Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.044
|
čitano: 12.525.767
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Koji je best buy mobitel za 1200kn koji se može kupiti od naših operatera ili u našim trgovinama.

Mora biti novi, kamera srednje kvalitete (da slike budu pristojne), da radi viber i slično, i za surfanje (malo vijesti i reddit)...igrice ne igram...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 0:04 (Baldric).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Ako misliš plaćati na rate onda ok, a ako ti je kupovina u nas bitna poradi neke "sigurnosti", onda rađe uzmi Asus ZenFone 5 s alze(češka/slovačka)...

https://m.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-8-gigabytes-gold-d2139134.htm#

11 godina

Kako zenfone 5 stoji protiv lg g bello? i koliko treba da dođe sa alzashopa i jel porez uključen?

0 0 hvala 0
13 godina
Baldric kaže...

Kako zenfone 5 stoji protiv lg g bello? i koliko treba da dođe sa alzashopa i jel porez uključen?

Uredaj ima odlicnu podrsku od proizvodaca i opcenito mobitel radi odlicno. Stvarno za preporuku. Treba 3-4 dana da stigne i ta ti je cijena konacna, tj. sve je uracunato. Lp

Pucaaaajjjj :)
13 godina

Bello naspram zenfona je smeće

Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
Baldric kaže...

Ja vec 10 mjeseci koristim zenfone 5 i jedina zamjerka je sto bi baterija mogla biti bolja ali to je problem svih "jacih" telefona, citaj 2gb ram, jak cpu, velik ekran itd....

Lg bello s druge strane, znam da se brzo grije, ima bugovit lolipop (on jos nije dosao na zen, trebao bi ovih dana) ali 1gb vs 2gb ram-a je veliki minus za Lg, jer realno, telefon sa 1gb memorije danas je entry level, 2gb je i vise nego preporuljivo za gladni android.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
Baldric kaže...

Zenfone ima bolji ekran, 1gb rama više, kamera je bolja na zenfonu, baterija nije ništa bolja na lg bello. Gledam dosta review-a, makar je to baterija od 2540mAh nasprem zenfonove 2100mAh ne traje ništa dulje. Dobit ćeš jedan dan korištenja ako prčkaš po njemu, malo igrica, surfanja, poziva itd itd.. a ako slabije onda traje i do dva dana. Bello nema LED lampicu za obavijesti. Kvaliteta izrade nije upitna niti na jednome. Lg Bello ima knock code (nekome je bitno, nekome ne), dizajn je objekitvna stvar, svatko voli nešto tako da je to tvoj odabir. Sve u svemu, po meni Zenfone 5 je mnogo bolji mobitel.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 14:14 (molnyi).
15 godina

može savjet za navedeni mob ??

od sestre dečko se zanima, pa da znam što mu reći

po meni za 1500 kn solidan mob, jedino da je malo baterija veća, al dobro, to još može prožvakati

http://www.links.hr/modules/artikl/artikl_print.php?id_artikl=048.000.007

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja nou nebi uzeo ni da mi ga poklone, ako češ čitati review-e od mob.hr i smartphonehrvatska za navedeni mobitel, samo budi svjestan da je to plaćeni oglas da se potakne nekoga da kupi, a realne komentare pročitaj ispod u selekciji komentara, di se svako malo netko žali. Inače ovaj mobitel je Inew v7, samo je na njega preljepljen noa logo... Pročitaj si malo temu o Hangar18 firmi, kvaliteta im je očajna, stalno nekakvi problemi sa mobitelom itd., updateovi za njihove mobitele ne postoje, nekad neće primit uređaj na servis jer izmisljaju razloge da si ti kriv... Pročitaj zadnje 2 stranice, za 1500 kunića se stalno preporuča zenfone, i neznam koji drugi mob bi mu mogao parirat u tom cjenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 15:58 (molnyi).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Po meni bolje ici na lg g2 sa njuskala ili novi zenfone 5 sa alzashopa 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozz svima , treba mi neki mobitel od cca 1500 kn.

Bitno mi je samo da ima solidnu kameru kao i bateriju.

Može i kupnja preko njuškala :)

Piterson

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nalet kaže...

Bas trazim nesto u rangu kamere S3 neo, a da je ipak jeftinije (u ducanima je cijena oko 1500kn). Htio bih kupiti u ducanu, mozda i preko simpe, ne bih bas kupovao preko njuskala.

Ako ti je do kamere onda uzmi radije obični s3 nego neo.

Imao sam i jednog i drugog i na neu je kamera po meni bila lošija. 

Ali, neo je fluidniji i ljepše radi zbog pola gige rama viška, ali ti to nisi naveo pod "bitno". 

13 godina

A nema na njuški s3 s jamstvom. Većina je krama

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji je mobitel best buy za cijenu cca 2000 kuna?

Najbitnija mi je kamera, fluidnost i velicina ekrana ( oko 5 ili vise inca) i da nije windows phone.

Gledao sam malo LG mobitele, oni mi se cine nekako najpovoljniji.

LG G2 se moze kupiti novi za cca 1800 kuna, a LG G3 za cca 2300 kuna na Njuskalu.

Da li se isplati dati 500 kuna vise za LG G3 i ima li nesto bolje od tih telefona za navedenu cijenu?

Nekako mi se najvise svidja Sony, ali za tu cijenu se ne moze kupiti ni Z2 a kamoli Z3.

Hvala svima na savjetima.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
knez_b kaže...

Koji je mobitel best buy za cijenu cca 2000 kuna?

Najbitnija mi je kamera, fluidnost i velicina ekrana ( oko 5 ili vise inca) i da nije windows phone.

Gledao sam malo LG mobitele, oni mi se cine nekako najpovoljniji.

LG G2 se moze kupiti novi za cca 1800 kuna, a LG G3 za cca 2300 kuna na Njuskalu.

Da li se isplati dati 500 kuna vise za LG G3 i ima li nesto bolje od tih telefona za navedenu cijenu?

Nekako mi se najvise svidja Sony, ali za tu cijenu se ne moze kupiti ni Z2 a kamoli Z3.

Hvala svima na savjetima.

Z2 se može uzeti polovan sa garancijom za tu lovu, jesi dobro gledao na njuškalu? Best buy mobitel definitivno

10 godina
neaktivan
Pomoć

Pozdrav svima,novi sam na forumu i imam jedno pitanje za koje ne znam pod  koju bi ga temu postavio,a tice se smartphona pa sam odlucio pitati ovdje,svaka pomoc je dobrodosla...Zanima me postoji li u hrvatskoj trgovina u koju kad bi usao i pitao "Dobar dan,vlasnik sam bloga za testiranje smartphona i dosao sam vas pitati jeste li voljni posuditi ili iznajmiti(neznam koju rijec ovdje iskoristiti) odredeni smartphone za moj test,uz naravno moju garanciju da cete ga dobiti natrag" nebi dobio pogled u stilu,koji je ovo deb*l on stvarno misli da cu mu posudit mobitel,vec da ce mi izici u susret i stvarno omoguciti da recenziram taj mobitel,i naravno na kraju i pocetku recenzije bih spomenuo koja trgovina mi je ustupila taj mobitel i neke lijepe rijeci o njima...Jos jedanput hvala i oprostite ako postoji neka tema za ovo pitanje,novi sam ovdje i nisam je uocio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 0:59 (CaptainTehz).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Potreban mi je mobitel koji prima staru, mini-SIM karticu, još neko vrijeme jer mi ta ista treba za jedan drugi, radni mobitel.

Htio bih da ima andriod OS, da se može surfati, da ima što je moguće bolji fotoaparat i navigaciju. Birajući, gledajući pronašao sam dva LG, ne baš identična, a cjenovno slična. Molio bih savjete oko odabira, ali i može općenito nešto treće.

LG L9 II optimus

Ima HD display (720x1280), 4.7 incha, LG ga i reklamira kao "elegantan, za čitanje mailova i internet". Vjerujem da je u uz tu rezoluciju ugodno surfati, čitati. 312 ppi. To je pozitivno, također kamera ima mogućnost snimanja podosta različitih formata videosnimaka (što mi je dobro). No problem bi mi eventualno bio što je to već dosta star mobitel, iz 2013, iako piše da ide upgrade na KitKat, bojim se hoće li to već biti prevaziđen mobitel uskoro? Baterija ima kapacitet 2150mAh.

LG L90

Ima manji, qHD display (540x960), isto na 4.7 incha, što je za čitanje, surfanje, sigurno dosta lošija varijanta, tek 234 ppi. Video kamera ima manje opcija snimanja raznih formata, a paradoksalno (iako nebitno s obzirom na male razlike) je da je ovaj mobitel i dulji i širi od gorenavedong. Ne bih inače htio ništa preko 130cm. Ovaj drugi sitno prelazi, pa može, ali to mu sigurno nije prednost. Kod ovog su očite prednosti to što je noviji i vjerojatno će možda na andriod 5.0? Ali je li kamera/fotoparat bolja ili barem jednaka? Također ima puno jaču bateriju 2450mAh, što je pozitivno, puno dulje će trajati.  Da li su te neke prednosti, kao vjerojatnija mogućnost upgrade-a na 5.0, jača baterija, vrijedne slabije rezolucije naspram displaya prvog mobitela?

Također ovaj drugi ima eksluzivniji look, barem se tako piše, kvalitetnija izrada i zaobljeniji, ljepši izgled. No o tome ne znam baš jer sad su sličnih cijena, znači da je ovaj stariji, u startu, tj. u dolasku, bio skuplji od ovog drugog, dakle prvi je model višega ranga?

Uglavnom...tnx

0 LG L9 II Optimus crni
1 LG L9 II Optimus bijeli
0 LG L90 bijeli
8 LG L90 crni
0 neki drugi crni
0 neki drugi bijeli
1 neki treći, druge boje
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 12:20 (Manojlo).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć
CaptainTehz kaže...

Pozdrav svima,novi sam na forumu i imam jedno pitanje za koje ne znam pod  koju bi ga temu postavio,a tice se smartphona pa sam odlucio pitati ovdje,svaka pomoc je dobrodosla...Zanima me postoji li u hrvatskoj trgovina u koju kad bi usao i pitao "Dobar dan,vlasnik sam bloga za testiranje smartphona i dosao sam vas pitati jeste li voljni posuditi ili iznajmiti(neznam koju rijec ovdje iskoristiti) odredeni smartphone za moj test,uz naravno moju garanciju da cete ga dobiti natrag" nebi dobio pogled u stilu,koji je ovo deb*l on stvarno misli da cu mu posudit mobitel,vec da ce mi izici u susret i stvarno omoguciti da recenziram taj mobitel,i naravno na kraju i pocetku recenzije bih spomenuo koja trgovina mi je ustupila taj mobitel i neke lijepe rijeci o njima...Jos jedanput hvala i oprostite ako postoji neka tema za ovo pitanje,novi sam ovdje i nisam je uocio.

U hrvatskoj teško da ćeš u tome uspijet, pošto imaš već 2 stranice koje su najpopularnije u tome - mob.hr i smartphonehrvatska, a i njima ne ustupe svaki mobitel već tu i tamo na kapaljku nešto (osim flagshipova). Izraz za to bi bio ustupiti na testiranje, po meni je to najbolje. Imaš npr. i stranicu računalo.com koji dosta svojih mobitela naruče preko interneta da bi recenzirali, mob.hr je npr. isto morao kupit neke ako se ne varam, npr. google nexus 6, oneplus one (nisam siguran) ... ako si početnik po meni prov moraš svoj kapital uložit pa kad te ljudi prepoznaju i dođeš na dobar glas onda ćeš valjda moć uć u dućan i pitat takvo pitanje, ovako, teško. Ovoj ekipi ustupaju WOWSHOP, hgspot, nekad vip i t-mobile.

10 godina
neaktivan
Re: Pomoć

Hvala na odgovoru,slazem se bez pocetnog ulaganja nema uspjeha u nicemu pa tako ni u ovome.

13 godina
Manojlo kaže...

Potreban mi je mobitel koji prima staru, mini-SIM karticu, još neko vrijeme jer mi ta ista treba za jedan drugi, radni mobitel. 

Sto jednostavno ne kupis micro sim adapter?

A od navedenih, zaobidji ih i uzmi si Zenfone 5 

U svakom pogledu je bolji fon!

to je to to je to
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Manojlo kaže...

Sto jednostavno ne kupis micro sim adapter?

A od navedenih, zaobidji ih i uzmi si Zenfone 5 

U svakom pogledu je bolji fon!

Misliš rezati karticu? Ma tko bi to onda, prebacivanjem bi ispadalo. Ah toliko se pažnje daje ljudima koji imaju potrebu za više brojeva,  dual-mobiilni uređaji  i ostali, a nitko ne misli na nas kojima trebaju dva uređaja, a nisu potrebna dva broja. Zašto ne postoje duple kartice s istim brojem. :D

Uglavnom, zenfone 5? 14,8 cm? PA to je veće nego nečije. :D

Vidim na gsm areni, dobar je uređaj, ali (pre)veliki su mi svi ti preko 130mm, za nošenje najviše mi smetaju.

12 godina
neaktivan

Pozz!

Kupujem neki mob od ~1500kn. Do 2000kn max!

Mora biti android, nikako ne smije imati integriranu bateriju i ne smije biti Sony.

Kamera mi nije vazna, barem 1 GB RAM-a i da bude prihatljive kvalitete za cijenu.

Nasao sam si nekoliko Samsunga

Samsung Galaxy S3 Neo I9301 - 1800kn (ili 180-200 Eura van drzave) : http://www.gsmarena.com/samsung_i9301i_galaxy_s3_neo-6433.php

Samsung Galaxy Grand Prime - 1700kn : http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_grand_prime-6708.php

Molio bih necije misljenje o ovim mobitelima ili bolju preporuku za otprilike ove cijene. Obavezno sa gore navedenim uvijetima.

0 0 hvala 0
14 godina

Koji od ova dva mobitele odabrati.

19 Oneplus One 64gb
3 Lg G3 32gb

0 0 hvala 0
14 godina
Titanium kaže...

Pozz!

Kupujem neki mob od ~1500kn. Do 2000kn max!

Mora biti android, nikako ne smije imati integriranu bateriju i ne smije biti Sony.

Kamera mi nije vazna, barem 1 GB RAM-a i da bude prihatljive kvalitete za cijenu.

Nasao sam si nekoliko Samsunga

Samsung Galaxy S3 Neo I9301 - 1800kn (ili 180-200 Eura van drzave) : http://www.gsmarena.com/samsung_i9301i_galaxy_s3_neo-6433.php

Samsung Galaxy Grand Prime - 1700kn : http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_grand_prime-6708.php

Molio bih necije misljenje o ovim mobitelima ili bolju preporuku za otprilike ove cijene. Obavezno sa gore navedenim uvijetima.

ako bi htio rabljeno, probaj naći g3 ili s5. novo g3s

12 godina
neaktivan

Ja gledam uzet nesto novo i mislim da bi LG G3 S mogao biti dobar izbor. Sad gledam ovako na papiru kako se razlikuju.

Vidim da sa LG-em dobivam jacu bateriju,  IPS LCD ekran  i jos sa Gorilla zastitom.

Samsung ima mrvicu jaci takt procesora, 0.5 GB vise RAM-a, manje interne memorije i Super AMOLED ekran ali bez zastite.

Nisam strucnjak za smartphone, ali razlika u procu mi nece puno znacit, 1GB RAM-a ce mi biti sasvim dovoljno, interna memorija se lako popravi sa SD karticom a sto se tice ekrana, zastita dobro dodje, a koji tip ekrana me ne zanima toliko, samo da radi :)

Uglavnom, dosta mi se svidja LG i posto ga preporucas preko Samsunga, pretpostavljam da je i kvalitetniji.

Hvala puno na savjetu!

Edit: Evo, da ne pisem novi post, dodat cu glasanje da vidim sto ostali misle o S3 Neu i G3 S. Koji bi ste vi uzeli?

7 LG G3 S (D722)
1 Samsung Galaxy S3 Neo I9301
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 1:53 (Titanium).
13 godina
neaktivan

Večina ovdje bi ti opet preporučila da si kupiš novi zenfone 5, mobitel je bolji od ova dva, ali eto, tvoj izbor. Po meni ni jedan ni drugi nisu nista posebno, a to da ti je dosta 1gb, vjeruj mi, brzo češ shvatiti da si pogrješio.

Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Da, Zenfone 5 je stvarno ok za cijenu, ali mi se ne svidja sto ima integriranu bateriju. Rikne baterija, rikne mob i moram na servis.

Ako mislis da mi 1GB RAMA-a nije dovoljno, reci to mojoj Xperiji X8 sa 168 MB koju imam vec 4 godine. :D

Ovaj LG mozda ne odgovara svima, ali za moje potrebe ce biti sasvim dovoljan i odgovara svim kriterijima koje sam trazio. A i sigurno je dobar napredak od proslog mobitela.

Zahvaljujem svima koji su podjelili svoje misljenje, puno ste mi pomogli!

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 10:09 (Titanium).
13 godina

Puno bolji :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Danas za minus imati integriranu bateriju nema smisla. I 2 gb rama je must have ako želiš future proofness

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Titanium kaže...

Rikne baterija, rikne mob i moram na servis.

Aj sad jedno pitanje, ne samo tebi nego svima na forumu?

POSTOJI li osoba koja je zamjenila bateriju na android telefonu prije samog telefona? 

5 Da
17 Ne
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 10:21 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice