Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.434
|
čitano: 12.910.580
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Što reći na zadnji post... 

Kao prvo, 250 eur bdpv znači da je kupio preko subjekta u sustavu pdva-a, to nemože većina.

Drugo, motorola je bila 166 eur a 14T 312 eur... 

Totalno neusporedivo...

Ja kao korisnik 16 Pro Max, Poco X7 Pro i Fusion 50 mogu reći da je Fusion 50 odličan mob koji nudi puno za te novce dok je bio 166-180 eur...

Meni je daily mob, ova dva koristim ali dosta manje...

Tko traži mob za 200- eur, Fusion odličan odabir.

Za više novaca ide druga opcija, više para više muzike.

Kupio sam ja, kolega, ženin brat i poznanik po mojoj preporuci.

Svi zadovoljni, os je odličan, bugova nema, zadnja verzija...

Evo i par slika...

0 0 hvala 1
17 godina

A ja baš vrtim već 2 dana u košarici razr60 ultru zelenu, i sad se tu pljuje po motoroli

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Razr 60 Ultra je flagship s valjda 5x bržim procesorom i boljim ostalim komponentama.

Neusporedivo sa Fusion

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Pozdrav

Da li se isplati uzeti Xiaomi 17 Pro i preko koje stranice ga uzeti?

Imam trenutno S23Ultra, ali po mojem je doslo vrijeme za promjenu pa gledam Xiaomi 17 Pro, ali vidim da ga kod nas nema za kupiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Remzi kaže...

Pozdrav

Da li se isplati uzeti Xiaomi 17 Pro i preko koje stranice ga uzeti?

Imam trenutno S23Ultra, ali po mojem je doslo vrijeme za promjenu pa gledam Xiaomi 17 Pro, ali vidim da ga kod nas nema za kupiti

Iskreno ne. 

Telefon je po nicemu poseban, samo taj dodarni ekran. 

Ako gledas nešto tako. Pogledaj vivo x300 pro cca 750e ili oppo x9 pro isto 750e ili oneplus 15 oko 550e

7 godina

Nisam ništa loše mislia, do sada sam uzima par puta honor 200 kad je bila dobra cijena, Xiaomi Redmi Note 14 i slične uređaje. Poco X5 isto kad je bia na akciji.

Jedini na koji su se do sada žalili je ovaj i to više njih, možda smo imali nesreće s ovim batchom, možda ne znaju rukovat, samo javljam feedback, nemam nikakve agende ni preferenci.

Znam da se ne mogu uspoređivat ova dva jer nisu isti cjenovni rang, al eto, kad je već dobra cijena nek dečki imaju dobar mob.

Hvala svakako na pomoći, ništa ja ne zamjeram, dapače!

Divide et impera!
15 godina

Nema problema nema potribe da se ispricavas ,tu smo da razmjenjujem iskustva. Samo definitivno zbunjuje buduce kupce kada netko pise da je mobitel vrhunski, a netko da ne valja nista i da zastajkuje vec pri kupnji :)

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
8 godina

Uzeo sam Samsung S25 FE, pa mi sad treba adapter za punjenje. Da uzmem onaj Samsungov od 45W - on je 45€, ili da uzmem onaj od 25W - on je 20€? Koliko će brže napuniti onaj od 45W, ako nije prevelika razlika uzeo bih ovaj od 25W duplo jeftiniji.

0 0 hvala 0
16 godina
Slow Rodriguez kaže...

Uzeo sam Samsung S25 FE, pa mi sad treba adapter za punjenje. Da uzmem onaj Samsungov od 45W - on je 45€, ili da uzmem onaj od 25W - on je 20€? Koliko će brže napuniti onaj od 45W, ako nije prevelika razlika uzeo bih ovaj od 25W duplo jeftiniji.

Uzmi od 25w, nemoj bacat novce. Razlika u brzini punjenja je zanemariva...

9 godina

pozdrav, zanima me mišljenje znalaca o Honor 400 lite. Imam ga priliku kupiti za dobru cijenu pa me zanima isplati li se ta investicija u smislu kvalitete mobitela.

0 0 hvala 0
16 godina
Slow Rodriguez kaže...

Ja sam uzeo Anker 313, 45W punjac za nekih 30€. Sad vidim da ima i za 25€, uglavnom pouzdaniji i jefiniji od samsungovog.

Od 20% do 80% napuni za nekih 30 min, ja zadovoljan.

13 godina

Ja osobno bih također išao na Ankera, ne samo radi brzine punjenja nego i 3 utora ako zatreba za nešto drugo + sumnjam da Samsung ima GaN tehnologiju u sebi.

Primjer 1 i primjer 2

Vjerojatno će na Amazonu biti i boljih cijena iza ponoći...

Tu je i Ugreen, za manju ili sličnu cijenu ima 100w i još više utora(4 ili 5) :)

A ako je nekome brzina nebitna i dovoljna su mu 2 utora, ima 2x Anker punjač(20w) i 2x kabela za 13ak eur.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2025 9:39 (Chriss).

1 1 hvala 0
13 godina

Btw. Prijateljev stari traži mobitel, za sada ima Samsung A54, zadovoljan kamerom al općenito mu je počeo štekati nakon 3mj.

Uglavnom, kamera mu je bitna, spreman je ići do cca 300eur, meni se čini da mu je nekako najbolje ići na Xiaomi 14t za 315eur s A1, dobre kamere i ajmo reći zaokružen uređaj za te novce...

Imate nešto pametnije za preporučiti?

0 0 hvala 0
15 godina

Trenutno koristim xiaomi 11T, koji ide u ruke starijoj osobi.

Ostao bih na istom proizvođaču...što uzeti, razlika je nekoliko desetaka eura: xiaomi 14T pro ili xiaomi 15T???

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Chriss kaže...

Ja osobno bih također išao na Ankera, ne samo radi brzine punjenja nego i 3 utora ako zatreba za nešto drugo + sumnjam da Samsung ima GaN tehnologiju u sebi.

Primjer 1 i primjer 2

Vjerojatno će na Amazonu biti i boljih cijena iza ponoći...

Tu je i Ugreen, za manju ili sličnu cijenu ima 100w i još više utora(4 ili 5) :)

A ako je nekome brzina nebitna i dovoljna su mu 2 utora, ima 2x Anker punjač(20w) i 2x kabela za 13ak eur.

Ima Samsung GaN

https://www.samsung.com/hr/mobile-accessories/25w-power-adapter-black-ep-t2510nbegeu/

labudšiljo kaže...

Trenutno koristim xiaomi 11T, koji ide u ruke starijoj osobi.

Ostao bih na istom proizvođaču...što uzeti, razlika je nekoliko desetaka eura: xiaomi 14T pro ili xiaomi 15T???

Hvala!

14T Pro je bolji. Jači Soc, bolje kamere, wireless punjenje, a nešto je i kompaktniji ako se tako može zvati uređaj težak 209g...

17 godina

Danas sam bio u jednom većem tcentru.

Imaju izložen xiaomi 15ultra, koji je do nedavno bio samo za poslovne korisnike. Cijena presmiješna, i to za privatne korisnike. Reko dajte mi jedan, kaže ženska, predstavila se kao voditelj, kaže nema, to je samo izložbeni, prva izjava je bila da su povučeni, onda kad sam krenuo inzistirati da želim kupiti proizvod koji ima istaknutu cijenu i jasno je izložen u prodajnom centru, onda je prebacila mantru da ih nema više u nijednoj poslovnici.

Ima li ko kakvu vezu da provjeri taj info?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
jopis kaže...

Imaju izložen xiaomi 15ultra, koji je do nedavno bio samo za poslovne korisnike. Cijena presmiješna, i to za privatne korisnike. Reko dajte mi jedan, kaže ženska, predstavila se kao voditelj, kaže nema, to je samo izložbeni, prva izjava je bila da su povučeni, onda kad sam krenuo inzistirati da želim kupiti proizvod koji ima istaknutu cijenu i jasno je izložen u prodajnom centru, onda je prebacila mantru da ih nema više u nijednoj poslovnici.

15 ultra nije nikad bio samo za poslovne korisnike.

Na akciji je od 1.11 i gotovo svi su rasprodani.

Od 1.12 krece takva akcija na samsung S liniju. 

16 godina

ima tko saznanje da li će biti u ponudi koji xiaomi 14 ili 15 ?

znači ti, basic bitch, ne trebaju mi Pro niti Ultra jer tražim za ženu pa mi ti manj  6.36" su sasvim OK...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
thebatman kaže...
jopis kaže...

Intenzivno pratim webshop hta već mjesec i pol otkad mi je pretplata out, od 1.11. niti jedne sekunde 15ultra nije bio na webu za privatne korisnike.

Gotovo svi? Ima ih ili nema

11 godina
jopis kaže...
thebatman kaže...
jopis kaže...

Intenzivno pratim webshop hta već mjesec i pol otkad mi je pretplata out, od 1.11. niti jedne sekunde 15ultra nije bio na webu za privatne korisnike.

Nisi dobro vidio :)

Ima al tesko bez veze

15 godina

thebatman imaš li kakvih saznanja drugih osim toga da će biti S serija.

Ja sam prije tri godine uzeo Xiaomi 12 na 50% popusta, istovremeno je bila i predzadnja S serija (ne sjećam se jel bio S21 ili S22, ubiti onaj koji je u tom trenu bio predzadnji). Produžio bi ugovor ali nikako nebi uzeo Samsung. Eventualno da ga uzmem i mijenjam za Xiaomi 15 negdje na njuškalu ili u nekom servisu. Vidim da prodaješ i Vivo i Oneplus. I o tome sam razmišljao, mami me Xiaomi 17 Pro čisto jer imam sada Xiaomi, no strah me tog kineskog ROM-a. I taj Vivo X300 mi je zanimljiv, oppo find također. Oneplus vidim dosta loše komentare o kameri....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
nul-3 kaže...

thebatman imaš li kakvih saznanja drugih osim toga da će biti S serija.

Ja sam prije tri godine uzeo Xiaomi 12 na 50% popusta, istovremeno je bila i predzadnja S serija (ne sjećam se jel bio S21 ili S22, ubiti onaj koji je u tom trenu bio predzadnji). Produžio bi ugovor ali nikako nebi uzeo Samsung. Eventualno da ga uzmem i mijenjam za Xiaomi 15 negdje na njuškalu ili u nekom servisu. Vidim da prodaješ i Vivo i Oneplus. I o tome sam razmišljao, mami me Xiaomi 17 Pro čisto jer imam sada Xiaomi, no strah me tog kineskog ROM-a. I taj Vivo X300 mi je zanimljiv, oppo find također. Oneplus vidim dosta loše komentare o kameri....

Znat cu iduci tjedan. 

Prodao sam ave sad imam aamo xiaomi 15. 

Narucio opet x300 pro jer mi je bilo zao sto sam ga proda. 

Luda glava. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2025 19:09 (thebatman).
17 godina
thebatman kaže...
jopis kaže...
thebatman kaže...
jopis kaže...

Ima al tesko bez veze

Ti si sad ko predstavnik tele2 kad je kod kuće od mojih uvaljivao burazu pretplatu i mene ubjeđivao da nisam mogao kupit ultru na pretplatu za 500eura tada u to vrijeme, pustio sam ga da trkelja jedno pol sata pa mu pokazao pdf pretplate i računa od moba....

Ja ti garantiram da niti jedne sekunde na webshopu privatnih korisnika 15ultra nije bio objavljen u ovom periodu u kojem ja pokušavam obavit produženje ugovora. Na dnevnoj bazi pratim webshop ujutro u podne i uvečer.

Na kraju ću otić naručit ip17promax i prodat ga na oglasima i kupit si neki mob sa popisa željenih.

14 godina

Imam Honor Magic 6 PRO, imam priliku dobiti za produljenje ugovora Xiaomi 15 Ultra za 600tinjak EUR. Isplati li se? Sa HM6P sam jako zadovoljan, ali ako ovdje dobijem osjetno bolju kameru - uzeo bih. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci
nanek kaže...

Imam Honor Magic 6 PRO, imam priliku dobiti za produljenje ugovora Xiaomi 15 Ultra za 600tinjak EUR. Isplati li se? Sa HM6P sam jako zadovoljan, ali ako ovdje dobijem osjetno bolju kameru - uzeo bih. 

Malo malo po forumu ovakva glupa pitanja... "Jel se isplati..."

Nema tu isplativosti, ako te žuljaju pare i ne znaš šta ćeš s eurima onda uzmi taj drugi mobitel, a za 2 mjeseca prodaj i njega pa dodaj još 500 eura za neki treći i tako u krug.

Imaš jedno 2500 recenzija po youtubu o tim telefonima i njihovim kamerama.

14 godina

Legendo, znam da je neke stvari teško shvatiti, pa ću ti dodatno pojasniti. Vidim da ovdje ima par forumasa koji često mijenjaju mobitele pa sam htio dobiti iskustvo iz prve ruke osoba koje su možda koristile baš ta 2 konkretna MODELA. Uostalom, za to forum služi, pogotovo tema "pomoć pri odabiru mobitela" 

Ali imaš pravo, kupiti ću ga jer imam para 

11 godina
jopis kaže...
thebatman kaže...
jopis kaže...
thebatman kaže...
jopis kaže...

Ima al tesko bez veze

Ti si sad ko predstavnik tele2 kad je kod kuće od mojih uvaljivao burazu pretplatu i mene ubjeđivao da nisam mogao kupit ultru na pretplatu za 500eura tada u to vrijeme, pustio sam ga da trkelja jedno pol sata pa mu pokazao pdf pretplate i računa od moba....

Ja ti garantiram da niti jedne sekunde na webshopu privatnih korisnika 15ultra nije bio objavljen u ovom periodu u kojem ja pokušavam obavit produženje ugovora. Na dnevnoj bazi pratim webshop ujutro u podne i uvečer.

Na kraju ću otić naručit ip17promax i prodat ga na oglasima i kupit si neki mob sa popisa željenih.

Evo dole screenshot od 3.11 koji sam poslao frendu koji je na temelju toga kupio 15u u pola cijene. 

Tako da ne znam koje stranice ti gledaš. 

17 godina
thebatman kaže...
jopis kaže...
thebatman kaže...
jopis kaže...
thebatman kaže...
jopis kaže...

Ima al tesko bez veze

Evo dole screenshot od 3.11 koji sam poslao frendu koji je na temelju toga kupio 15u u pola cijene. 

Tako da ne znam koje stranice ti gledaš. 

https://www.hrvatskitelekom.hr/mobiteli-na-pretplatu?gapt=4-1-1-1-0-0-0-13&groupdiscount=false&specialoffer=false&esim=false&ftipaymentmodel=false&iot=false&thinkgreen=false&categories=1183&sorttype=price&sortorder=desc

Evo, isti taj web, kako rekoh, svaki prokleti dan. Nisam ni glup ni ćorav. Možda mi je promaknuo, ali da je bio danima na akciji, a danas je 21.11., vidio bih ga ijednom. Zato mi je bio šok jer je mobitel jučer bio izložen na prodajnom mjestu, kad sam išao otvorit web, na webu za privatne korisnike je NEPOSTOJEĆI, na webu za poslovne je DOSTUPAN i u ovom momentu.

Na ht chatu službenica ima otprilike isti odjeb kao i šefica jučer u poslovnici, oni nisu dužni objašnjavati zašto mobitel postoji u ponudi kao izložen u prodajnom mjestu, ali ga ipak nemaju dostupnog, a ova na chatu kaže da nije dužna objašnjavat zašto mobitel koji postoji na prodajnom mjestu za privatne korisnike NE POSTOJI NA WEBSHOPU za iste.

Ili ti i dalje nije jasno o čemu ja, osim eto, što je mobitel možda postojao ravno 2,3 dana u prodaji na webu??

I taj dio s vezom mi ide na jetru. Jel imaš mobitel u ponudi? Imaš. Stavi ga na web i prodaj taj jedan, dva, tri, pet primjeraka i onda ga makni. Ako nemaš, nema što radit u ponudi, niti fizičkoj, niti web prodaji. U 2025.oj smo, ako jedna multidrktrk kompanija kao ht nije u stanju ažurirat stanje skladišta online u sekundi nakon prodaje, i ažurirat dostupnost prema tome, nek zatvore firmu.

Radim u firmi sa 9000 različitih artikala puta xxx komada svakog, i u svakom momentu ono što se naplati i proda na blagajni, ne postoji više kao stanje na skladištu za prodanu količinu.

13 godina
Ja sam kao privatni korisnik uzeo Xiaomi 15 Ultra upravo putem web shopa, i to 2.11. u prije podnevnim satima :)

Kada sam gledao isti dan oko 15h, vise ga nije bilo.
Moj PC  
1 1 hvala 2
11 godina

Generalno se zadnji komadi čuvaju za prijenosne broja iz druge mreže koji donose bolje provizije. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice