Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 824.719
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
Steel123 kaže...

pitanje.....ako je s4 kupljen kao slobodan uređaj i u njemu koristim tmobile karticu triba li onda čekat da tmobile izbaci nadogranju ili??? ne nudi mi update priko kiesa ni ota....

Pa ovaj moj iz tele2 je retail model koij radi na sve mreze ( tj. kao da sam ga kupio u slobodnoj prodaji ) i isto tako nemam FW. . .

14 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...
Steel123 kaže...

pitanje.....ako je s4 kupljen kao slobodan uređaj i u njemu koristim tmobile karticu triba li onda čekat da tmobile izbaci nadogranju ili??? ne nudi mi update priko kiesa ni ota....

Pa ovaj moj iz tele2 je retail model koij radi na sve mreze ( tj. kao da sam ga kupio u slobodnoj prodaji ) i isto tako nemam FW. . .

Razlog je što ako se mobitel kupi retail model kod operatera najvjerojatnije svejedno ima software od operatera. Moj S4 kupljen je u Europatradeu, a update na 4.4.2 mi je došao negdje prije 2-3 tjedna. 

Verzija softwarea je na 4.4.2 XXUFNBB dok je na 4.3 bio XXUEMKF

The most incomprehensible thing about the world is that it is all comprehensible
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 18:53 (Benaren).
12 godina

Pa moj 4.3 je XXUEMKF...WTF? ? ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Benaren kaže...
Diazz72 kaže...
Steel123 kaže...

Razlog je što ako se mobitel kupi retail model kod operatera najvjerojatnije svejedno ima software od operatera. Moj S4 kupljen je u Europatradeu, a update na 4.4.2 mi je došao negdje prije 2-3 tjedna. 

Moj je stigao od Combis-a, kupljen preko Zagrebačke banke. Update 28.02. na 4.4.2 verzija XXUFNB9. Što znači ova razlika u zadnjem slovu tj. broju?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 19:35 (Kendo).
12 godina

Ma ja eventualno cekam da izadje S5 port za S4, pa mozdaaa flasham...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Benaren kaže...
Diazz72 kaže...
Steel123 kaže...

moj je stigao iz svijet medija i došao je na 4.3 i ista je verzija kao u tebe.....xxuemkf....i ne nudi mi apdejt

12 godina

To ocito ima neke veze sa imeom ili nekim drugim k...(( datum/godina proizvodnje ))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dakle, taman pred prodaju mi se dogodi problem na S4.

Unrootam ga i flasham official 4.4.2 XXUFNB8 od VIP-a i idem testirat da li sve na uređaju radi,

kad ono u pol sata mi 6-7 puta javi da je SIM kartica neočekivano izvađena.

Da stvar bude bolja, dok je bio rootan i sa custom ROM-om takvih problema nije bilo.

Da li se ikom od vas to dogodilo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mstaglicic kaže...

Unrootam ga i flasham official 4.4.2 XXUFNB8 od VIP-a i idem testirat da li sve na uređaju radi,

Da stvar bude bolja, dok je bio rootan i sa custom ROM-om takvih problema nije bilo.

Stock firmware {#}.
Valjda od toliko bloatwarea ne zna gdje mu je dio koda za prepoznavanje SIM kartice. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
mstaglicic kaže...

Stock firmware {#}.
Valjda od toliko bloatwarea ne zna gdje mu je dio koda za prepoznavanje SIM kartice. 

Nije mi jasno ni kako ni zasto al eto... propadne prodaja..

Opet skidam custom ROM i jos ga rootat treba..

Kako sve lijepo i glatko radi na custom ROM-u dok 

na sluzbenom se događaju ovakve stvari -.-

16 godina
mstaglicic kaže...

Moguce da se dogodila greska s imei-jem, meni se dogodilo to da sam vracanjem na stock  software na s2  slucajno obriso imei, nakon toga ga nisam uspio vratit da proradi.. ( provjeris tako da nazoves *#06#)

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
14 godina
neaktivan

@Kendo, @steel neznam zasto vama ne radi update, meni je došla obavijest i skinuo sam preko wirelessa, u mobu je t-mobile kartica. Probajte opet preko Kies-a možda proradi. Sva ažuriranja koja sam prije radio su bila preko Kies-a, ovo mi je prvi put da mi je javio za OTA update.

The most incomprehensible thing about the world is that it is all comprehensible
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Benaren kaže...

@Kendo, @steel neznam zasto vama ne radi update, meni je došla obavijest i skinuo sam preko wirelessa, u mobu je t-mobile kartica. Probajte opet preko Kies-a možda proradi. Sva ažuriranja koja sam prije radio su bila preko Kies-a, ovo mi je prvi put da mi je javio za OTA update.

Pa iz gore vidljive slike ja imam taj update već mjesec dana {#}.

15 godina
neaktivan
LUNAT1C kaže...
mstaglicic kaže...

Moguce da se dogodila greska s imei-jem, meni se dogodilo to da sam vracanjem na stock  software na s2  slucajno obriso imei, nakon toga ga nisam uspio vratit da proradi.. ( provjeris tako da nazoves *#06#)

IMEI je ok.

Eto sad je rootan i radi sve kako treba.

13 godina
neaktivan

za šta služi ova opcija u kameri metering??? i kako je ista vama postavljena???

isto tako me zanima kako ste postavili photo size.....kako ispadaju bolje slike....sa 4128x3096 ( 4:3 ) ili 4128x2322 (16:9) ????

0 0 hvala 0
12 godina

Ma meni prekipilo cekati updejt...pa sam si stavio ROM, isprobao sam skoro sve, no naj bolji mi je; ►►[AOSP] Official 4.4.2 - S4 Google Edition - Final-R1.2 - Feel the Experience of Nexus◄◄, te sam si njega i ostavio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jel imao tko ovaj problem?

Odem u imenik, krenem zvati nekog, ali ne počne zvoniti. Na ekranu stoji onaj normalni prikaz dok si u pozivu, ne zvoni, ali kad pokušam prekinuti, nemogu. Stisnem crvenu slušalicu, ona se zasivi kao da je poklopio, ali nije, isti prikaz ostaje na ekranu...

Stiskanjem tipke "back" se ne događa ništa, tek kad stisnem home sve se minimizira u notifikacijsku traku. Pokušavam gore prekinuti poziv (iako niti ne zvoni, sve je zsivljeno), ali ne mogu... Jedino rješenje je da resetiram mobitel, inače mi sve ostane u toj traci gore, onak zeleno, ko da razgovor traje...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina

Koliko vidim danas je izašao 4.4.2 za Tele-2.

Još se čeka T-mobile.

Support SCS Software: http://blog.scssoft.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
zstef kaže...

Koliko vidim danas je izašao 4.4.2 za Tele-2.

Još se čeka T-mobile.

Da,ajde tko ima pa neka javi kako vam radi u odnosu na 4.3,baterija,brzina i ostalo.

Intel i5 3350p 3.1ghz,12gb ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,2x 640gb WD,msi gtx 650 ti boost oc 2gb,asrock b75 pro3,corsair cx 430w
17 godina

Testirao sam malo zahtjevnije igre na note 2 i s4,na note 2 se bolje vrte,manji je lag iako u benchmarcima tipa 3d mark,s4 ima puno vise fps,ili je do rezolucije ili losa optimizacija za s4.

Surfanje daleko bolje na note 2 radi velicine ekrana i nema onih bijelih ucitavanja,dosta fluidnije.

Sto se tice rama takodjer bolje na note 2,jer ima manju rezoluciju pa neke programe duze budu u memoriji.

Baterija sa 80% osvjetljenja traje oko 4h i 40min na note 2,dok na s4 3h i 40 min.(Oboje su 4.3 softwer)

Ucitavanje programa,bootanje,pokretanje videa jako slicno,cesto u isto vrijeme,jedino sto je dosta brze paljenje lock screena na s4 i brze ucita ikonice i widgete nakon boota.

Prednost s4 je da je puno laksi,tanji,laksi za nosenje,ne izgledas cudno kada pricas s njim kao sa note 2 :D,po meni s4 ljepsi kao uredjaj,puno bolji,ostriji ekran,i slike kao da su mi malo bolje na s4.

Intel i5 3350p 3.1ghz,12gb ddr3 1600mhz,ssd intel 330 120gb,2x 640gb WD,msi gtx 650 ti boost oc 2gb,asrock b75 pro3,corsair cx 430w
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 21:27 (chingy-os).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Upravo sam instalirao TELE2 Update za svoj GS4.

Javim dojmove :)

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
mika2210 kaže...

Jel imao tko ovaj problem?

Odem u imenik, krenem zvati nekog, ali ne počne zvoniti. Na ekranu stoji onaj normalni prikaz dok si u pozivu, ne zvoni, ali kad pokušam prekinuti, nemogu. Stisnem crvenu slušalicu, ona se zasivi kao da je poklopio, ali nije, isti prikaz ostaje na ekranu...

Stiskanjem tipke "back" se ne događa ništa, tek kad stisnem home sve se minimizira u notifikacijsku traku. Pokušavam gore prekinuti poziv (iako niti ne zvoni, sve je zsivljeno), ali ne mogu... Jedino rješenje je da resetiram mobitel, inače mi sve ostane u toj traci gore, onak zeleno, ko da razgovor traje...

I meni se to dešava nakon nadogradnje oficijelnim FW! {#}

Meni je prekinulo usred razgovora, ali na ekranu je sve isto kao da još uvijek razgovaram i ne mogu prekinuti razgovor osim restartom.

Osim toga, nakon službene nadogranje (VIP) osim gore navedenog mi se uređaj usporio,

mislim kad stisnem glavnu tipku treba mu 4-5 sec da se pojavi slika, dok prije nadogradnje je bilo skoro pa instantno.

Hoće li izdati kakav patch koji sanira predmetne probleme?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Matozan kaže...

I meni se to dešava nakon nadogradnje oficijelnim FW! {#}

Meni je prekinulo usred razgovora, ali na ekranu je sve isto kao da još uvijek razgovaram i ne mogu prekinuti razgovor osim restartom.

Osim toga, nakon službene nadogranje (VIP) osim gore navedenog mi se uređaj usporio,

mislim kad stisnem glavnu tipku treba mu 4-5 sec da se pojavi slika, dok prije nadogradnje je bilo skoro pa instantno.

Hoće li izdati kakav patch koji sanira predmetne probleme?

Danas sam skužio da to i nema veze s pozivima, iz nekog razloga sam od sebe mobitel postane nedostupan, reko mi je buraz da me cijelo jutro zove i nemože me dobiti, sad sam skužio da mi ni poruke koje sam slao nisu poslane...

Što se usporavanja rada tiće, ja to nisam primjetio, meni sve fino radi. Ali ovo s pozivima me brine, pošto puno pričam na mobitel...

PC RULES!!!
14 godina

Evo kome treba dobra aluminijska maskica nek si uzme ovu meni danas stigla i prezadovoljan sam sa njom. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

1 0 hvala 0
17 godina

Ako vam dobro radi 4.3,nema potrebe stavljati kit kat,jer nema nikakve razlike,probao sam kod frenda i nista special,cak fluidnije radi 4.3,za 2 sek cak brze boota.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

Evo kome treba dobra aluminijska maskica nek si uzme ovu meni danas stigla i prezadovoljan sam sa njom. 

kakav je situacija sa signalom, pitam jer se dosta ljudi žale na takve i slične maskice

13 godina

Kakva je gledajuci na to da mob padne? jel ima one bumpere s prednje strane da ne padne na ekran

Ficolinjo
14 godina
drazen991 kaže...
Ivanjino96 kaže...

kakav je situacija sa signalom, pitam jer se dosta ljudi žale na takve i slične maskice

Pa sve je okej signal normalan nis ne steka sve radi najnormalnije.

Ficolinja kaže...

Kakva je gledajuci na to da mob padne? jel ima one bumpere s prednje strane da ne padne na ekran

Ima jedno dva tri milimetra su iznad ekrana tak da jedino kad bi pao na nes kvrgavo il izbocinu onda bi doslo do ekrana.

13 godina
neaktivan
drazen991 kaže...
Ivanjino96 kaže...

Nema tu puno mudrosti. Čista fizika. Signal će biti lošiji dosta. Sad to možda nećeš primjetiti u gradu gdje je pokrivenost odlična, ali budi siguran di je signal lošiji, bilo mobilni ili wifi, to ćeš itekako osjetiti.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
EchoOne kaže...
drazen991 kaže...
Ivanjino96 kaže...

Nema tu puno mudrosti. Čista fizika. Signal će biti lošiji dosta. Sad to možda nećeš primjetiti u gradu gdje je pokrivenost odlična, ali budi siguran di je signal lošiji, bilo mobilni ili wifi, to ćeš itekako osjetiti.

Mislim da nisi u pravu da ipak nije čista fizika jer živim na selu di je signal puno puno slabiji nego u gradu i nemam nikakvih problema. Internet wifi mi je doma sa spedtest.net-om 10mbit/s. A u gradu ide do 15mbit/s, a na selu 3mbit/s

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice