Samsung Galaxy S3 vs LG 4X HD

poruka: 26
|
čitano: 10.559
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Evo vrijeme mi je za novi telefon pa sam razmišljao između ova dva; Samsung Galaxy S3 (S III) i LG 4X HD (P880).

Zanima me što vi mislite, vidim da je S3 skuplji za 100 € ali cijena neka se zanemari... (Molim i razloge! {#})

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_4x_hd_p880-4563.php (LG 4X HD)

http://www.gsmarena.com/samsung_i9300_galaxy_s_iii-4238.php (Samsung Galaxy S3)

26 Samsung Galaxy S3
13 LG 4X HD
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S3 vs LG 4X HD

Ako namjeravaš koristit Samsung softverske featuree, S III, ako ne namjeravaš koristit Samsung featuree ili bi stavljao AOSP/AOKP, onda LG.

Ukoliko se cijena uzme u obzir, onda bi LG, 100€ nije mala cifra, a razlika u hardveru nije neka, a za te cifre bi pretrpio i (meni) malo ružnjikav izgled LG-a.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan

Ma ne, meni je važno samo da stavim Jelly Bean i to je to..

A inače nekako mi je i LG ljepši od Samsunga, makar mi do dizajna nije previše stalo, najvažnije mi je kako se uređaj ponaša...

14 godina

Nemoj LG,ako zbog ničeg drugogo zbog lošeg UI-a.

HW je mobitel jak,no guši ga nikakva dodatna optimizacija od strane LG-a.

Puno bloatwarea.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 5 hvala 0
12 godina
neaktivan

A kad bi se stavio Cyanogenmod?

15 godina

Nije istina. Moja draga ga ima, a uskoro cu ga i ja imat. Updaetala ga je na JB i radi duplo brze, nema vise zastajkivanja sta je bilo i ima +40 aplikacija.

Mob radi savršeno iako nakon updaetanja na JB nije vratila mob na tvorničke postavke

13 godina
odjavljen
RaZ0R9111 kaže...

Nemoj LG,ako zbog ničeg drugogo zbog lošeg UI-a.

HW je mobitel jak,no guši ga nikakva dodatna optimizacija od strane LG-a.

Puno bloatwarea.

Neznam sta si mislio pod los UI, ali  je prakticki isti (slicni) kao i od samsunga Touchwiz.

Sto se tice bloatwarea nije istina da ima puno,, cak ima i manje na odnosu drugih proizvodjaca...ali to neigra neku preveliku dvojbu i ulogu u kupnji novog mobitela

Vlasnik sam spomenutog LG-a i mogu reci da sam poprilicno zadovoljan, cijenom ulozenog i dobivenog.

Mobitel je skroz fluidan i radi bez ikakvih problema (JB update) i stvarno sve pohvale..sto se negativnih stvari tice; losije trajanje baterije, malo losiji prijem wifi signala (malo losiji, ali eto meni to smeta), i eto sto je kolega napisao jak HW ali ga gusi software od LG-a (ali ne bloatware) ali to se primjeti samo u zahtjevnim igrama koje bi trebale raditi glatko na ovom cipu ali ipak ne rade (lagovi).

Moje misljenje je ako ti vec nije problem dati 100 eurica vise... onda je definitivno bolji izbor galaxy  S3.. pa cak i ako ga budes jednog dana prodavao, prije ces prodati S3 (i za vece novce) nego LG. Sretno

17 godina

Po meni, LG ima najmanje smeca od samsunga i htca. Imal sam S3, HOX plus i sad imam X4, jedina prednost na S3 je baterija i to je to. X4 je ravnopravan konkurent S3 i HOXu. Ne vidim razloga zakaj bi S3 trebal bit superijorniji spram LGa.

Zakaj je LG podcijenjen, nije mi jasno. Znam da mu support nije jaca strana, al JB je vec neko (3mj.) vrijeme gore.

X4 koristim tjedan i prezadovoljn sam. Ovo je bestbaj u toj klasi, i mislim da  ne vrijedi dat 400-500kn vise za S3..

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 23:03 (zvonac).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Također sam vlasnik LG 4X HD i mob radi sve fluidno, samo što baterija ode brzo kvragu ako se igraju zahtjevne igre, a razlog tome je Tegra 3, ali Nvidia radi na novom driveru za Tegru 3 koji će doći tokom ove godine i gdje bi potrošnja trebala biti znatno smanjena. Evo navoda: 

For those folks, who are wondering what next, there is another update from nVidia coming in the Q2 of 2013. This is what was posted in XDA forums

"nVidia: «The next (drivers) update for Tegra 3 devices coming the 2nd quarter of '13, the devices who listed to this upgrade are: HTC One X, HTC One X+, LG Optimus 4X HD & Asus Google Nexus Tab. This update is comming with CUDA support, Open GLS 2.0 & nVidia Open GLS Profiler for android & linux devices»

Known Upgrades:
-------------------------
Support CUDA,Open GLS, SOC Tegra Profiler, 3D Stereoscopic Visual Performance & nvidia Optimus Technology.

Android Jelly Bean (2nd Release) is comming for the listed devices with Tegra 3 SOC.

The Upgrade have to released in the 2nd Quarter of 2013 with plus 40% performance and better power managment (incease 33.6% up).

Tako da će sa ovim updateom LG 4X Hd biti još bolji mob {#}

A inače nema mi smisla SGS 3 uzimati ako nije LTE verzija ili ti SGS 3 (I9305). Jer manje više oba mobitela (običan SGS 3 i LG 4X HD) su jako sličnih specifikacija i odabir se svodi čisto na mob koji ti objektivno misliš da je bolji.

LP

Moj PC  
4 1 hvala 1
15 godina

IMHO, jednostavno je,

O4X ima prednost jer je bolji omjer uloženo /dobiveno...na stanu razvikaniji S3...

CM10.1 postoji, trenutno je u nightly fazi, ali i sada radi bez problema.

ja za razliku od kolega nemam problema sa baterijom i Wifi,

ali je potrošnja/trajanje baterije ipak više do načina korištenja mobitela.

jedina igra u kojoj mi se pojavljuje lag je NFS:MW ,ostalo sve radi glatko, pogotovo na JB (4.1.2)

uz tegra fix ,čim izađe prvi stabilni CM , stavljam ,jer je već sad navodno napredak.

@Razor

treba malo podesiti i poštelati mob,a ne kriviti UI (koji je iovak poprilično blizu vanilla androidu) kaj misliš da S3 ne pati od bugova i mana?

pratim paralelno i S3 forum ,i vjeruj mi , što više čitam, to mi je više drago kaj sam odabrao O4X.

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 7:56 (vrx).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Ma baterija je jedina boljka ovog zapostavljenog smartfona, al napravil sam neke preinake, i sad izvučem screen on time 3.40h. Prije je bilo 3 h.. Tu je SGS3 bolji naravno, screen on sam znal imat oko 4-4.30h..

Ak se baterija riješi, mislim da onda nebu bilo dileme oko toga, kojeg uzet.. Ak prelazim na sljedeći to bu onda (LG Optimus G) bil još bolji LG{#}.. Mislim da su svi ovi hajend modeli (HOX, SGS3, SXS itd) tj razlike između njih, pitanje osobnog odabira, razlike u hardveru su minorne; a u performansama zna dost bit velike razlike, o cijeni da ne pričam.. Primjer LGu, pada cijena strašno, dok SGS3 drži cijenu, a razlike su kao što sam rekel, stvar ukusa.. Što se tiče razlike u hardveru premale su to razlike da bi se stvaral jaz između modela, i nije vrijedno spomena..

Kolko vam izdrži screen on time?

I kaj opće podržava H+? Pošto imam samo ikonu od H, a signal je odličan...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
MasterOfDisaster kaže...

Također sam vlasnik LG 4X HD i mob radi sve fluidno, samo što baterija ode brzo kvragu ako se igraju zahtjevne igre, a razlog tome je Tegra 3, ali Nvidia radi na novom driveru za Tegru 3 koji će doći tokom ove godine i gdje bi potrošnja trebala biti znatno smanjena. Evo navoda: 

For those folks, who are wondering what next, there is another update from nVidia coming in the Q2 of 2013. This is what was posted in XDA forums

"nVidia: «The next (drivers) update for Tegra 3 devices coming the 2nd quarter of '13, the devices who listed to this upgrade are: HTC One X, HTC One X+, LG Optimus 4X HD & Asus Google Nexus Tab. This update is comming with CUDA support, Open GLS 2.0 & nVidia Open GLS Profiler for android & linux devices»

Known Upgrades:
-------------------------
Support CUDA,Open GLS, SOC Tegra Profiler, 3D Stereoscopic Visual Performance & nvidia Optimus Technology.

Android Jelly Bean (2nd Release) is comming for the listed devices with Tegra 3 SOC.

The Upgrade have to released in the 2nd Quarter of 2013 with plus 40% performance and better power managment (incease 33.6% up).

Tako da će sa ovim updateom LG 4X Hd biti još bolji mob {#}

A inače nema mi smisla SGS 3 uzimati ako nije LTE verzija ili ti SGS 3 (I9305). Jer manje više oba mobitela (običan SGS 3 i LG 4X HD) su jako sličnih specifikacija i odabir se svodi čisto na mob koji ti objektivno misliš da je bolji.

LP

moze link od toga? koliko vidim to nista nije oficijalno..

16 godina

Ja imam kao sto svi znate koliko sam naporan i dosadan u LG 4X temi i mogu reci vrhunski mob,nikako ne bi dao 100 eura vise za malkice veci ekran,ime i neke njihove softverske kerefeke.
Ali frend ima Note,5.5" ekran HD ( 720p ),sve stock bez ikakvih dodataka,stalno net ukljucen,brightness na 100% i bas gledam danas,25% baterije ima,5 sati i 35 min screen on,znaci do nekih 25 baterije moze oko 6 sati onscreen izdrzati.
Ja sam skoro zaplakao,s tim da igra igre tipa oni majmuni sa bananama,Temple Run 1 i 2 itd.

Kako samo,sta tek da ga roota,ukloni bloatware,smanji brightness na 60 %,izdrzao bi 7 sati {#} 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Opcepoznato je da je tegra potrosac, i otud taj drain, al nadajmo se da bu resili to i da bu bilo ok.

S druge strane Note ima veci ekran a i vidljivo vecu bateriju, a i opet proc koji manje trosi..

Da su ubacili u LG bateriju od 2400-500, to bi mozda bilo to..

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 21:55 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
p98cfc kaže...

A kad bi se stavio Cyanogenmod?

jarane idi ti na S3, ima daleko bolju podrsku na XDA, sto znaci bolji custom romovi, al opet, bolje se informisi, ako zelis da stavljas CyanogenMod na ta dva telefona, pogledaj sta radi a sta ne radi

kad vec mozes kupiti S3, idi na njega, neces pogrijesiti

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
12 godina
neaktivan

Ma nije mi mrsko dat 100€ vise za bolji telefon. (ako je bolji).. A sad sam vidio i jos jedan telefon, Sony Experia Z, pa se dvoumim između ta tri telefona sad.. Inače već sad trenutno imam LG GT540 Optimus i živcira  me sto LG ne daje nikakva, ali baš nikakva ažuriranja. Tako da LG je dobar telefon ali podrska im je za 0.

13 godina
odjavljen

Pa onda mozes staviti u izbor i LG Optimus G koji je odlican telefon..

3 0 hvala 0
15 godina
p98cfc kaže...

Ma nije mi mrsko dat 100€ vise za bolji telefon. (ako je bolji).. A sad sam vidio i jos jedan telefon, Sony Experia Z, pa se dvoumim između ta tri telefona sad.. Inače već sad trenutno imam LG GT540 Optimus i živcira  me sto LG ne daje nikakva, ali baš nikakva ažuriranja. Tako da LG je dobar telefon ali podrska im je za 0.

gle ,realno, sva tri navedena su izvrsni mobiteli i s nijednim ne budeš pogriješio.

razlike su donekle minorne, svaki ima svojih prednosti i mana, samsung i sony kao giganti u mob.telefoniji imaju mogučnost bržeg izbacivanja update-ova.

samo to i plaćaš u razlici cijene.

IMHO, ionak budeš s vremenom nabacio CM/neki drugi custom rom{#} (a O4X polako ali sigurno dobiva sve bolji comunnity i stabilnije romove, a i CM je već tu!) ,

stoga rađe preporučujem varijantu jeftinijeg mobitela, a za razliku u lovi kupiš npr. veću SD karticu, kakav bolji cover/hardcase, docking, gajbu pive{#}. ,itd...

napokon dočekao DNF i Diablo 3
12 godina
neaktivan

Nema utor za SD karticu, a inače mi trebaju dosta SD kartice..

13 godina
odjavljen
Uzmi si fino galaxy S3 i neces nimalo pozalit.
12 godina
neaktivan

Evo ljudi uzeo sam ipak Sony Xperiju Z. Malo mu duže treba da uđe u kameru ponekad (oko 3-4 sekunde) ali ostalo je sve odlično. Probao sam par zahtjevnih igrica (D-Day, Temple Run itd..) i nisu ni jednom zaštekale.. Telefon je odličan preporučavam ga svima..

16 godina
neaktivan

Samsung S3 po meni je puno bolji izbor. LG ima vrlo dobar ekran i - to je to. Sve ostalo je daleko ili isto ili bolje kod Samsunga.

Osobno mi se više sviđa pravokutni izgled LG-a no Samsung bolje leži u ruci upravo zbog oblina.

Glavne prednosti S3:

1. Bolji hardver - i jedan i drugi su vrlo dobri, ali Exynos kod S3 je ipak nekih 20% jači i manje se zagrijava (niži proizvodni proces).

2. Samsung održava S3 živim, sada izlazi ili je izašao 4.3 za S3 za sve, a najavljuju i 4.4 Kitkat na proljeće! LG pak se ne "opterećuje" s time - ostali su na 4.1.2 i svjesni da je Tegra3 pušiona, prešaltali se na druge modele.

3. Kvaliteta zvuka tijekom razgovora, s obje strane - neusporedivo bolji S3.

Da se razumijemo, LG 4X HD nije loš mobitel ali S3 je po meni i dalje jedan od najboljih na svijetu. Uz S4 i HTC One te Iphone 5S, naravno.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
12 godina
Danyel kaže...

Samsung S3 po meni je puno bolji izbor. LG ima vrlo dobar ekran i - to je to. Sve ostalo je daleko ili isto ili bolje kod Samsunga.

Osobno mi se više sviđa pravokutni izgled LG-a no Samsung bolje leži u ruci upravo zbog oblina.

Glavne prednosti S3:

1. Bolji hardver - i jedan i drugi su vrlo dobri, ali Exynos kod S3 je ipak nekih 20% jači i manje se zagrijava (niži proizvodni proces).

2. Samsung održava S3 živim, sada izlazi ili je izašao 4.3 za S3 za sve, a najavljuju i 4.4 Kitkat na proljeće! LG pak se ne "opterećuje" s time - ostali su na 4.1.2 i svjesni da je Tegra3 pušiona, prešaltali se na druge modele.

3. Kvaliteta zvuka tijekom razgovora, s obje strane - neusporedivo bolji S3.

Da se razumijemo, LG 4X HD nije loš mobitel ali S3 je po meni i dalje jedan od najboljih na svijetu. Uz S4 i HTC One te Iphone 5S, naravno.

Uuuh, malo si ga previse nahvalio...S3, solidan mobitel...nista vise, nista manje...moze proci onome tko ne gleda kvalitetu izrade uredjaja, i kvalitetu opceg sustava...dobra kamera, solidan ekran, daleko od munje ali zadovoljit ce nezahtjevnog korisnika.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
16 godina
neaktivan

pitanje je bilo lg 4x vs samsung s3, a kako imam oba - moje je mišljenje, a i većine mojih kolega da je s3 bolji. Da nisi malo u krivu - mobitel koji je još uvijek među najboljima ti preporučuješ nezahtjevnim korisnicima?? LOL 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
12 godina
Danyel...procitaj moj potpis...mislim da imam prilicno dosta iskustva sa mobitelima. Naravno, naspram LG-a je bolji, ali je daleko od najboljih mobitela koji se danas nude...solidan ali iskreno, pun mana...
SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
16 godina
neaktivan

Ok, međutim, usporedba je bila LG 4x ili Sammy S3, te sam govorio s tog aspekta.

S3 sam po sebi ima mana, kao i svaki mobitel, međutim i dalje je riječ o vrlo dobrom mobitelu. Ovo je drugi S3 kojeg imam i prezadovoljan sam njime.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice