- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo ide na zasluženo punjenje.
Čovječe! Koristiš li neki battery saver ili nešto?
Moja jedva 4h screen on, s time da gasim 3G/Wifi kad mi netreba, a bt i gps uvijek isključeni
evo ide na zasluženo punjenje.
Čovječe! Koristiš li neki battery saver ili nešto?
Moja jedva 4h screen on, s time da gasim 3G/Wifi kad mi netreba, a bt i gps uvijek isključeni
Greenify https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=hr
Instalirao, pa će ići punjenje včrs.
Zanima me kako će se sutra ponašat.
Kakvo je to "znanje" kad kameru procjenjuješ po Megapixelima 
Lijepo stavi manual (tj. normal) mode, uključi HDR, expousre value na 0.3, a sa ISO se "igraj".
Uključit HDR, ekspoziciju na 0.3, o čemu pričaš ti?
Pogotovo ekspoziciju nećeš stavit na tu brojku kod fotografiranja u uvjetima dobrog/jakog osvjetljenja.
Kamera na Xperiji Z jednostavno nije tako dobra kako se očekivalo. Previše šuma, često i ne baš najčistija slika te loše video snimanje. Također, bljeskalica je malo preslaba.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Pogotovo ekspoziciju nećeš stavit na tu brojku kod fotografiranja u uvjetima dobrog/jakog osvjetljenja.
Kamera na Xperiji Z jednostavno nije tako dobra kako se očekivalo. Previše šuma, često i ne baš najčistija slika te loše video snimanje. Također, bljeskalica je malo preslaba.
pa da nije kako se očekivalo,al svakom nadogradnjom je sve bolja,zna se da je stvar software prirode,jer S4 koristi istu a,software ispeglan do savršenstva,malo čudno jelte za proizvođača iste.
edit: evo i alternativno riješenje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.moblynx.camerajbplus
HDR će smanjiti šum, ekspozicija ovisi o uvjetima ovo je samo prijedlog, smiri se...
"Kamera" je vrhunska, ali je softver razinu ispod Samsunga, ali svakim updateom se poboljšava softver (kao što je kolega već spomenuo).
Ha? Ja kažem da se "kamera" nemože procjenjivati po MEGAPIXELIMA, shvati to!
Uzmi mob, stavi normal mode, uključi HDR, ekspozicija na 0.3, ISO na 100, ugasi svijetla, upali bljeskalicu i poslikaj nešto random (zato jer kad je ISO na 100 i nema svijetla sve ti je crno u trenutku mirovanja).
Ne nema, oba imaju lošiju "kameru", ali je softver puno bolji od Sonyevog i čekamo da Sony zaposli nekoga tko će ga popraviti.
Sonyevi DSLRovi top notch i ona jadna Samsung Galaxy Camera nije niti približno dobra kao Sonyev fotić za 2000kn manje.
HDR će smanjiti šum, ekspozicija ovisi o uvjetima ovo je samo prijedlog, smiri se...
"Kamera" je vrhunska, ali je softver razinu ispod Samsunga, ali svakim updateom se poboljšava softver (kao što je kolega već spomenuo).
Od čeg da se smirim? Neznam zašto imaš dojam da imam svadljiv ton.
Ne želim dalje raspravljati jer ćemo samo ići u nedogled bez razloga. Kritika Marka je bila da kamera nije tako dobra kao što se predstavlja, te da s3 radi bolje fotke, što je točno.
Ja na svojoj Xperiji Z koristim aplikaciju "Cymera" i radi neusporedivo bolje slike - pogotovo u mraku i pogotovo na automatskom modu. (jedino se nešto sporije pali)
Možda napravim usporedbu pa tu postam da se vidi točna razlika.
Probajte, besplatna je, nemate kaj izgubit.
kolega ne peocjenjujem po megapixelima!! samo govorim koliko sam softver moze ciniti razliku u kvaliteti slike, ipak je on onaj zadnji koji ju obrađuje
kolega ne peocjenjujem po megapixelima!! samo govorim koliko sam softver moze ciniti razliku u kvaliteti slike, ipak je on onaj zadnji koji ju obrađuje
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/sony-xperia-z/176242.aspx?page=48&jumpto=3970651&sort=asc&view=flat
To 13mp je ionako predobro da bi bilo istinito, to sam govorio samo da kazem koliko marketing moze bit za*ebana stvar
Marketing je stvar na koju se ne obazirem, posebno kod Apple koji ima marketing koji se doslovno upio ljudima u glavu.
Pjesnik je htio reći: http://www.digital-photo-secrets.com/tip/333/do-more-megapixels-mean-better-photo-quality/
Brijem da je sad Samsungov marketing jaci.
Brijem da je sad Samsungov marketing jaci.
Jest jači.
Ali Apple Samsung nemože srušiti sa trona zato jer ti kod današnjih klinci vrijedi "nemaš Ajfon, jooj pa ti opće nisi kuul"...
Mislim da vise nije tako.
Sad se prica nemas Galaxy S4, Galaxy NoteII, III ...
Meni nije drag ni jedan ni drugi slucaj. Dok onda ostali bezveze pate a nisu nista losiji uredjaji. HTC jadan propada. Sony tak tak. Ostali isto nist.
Mislim da vise nije tako.
Sad se prica nemas Galaxy S4, Galaxy NoteII, III ...
Meni nije drag ni jedan ni drugi slucaj. Dok onda ostali bezveze pate a nisu nista losiji uredjaji. HTC jadan propada. Sony tak tak. Ostali isto nist.
Obadvoje.
Većina "SWAG macana" ima ajfone i Samsung Galaxy (za primjer cijeli Dinamo ima iPhone i Samsung Galaxy (S nešto naravno).
Uglavnom, vlasnik sam Sony Xperie Z, rootana, najnoviji official ROM, instalirao sam Greenify, zasada baterija na 37%, skinuo sam ju jutros u 8h sa punjaca, imam 3h i 10m zaslona ZASADA. Baterijom sam zadovoljan, izdrzi mi cijeli dan uz moje koristenje. Zaslon je odlican unatoc tome sto je TFT, kutovi vidljivosti mi ne igraju neku posebnu ulogu. Brzina je vrhunska, sve se desava trenutno i mogu vam reci da mi se sve vise sviđa Sony-ev launcher (onaj kakav je na Xperii L). Jedino eto kamerom nisam zadovoljan. Da imam volje uvijek namjestat ekspoziciju/ISO/HDR slike bi ispadale puno bolje. Ovako nisu nesto.
Uglavnom dobar mobitel, nadam se da ce popravit kameru sa KitKat nadogradnjom.
Sad sam citao negdje da Samsung u sebi ima "custom binary download counter" sto znaci da svaki puta kada stavljate novi ROM on to broji i sad kada vratite sve na staro i unroot-ate ga i mislite si kako cete dobiti garanciju, e pa necete... E sad me zanima da li to ima i Sony takoder?
Sad sam citao negdje da Samsung u sebi ima "custom binary download counter" sto znaci da svaki puta kada stavljate novi ROM on to broji i sad kada vratite sve na staro i unroot-ate ga i mislite si kako cete dobiti garanciju, e pa necete... E sad me zanima da li to ima i Sony takoder?
Pa taj counter na Samsungu mozes vratit na nulu. Sony to nema i kad vratis stock ROM (najbolje sa Sony Update service ili PC Companion), moraju ti garanciju priznat.
Znam da ga mozes vratiti na 0 (tj. resetirati) samo nisam znao dali to Sony ima.. Posto imam neke mrtve pixele na kameri pa zato pitam :D
binary counter moze bit na 99999999999999 ako imas stock sve priznaju...
ljudi kako mogu izbrisati sve korisnicke podatke i slike i sve s moba a da nije bas factory reset ili je to jedina mogucnost..??
ljudi kako mogu izbrisati sve korisnicke podatke i slike i sve s moba a da nije bas factory reset ili je to jedina mogucnost..??
kad želiš sve brisati onda se podrazumijeva da je to jedina opcija.
jeli zna tko gdje mogu skinut stock rom od xperie z, tmobile, central europe
hvala unaprijed
jeli zna tko gdje mogu skinut stock rom od xperie z, tmobile, central europe
hvala unaprijed
ovako pa update sa pc companijon na zadnji firmware http://ipsmart.blogspot.com/2013/06/firmware-all-sony-xperia-2013-official.html ili ovako http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2311211