Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.559.989
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ajde vidi ak ti radi, ako ne onda probaj fix i javi ako radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
ReiKo kaže...
@Chronic

I, radi ti? Mob je bio otvoren za sve mreže?

Sorry kaj tek sad odgovaram, jbg, radim po cijele dane :) Radi odlično, mob je inače otključan na sve mreže.

Kad smo već kod toga, mene bi zanimalo kaj je s update-om za mobitele koji su zaključani na jednu mrežu? Recimo na VIP, da li je omogućena nadogradnja preko KIES-a ili ne?

14 godina
neaktivan
Chronic kaže...
ReiKo kaže...
@Chronic

I, radi ti? Mob je bio otvoren za sve mreže?

Sorry kaj tek sad odgovaram, jbg, radim po cijele dane :) Radi odlično, mob je inače otključan na sve mreže.

Kad smo već kod toga, mene bi zanimalo kaj je s update-om za mobitele koji su zaključani na jednu mrežu? Recimo na VIP, da li je omogućena nadogradnja preko KIES-a ili ne?

to i mene zanima...pogotovo kad ga se otkljuca sgs unlock kodom??????????????'

14 godina
neaktivan

Koliko ja znam ne bi trebalo biti problema. Moj je zaključan na VIP i danas sam ga updatao na Froyo preko Kiesa. Nisam imao potrebu otključavati. Ali mislim da u VIP-u i otključavaju mob na isti način. S tim kodom. Obzirom da se ništa ne mijenja u samom firmwareu, odnosno verzija ostaje ista Kies bi trebao napraviti update bez greške. Inače ako se ne varam, postoji mogućnost povratkana zaključano. Ali davno sam čitao... 

A sad jedno pitanjce. Da li je netko pokušao staviti Voodoo lagfix (5.0.1) s Odinom na mob koji updatao na Froyo? Navodno je taj lagfix za sve firmware osim za 2.2.1. Zgodno je što radi i osnovni root (treba naknadno skinuti busybox i superuser app). Izgleda da niti jedan root ne radi s ovim firmwareom. Ja se nećkam,pa ako ima netko tko je uspio... 

17 godina
neaktivan

Jel se gubi garancija zbog otključavanja mobitela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jamstvo nakon otključavanja mobitela
Chronic kaže...

Vjerojatno da.

15 godina
neaktivan
hrabri zec kaže...

ja preporucam aplikaciju ˝no LED˝ za galaxy. kad imate propustene pozive, sms, mailove, na ekranu se pojavi obavijest. ekran ostane crn sa svijetlecim znakom.

Hvala na preporuci. To je ono što sam htio riješiti jer su dolazile poruke i pozivi, a ekran "spava", potpuno crn.
Instalirao sam i odlično radi. :-)

16 godina
odjavljen
docx kaže...

Koliko ja znam ne bi trebalo biti problema. Moj je zaključan na VIP i danas sam ga updatao na Froyo preko Kiesa. Nisam imao potrebu otključavati. Ali mislim da u VIP-u i otključavaju mob na isti način. S tim kodom. Obzirom da se ništa ne mijenja u samom firmwareu, odnosno verzija ostaje ista Kies bi trebao napraviti update bez greške. Inače ako se ne varam, postoji mogućnost povratkana zaključano. Ali davno sam čitao... 

A sad jedno pitanjce. Da li je netko pokušao staviti Voodoo lagfix (5.0.1) s Odinom na mob koji updatao na Froyo? Navodno je taj lagfix za sve firmware osim za 2.2.1. Zgodno je što radi i osnovni root (treba naknadno skinuti busybox i superuser app). Izgleda da niti jedan root ne radi s ovim firmwareom. Ja se nećkam,pa ako ima netko tko je uspio... 

Eh, taj voodoo je implementiran u clowork orange mod manager...a posto sam njega koristio za flashanje novog roma (custom)  koji je takodjer 2.2.1. onda mislim da i nema problema ali.... malo sam trazio zasebnu aplikaciju i nje nema jos za froyo (jos par takvih applikacija nisu portane) tako da ne znam kako je ovaj to uspio stavit unutra a da funkcionira. vidim da radi tj da je eneblan...

IgorRijeka kaže...
Chronic kaže...

Vjerojatno da.

gubi se rootanjem jer moras rootat fon da bi stavio sgs unlock.. ali ima rjesenje i za to rootas ga, otkljucas ga, unrootas ga i voila..

edit : ovo je meni mali podsjetnik da nesto napisem kasnije a sto smatram da je vazno (na poslu sam pa cijelo vrijeme alt+tab kad neko dodje pa se ne mogu bas raspisat)

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 8:45 (skank666).
16 godina
neaktivan
Ako je netko uspio rootati ovog froyu nek objasni kako je to napravio jer ja sam probao par nacina ali jednostavno nista ne radi
ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

@ luka-san

ovo? http://www.techlivez.com/2010/07/how-to-root-samsung-galaxy-s/

e sad onaj moj podsjetnik :

ovako, sinoc nakon flashanja i nakon nekog vremena upotrebe telefona sam primjetio lagganje... i to dosta. nisam radio clean install nego sam instalirao preko postojece instalacije tako da su mi se sve postavke, programi i kontakti sacuvali... to je bilo super ali je mob stekao i to dosta. e onda, ja budala, sam nekako zakljucio da bi bilo dobro puknut gore OCLF jer sam mislio da je voodoo po defaultu iskljucen.. i tako je stavim to i ona sad radi to re- particioniranje ili vec sto radi i ide se rebootat i tamo zaglavi... :/

nis, usao u CWOM i napravio datawipe/ factory reset i dobio clean install. vratio sam mob u prvobitno stanje relativno brzo, znaci povratio sve kontakte, i neke applikacije koje sam imao instalirane...

uglavnom, pouka je da ipak, ako flashate, da uradite taj data wipe i da vam radi taj 3button combo...

reiko, nazalost tvoja metoda se meni na kraju pokazala kao nestabilna.. mislim radila je ali ocito ne dobro

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skank666 kaže...
docx kaže...

Eh, taj voodoo je implementiran u clowork orange mod manager...a posto sam njega koristio za flashanje novog roma (custom)  koji je takodjer 2.2.1. onda mislim da i nema problema ali.... malo sam trazio zasebnu aplikaciju i nje nema jos za froyo (jos par takvih applikacija nisu portane) tako da ne znam kako je ovaj to uspio stavit unutra a da funkcionira. vidim da radi tj da je eneblan...

IgorRijeka kaže...
Chronic kaže...

Vjerojatno da.

gubi se rootanjem jer moras rootat fon da bi stavio sgs unlock.. ali ima rjesenje i za to rootas ga, otkljucas ga, unrootas ga i voila..

edit : ovo je meni mali podsjetnik da nesto napisem kasnije a sto smatram da je vazno (na poslu sam pa cijelo vrijeme alt+tab kad neko dodje pa se ne mogu bas raspisat)

Eh, zasebnu aplikaciju možeš skinuti na http://project-voodoo.org/ ili na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=774500. naime to je lagfix, ali kao što rekoh ima u sebi i osnovni root. No postoje posebne verzije za froyo 2.2 i froyo 2.2.1. Ovaj Froyo je je težak za rootat za podivljat. Ni jedan root ne radi za njega. E sad za ovaj lagfix postoji način da ga se ubaci preko clockworkmod recoverija ili Rom Managera, no meni to ne uspijeva jer preko Rom Managera ne uspijevam instalirati Recovery koji je potreban (javlja grešku da nemre pristupit nekim podatcima) Sad postoji način preko Odina ali nisam dovoljno hrabar. Pa pitam je li to netko napravio. To je odgovor Luka-san-u. Kao što rekoh lagfix sadrži osnovni root pa je potrebno samo dodati superuser app i busybox. A što se tiče otključavanja, našao sam negdje (xda?) način primjenjiv bez rootanja. Naime, kodovi za otključavanje spremljeni su u nekom folderu na samom mobu. Postoji aplikacija koja ih može isčitati, Zatim se kod ubaci preko tipkovnice na mobu i voila! Nema rootanja. ja sam iz zahebancije pokrenu tu aplikaciju  (na pc-u)i uspio uspio dobiti kodove no nikad ih nisam ukucao. Čitao sam da neki jesu (kod nas, VIP) da im je javio neki error ali da je mob bio otključan. kako sam ja kupio mob u 9 mj. i to sam napravio tad već sam zaboravio postupak i gdje sam našao aplikaciju. To se jasno odnosi na mob s Eclairom, sad nakon upgradea ne znam, nisam probao.  

16 godina
odjavljen

sranje.. bio sam nedavno vidio jedan programcic koji mijenja izgleda baterije u desnom kutu. izgleda kao brzinomjer ili ono sto pokazuje koliko jos goriva ima u autu :)... ne mogu se sjetit di sam to vidio :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa! Jel ima tu netko tko ima sve serijski na mobitelu (bez roota i tako toga) i da je stavio sluzbeni froyo?ako ima (jel vidim da ste svi neki hakeri {#}),kako mu radi i dali ima stekanja?pitam to zato sto kad mi dodje galaxy s sad za tjedan dana necu sigurno odma ga rootat i neznam vec sta vi tu sve radite sa custom rom-om i tako to {#},nego cu puknut gore taj froyo jer vjerovatno cu ga dobit sa 2.1..i to je to.hvala unaprijed na odgovoru

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja ti imam za sad cisti rom froya, znaci sluzbeni. Nije los, defitivno bolji od enclaira, super mi je da sad s njim radi flash pa cak mogu i s njim belu na playtoyu igrati. Dosta je brzi od cistog enclaira, sad su barem ikonice u boji i sad mi radi skype. Kod mene nece dugo ostati jer idem na darky cim ga uspijem rootati. Ali ako nezelis rootati ovaj froyo ce ti biti cist dovoljan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

E Luka-san....daj mi reci preko cega imas mail i kako ti radi (u smislu koliko ti brzo dodje mail)?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I jos jedno pitanje...vec sam ga postavio davno ali me zanima dali ima neko rjesenje...uglavnom zivcira me kod poruka (sms) one boje glupe.pozadina je crna a tekst je uokviren u neku narancastu i zelenu ako se ne varam,i to nekako tamne nijanse.....jel se to moze promijeniti da bude recimo kao kod iphonea npr.?Daj mi recite jel se moze prvo u postavkama to promijenit,a ako ne jel ima drugo rijesenje?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nabaci handcent sms.

:)
15 godina
Luka-san kaže...
Ja ti imam za sad cisti rom froya, znaci sluzbeni. Nije los, defitivno bolji od enclaira, super mi je da sad s njim radi flash pa cak mogu i s njim belu na playtoyu igrati. Dosta je brzi od cistog enclaira, sad su barem ikonice u boji i sad mi radi skype. Kod mene nece dugo ostati jer idem na darky cim ga uspijem rootati. Ali ako nezelis rootati ovaj froyo ce ti biti cist dovoljan.

ne kuzim zasto ga moras rootat kad darky rom mozes stavit i bez

samo ako sljedis njegove upute

sa xda foruma

stavi se update.zip i rom na internal memory i sljede upute

ne treba root

pozdrav

14 godina
neaktivan
logic kaže...

Nabaci handcent sms.

Jel mi s tim bude sve isto kao i sa serijskim sms-om?znaci dali ce mi normalno dolaziti poruke... i dobivati izvjesce da sam dobio i poslao,da skratim...dali ce biti sve isto kao i sa ovim koji dobijem sa mobitelom osim naravno,druga je ikona??

16 godina
neaktivan
Nece raditi..pokrenem update i tamo pise otvoti ga,pa ide vertifikacija ali nju nikada ne prode.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno i jos ima vise podesavanja izgleda. Samo iskljuci notifikaciju za novi sms u ugradjenom programu jer ce ti biti dvije notifikacije.

16 godina
neaktivan
Evo kako mi pise. Znaci preko recovery pokrenem open update.zip i ovo.mi.pise...install from sdcard...finding update package..opening update package...verifying update package. .E: failed to verify whole -file signature..e: signature vertification failed...installation aborted
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ljudi jedno pitanje evo preko kiesa mi se sada pojavilo da se moze update dali zna netko o tome sta HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
To ti je update na sluzbeni froyo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moze samo kratki postupak instalacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
logic kaže...

Naravno i jos ima vise podesavanja izgleda. Samo iskljuci notifikaciju za novi sms u ugradjenom programu jer ce ti biti dvije notifikacije.

E logic...jos samo jedno pitanjce.....jel mogu umjesto one ikone na glavnom zaslonu message staviti ovu handcent,a naravno ovu glavnu massage maknut na neko drugo mjesto da mi jije na glavnom zaslonu posto je necu koristiti?

17 godina
neaktivan

Ne znam kako je na samsungu ali na ostalim android telefonima mozes naravno.

14 godina
neaktivan

I dali je netko stavio taj sluzbeni FROYO kako mu se cini i kakav je postupak instalacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mourinho...mozes maknuti onu ikonici sms i staviti drugu ja sam to promijenio preko launcher pro...a za froyo istalaciju samo pokreni kies stavi update i pusti mob na miru
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Luka-san kaže...
Mourinho...mozes maknuti onu ikonici sms i staviti drugu ja sam to promijenio preko launcher pro...a za froyo istalaciju samo pokreni kies stavi update i pusti mob na miru

Nisam ja Jose Mourinho,nego Hose Marinho ali nije bed {#}......vidio sam na youtubeu da se moze maknut ali neznam kako.i sta je to launcher pro?aplikacija neka ili?ne plivam ja bas dobro u tim vodama sorry...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice