WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.044.576
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: WP8 - Općenito

daj, prolistaj malo wpcentral forum pa onda donesi zaključke... naravno da ima bugova, to ne dvojim, ali da je, citiram:

po meni je to proizvod koji opce nije prosel kontrolu proizvoda

horor

Svi problemi vezani uz nju, nisu izolirani slucajevi, neg globalni...

Il cekat reviziju ili pricekat neko vrijeme (1god) da se rijese brojni problemi vezane uz nju...

nekaj je softverske a nekaj i hardverske prirode..

Ono kaj MS nemre rijesit, mozs samo RMA, a i opet je pitanje da se ne nabasa na neki drugi primjerak, s nekim drugim problemom..

ovo boldano, barem objasni čovjeku (a i meni) da znamo o čemu pričaš...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
11 godina
protjeran
zvonac kaže...
hrci24 kaže...
Moze li mi netko tko ima Nokiu Lumiu 930 napisati kakva iskustva ima s njom?

Citajuci iskustva korisnika, bas se nemre o njoj puno dobrog rec, po meni je to proizvod koji opce nije prosel kontrolu proizvoda, prije neg kaj je ugledal svijetlo dana!

Uglavnom imas na windows phone forum, di ekipa ostavlja dojmove o njoj, uglavnom ti je vecinom u negativnom kontekstu, s razlogom...

Jednom rijecju, horor.. Bar ono kaj sam ja procital...

A ima svega par korisnika koji su zadovoljni, relativno.. Svi problemi vezani uz nju, nisu izolirani slucajevi, neg globalni...

Nemre se osporit nokiji njezin dizajn, al iza toga dolazi, jad i tug!

Il cekat reviziju ili pricekat neko vrijeme (1god) da se rijese brojni problemi vezane uz nju...

Naravno, nekaj je softverske a nekaj i hardverske prirode.. Ono kaj MS nemre rijesit, mozs samo RMA, a i opet je pitanje da se ne nabasa na neki drugi primjerak, s nekim drugim problemom..

O cemu ti truckaš??? nista sa nicim povezano,uz nijedan argumenat,ne dao bog link,WP8 pa nadalje,pojede Android u svim sistemskim nivoima.i usput,kad Android bude isao tako glatko i stedljivo po pitanju energije i koristenja,tek onda o necemu budemo mogli pricati..Ovako,reci slobodno,ne volim WP i oke,necemo ti zamjeriti..

18 godina
WP8 - Općenito

@skank

1. Ne da mi se objasnjavat i pisat kilometarske tekstove, posto sam na mobu..

2. Iz onog procitanog o njoj, to mi je dost, nabavka iste bi dosla u obzir, iskljucivo ak bi ju pogledal uzduz i poprijeko, naravno to samo vrijedi za lumiju 930..

3. Kakvo god misljenje moje bilo, cast izuzecima, ne ocekujem pozitivne reakcije, posto sam na temi Windows phone, pa i ocekujem da poklonici iste, brane WP.. Tak da cu se radije suzdrzat oko tog..

Bitno da si zadovoljan s Njokom..

@duhonja

Imal sam susret s wp..

Bit cu pristojan i reci cu, ima jos tu dost posla kod wpa.. Mozda se vratim dok bu bil wp 8.2 il kak god da se zval..

Nemam namjeru vodit raspravu android vs wp!

Uglavnom svaki os ima mana i prednosti...

Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Ja sam do sad u vipu 3 puta probao 3 različite 930 i na svima je power tipka bila nekako labava, tj. ima veliki hod i treba je jače stisnuti da "napravi akciju", kao da je već hrpu vremena korištena.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ista stvar sa on/off tipkom je i na mojoj L930. Osim te tipke sve je o.k..

17 godina
odjavljen

ok, onda kada dođeš za komp nam napiši da znamo o čemu pričamo...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
WP8 - Općenito

ja sam na zalost imao lose iskustvo...prva 930 je nakon 4 dana otisla u servis zbog ljubicastog ekrana i titranja..neke crte...dobio nakon 10 dana novu...i s tom novom problemi drugi dan gumb za kameru uopce nije reagirao na nista i on off tipka samo na gornjem uglu hvatala..donji nula bodova.i malo ljubicastih fleka u donjem dijelu ekrana..opet u servis...i opet dobi trecu novu...koju sam lijepo zapakiranu mijenjao za s5 galaxy.star 1 mjesec..nazalost..jer nokia prebrutalan dizajn i kvaliteta izrade...camera fenomenalna...ekran pure black...savrsenstvo...ali mi se ibak cini kao da su pustili proizvod beta tester...nazalost....cekat cu reviziju pa se vracam na wp...do tada s5 i lumia 625

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 19:43 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito
Čitam ovo i fakat mi se čini da sam veliki sretnik sa svojom 930. Nikakvih hardverskih ni softverskih problema, ako izuzmemo purple hue,
Ali ja sam svoju uzeo iz dućana, ne preko operatera, kako većina ljudi uzima. Moguće da u tom grmu leži zec. Ne tvrdim, samo zaključujem :) .

Btw nije nitko ovdje pljuvao wp, samo se iznose iskustva vezano za uređaje. Svaki uređaj ima svoj problem, kako Nokia, tako i Sony i HTC i Samsung, svatko ima "svoje" mane i probleme. To je tako, nikad još nije izašao savršen proizvod iz tvornice.
Fuck me I am famous.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
guls kaže...
Čitam ovo i fakat mi se čini da sam veliki sretnik sa svojom 930. Nikakvih hardverskih ni softverskih problema, ako izuzmemo purple hue,
Ali ja sam svoju uzeo iz dućana, ne preko operatera, kako većina ljudi uzima. Moguće da u tom grmu leži zec. Ne tvrdim, samo zaključujem :) .

Btw nije nitko ovdje pljuvao wp, samo se iznose iskustva vezano za uređaje. Svaki uređaj ima svoj problem, kako Nokia, tako i Sony i HTC i Samsung, svatko ima "svoje" mane i probleme. To je tako, nikad još nije izašao savršen proizvod iz tvornice.

ja sam svoju drugu i trecu dobio direktno u mobisu...otkljucanu na sve mreze znaci kao i kad kupis u ducanu dok je prva bila lock na vip

razorblade
18 godina
WP8 - Općenito

@skank, nemam o cem pricat, nemam doticni proizvod, drugi pricaju umjesto mene, nezadovoljnici, jel..

Uglavnom, o njoj sam cul vise nezadovoljnih nego zadovoljnih korisnik..

Velim, dobio si dobar primjerak, tu seriju i sl..

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
duhonja kaže...
zvonac kaže...

O cemu ti truckaš??? nista sa nicim povezano,uz nijedan argumenat,ne dao bog link,WP8 pa nadalje,pojede Android u svim sistemskim nivoima.i usput,kad Android bude isao tako glatko i stedljivo po pitanju energije i koristenja,tek onda o necemu budemo mogli pricati..Ovako,reci slobodno,ne volim WP i oke,necemo ti zamjeriti..

Covjek ni jednu jedinu rijec u tom postu nije rekao protiv WP-a, stvarno ne znam cemu onda ovaj tvoj post. Steta sto na forumu ima dosta takvih koji WP brane kao vlastitu majku.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

ja isto nisam bio sretne ruke.. prva zavrsila na servisu zbog nejednakog osvjetljenja ekrana, vratili mi ju sa 4 druga problema, al dobro, to nije do moba nego do nesposobnog servisera. nisam dobio novu, nego su zamijenili ekran i bio je super, ne znam samo kako mogu imat tako nesposobnog servisera u tako "dobrom" servisu. ekran nije bio stavljen ravnomjerno u kuciste, vibra nije radila, prasina na zadnjoj kameri, ostecenja od otvaranja moba za koji ni ne treba alat da se otvori?!

ah.. sutra idem tamo opet pa cemo vidjet sto ce bit ovaj put, al sve mi se cini da ako i dobijem skroz novi mob bez ikakvog problema da ce u oglas. mob ko mob mi je dobar, WP mi je isto okej, ali neoptimiziranost aplikacija i par drugih stvari koje mi fale bi mogle bit presudne (tipa hardverski switch za vibru ko na iPhoneu, postena aplikacija za pustat muziku preko dlna ili airplaya).

vidjet cu kroz par dana.

0 0 hvala 0
18 godina
WP8 - Općenito

imam jednu dilemu:

bratić mi prodaje lumiu 630 za 1000kn novu crnu s naranđastom rezervnom maskom zapakiranu, možda bi mogao i sniziti još za 50-100kn:) ali recimo da cijena ostane 1000kn.

ili da dam još 150-ak kuna i uzmem iz protisa prestigio multiphone 8500 duo.

Nokia mi se svidja , ali me tih hebenih 512 MB rama bode u oči, znam da je 512 dovoljno za WP ali aplikacije znaju pocugati dosta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Baci oko na forume i njuskalo. Ja sam novu uboa za 600kn.
PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
12 godina
WP8 - Općenito

Stigao 8.1 Na lumia-u 520 jučer {#}

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
WP8 - Općenito

Na moju 920 može jedino doći 7.8....izgubio sam nadu za 8.1 :)

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Jos jedan koji je '' sretnik '' sto se tice L930 . Iako se kod mene taj purple shit pojavi i nestane ( da me koljes ne mogu naci razlog a pokusavam svasta ) . Nije da me nesto pretjerano smeta ali mi je to ocigledno se usadilo u psihu jer se '' svi '' zale na to pa eto...i ja cu {#}

Titranja ekrana - nema 

Svi gumbi rade kako su vjerovatno i zamisljeni 

Uredjaj sam kupio kao potpuno novi iz druge ruke po neodoljivoj cijeni i brandiran je ali ...koga briga dok je sve kako treba ( osim purple {#})

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Virty kaže...

Na moju 920 može jedino doći 7.8....izgubio sam nadu za 8.1 :)

Hm, jesi siguran. KLIK {#}

Battlelog: MUDO_HR
18 godina
crozoki kaže...

imam jednu dilemu:

bratić mi prodaje lumiu 630 za 1000kn novu crnu s naranđastom rezervnom maskom zapakiranu, možda bi mogao i sniziti još za 50-100kn:) ali recimo da cijena ostane 1000kn.

ili da dam još 150-ak kuna i uzmem iz protisa prestigio multiphone 8500 duo.

Nokia mi se svidja , ali me tih hebenih 512 MB rama bode u oči, znam da je 512 dovoljno za WP ali aplikacije znaju pocugati dosta.

Vjerojatno nebuš mogel neke igre igrat koje zahtjevaju 1gb rama.. Nokia 520 radi odlično s 512mb, tak da nemaš straha, naravno ak si nezahtjevan korisnik, al po meni, to je pun pogodak za low end fon, jedina mana bi (za one koji nisu foto nastrojeni) mogla bit, nema bljeskalicu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 9:42 (zvonac).
16 godina
zvonac kaže...

jedina mana bi (za one koji nisu foto nastrojeni) mogla bit, nema bljeskalicu..

Kad već spominješ to, prije par dana sam baš gledao low light slike sa njom, i mogu reći da su me impresionirale, naravno za uređaj bez bljeskalice. Nije sad to DSLR kvaliteta ali može se poprilično ok slika uslikat s njom.

Swedish latin super funk.
17 godina
odjavljen
unimatrix001 kaže...

Jos jedan koji je '' sretnik '' sto se tice L930 . Iako se kod mene taj purple shit pojavi i nestane ( da me koljes ne mogu naci razlog a pokusavam svasta ) . Nije da me nesto pretjerano smeta ali mi je to ocigledno se usadilo u psihu jer se '' svi '' zale na to pa eto...i ja cu {#}

Titranja ekrana - nema 

Svi gumbi rade kako su vjerovatno i zamisljeni 

Uredjaj sam kupio kao potpuno novi iz druge ruke po neodoljivoj cijeni i brandiran je ali ...koga briga dok je sve kako treba ( osim purple {#})

rješenje je trivijalno:

1) nisi smio updejtat dispay app i sve bi bilo OK. dakle, factory reset i ne updejtat display

2) postavi godinu na 2300, odi u settings, tap na display i onda će ti ponudit da ga  deinstaliraš - što ćeš i uraditi. voila, nema purple hue, nema neravnomjernog osvjetlenog ekrana itd... 

3) neke fore igranjem sa slajderima i postavkama za brightness, negdje sam to pročitao ali nisam uspio naći gdje pa sam jednostavno izbrisao drajver za display...

18 godina
odjavljen
skank666 kaže...
unimatrix001 kaže...

rješenje je trivijalno:

1) nisi smio updejtat dispay app i sve bi bilo OK. dakle, factory reset i ne updejtat display

2) postavi godinu na 2300, odi u settings, tap na display i onda će ti ponudit da ga  deinstaliraš - što ćeš i uraditi. voila, nema purple hue, nema neravnomjernog osvjetlenog ekrana itd... 

3) neke fore igranjem sa slajderima i postavkama za brightness, negdje sam to pročitao ali nisam uspio naći gdje pa sam jednostavno izbrisao drajver za display...

1. Hard reset napravljen a display update sam izbjegao ( rezultat - povremeni purple )

2. Cim si napisao tu opciju sa postavljanjem godine 2300 pokusao sam ( rezultat - stalni purple )

3. Najbolji rezultat do sada ( bar kod mene ) mi daje iskljucenje automatskog osvjetljenja kod medium postavke . 

Sve u svemu , sad vec pomalo oguglavam na to pa cu pricekati da MS popravi ( veliki AKO ??? ) 

Kako god , strpljiv sam {#}

Ovo sa sliderima pise i  ovdje :  http://www.ibtimes.co.uk/nokia-lumia-930-having-purple-tint-display-issue-fix-available-1456478

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 10:39 (unimatrix001).
17 godina
WP8 - Općenito

evo nakon 2 tjedna koristenja ,da i ja kazem koju kratku za 930.

onaj purple,nisam siguran imam-nemam (nemrem skuziti to) ali svejedno sam napravio uninstal kak je i bilo tu napisano.

stekanja nema sve ide glatko,nikakvo titranje ekrana nema.

zagrije se iza ali nista tako strasno kak su znali pisat da se nemre drzat aparat vise ili slicno,znaci u granicama normale.

pricam cak previse,a za sad nikakavih problema ,sve se dobro cuje,meni cuju.

baterija isto u redu,od jutra do navecer izdrzi uz visesatnja pricanja,igrice,muziku surfanja....cak mislim da se minimalno koristi neke osnove da bi zgurala 2 dana ako ne i jos dan...a napuni se dosta brzo...

jedina stvar koju moram rec da nije ovdje kupljenja vec u Norveskoj,pa mozda to cak igra vecu ulogu,naspram ovh "nasih" prodavaca,ali tko ce ga znat.....

za sad zadovoljan jako,jer kao poslovni mobitel di mi je potrebna "brzina" da ako trebam nekon nazvat ili se trebam javiti ili neke druge radnje ,ne steka vec glatko ide,ne zablokira ili slicno... programi koje ima meni su dovoljni,tak da stvarno zadovoljan.Vidjet cemo s vremenom jos kako ce sve funkcionirat.Pozitivno ili negativno,komentirat cu ovdje.

edit:evo bas gledam da vidim kak se vidi taj purpl i gdje po tudim slikama,kolko vidim ja to nisam uopce imao,nit imam isto sada....pa valjda isto jedan on sretnih,mozda...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 10:43 (cropunk).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

ekran titra kada je spojen na 2G iliti EDGE kada se koristi data, najbolje se vidi u Internet Exploreru.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Nabijem na k.... svu ovu modernu tehnologiju,ramove,gige,,kad se ne mogu javit na telefon po danu,jer na ovom "modernom touchscreenu" ne vidim ništa po sunčevom svjetlu.

Lumia 520.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 11:36 (Godin).

0 3 hvala 0
17 godina
sHOCKRE kaže...

ekran titra kada je spojen na 2G iliti EDGE kada se koristi data, najbolje se vidi u Internet Exploreru.

isprobano. 5 minuta surfao, nista ,nema titranja....

17 godina
Entry Point kaže...

Stigao 8.1 Na lumia-u 520 jučer {#}

Jesi na VIPu?

Windows Phone FTW
18 godina
sirka666 kaže...

Kad već spominješ to, prije par dana sam baš gledao low light slike sa njom, i mogu reći da su me impresionirale, naravno za uređaj bez bljeskalice. Nije sad to DSLR kvaliteta ali može se poprilično ok slika uslikat s njom.

Zena ima 520, slike su u razini uredjaja tog cijenovnog ranga, po danu su, nema greske, al cim malo se smraci, slike su pune sume..

Sad ne znam dal je 630 bolji od 520 po pitanju fotki..

Mada za tu lovu, komotno se moze pregrmit taj nedostatak..

14 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ja na svojoj L520 imam 8.1 već nekih tjedan dana...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

ovaj nisam skontao ali oni koji imaju developer preview nemogu dobit cyan na mobitel ili sam u krivu? Ja imam DP na L520 i bilo je par vecih upgrejdova ali cyana nema i dalje. Znaci li to da moram downgrejdat pa opet upgrejdat bez DP da bi sve bilo dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice