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 19:47 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice