Točno to!
Jedina svijetla točka, donekle..
Od novopridošlih..
Točno to!
Od novopridošlih..
Točno to!
Od novopridošlih..
da, s tom nadom sam i ja kupio 930..
4 tjedna se vucem po servisu, 3 puta ga vracao nazad. sugavi zadnji poklopac cekam da im dode vec vise od 10 dana, a ko zna kolko ce jos bit jer ni oni sami ne znaju sto ne mogu shvatit kako je moguce ne znat kad ti dolazi posiljka robe. narucio sam masku prek ebaya sa dzabe postarinom iz kine i dosla mi je za 7 dana, kako je moguce da njima ne dode nes vise od 2 tjedna, a ko zna kolko ce i bit na kraju.
kupio sam mob prije vise od mjesec dana, sve skupa ga imao u rukama 5 dana. prejadno.
Koju aplikaciju koristite za gledanje youtuba a da je besplatna?
Metrotube. Trial ti je u biti puna aplikacija. Kupnja je samo donacija, ne dobivaš ništa ekstra, koliko ja znam.
Ekipa, što mislite o nadogradnji HTC 8X -> Lumia 1320 ? Jel preveliko to čudo? Nisam imao prilike uživo vidjeti L1320. Ako nađem nekog za nadoplatu 50-80€...
pozdrav ekipa, trazim mob koji bio zamjena za lap jedno vrijeme, dakle da otvara pisane dok bez problema, gledao sam lumie (1320 i 1520) kakve su one za koristenje (imajte na umu da dolazim sa ios-a) ili mozda neki android npr note 3 itd... hvala na pomoci unaprijed
EDIT: malo fulao temu al nema veze
Točno to!
Od novopridošlih..
da, s tom nadom sam i ja kupio 930..
4 tjedna se vucem po servisu, 3 puta ga vracao nazad. sugavi zadnji poklopac cekam da im dode vec vise od 10 dana, a ko zna kolko ce jos bit jer ni oni sami ne znaju sto ne mogu shvatit kako je moguce ne znat kad ti dolazi posiljka robe. narucio sam masku prek ebaya sa dzabe postarinom iz kine i dosla mi je za 7 dana, kako je moguce da njima ne dode nes vise od 2 tjedna, a ko zna kolko ce i bit na kraju.
kupio sam mob prije vise od mjesec dana, sve skupa ga imao u rukama 5 dana. prejadno.
ja sam svoju koja je 4 dana bila star odnjeo na servis..sva sreca pa sam dobio novu...mjenjao ju za s5 galaxy...i cujem se s covjekom jos uvijek..on je tu novu evo jucer odnjeo po treci puta u mobis...s time da ju je on samnom dosao novu pokupit u mobis i prvi ju je upalio i izvadio iz kutije...on ju ima manje od mjesec dana...zalosno je to..kao da su napravili poluproizvod ili proizvod u beta fazi
izgleda da ta serija koja je dosla na nase trziste ne valja? jer evo ja sa svojom nemam nikakvih problema,radi odlicno, samo sto je moja iz Norveske....
ma i ja sam kupio u Hr pa nemam baš nikakvih problema, nema to veze, očito ima loših batcheva.
I ja sam sada presretan što mi je propao posao zamjene 1520 za 930...obzirom da ova radi kao satić
Evo da ti ja malo odgovorim za Lumiu 1520 koju sa počeo koristiti unazad dva tjedna,prvi put dok sam je uzeo u ruke sam si mislio omg. koliki je ovo mobitel, da li se to uopće bude moglo normalno koristit ,nositi u hlačama,jednom rukom itd....,iskreno par sekundi sam si razmišljao i odlučio sam je uzeti,..i onda je počelo doslovno mrcvarenje mobitela drugi dan,..vadio sam mu dušu non stop tipkajuči po stavrno velikom i jednom od boljih ako i ne najboljih ekrana koje sam vidio na mobitelima(a imao sam ih priliku dosta koristit),instaliranje app,slikanje,surfanje po inter.,youtubu,pozivi,poruke....ali doslovno cijeli dan neko drk..e po mobitelu,i u tome ni jednom nisam imao nikakvih problema,a što je najzanimljivije prije spavanja baterija mi je bila negdje još oko 30-40%.,što na ostalim (da ih ne navodim)uređajima nisam nikad dobio.,tako da mislim normalnog korištenja bi izdržala možda i 3 dana..ima 32gb i dodatak za karticu koja ti dobro dođe ako slikaš i snimaš video jer onda se brzo puni memorija,što se mobitela tiče vrhunski je i izrade,izgleda,svega....,ali te pločice i windowsi nikako da mi legnu
,(ali sa lumiom 1520 sam na dobrom putu da možda i ostanem na njoj..,,ali sam je stavio i u prodaju reda radi
,tj uzeo bi Note3,čisto radi androida....ako te još nešto zanima pitaj.
.a tek sad vidim pisane dok. otvara ti dosta brzo i bez problema...
@Genoxxx for
Javljam vam se s nekim kratkim osvrtom nakon skoro mjesec dana korištenja Nokia Lumia 925
Kratki osvrt
Mobitel me svakim danom sve više i više oduševljava, od izrade slika, do fluidnošću, vidljivosti ekrana, prikaza boja itd. Ima sve što mi treba od aplikacija, poneka igrica i slično. Od prvog dana imam SLine case na njemu koji mu savršeno pristaje, danas sam ga na putu doma skinuo i bes case-a savršeno izgleda i leži u ruci, ali me je strah od padova i udaraca i slično. Pošto je ovo prvi mob koji mislim zadržat dulje vrijeme (bar dok mi ugovor traje) malo se isplati pretrpit.
Ekran
Čitljivost na suncu je savršena na automatskom osvjetljenju, niti imam patnje s čitanjem jer se slabo vidi ni slično. Ekran me nije nikako mogao ostaviti ravnodušnim jer je sve od prikaza boja, čitljivosti na suncu i u mraku. Osjetljivost više nego odlična, još me nijednom nije razočarao.
Baterija
Kako se ono kaže, baterija mi je prosječna. Izdrži mi od jutra (5:10) do navečer (23;30) uz umjereno korištenje. Naravno na poslu ga ne koristim previše jer ga, jelte, nemam sa sobom pošto nije jeftina igračka, a radim u strojarstvu pa se svašta dešava. na 100% mi drži od 5:10 pa do 12h do kad idem na gablec i onda počne padat nakon par minuta korištenja jer se dopisujem na Whatsapp-u, provjerim 3 maila, čitam 24sata. Kad dođem doma, malo ga vise maltretiram, igricom Clash of Lords 2 i konstantnim tipkanjem whatsapp, poruke. Štednju baterije ne koristim, iako bi mi uz nju možžda malo dulje potrajala. Sve u svemu, da je zeru jača, nebi se bunio uopće.
Zvuk
Zvučnik je neloš, neznam kako da se drugačije izrazim. Nije pretjerano dobar, a nije ni loš. Za prosječnog korisnika je dovoljan, a iznenadio me jer je malo glasniji neg ostali mobiteli koje sam imao što se tiče puštanja pjesama. Kad alarm zvoni, malo je slab, ali pošto tako i tako ne volim spavat i lako se probudim, dobar je.
Zvuk na orginal slušalicama je super, ali radije koristim NoiseHush NX80 koje me odlično služe bila kiša il sunce, čak su i oprane u mašini pa i dalje rade.
Kamera
Naspram ostalih mobitela koje sam imao, kamera je za 4 koplja bolja od ostalih. Uspoređivao sam ih s frendičinim iPhone-om 4 i frendovim iPhone 5 i nije neka pretjerana razlika.
Autofocus iz blizine me zadivio isto kao i slike koje radi u mraku i po danu.
Jedino što bi mogli popraviti idućim updaetom je malo poboljšanje baterije, jer nekad me iznenadi i rikne do 6-7 sati i malo da srede tipkovnicu. Ona je odlična ako je na engleskom, ali onda nema znakova sa kvačicom, a ako je na hrvatskom, onda često pogriješim. Možda je to navika s androida, ali mi je više pasala i uz sve to je odličan dodatak ona strelica prema dole koja slovo S pretvori u Š itd.
Plusevi
- ekran
- kamera
- fluidnost
- jačina blica
Minusi
- baterija
- tipkovnica (nebi bilo na odmet da je malo veči razmak između slova)
ja jos nikako da se naviknem na WP tastaturu, nekako mi tu najbolje leti od samsunga i od nexusa
fakat je red da se pozabave s tastaturom i da nam daju opciju haptic feedback
ne koristim hrvatsku jel je jadna. Niakad nitko ne pise čćšđž, a bome ni ja ne pisem. Engleska tipkovnica mi je odlicna i puno bolja nego stock na androidu. Nadajmo se da ce i jednoga dana i onaj flow doci za nas jezik pa cemo moci i brze tipkati :)
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
mislim da je problem u wp-u a ne u samom nfc-u, a druga stvar koja te muči je da bt i nfc su bratske tehnologije i jedno bez drugog nejde
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Razumijem ja to ali sam se čovjeku u odgovoru krivo izjasnio. Mislio sam na wp kao nekompatibilnost među platformama općenito što se tiče nfc-a i slanja nekakvih podataka aka slika, muzike itd. Nfc bi trebao koristit samo kao autorizacijska tehnologija i u tunamjenu funkcionira vjerojatno na svim telefonima
mislim da je problem u wp-u a ne u samom nfc-u, a druga stvar koja te muči je da bt i nfc su bratske tehnologije i jedno bez drugog nejde
Čitajući malo po net-u, imaš pravo. Jedno bez drugoga ne ide. Samo što je to izgleda malo elegantnije implementirano u Androidu, pa taj ne traži da se Bloetooth uključi već to sam napravi bez da išta pita korisnika. A kod mene AtivS traži da uključim Bloetooth. Nisam testirao na dva WP8.1 uređaja da vidim dali je tamo izbačen korak koji traži uključenje Bloetootha. Jer AtivS je na GDR3. Pa ako netko ima dva WP8.1 uređaja ako može neka napravi jedan test dali i dalje traži aktiviranje Bluetootha ili to sam napravi bez znanja korisnika.
I dali je itko koristio WiFi direct? Ta opcija je došla sa WP8.1. Ako sam dobro razumio WiFi direct omogućuje direktno povezivanje dva uređaja koji podržavaju taj standard bez da se mora ići preko routera. Sad ako hoću reproducirati glazbu sa mobitela moram TV spojiti na router, te mobitel preko WiFi-a povezati na isti router kako bi bili u istoj mreži.
Sa WiFi direct router kao zajednički nazivnik ispada iz igre. Ali dali je moguće izvesti takvu konekciju? Dali je itko probao? Koliko čitam Windows 8.1 ima podršku za WiFi direct. Ja na laptopu imam Windows 8.1 Update 1. Dali se ja sad nekako mogu sa L930 povezati putem WiFi directa na taj laptop i prenositi podatke?
Jer čitajući malo MSDN izgleda da su API-ji za WiFi direct "osakaćeni" za WP u odnosu na Windows api.
Dali je moguće da Wp8.1 WiFi direct koristi samo za Miracast, odnosno reprodukciju telefonskog ekrana na TV? A da prijenos podataka nije moguć? Jer to Android može. Prijenos podataka sa jednog mobitela na drugi putem WiFi direct veze. Prijenos podataka ovim putem je dosta brži nego putem bloetootha.
wp8 ne podržava wi fi direkt... nažalost
moze mi netko reci sto je to glance i jel mi se isplati uzmiat 930 ili da ipak cekam 830?
moze mi netko reci sto je to glance i jel mi se isplati uzmiat 930 ili da ipak cekam 830?
glance je mogućnost da vidiš sat, broj pristiglih sms i email poruka, propuštenih poziva bez da pališ ekran mobitela
http://winsupersite.com/windows-phone/nokia-lumia-black-glance-20
posto ne znas sta je glance, ustvari nisi to imao do sad na telefonu, bolje ti je da ides na L930, jer ipak je to hardverski jaci telefon, bolji u svakom pogledu, ali ne toliko da se primjeti razlika u praksi
nama koji vec imamo na telefonima glance, malo tesko pada taj nedostatak, jer jednom kad se naviknes na to, tesko da koja trenutno alternativa moze sta bolje ponuditi, ustvari i nema je
Da vas pitam jel neko imo iskustva sa jailbreake-anjem windows phone 8.1 ?
(preciznije lumie 520, ali vjerovatno je stvar ista za bilo koji windows phone 8.1 uredaj)
i jel se time gubi garancija?
mislim vjerovatno se gubi al kolko sam cito po netu ima nacin i da se vrati sa jaibreakanog na defaultni software pa se tako izbjegne gubljenje garancije... nezz :/
cemu to, tj kaj dobis s tim ?
Pa za pocetak mogucnost skidanja i instaliranja aplikacija ili igara koje se inace placaju...
Karlito- kakve veze ima taj link sta si stavija sa mojim pitanjem? O.o
Ocito je da vec posjedujem Lumia telefon tako da nemam namjere uzimat jos jedan :D
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s