Jel ima još negdje Note Egde za uzet? Jel ga netko odavdje ima? Kaki su dojmovi?
Nemojte mi reći da nema
Jel ima još negdje Note Egde za uzet? Jel ga netko odavdje ima? Kaki su dojmovi?
Nemojte mi reći da nema
Meni ne pada napamet ništa osim hard reseta. Prvo sam mislio da je do Opere koju koristim...
Ja sam flešao na svoj zadnji POF2 sustav dosta veći change list, i za sada mi super radi, vidjet ću nakon kojeg dana kako će se ponašati. Ali da voli se ugrijati. :D
Nemojte mi reći da nema
Znači nema ga više? Vidim ova tema mrtva najednom...
Ekipa, kakve romove koristite na note4, ako vas ima koji koristite romove,i kakvi su dojmovi?
gledam bas ovaj note 5, meni cisto razocaranje, ispada da mi koji smo maznuli 4 smo zapravo napravili dobar pick
Nedavno sam kupio Note 4, Snapdragon procesor. U mnogim igrama imam previše lagga i rezolucija uopće nije optimizirana. Ima li netko sličnih iskustava pa da pomogne. Čitao sam na xda da je do Snapdragona jer mu taktovi nisu stabilni, testirali su ga na RR3 I NOVA 3 i takt mu automatski pada kao i od GPUa.
Pozz, evo gledam N4 u Mediamarktu(Njemačka) i vidim da je nekih 100tinjak € jeftinij nego u Saturnu. Bacim pogled ispod cijene i vidim
"PLUSSCHUTZ Versicherung für 2 Jahre inkl. Unfall (Stoß-, Sturz-, Wasserschäden)- und Diebstahlschutz" što bi značilo "Plus osiguranje za 2 godine, uključujući nesreće (udara, pada, šteta od vode.) - I krađe zaštitu". Sad me zanima dali tih €120 moram dati da bi imao garanciju ili ih dam kako bi imao još jednu "dodatnu" garanciju. Hvala.
Pozz, evo gledam N4 u Mediamarktu(Njemačka) i vidim da je nekih 100tinjak € jeftinij nego u Saturnu. Bacim pogled ispod cijene i vidim
"PLUSSCHUTZ Versicherung für 2 Jahre inkl. Unfall (Stoß-, Sturz-, Wasserschäden)- und Diebstahlschutz" što bi značilo "Plus osiguranje za 2 godine, uključujući nesreće (udara, pada, šteta od vode.) - I krađe zaštitu". Sad me zanima dali tih €120 moram dati da bi imao garanciju ili ih dam kako bi imao još jednu "dodatnu" garanciju. Hvala.
http://www.mediamarkt.de/mcs/product/_SAMSUNG-GALAXY-Note-4-charcoal-black,48353,1480193.html?langId=-3
Ne moraš uopće platiti, to je opcija, ukoliko želiš to dodatno osiguranje onda moraš još 120 eura nadoplatiti da bi ga dobio.
Nakon mozganja g4 ili n4 odlucih sw za n4, pa ako neko ima volje odgovorit na par pitanja:
1) vidim da mob ima knox counter, postoji li nacin roota da ga se ne aktivira? Cisto da stavim adaway i sl.
2) dobijem cca 3h screen timea, ekeran drzim na auto (a klizac je na sredini) 3 mail, whatsapp, fejs, kamera. Ugl nije lose s obzirom da je ovo ono pocetno "silovanje" ali rado prihvacam savjete za dulje trajanje baterije.
3) kad sam u kameri i pririsnem ikonu slike baca me u stock galeriju, može li se ikako umjesto te stock galerije stavit alrernativna(quick pic)
4) koristite li kakav case, tempered glass?
Nakon mozganja g4 ili n4 odlucih sw za n4, pa ako neko ima volje odgovorit na par pitanja:
1) vidim da mob ima knox counter, postoji li nacin roota da ga se ne aktivira? Cisto da stavim adaway i sl.
2) dobijem cca 3h screen timea, ekeran drzim na auto (a klizac je na sredini) 3 mail, whatsapp, fejs, kamera. Ugl nije lose s obzirom da je ovo ono pocetno "silovanje" ali rado prihvacam savjete za dulje trajanje baterije.
3) kad sam u kameri i pririsnem ikonu slike baca me u stock galeriju, može li se ikako umjesto te stock galerije stavit alrernativna(quick pic)
Ovo četvrto pitanje je po meni bespotrebno. Daj još nekih 10ak$ na eBayu i spasi si mob... Nije to više neki jeftin mob..
Za ostale ti nmg pomoći pošto se još nisam Andrioidaš al vjv se može.
Da sad ja vas nešt pitam. Kako se i zašto se telefon rootuje? Ne razumijem zašto bi npr. Poljski ROM bio bolji od Njemačkog ili Hrvatskog ROMa? Šta se dobija i gubi rootom?
Ovo četvrto pitanje je po meni bespotrebno. Daj još nekih 10ak$ na eBayu i spasi si mob... Nije to više neki jeftin mob..
Da sad ja vas nešt pitam. Kako se i zašto se telefon rootuje? Ne razumijem zašto bi npr. Poljski ROM bio bolji od Njemačkog ili Hrvatskog ROMa? Šta se dobija i gubi rootom?
Mob se roota kako bi se moglo pristupiti nekim elementima roma kojima se ne može pristupiti kada je root directory lockan.
Npr kad rootaš mob instaliraš adaway aplikaciju, koja ti sa čitavog mobitela makne reklame. Dakle u igrama, aplikacijama, prilikom surfanja...
Također se stavi poseban recovery, on dozvoljava kompletnu promjenu roma bez korištenja programa poput odina, ali dozvoljava i stavljanje modanih romova.
Ljepota modanih romova je u prilagodbi. Recimo možeš stavit cyanogen mod rom, baziran na golom androidu. Dakle automatski zaobiđeš sve samsungove, htcove i sl programe, sućelja (ljudi generalno preferiraju goli android radi brzine i jednostavnosti).
Ja recimo preferiram modane stock romove. Dakle rom za npr note 4, predrootan, uklonjene aplikacije od samsunga koje su bloatwere, optimiziran ram, keren, par skriptica za ciscenje, dodane teme, povecana kvaliteta fotografija, uklonjene restrikcije kamere (korištenje bljeskalice ispod 10% baterije npr) itd.
Ugl možeš svaku najmanju glupost promjenit, a sve kreće sa rootom.
Mob se roota kako bi se moglo pristupiti nekim elementima roma kojima se ne može pristupiti kada je root directory lockan.
Npr kad rootaš mob instaliraš adaway aplikaciju, koja ti sa čitavog mobitela makne reklame. Dakle u igrama, aplikacijama, prilikom surfanja...
Također se stavi poseban recovery, on dozvoljava kompletnu promjenu roma bez korištenja programa poput odina, ali dozvoljava i stavljanje modanih romova.
Ljepota modanih romova je u prilagodbi. Recimo možeš stavit cyanogen mod rom, baziran na golom androidu. Dakle automatski zaobiđeš sve samsungove, htcove i sl programe, sućelja (ljudi generalno preferiraju goli android radi brzine i jednostavnosti).
Ja recimo preferiram modane stock romove. Dakle rom za npr note 4, predrootan, uklonjene aplikacije od samsunga koje su bloatwere, optimiziran ram, keren, par skriptica za ciscenje, dodane teme, povecana kvaliteta fotografija, uklonjene restrikcije kamere (korištenje bljeskalice ispod 10% baterije npr) itd.
Ugl možeš svaku najmanju glupost promjenit, a sve kreće sa rootom.
Kako se to radi? Nakon toga onda gubim garanciju ili ? Najviše mi treba mob za fejs, instagram, net i to, samo da mi ne laga taj Tačviz
Kako se to radi? Nakon toga onda gubim garanciju ili ? Najviše mi treba mob za fejs, instagram, net i to, samo da mi ne laga taj Tačviz
kako možeš kupiti note 4 i koristiti za instagram (najgora aplikacija ikad) i fejs?
gubiš garanciju, radi se preko odina, neće root rješiti lag, već brisanje ili blokiranje svih nepotrebnih aplikacija, gašanje animacija, freezanje sa titaniumom ili greenify.
Lag će ti rješit samo costum rom (cyanogen mod ili slično)
kako možeš kupiti note 4 i koristiti za instagram (najgora aplikacija ikad) i fejs?
gubiš garanciju, radi se preko odina, neće root rješiti lag, već brisanje ili blokiranje svih nepotrebnih aplikacija, gašanje animacija, freezanje sa titaniumom ili greenify.
Lag će ti rješit samo costum rom (cyanogen mod ili slično)
Ne vidim šta bi još mogao na njemu raditi osim igrati neke igrice al slabo to radim. N4 volim zbog dijagonale ekrana i SPena
Ako root ne rješava lagg zašto svi rootujete mobitele? Bratić mi ima S5, nije rootovan i ne laga mu(ljizaljica 5.0)
Evo poceo 5.1.1 update
di na sammobile nema nista daj neki link
Evo malo si onako "neutralno" škicam situaciju na tržištima flagship modela mobilnih gadgeta, i onako naoko ispada da su/ste vlasnici Note 4 upiknuli savršeno na vrijeme savršeno vrhunski komad flagship gadgeta!
Utvaram si da "nemam pojma" o istočnjačkoj business i ekonomskoj politici, ali kako se vodi globalno HTC, čini mi se da se ovima dvama novim potezima, Samsung lagano "kvari", da ne upotrijebim neku drugu, težu riječ!
Prvo, ne izlaze u Eurpi kao jednom od zahtjevnijih i kvalitetnijih kupovnom moći tržištu, a kao drugo, maknuli su po mojem skromnom subjektivnom razmišljanju "onu najvažniju" crtu, misao vodilju za uzimanje takvog komada gadgeta, utor za SD karticu!
Makar je Note 5 dizajnom nekako malo ipak puno premašio svojeg prethodnika, meni je u zadnje vrijeme stvarno najljepši dizajnom, uvelike od recimo S6 Edge i većeg mu brata, tako da čak niti zapreminu baterije ne bih previše komentirao!
di na sammobile nema nista daj neki link
http://forum.xda-developers.com/note-4/general/note-4-n910c-lollipop-5-0-1-multiple-t3028939
Pozdrav svima. Imam note 4 vec 8 mjeseci ali u zadnjih mjesec dana vidim da mi se ekran grebe poprilicno, a nije mi padao uopce i stvarno ga pazim. Nevjerojatno da mi se grebe i vide malo te crtice a na jeftinijem telefonu to nikad nisam imao!? Jel ima tko slicnih problema sa time? Inace mob drzim u torbici ili u dzepu i stvarno sam picajzla po tom pitanju.
5.1.1 u pogonu vrime če pokazat....za sad sve ok,novo nevidin ništa osim početnog izbornika baterije.
Kazu da je brzi recent apps menu. Zanima me kako se baterija ponasa?
Ok hvala ti. Idem na mob.hr pogledat i da ocito cu foliju stavit jer je ovo jako iritantno s tim grebanjem...
Stavio 5.1.1, stvarno mobitel leti u pm.
Klasika nad klasikama!!!!
Upravo isti takav slučaj je bio kod mene dok sam bio zagondžija Note II, na žalost, kako moju tako i vašu!