Pomoć pri odabiru mobitela
- poruka: 39.859
- |
- čitano: 12.345.087
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala. Naručio sam preko Instara i sad čekam da stigne :)
A vidi ovo za 279 €
https://www.mobis.hr/proizvodi/mobiteli/pametni-telefoni/motorola-moto-g73-5g-8gb-256gb-plavi-mobitel-12015/
Svakako sam već naručio. Dobra ponuda, ali normalno je kad se doda cirka 40-50 eura se dobije bolji mob. Još 50, pa još 50 i nema kraja.
A vidi ovo za 279 €
https://www.mobis.hr/proizvodi/mobiteli/pametni-telefoni/motorola-moto-g73-5g-8gb-256gb-plavi-mobitel-12015/
Svakako sam već naručio. Dobra ponuda, ali normalno je kad se doda cirka 40-50 eura se dobije bolji mob. Još 50, pa još 50 i nema kraja.
mora imati neki minimum zahtjeva. Ja recimo ne bi nikad uzeo mob koji nema OLED ekran.....Sve ostalo i je manje vise.....
A vidi ovo za 279 €
mora imati neki minimum zahtjeva. Ja recimo ne bi nikad uzeo mob koji nema OLED ekran.....Sve ostalo i je manje vise.....
Slažem se, a i zavisi koliko je tko zahtjevan. Meni ne treba puno, a i G72 je P-OLED.
A vidi ovo za 279 €
Slažem se, a i zavisi koliko je tko zahtjevan. Meni ne treba puno, a i G72 je P-OLED.
Evo mene još uvik dobro služi POCO F2 PRO 3 god čak mu je i baterija još dobra a puno sam ga koristio kao hotspot , Amoled mu je odličan unutra ali vani je užas okrenut prema suncu katastrofa ne vidiš ništa jer je svega 500 nita .
Može li se do 250-300€ kupiti mobitel koji nije smeće nad smećima? Gledao sam Xiaomi 12S za 250 u SD ali kad sam vidio 12nm procesor odmah mi je pozlilo. Da ne pričam da su sva ta sranja 160+ visoka, što nije normalno.
Oppo Reno 7 lite, jedino kaj ti je ekran na 60 Hz ako ti to ne smeta.
Narucen je u DE, cijena 509,91 € sa popustima koje sam dobio.
Za dodatnih 9,90 € sam uzeo i Honor Band 7 uz mobitel.
Ono sto je dobro ovdje u DE, ja sam izabrao placanje preko Klarne, tako da cu placati ovu cijenu u 12 rata bez kamata.
Mjesecna rata je 43,32 €, sto je skroz podnosljivo.
I jos nesto, radi se o modelu sa 12GB/512GB
Mislio sam si u pretplatu ubaciti jos jedan mobitel, ali nisam lud davati po 1000 € i vise za mobitel.
Tako da je ovo, po mom misljenju dobra ponuda. Iako nisam neki veliki strucnjak za mobitele :)
Narucen je u DE, cijena 509,91 € sa popustima koje sam dobio.
Za dodatnih 9,90 € sam uzeo i Honor Band 7 uz mobitel.
Ono sto je dobro ovdje u DE, ja sam izabrao placanje preko Klarne, tako da cu placati ovu cijenu u 12 rata bez kamata.
Mjesecna rata je 43,32 €, sto je skroz podnosljivo.
I jos nesto, radi se o modelu sa 12GB/512GB
Mislio sam si u pretplatu ubaciti jos jedan mobitel, ali nisam lud davati po 1000 € i vise za mobitel.
Tako da je ovo, po mom misljenju dobra ponuda. Iako nisam neki veliki strucnjak za mobitele :)
Javi dojmove planiram uzet isto.
Vidim da je na akciji Poco X5 Pro (310 eura): https://www.links.hr/hr/smartphone-poco-x5-pro-5g-6-67-6gb-128gb-android-12-crni-010301342
Da li ima šta bolje za 300-ak eura?
Nezahtjevan korisnik koji voli da ne mora često puniti bateriju.
Oneplus nord 2 možda, samsung A54 (malo preko budžeta), a jeftinije i ful dugo trajanje baterije Samsung A34.
Imaš u linksu za 549 i dobiješ HONOR Pad X8 tabletna poklon. https://www.links.hr/hr/smartphone-honor-90-5g-6-7-8gb-256gb-android-13-crni-tablet-010301526
To ti je isplativije, koliko ja znam računati, a isto je na 12 rata.
Došao i u Telemach tam kad potpišem ugovor za više linija kao poslovni dobim uređaj za 30-40 eura.
Koja je fora s trgovinama koje prodaju mobitele po 10-20% nižim cijenama, a u opis stave ovo:
Račun se izdaje prema posebnom postupku oporezivanja marže sukladno članku 95. stavka 4. Zakona o porezu na dodanu vrijednost ( NN, br. 73/13 ). Prema zakonu takvi uređaji se tretiraju kao rabljena roba iako se radi o novim,zapakiranim i nekorištenim uređajima sa tvorničkom garancijom proizvođača. PDV je sadržan u cijeni, a obračunava se na ostvarenu maržu. Pravni subjekti: Iznos u trošak – DA, Odbitak PDV – NE.
Jel postoji tu neka skrivena caka ili što?
Koja je fora s trgovinama koje prodaju mobitele po 10-20% nižim cijenama, a u opis stave ovo:
Račun se izdaje prema posebnom postupku oporezivanja marže sukladno članku 95. stavka 4. Zakona o porezu na dodanu vrijednost ( NN, br. 73/13 ). Prema zakonu takvi uređaji se tretiraju kao rabljena roba iako se radi o novim,zapakiranim i nekorištenim uređajima sa tvorničkom garancijom proizvođača. PDV je sadržan u cijeni, a obračunava se na ostvarenu maržu. Pravni subjekti: Iznos u trošak – DA, Odbitak PDV – NE.
Izložbeni primjerak? Rabljeni, pa otkupljeni mobitel?
Izložbeni primjerak? Rabljeni, pa otkupljeni mobitel?
Nije. Piše u opisu da je uređaj neotvaran.
Kad npr za samsung s23 otvorim ove najjeftinije trgovine na nabava.net, koje ga prodaju za ~680€, sve imaju taj disclaimer.
Kupujem mobitel i planiram se zadržat u nekom iznosu 300-350€. Nemam ništa protiv ni da je manje, ali mogu ić i na više ako procijenim da je isplativo. Mobitel ne mijenjam često i voljela bih neki ok uravnotežen mobitel, ali najvažnije mi je zapravo da radi što fluidnije.
Zasad sam se nekako orijentirala na Poco X5 pro 6/128 i našla sam ga za nešto malo manje od 300. Čitala sam par zadnjih stranica teme, uzimam u obzir i Redmi Note 12 pro. Imate li neku drugu preporuku u otprilike tom cjenovnom rangu?
Druga opcija, što bi preporučili ako bih se odlučila ići na neku višu cjenovnu kategoriju (okvirno 500)?
nord 3 i poco F5 mi se cine kao jedini dobri budget mobiteli. Cekao sam Nothing phone 2 , ali izdali su isti mob za vecu cijenu, previse para za malo muzike. Stoga vazem izmedju ova 2
Kupujem mobitel i planiram se zadržat u nekom iznosu 300-350€. Nemam ništa protiv ni da je manje, ali mogu ić i na više ako procijenim da je isplativo. Mobitel ne mijenjam često i voljela bih neki ok uravnotežen mobitel, ali najvažnije mi je zapravo da radi što fluidnije.
Zasad sam se nekako orijentirala na Poco X5 pro 6/128 i našla sam ga za nešto malo manje od 300. Čitala sam par zadnjih stranica teme, uzimam u obzir i Redmi Note 12 pro. Imate li neku drugu preporuku u otprilike tom cjenovnom rangu?
Druga opcija, što bi preporučili ako bih se odlučila ići na neku višu cjenovnu kategoriju (okvirno 500)?
Samsung A54 za prvu cifru, Oneplus Nord 3 za drugu.
Pixel 7a u istom shopu 499€.
Za 444€ Realme GT 2 Pro s EU jamstvom u Mobileshopu.
OnePlus Nord 2T u istom shopu 350€.
nord 3 i poco F5 mi se cine kao jedini dobri budget mobiteli. Cekao sam Nothing phone 2 , ali izdali su isti mob za vecu cijenu, previse para za malo muzike. Stoga vazem izmedju ova 2
Motorola Edge 40.
Budget phone je jeftin mobitel početničke kategorije. Ova dva to nisu.
"Tako bi Poco F5 model s 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije na EU tržištu trebao koštati 429 eura, dok bi varijanta s 256 GB spremišnog prostora i 12 GB RAM-a mogla dosegnuti cijenu od 479 dolara." (mob.hr)
Ja čekam F5.
Trenutno best buy 499€ 16/256, neoborivo 😁
Koristi li netko mobitel bez B20 i kakva su iskustva?
Naravno, zanima me van gradova, u gradu znam da nije problem.
Neznam koliko je pokriveno po HR s drugim frekvencijama...
Što od niže navedenog, da ima dobru kameru i dobar, po danu vidljiv, display?
0 | Redmi note 12 pro |
---|---|
0 | Redmi note 12 pro plus |
0 | Poco x5 pro |
1 | Samsung A54 |
1 | Honor 90 |
11 | Nord 3 |
1 | Poco F5 |
Na Trading Shenzenu za oko 600€ s dostavom ide OnePlus 11 12/256. Isto jako dobra kupnja...
Ma ja bi radije dodao tu sicu i iso na flagship oneplus 11.. Imao sam nekih 10 eura popust na tradingshenzen i za 567e piknuo to.. Vidit cemo uskoro po kolko ce ta trgovina davat nord 3, ak bude bar 200e razlika u cijeni onda ima smisla.
Trebat ce mi jos jedan brzi punjac pa trazim savjet.
Mora podrzavati oneplusovo vooc punjenje i nije hitno tako da moze i s aliexpressa, vidio sam neke brze gan chargere, jel to funkcionira s njima ili mora bas bit vooc?
Ja sam uzeo Vooc Gan charger 80W, type C s obje strane, podržava PD 45W....
Ovaj:
https://www.oneplus.com/hr/product/oneplus-supervooc-80w-gan-type-c-power-adapter
Pronašao malo rabljeni na našim oglasnicima za 20€. Vooc radi samo na BBK zbog dodatnog pina na punjaču, koliko sam skužio. Imam ih 6 komada kod kuće, od 30W do 65-80W Vooc...
Ja sam uzeo Vooc Gan charger 80W, type C s obje strane, podržava PD 45W....
Ovaj:
https://www.oneplus.com/hr/product/oneplus-supervooc-80w-gan-type-c-power-adapter
Pronašao malo rabljeni na našim oglasnicima za 20€. Vooc radi samo na BBK zbog dodatnog pina na punjaču, koliko sam skužio. Imam ih 6 komada kod kuće, od 30W do 65-80W Vooc...
20e mi je oke za takav punjac, gdje si to uspio naci? Ja sam cackao po njuskalu ali ne nalazim ga