Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 757.282
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Sony Xperia U

A SI broj? Ostaje isti ili se promijeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
mislim da ostaje... nebitno skroz
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia U

Sad su mi sve ikone crne i dosta se usporio

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 22:43 (indy500).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
probaj restartat.. ak neće tad bit ok onda napravi repair softwera prek pc companiona
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia U

Kad probam napraviti update javi mi :

The phone contains modified software that cannot be updated.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 23:33 (indy500).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
neće... ali ako napraviš taj repair izbrisati će se svi instalirani programi... tvoj primjerak je fascinantan... neće root by restore a neće ni rootani kernel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia U

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia U
Ufffff.....
indy500 kaže...

Problem tvojeg problema je u slijedećem:

indy500 kaže...

otključao sam bootloader. kako sad dalje?

Jer citiram:

"Once you have unlocked your boot loader, you will no longer get the official software updates which means you cannot use PC Companion to update your phone."

A imaš o tome ovdje i cijelu temu.

Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.
14 godina
Sony Xperia U
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Da, sa flashtoolom možeš flešati rom na otključam bootloader.

Neznam točno što hoćeš napraviti sad?!

Obzirom da imaš otključan bootloader možeš puknuti bilo koji kernel i bilo koji rom.

Neznam zašto hoćeš sad stavljati službeni (i to još sa SUS ili PC Companionom)?!

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia U

Hoću vratiti mobitel u funkcionalno stanje. Sad su mi sve ikone crne i usporen je.

Imaš kakav prijedlog kaj da napravim? Kaj da stavim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Problem koji opisuješ izgleda kao da je kernel nekompatibilan sa romom.

Nešto si  flešao već? Ili si samo otključao bootloader?

Nebitno...

Downloadaj neki stock ICS (ili bilo koji drugi) i koristeći flashtool flešaj na mob.

Možeš npr ovaj.

Instalaciju flashtoola, drivera i korištenje istog pretpostavljam znaš.

I opcija (B)...

Uvijek postoji mogućnost da je i hardverska greška (mada sumnjam da je).

Edit: još da napomenem - kad osposobiš mobitel u funkcionalno stanje, ne pokušavaj opet koristiti SUS ili PCC ako ostaviš otključan bootloader jer ćeš opet brickati mob.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 0:24 (84737).

0 0 hvala 1
14 godina
84737 kaže...

Problem koji opisuješ izgleda kao da je kernel nekompatibilan sa romom.

Nešto si  flešao već? Ili si samo otključao bootloader?

Nebitno...

Downloadaj neki stock ICS (ili bilo koji drugi) i koristeći flashtool flešaj na mob.

Možeš npr ovaj.

Instalaciju flashtoola, drivera i korištenje istog pretpostavljam znaš.

I opcija (B)...

Uvijek postoji mogućnost da je i hardverska greška (mada sumnjam da je).

Tako je i meni bilo kad sam otkljucao bootloader,a prije nego sam stavio neki rom

robimarko@gmail.com
14 godina
Sony Xperia U

Samo sam otključao bootloader.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
84737 kaže... 

Edit: još da napomenem - kad osposobiš mobitel u funkcionalno stanje, ne pokušavaj opet koristiti SUS ili PCC ako ostaviš otključan bootloader jer ćeš opet brickati mob.

Nisam ga brickao s PCCom, brickao se odmah čim sam stavio kernel

12 godina
neaktivan
Sony Xperia U

evo,  nakon mjesec dana korištenja te pročitanih svih 60 stranica o ovome mobitelu, mislim da je pravo vrijeme da se i ja javim. Prvo, iznenadilo me kako se mobitel na početku hvalio, dizao u nebesa, a kasnije, kako vrijeme odmiče, sve se više pljuje i gazi. To su me prije svega iznenadili neki kao npr domac, koji ga je hvalio i slavio, a kada ga je prodao onda je odjednom arc bolji, naravno, nije bio dok si ti imao xperiu u? smijesno.
Ja sam raspolagao budzetom od 1200-1300kn, i jedino što sam za tu lovu mogao naći a da je dobro bila je xperia u i huawei ascend g300. odlučio sam se za xperiu, i nisam požalio niti milisekunde. Pa krenimo redom:
mob koristim bez ikakvih rootanja, fleshanja i slično, jer za to mi stvarno nema potrebe. prije sam imao lg optimus e400, i kad s njega dođete na ovakav mobitel jedino šta možete je zahvlajivati Bogu. možda je mobitel loš u usporedbi s nekim boljima, ali ti bolji su i DALEKO skuplji. Ne znam o kakvom lagganju pričate, meni mobitel u mjesec dana nije zaštekao niti jedan jedini put, osim jednom kada je bio otvoren chrome i više tabova, nakon šta sam chrome prisilno zatvorio i instalirao dolphin, nešto slično se nije ponovilo. možda u vas koji imate nekakave igre od par stotina megabajta to nije slučaj, međutim u mene je, a takve igre niti sam ikada igrao niti imam potrebu za njima. meni je dovoljan sudoku, rječalica, različiti kvizovi te ove ajmo reći misaone igre. od aplikacija su mi redom tu: run keeper, koja radi savršeno, samo jedanput me gps nije mogao pronaći, sad je li to do moba, aplikacije ili tada lošeg vremena, ne znam, dalje, documetns to go, mx player, koji čita sve moguće video formate, shazam, tune in, google karte, advanced task,  es file explorer, koji je po meni must have na svim androidima, rječalica i već navedene igrice, svjetiljka, mvijesti, 1x2 txt, basketball box za praćenje nba rezultata, atp/wta live za praćenje tenisa, whatsapp, viber, dolphin, illumination bar, aplikacija koju svatko tko ima ovaj mobitel mora imati. znači naveo sam samo aplikacije koje svakodnevno koristim.
glavne mane mobitela su relatino uzak ekran, znači nije on toliko malen koliko je uzak, ali svejedno se može bez problema pisati, a i tipkovnica na ICS-u je predobro urađena tako da nema potrebe za nekom s google playa, ali koliko god ekran bio uzak toliko mu je rezolucija dobra da se slova mogu čitati u većini slučajeva bez nekog zumiranja. druga stvar je memorijska kartica, odnosno nedostatak utora za istu, ali za ovu cijenu mobitel je definitivni best buy. meni leti, malo nije bio fluidan dok nisam uključio opciju "prislino gpu renderiranje", ali nakon toga to je tako fluidno i brzo da sam prezadovoljan. čujem da se neki žale na škripanje, ja sam odmah prvi dan stavio zaštitnu masku, plus šta ovaj donji dio nisam niti jednom skinuo, i nemam pojma o kakvom škripanju pričate. ako neprestalno dirate ovaj nastavak, skidate ga, stavljate ga, logično je i očekivati da će se rasklimat. ja imam crni i rozi, rozi sam čak mislim i bacio, jer koji će mi k roza boja a mobitel je cili crn?!
ovo je bilo na prvu šta mi je došlo, koga šta zanima neka pita 

4 0 hvala 0
15 godina
prefontaine kaže...

evo,  nakon mjesec dana korištenja te pročitanih svih 60 stranica o ovome mobitelu, mislim da je pravo vrijeme da se i ja javim. Prvo, iznenadilo me kako se mobitel na početku hvalio, dizao u nebesa, a kasnije, kako vrijeme odmiče, sve se više pljuje i gazi. To su me prije svega iznenadili neki kao npr domac, koji ga je hvalio i slavio, a kada ga je prodao onda je odjednom arc bolji, naravno, nije bio dok si ti imao xperiu u? smijesno.

1. nigdje ja nisam rekao da je arc bolji nego sam nabrojao njegove prednosti a to su jelly bean i chipset na kojem mozes doslovno sve tweakat dok tu imas par governora i OC na cak 1,15 ghz....

2. gdje sam ga ja to dizao u nebesa? samo sam govorio kako puno bolje radi na CM9

3. kad se stavi CM na arca i na xperiu u dobijes istu stvar(neznam kak onom liku gore steka CM10 sta je zamjenio U za arca jer frend sa slabijim chipsetom pokrece savrseno taj CM10)...neki cak iskljucuju drugu jezgru na Xperii U jer nije potrebna, odlicno radi i sa jednom(dok je CM rom na njemu)...a to sto kod arca mozes OC-at tu jednu jezgru na 1,4 ghz to cemo zanemarit ok

tak da uzivaj u mobitelu, jelly beanu koji ce jednog velicanstvenog dana doc i bit bug free...pozdrav :*

12 godina
neaktivan
indy500 kaže...

Hoću vratiti mobitel u funkcionalno stanje. Sad su mi sve ikone crne i usporen je.

Imaš kakav prijedlog kaj da napravim? Kaj da stavim?

Stavi ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2141726

Ja ga koristim 2 tjedna i odličan je. Sve je ispravno i bolje radi nego CM9.1. (i jedno 100 puta bolje od stocka)

Razlika između 2.0 i 2.1 je samo u izgledu. 2.1 izgleda više kao stock a 2.0 je ima malo modificiran izgled od stocka. Pogledaj na xda stranici koji ti više odgovara izgledom i fonkcijama i flešaj taj rom.

Jedino šta mu je malo usporeno to je kamera jer stock kamera je užas ali instaliraš sa playa (plaća se) camera zoom fx i onda kamera radi savršeno, isto kao cm9.1 kamera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 12:58 (bubimir5).
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
prefontaine kaže...

1. nigdje ja nisam rekao da je arc bolji nego sam nabrojao njegove prednosti a to su jelly bean i chipset na kojem mozes doslovno sve tweakat dok tu imas par governora i OC na cak 1,15 ghz....

2. gdje sam ga ja to dizao u nebesa? samo sam govorio kako puno bolje radi na CM9

3. kad se stavi CM na arca i na xperiu u dobijes istu stvar(neznam kak onom liku gore steka CM10 sta je zamjenio U za arca jer frend sa slabijim chipsetom pokrece savrseno taj CM10)...neki cak iskljucuju drugu jezgru na Xperii U jer nije potrebna, odlicno radi i sa jednom(dok je CM rom na njemu)...a to sto kod arca mozes OC-at tu jednu jezgru na 1,4 ghz to cemo zanemarit ok

tak da uzivaj u mobitelu, jelly beanu koji ce jednog velicanstvenog dana doc i bit bug free...pozdrav :*

Dok si imao Sony Xperia U hvalio si ga i svima ga preporučivao i govorio kako je best buy. Kasnije si uzeo Arch i počeo pljuvati po Xperii U i govoriti kako nije best buy,kako šteka,laga,kako je loš,krcka,itd.. Šta nisi onda to govorio dok si ga imao? Ništa,sad uzmi npr. HOX,i onda možeš pljuvat po Xperii Arc. Molim te,ako nemaš više Xperiu U da onda ne sudjeluješ u temi jer kao što vidimo ni sam neznaš šta misliš o Xperii U.
Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
12 godina
protjeran
filipvk1000 kaže...
domac5 kaže...
prefontaine kaže...

Dok si imao Sony Xperia U hvalio si ga i svima ga preporučivao i govorio kako je best buy. Kasnije si uzeo Arch i počeo pljuvati po Xperii U i govoriti kako nije best buy,kako šteka,laga,kako je loš,krcka,itd.. Šta nisi onda to govorio dok si ga imao? Ništa,sad uzmi npr. HOX,i onda možeš pljuvat po Xperii Arc. Molim te,ako nemaš više Xperiu U da onda ne sudjeluješ u temi jer kao što vidimo ni sam neznaš šta misliš o Xperii U.

to sam i ja primjetio...jos neki pojedinci znaju velicati mobitel na pocetku i kasnije pljuvati kao da je najgori uredjaj...ja sam posedovao galaxy fit, kao i xperiu U kao sto sada posjedujem xperiu SL...normalno je da je SL daleko bolji od U ali ta dva mobitela se ne mogu niti usporediti...moj SL zna imati koji mali lag, kao i SGS3, kao i HOX, kao i iPhone 5...probao sam ih sve osim HOX ali sam citao dosta o njemu i znam sto pricam...Xperia U je uredjaj koji je svakako bestbuy, i mislim ga ponovo kupiti posto mi treba drugi mob za putovanja...

15 godina
Sony Xperia U

@filipvk1000 to meni pričaš ili prefontainu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 15:40 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...
domac5 kaže...
prefontaine kaže...

Dok si imao Sony Xperia U hvalio si ga i svima ga preporučivao i govorio kako je best buy. Kasnije si uzeo Arch i počeo pljuvati po Xperii U i govoriti kako nije best buy,kako šteka,laga,kako je loš,krcka,itd.. Šta nisi onda to govorio dok si ga imao? Ništa,sad uzmi npr. HOX,i onda možeš pljuvat po Xperii Arc. Molim te,ako nemaš više Xperiu U da onda ne sudjeluješ u temi jer kao što vidimo ni sam neznaš šta misliš o Xperii U.

Svi smo ga hvalili dok nismo preuzeli nadogradnju na ICS. Onda smo svi počeli pljuvati.

[Sony Xperia U ST25i][Stock Gingerbread 2.3.7] {Bonbon}
16 godina
odjavljen

Da, ICS je njesra i totalno su ga upropastili.

Još najbolje radi sa stock GBom... Svaka 2-3 dana restart i nigdje lagga ili takvih gluposti.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
neaktivan
To si dobro rekao!
13 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Samo se sjetite kad sam vas po milion puta pitao da li ste sigurni da prelazak na ICS je dobar izbor za Xperiu U?

Pola vas je naravno "ložilo" sve nas da pređemo, da budemo 1:1 i da svi budemo nezadovoljni! Lukavština..

Pošto sam od početka iskren, evo jedan iskrenjak za xperiu U:

Od prvog puta kad sam ju vidio na netu, oči su mi bile zamazane, te dualcore, te mali 400mp GPU! Pa to je mašinerija, ovo ono.. dobro, kupim.

Do dan danas kada upalim si neku pjesmu, stavim mobitel pored, i ne mogu a da ne pomenem u sebi sve mane koje ima:

1. Ekran veoma uzak.

2. Vrlo lako ostaju otisci kako na display-u tako na poklopcu, da ne kažem da mi ponekad klizi iz ruke.

3. Kamera, dok se fokusira, odem do Tunguzije i nazad, i on uslika, ali kako? MUTNO!

4. Poklopac se u prvih 10tak dana rasklimao, odnosno pukao(iznutra), mada sam 2-3 puta ga tada otvorio, ne držim prvi put smatrphone u ruci, nasilnik nisam.

5. Software - samo ću reći: Ne ponovilo se.

6. kao šlag na tortu - Zvučnik; em je tih, em krči uz sve modove u vezi njega, em, nikakve koristi, neka stara nokia ga pere samo tako, probajte?

Pouka: Ne dopustite da vam marketing maže oči; Dual core, HD ekran, i masa drugih stvari, jer sve to donosi sa sobom hrpu (do sada nerješenih problema)

@Domac, mislim da je lik upravu, a to što ga hejtuje(nakon što ga se riješio), da znate, i ja bih! Ima istine u tome što vam priča u vezi chipseta, pa dajte ljudi, INFORMIRAJTE SE(next time) {#}

ŽIVOT je kao pozornica, dođeš, vidiš, odeš. .
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 15:25 (Prilika).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia U

i ja ne znam jesam imao ludu srecu ili sta, ali meni je mobitel predobar, bez iti jednog jedinog laga. jel ikako to mogu dokazat? napominjem da je na ics-u, i ne znam jel brzi nego na gb-u ali sporiji sigurno nije. recimo jucer sam ga uspoređivao sa samsungom galaxy s2 plus, i ovaj je puno brzi, fluidniji i brze otvara stranice. i pitao me je covjek na kraju da se zamijenimo ja nisam htio, jer mi je ono vec veliko. doduse moj je skoro pa nov a njegov ima 6 mj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia U

nek se javi meni ja ću se mjenjat :D

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zoran kaže...

di zivis

15 godina
prefontaine kaže...
Zoran kaže...

di zivis

ako je blizu Zadra, samo javi. Ja bi rado zamijenio za Galaxy S2 Plus :)

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Našao sam na njuškalu xperiu  U za 400kn, ne želi se upaliti. Šta bi tu moglo biti neispravno? Čitao sam da samo treba upgradeati softver.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice