SE XPERIA X10 vs. HTC desire

poruka: 96
|
čitano: 21.045
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo trebam kupiti novi mobitel... a neznam koji ta dva su mi se dopala

imaju android.. koji koliko sam čuo če biti vodeči os za mobitela

Ali sad postoji problem koji odabrat .. obadva su podjednaka..

do sada sam samo SE-ove imo nit jedan drugi mob .. več 8 godina zaredmo..

pa mi mopozite odlučiti što da kupim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: SE XPERIA X10 vs. HTC desire

Ja preporučam HTC Desire.

Evo link, pa malo pogledaj.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3077&idPhone2=2964Cool

16 godina

X10 nema Flash, to je veliki minus

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 14:44 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ja se slazem da bi trebao kupiti HTC Desire :)

Pa ne bi dzaba bio najbolji mobitel na svijetu!Belji se

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Desire definitivno. Izlanuo se

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

H... takšta sam i očekivo...

Ali sad koliko sam uočio na t-mbilovim stranicama oni nemaju htc-a .. imaju samo HD2 koji mi je pre skup

Dali da uzmem x10... ili da probam nekako riješit (što se može) da mi nabave HTC desire pa da ga kupim.. ili da uzmem neki IPhon 3gs..

I da.. Zanima me dali če se s nadogrednjom se-a na verziju androida 2.1 riješiti ti nedostani za kojima ja ne patim .. baš nešto.. Flash .. multitaching.. i te gluposti.. koje nam ..

Ovako po čistoj specifikaciji mi se X10 čini bolji ili se varam..

jedino što neznam dali skoro 150 mb rama utječe  na brzinu jednog od drugog telefina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja mislim da je X10 odličan mobitel.Frend ga ima i stvarno je super,za desire to nemogu reci jer ga nisam probo.

BF:BC2 ingame:xRALEx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hoče li još tko nešto reći.. imam do 15.6 vremena za odluku.. jer tad mi je 6 mjeseci do isteka ugovora pa mi je t-mobile reko da mogu novi mob!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Ali sad koliko sam uočio na t-mbilovim stranicama oni nemaju htc-a .. imaju samo HD2 koji mi je pre skup

Dali da uzmem x10... ili da probam nekako riješit (što se može) da mi nabave HTC desire pa da ga kupim.. ili da uzmem neki IPhon 3gs..

I da.. Zanima me dali če se s nadogrednjom se-a na verziju androida 2.1 riješiti ti nedostani za kojima ja ne patim .. baš nešto.. Flash .. multitaching.. i te gluposti.. koje nam ..

jedino što neznam dali skoro 150 mb rama utječe  na brzinu jednog od drugog telefina?

Desirea uzmi kako god možeš i umiješ. On ti već ima 2.1 na njemu i dosad je najrazrađeniji Android mobitel. Xperija je preglomazna, a Desire je taman na granici, ono, baš ti komotno stane u ruku. Otkad je Android na tržištu HTC ga gura i stalno unaprijeđuje modele. On je sam doprinuo tome sa svojim Sense UI-jem. HTC je Ace of the Trade u Androidu, stoga ajd na Desire.

Ajd' biž' kućć'! :D
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Imaš u novom Bugu recenziju Xperia x10-Uglavnom glavni nedostaci su mu izostanak multitouch-a i podrške za flash,a bugovci spominju i dimenzije.

Imaš u istom bugu i recenziju HTC-ovog Desire-a, a kao glavni nedostatak mu se spominje: korištenje ekrana na sunčevom svijetlu,a dečki nevole ni njegov dizajn, dok za prednosti mu navode opčenito preformanse.

A evo kad si več spomenuo da ja dodam i svoj iPhone 3GS. Prednosti su poznate: Kvaliteta obrade,jednostavnost korištenja, ekran, preformanse. Mane: Zatvorenost platforme. Da bi mogao uopšte upogonit uređaj moraš ga spojit na PC(ili MAC) i sinkronizirat u katastrofalnom iTunes-u. Također meni je trebalo petnaestak minuta da skužim di se umeče kartica, a u prokletom paketu nedobiješ nikakve upute. da bi kopirao i brisao muziku,fotografije il neštodeseto moraš uređaj sinkronizirat sa iTunes-om, a ni ugrađeni iPod pleyer nije baš nešto previše uvijerljiv(pogotovo kad uključiš bas boost) i tu SE je znatno zahvalnije riješenje.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 10:15 (microman).
16 godina

definitivno x10!

sve nedostatci ce biti rijeseni kad sony izda novu verziju androida za njega, a cak ce i snimati u hd rezoluciji...

BOG I HRVATI /// http://www.tinyurl.com/eRepubik
16 godina
neaktivan

ja bi uzeo desire naravno,ali mislim da ga nema u tmobileu

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a ja bi uzeo HTC incredible kad dodje u hrv ,ljepse izgleda od desire i bolji je po hardweru.

LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prednost Desirea je sta ce imat 2.2 kada se na X10 pojavi 2.1 verzija andorida.

http://www.mojtv.info

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hmm pa pošto nemaju .. tog famoznog HTC-a...

onda sam prisiljen a X10

ali sa zadovoljstvom...

Jer ipak je SE, SE..

xd

ali meni odgovara što je ogroman .. meni ne treba mob za zvanje.. i poruke.. da oču to onda bi uzo onaj za 100 kn

ja želim mob na kojem se mogu igrat bit na netu dok sam u školi (školski wifi)xd

koji ima dobre multimediske mogučnosti

dobor sinkroniziran s društvenim mrežama

Kolko sam vidio X10 je baš takav .. a sad koja verzija androida.. ha valjda će se to ljepo zglancat na novom updatu i metnut novi android .. pa če to sve šljakat prefektno

e sad dali X10 može reproducirat video u hd rez.. ili to samo hd2 može i vivat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Hmm pa pošto nemaju .. tog famoznog HTC-a...

onda sam prisiljen a X10

ali sa zadovoljstvom...

Jer ipak je SE, SE..

xd

ali meni odgovara što je ogroman .. meni ne treba mob za zvanje.. i poruke.. da oču to onda bi uzo onaj za 100 kn

ja želim mob na kojem se mogu igrat bit na netu dok sam u školi (školski wifi)xd

koji ima dobre multimediske mogučnosti

dobor sinkroniziran s društvenim mrežama

Kolko sam vidio X10 je baš takav .. a sad koja verzija androida.. ha valjda će se to ljepo zglancat na novom updatu i metnut novi android .. pa če to sve šljakat prefektno

e sad dali X10 može reproducirat video u hd rez.. ili to samo hd2 može i vivat?

Ako ti je Net bitan slobodno prekrižiš X10. Stvar je u tome što ne podržava flash i kad naiđeš na starnicu sa puno flash-a onda se brzina prikaza stranice prebaci u super duper mod,a čak i Bug forum koristi Flash.... Onda ti je po mojem mišljenju bolje uzet iPhone u tarifi i300.Uređaj platiš 1400kn i mijesečno imaš 2Gb prometa, 300min razgovora prema bilo kojoj mreži u Hrvatskoj i 150 poruka. Nemora biti to iPhone no ako ti je net primarni gledaj na smartphonove kojji imaju podršku za flash.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 22:20 (microman).
15 godina
neaktivan

pa el nije politika APPLA da u svoje uređaje neda flash??..

a i nejdem ja na one vleike stranice već na .. facebook. bug forum .. i yutubu..

a ovako bi me izašo x10

pito ja t-mobile

i 500 + 6000 bodova u t clubu.. i za 580 kn tak nešt je x10 moj.. i prvih 6 mjeseci je 50% jeftinija tarifa znači 250 i onda se nakon 4 mjeseca preselim na i150 i plačam ona 2 75kn i onda dalje 150 .. i imam mob...

a valjda će uvest se flash na androidu 2.1 kad izađe update??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

pa el nije politika APPLA da u svoje uređaje neda flash??..

a i nejdem ja na one vleike stranice već na .. facebook. bug forum .. i yutubu..

a ovako bi me izašo x10

pito ja t-mobile

i 500 + 6000 bodova u t clubu.. i za 580 kn tak nešt je x10 moj.. i prvih 6 mjeseci je 50% jeftinija tarifa znači 250 i onda se nakon 4 mjeseca preselim na i150 i plačam ona 2 75kn i onda dalje 150 .. i imam mob...

a valjda će uvest se flash na androidu 2.1 kad izađe update??

Pa rekoh ne treba biti iPhone.Uglavnom ako ti je internet bitan traži Smartphone sa flash podrškom.

I'll be back
15 godina
neaktivan

a zna li netko dali će to bit moguće na nadogradnji.. jer ja do 15.6 imam vremena.. a ovaj mi se čini nekako ljep i ekran kolko sam pročito u bugu je odličan.. kužu jako precizan.. pa zaš nebi onda..xd..

al ne stvarno.. iphone ne podržava flash ili da.. uzobi i njega još me jeftinije izađe.. ali ak podržava.. prisobi na kompromis manjeg ekrana .. i iphone os-a ne androida.. sam ako može i ako iman ešto bolje..

ili prijedlog neki drugi smartphone.. u t-mobilu.. ne dalje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

a zna li netko dali će to bit moguće na nadogradnji.. jer ja do 15.6 imam vremena.. a ovaj mi se čini nekako ljep i ekran kolko sam pročito u bugu je odličan.. kužu jako precizan.. pa zaš nebi onda..xd..

al ne stvarno.. iphone ne podržava flash ili da.. uzobi i njega još me jeftinije izađe.. ali ak podržava.. prisobi na kompromis manjeg ekrana .. i iphone os-a ne androida.. sam ako može i ako iman ešto bolje..

Niti iPhone ne pdržava Flash.(nažalost)....Al ipak je trenutno iPhone nešto kompletnije riješenje,a i stvarno ima stila.

A baš nikak nemreš doč do HTC-a?

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 0:54 (microman).
15 godina
neaktivan

hh pa nemrem .. imo sam prije jednog lika koj je mogo nabavit mob u t-mobile pa ga ja uzmem na pretplatu al sad nemre se više.. xd.. a i ne sviđa mi se kad ga gledam taj htc.. ružan mi je.. .

a x10 baš ljep..xd

iphone najljepši.. lai je vić dosta stra .. .. a kad če izač novi u hr pitaj.. boga

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

kao sto sam rekao nekoliko poruka iznad x10 ce imati flash kad sony izda novu verziju androida za njega

BOG I HRVATI /// http://www.tinyurl.com/eRepubik

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
upravo kucam sa x10 i definitivno nije prevelik. Ekran je fantastican. Prije nego velicina presudi nadji ga i uzmi u ruku pa ptesudi. problema sa svjetlom nema i odlicno se vidi jer ima senzor i sam se prilagodjava. ako imas pitanja slobodno se obrati.
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

A gle nadogradnja na 2.1 (ili 2.2) za X10 nece ubrzo, racunaj krajem godine tek...

Zvjerkan kaže...

hh pa nemrem .. imo sam prije jednog lika koj je mogo nabavit mob u t-mobile pa ga ja uzmem na pretplatu al sad nemre se više.. xd.. a i ne sviđa mi se kad ga gledam taj htc.. ružan mi je.. .

a x10 baš ljep..xd

iphone najljepši.. lai je vić dosta stra .. .. a kad če izač novi u hr pitaj.. boga

Ja osobno imam X10 i isto sam se dvoumio izmedju Desire-a i X10-ke...

A uzeo sam X10 iz razloga sto ima veci display, IZGLED i kamera mu je bolja...

A sada ako tebi nesmeta sto desire ima losiju kameru, izgled (meni je osobno ruzan!)... I kazu da kad ti je mobitel na otvorenom (npr. vani na suncu) da nista nevidis.

Desire je hardverski bolji, al je*iga...

ivan123 kaže...

kao sto sam rekao nekoliko poruka iznad x10 ce imati flash kad sony izda novu verziju androida za njega

A valjda xD

15 godina
neaktivan

Onda definitivno kupujem x10 bez razmišljanja... meni je osobno isto desire ružan.. neliči mi na mob. uopče-- 

A da i mogu probat u t-centru jer ga imaju izloženoga za isprobavanje...

A što se tiće HD vide .. dali će biti to u rango onog vivazovog.

I po čemi je bolji desire hardwerski.. od xd (po nićem.. ja mislim)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Onda definitivno kupujem x10 bez razmišljanja... meni je osobno isto desire ružan.. neliči mi na mob. uopče--

A da i mogu probat u t-centru jer ga imaju izloženoga za isprobavanje...

A što se tiće HD vide .. dali će biti to u rango onog vivazovog.

I po čemi je bolji desire hardwerski.. od xd (po nićem.. ja mislim)

Za isprobavanje ne znam...

A HD snimanje ce (ako me pamcenje sluzi....) doci isto krajem godine, 4. kvartal...

A ono sto desire ima bolje od x10 je:

-Multi-touch

-AMOLED display (kvalitetnija slika nego TFT normalnom display-u...)

-576 MB RAM a X10 384MB (od toga oba imaju 128mb najmjenjeno za grafiku)

-Podrzava micro SD do 32gb (X10 16gb....)

-FM radio

-Flash (nadam se da ce sa 2.1 updateom "doci" flash i za x10)

17 godina
neaktivan

Ispasce da branm X10 al reci cu da me amoled ekran na nokiji N85 nije nicim nesto pretjerano odusevio i da mi na X10 ekran izgleda odlicno. Moje misljenje. Druga stvar je mutlitouch koji jeste mana ali meni licno ne nedostaje previse osim kad surfas jer vjerujem da je zumiranje jednostavnije medjutim zumiranja ne treba puno jer ima veliki ekran i stranice se prilagodjavaju. Smatram da je nedostatak multitoucha nedopustiv za telefon ove klase ali meni licno ne fali puno. Memorija se dinamicki prilagodjava i oslobadja tako da je to relativan nedostatak. Sto se tice kartica vjerovatno i X10 podrzava i 32 gb kartice jer je tako pisalo i za 5800 ali je podrzavala uredno i 32 GB. Flash je u najavi i to je nedostatak.

EDIT: Evo na GSM areni pise da X10 podrzava do 32 GB mcro SD kartice.

Evo gledam i poredjenje X10 i Desire i osim verzije androida i ne vidim neku preveliku razliku izmedju ova dva modela.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 14:53 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ispasce da branm X10 al reci cu da me amoled ekran na nokiji N85 nije nicim nesto pretjerano odusevio i da mi na X10 ekran izgleda odlicno. Moje misljenje. Druga stvar je mutlitouch koji jeste mana ali meni licno ne nedostaje previse osim kad surfas jer vjerujem da je zumiranje jednostavnije medjutim zumiranja ne treba puno jer ima veliki ekran i stranice se prilagodjavaju. Smatram da je nedostatak multitoucha nedopustiv za telefon ove klase ali meni licno ne fali puno. Memorija se dinamicki prilagodjava i oslobadja tako da je to relativan nedostatak. Sto se tice kartica vjerovatno i X10 podrzava i 32 gb kartice jer je tako pisalo i za 5800 ali je podrzavala uredno i 32 GB. Flash je u najavi i to je nedostatak.

EDIT: Evo na GSM areni pise da X10 podrzava do 32 GB mcro SD kartice.

Evo gledam i poredjenje X10 i Desire i osim verzije androida i ne vidim neku preveliku razliku izmedju ova dva modela.

Da, prije nije pisalo... Odnosno pisalo je do 16gb :)

U potpunosti se slazem.

17 godina
neaktivan

Cak kad izbacimo os iz price sto ce biti na jesen X10 je cak i  bolji u nekim stvarima. Recimo ekran. Kao sto gore rekoh vidio sam taj amoled ekran na N85 i nije me nesto oborio sa nogu dok mi na X10 ekran izgleda prekrasno. Cak i sa 65 hiljada boja ;)

16 godina
neaktivan

Nisam bas u toku,logic odkud tebi X10?? To si nesto kupovao ili...

jesi uzimao preko m:tel-a? ja razmisljam o htc hero-u ;)

ima ga m:tel u ponudi

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice