Sony Xperia E4g

poruka: 64
|
čitano: 28.124
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia E4g
U HR u paketu dolaze slušalice, ali su najjeftiniji model koji eventualno možeš koristiti za handsfree, zvuk za slušanje glazbe je koma...

Ne isporučuje se nikakvo zaštirno staklo osim tvorničke folije na ekranu.

Lollipop se spominjao kao nadogradnja tamo oko lipnja ove godine i dosad ga nismo dobili. Službenu nadogradnju radiš ili putem samog telefona ili spajanjem na PC i PC Companion softwareom, kada ona bude dostupna, ali zasad nema info o tome.
**[LG L90 D405n] [Android 5.0.2. Lollipop]**
12 godina
neaktivan
tale19 kaže...

Iskreni pozdrav svima iz Beograda!

nekoliko pitanja u vezi E4g mobtela:da li uredjaj isporucuje BEZ ikakvih slusalica kod Vas u Hrvatskoj? - u Srbiji je to slucaj..; ima li u paketu ikakvo zastitno staklo za ekran(zasun)?- video na nekim sajtovima(Poljska e.g.) da daju isti..;koliko sam video Lollipop za ovaj mobilni jos nije dostupan, ali se pominje neka nadgradnja da bi se dobila dodatna brzina- zna li neko vise od Vas za to i koji je link?

Nadam se da ce neko naci vremena i odgovoriti mi, srdacno iz Beograda

Slušalice se u većini slučajeva isporučuju uz uređaj, za foliju ne znam.

Lollipop je li-la, ali po nekim izvorima i E3 i E4 preskaču 5.0.2. i 5.1.1. da bi dobili 6.0 ali znatno kasnije od flagship uređaja. Sitne nadogradnje će ići, ništa veliko tek toliko da se ispolira stvar. Kada i stigne i ako stigne 6.0 nemojte odmah navalit jer prema mom iskustvu na tim slabijim uređajima takvi updatei budu očajni i ponište dobra svojstva koja je uređaj imao do tada. Ako vam sve šljaka dobro do tada moj savjet je da ne dirate osim baš ako vas jako jako jako zanima i znate oko tih stvari petljat.

10 godina
neaktivan

Veliko hvala za brz i konkretan odgovor!

15 godina
neaktivan
Iznimno sam zadovoljan sa telefonom,medjutim,jucer prvi problem. Nakon sto sam iskljucio telefon i opet ga ukljucio (opcija iskljuci i ponovno pokreni) ide slijedeca poruka:
Unfortunately the process.com.android.phone has stopped i nemogucnost upisivanja PINa kartice i telefon jednostavno nije u funkciji. Probao sam svasta, ali jedino mu je pomogao hard reset. Jel itko imao takav problem? Telefon nije rootan niti je ista dirano po ROMovima.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Sony Xperia E4g

trebao bi na servis,moguce da je do softwera

L.P

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Čudno da krucijalan proces sam od sebe poludi. Jesi probao ponovno upalit/ugasit? Master/hard reset? Repair preko PC Companiona ali backup prvotno?

15 godina
neaktivan
Ma prvo sam pomislio na servis s njim, ali sam pronasao par savjeta po raznim stranicama koji nisu uspjeli, a na svakoj je kao posljednja solucija bila hard reset. Palio i gasio sam ga po nekoliko puta, uvijek isto. I onda sam napravio hard reset i sljaka, samo sto me sad opet strah ugasiti ga i upaliti da se ne ponovi, al pokusat cu kroz par dana, pa ga poslat na servis ukoliko bude opet divljao.inace fenomenalan uredjaj.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia E4g

Jel netko napravio update?

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vjerojatno mnogo ljudi koji ga koriste. Vjerojatno ispravlja sitnije bugove...

15 godina
neaktivan

Ma pitao sam jer sam negdje naletio na informaciju da je update loš pa da se ne zaletim bzvz.

Upravo sam našao informaciju sa uskoro možemo očekivati update Lollipop 5.1. Spominje se Xperia e4,ali gdje god je e4, tu je i e4g.

http://www.vcpost.com/articles/94948/20150928/android-5-1-lollipop-ota-release-update-sony-xperia-e4.htm

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 21:25 (djdino0402).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
djdino0402 kaže...

Ma pitao sam jer sam negdje naletio na informaciju da je update loš pa da se ne zaletim bzvz.

Upravo sam našao informaciju sa uskoro možemo očekivati update Lollipop 5.1. Spominje se Xperia e4,ali gdje god je e4, tu je i e4g.

http://www.vcpost.com/articles/94948/20150928/android-5-1-lollipop-ota-release-update-sony-xperia-e4.htm

To je jedna dalja budućnost, ali navodno će ipak preskočit 5.1. i dić direkt na 6.0 ali nema službenog očitovanja

13 godina
neaktivan
djdino0402 kaže...

Jel netko napravio update?

Evo upravo, javim sutra ako primjetim neke novosti/poboljsanja/pogorsanja.

Android KitKat 4.4.4 ver. 25.0.A.2.31, 92,3 MB Android KitKat 4.4.4 ver. 25.0.A.2.31, 92,3 MB
13 godina
neaktivan
Sony Xperia E4g

Za sada nisam primjetio nista novog (album je vizualno izmjenjen ali to je bio app update a ne firmware). Rijesen je Starefright exploit, to je jedino sto sam saznao (slika).

Nema Starefright exploita na E4G modelu, zadnji firmware Nema Starefright exploita na E4G modelu, zadnji firmware
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bez 700+ MB neće bit nove verzije sigurno

14 godina

Više se ne blesira touchscreen ako se tipka dok je mobitel priključen na punjač, to su popravili.

13 godina
neaktivan
Sony Xperia E4g

Pozdrav. Jedna djevojka ima čudan problem s ovim mobitelom, naime sustav joj ne dopušta zapisivanje na microSD karticu. Ne znam je li to softverski (KitKat ima striktna pravila oko third party appsa) ili hardverski problem (moja pretpostavka je riknuta kartica, što je česti slučaj, ali ona tvrdi da nije to u pitanju).

Pošto ovih dana i ja kupujem SD karticu, ovo mi je dodatno pobudilo interes. Kaže da koristi verziju softvera 25.0.A.2.14 (predzadnja), File Commander joj nije stigao predinstaliran (meni jeste), a niti on kao i ostali file manageri (nekoliko isprobanih, pa čak i prebacivanje Clean Masterom) ne funkcioniraju. Zanimljivo da problem nije samo prebacivanje aplikacija, nego i ostalih datoteka - glazbe, videa i dr.

Kao što rekoh, skroz sam uvjeren da je kartica problem, međutim ona to odlučno opovrgava (probla je nekoliko kartica ako sam dobro shvatio). Je li tko od vas naišao na sličan problem?

Ne radi niti File Commander Ne radi niti File Commander
Greška - ne dopušta zapisivanje Greška - ne dopušta zapisivanje
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, i na ostalima koji su bili na KK sam morao raditi izmjene u platform.xml ili instalirat mali programčić iz Play Storea koji bi to izmjenio. Za oboje je potreban root.

13 godina
neaktivan
Sony Xperia E4g

Nikad se nisam susreo s tim a imao sam uređaje s KitKatom, ali sad kad bolje razmislim, to su sve odreda bili custom ROM-ovi a uređaji rootani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ekipa, imam pitanje.. Imam ga vec skoro dva mjeseca,i zadnjih tri tjedna se dogadja sljedeće: kad mi se ponovo upalio, falilo mi je par ikonica i na početnom zaslonu i na zaslonu di se deinstalira.. Ali, aplikacije su i dalje tu, samo ih ne mogu otvorit nikako preko mobitela, nego samo preko play store-a.. Zanima me dali netko imam kakav savjet, er ga ne bih htjela furat na servis osim ako nije prijeko potrebno.. Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Restart Home screena treba, e sad kako, ne znam bez roota jer sam ja to radio preko xposeda za koji treba malo prćkat okolo, al isto sam imao tu situaciju kad restartam da fali a ovo je bilo rješenje. Probaj u postavkama-sve aplikacije i početni ekran ili home screen pa force stop pa stisneš na ikonicu da te odvede na početni ekran dolje i on bi se trebao reloadat.

13 godina
neaktivan
Sony Xperia E4g

Pokušaj:

Postavke > Početna > Jednostavni početni zaslon

zatim ponoviti, ali ovaj put odabrati > Početna stranica telefona

Moguće da se početni zaslon restarta a ikone vrate. Očito je neki bug, svakako nadogradi softver na najnoviju verziju (do sada je bilo već tri ili četiri nadogradnje). U krajnjem slučaju, uvijek možešbackup napraviti pa resetirati na tvorničke postavke, to će sigurno riješit problem a potrebe za servisom nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sony Xperia E4g

Smije li  Senzor za blizinu/svijetlosni senzor neprestano treperiti?Treperi mala crvena led dioda koja se primjeti kada je slabo ili nikakvo svijetlo.

0 0 hvala 0
10 godina
Sony Xperia E4g

Hvala na odgovoru. Zna li netko kako to riješiti da ne svijetli? U postavkama nisam uspio pronaći opciju kojom bih to ugasio.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

To ne možeš regulirat, čak mislim da niti ne svjetli ti jer to nije svijetlo u klasičnom smislu već samo odsjaj senzora. Mislim da se ne moraš brinut

10 godina
Sony Xperia E4g

Siguran sam da blinka, nije odsjaj, što je jače osvjetljenje  blinkanje je sporije.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Onda je neispravno i treba na servis

9 godina
neaktivan
Postoji li root i custom rom?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vjerojatno, konzultiraj temu na XDA ili 4pda.ru

10 godina
neaktivan
Pozdrav
Zanima me ovaj mob za sestru, a na početku teme sam pročitao da video na YouTube vrti samo u 360p
Je li se to nekom nadogradnj9m popravilo?

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia E4g

Radje uzmi t3 sa njuške, 600 kn, btw nije moj oglas. Super prilika obzirom kolko ih cijene na njušci, best buy, a za ovaj sa oglasa kaze lik da je stanje 11/10, a i sam sam vlasnik xperie t3. E4 sam uzeo susjedi i mogu reći da e4 jeftino izgleda i malo je nezgrapan, jeftina plastika.

http://www.njuskalo.hr/sony-ostali/sony-t3-oglas-17778901

usporedba

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6882&idPhone2=6408

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 21:14 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice