Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.036
|
čitano: 12.513.221
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Pomoć pri odabiru mobitela

Meni je Z3 na 4.3 official softveru, bez roota bubala po 20 aplikacija u multitaskingu bez da štucne, odličan mobitel. Kamera je dobra kad ju naštelaš, automatski mod nije nešto.

Što se tiče ekrana, Sharp je solidan, ali dolaziš sa AMOLEDA pa će ti izgledati isprano.. 

Ja sam imao bijelu XZ sa Sharpom i crnu sa JDC ekranom, razlika se osjeti, JDC je panel sa XZ1

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Windows phone do 800 kn polovno, sto bi bio najbolji izbor? Da li je do 600 kn najbolji izbor Lumia 535 (nov, zapakiran sa svom opremom)? Trazim ugl.polovno da ima garanciju min godinu dana, sa svom opremom i u odlicnom stanju pa ako ima nesto pametno nabacite link... Usput koji bi od androida bio dobar izbor kao polovni i da li bih bolje prosao do 800 kn sa androidom? Najbitnije je da sto bolje i brze radi, da nema trzanja, da baterija traje sto duze, da dobro radi par osnovnih aplikacija, solidne obe kamere i to je to, igranje, pretjerivanja sa aplikacijama i ostalo nista posto se to na mobitelu nece raditi...Hvala...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 2:52 (Tomo53nja).
11 godina
neaktivan

Pozdrav trebao bi najjeftiniji mobitel koji moze snimat u HD rez (720p/60fps) i najjeftiniji koji moze u Full HD (1080p/30FPS) 

Siky1234
12 godina
neaktivan

Hvala, sad sam se zagrijao za njega (i čuo od frenda da je ekran jako dobar). A i značajna prednost mi je cijena :)

11 godina
neaktivan

Odluka je pala da uzmem neki od flagshipa sa ekranom > od 5 inča....sad me muči dvojba...G3 kojeg preko njuške nađem za cca 2500 ili Note 4 kojeg nađem za cca 3700 kn...

Imam par pitanja koja bi mi možda najlakše mogli odgovoriti oni koji su imali priliku koristiti oba smartfona. Osobno najvažnije preference u mobu su mi da je fluidan(pogotovo kod surfanja i više tabova ili aplikacija otvorenih istovremeno), da ima izdržljivu bateriju i kvalitetne fotografije.
Trenutno imam S4 i počinje mi lagano biti sporiji i gutat dosta brzo bateriju...

1)Da li postoji razlika u kvaliteti fotografija i ako postoji da li je vrijedna te razlike u cijeni

2) Da li je trajanje baterije Note-a 4 dosta duže u usporedbi sa G3? Smartfon inače najviše koristim za surfanje pa mi je bitna izdržljiva baterija

3)Da li činjenica što je G3 quad core donosi vidljivu razliku u fluidnosti u odnosu na Note 4 koji je octacore

Znam da je Note 4 u svemu gore bolji ali ne znam koliko.... ukoliko nije to toliko velika razlika,onda mi to ne bi predstavljalo problem jer mi G3 više odgovara zbog svojih dimenzija i estetski mi je puno ljepši

Hvala na infoimA

9 g3
7 note4

0 0 hvala 0
13 godina

Note 4 je puno bolji mob. U svemu bolji od g3. A sad, 1200kn razlike dati ne znam. Ako planiraš mob 2 god koristiti definitivno note 4. Btw odlične je izrade i eleganci je, ne znam zašto ti se ne dopada dizajnom

1. Kamera je bolja na n4

2. Baterija dosta bolja na n4

3. Mob radi brže od g3 bilo s805 varijanta ili octa core

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 20:07 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

thx na infou,morati ću još razmisliti dobro prije odluke ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav trenutno imam HTC One XL, slican kao i One X ako nitko nije cuo.

sad kupit M8 ili M9? M9 nije bas ispao onako kako je trebao ali sad ako mogu uzet M9 da radje njega uzmem ili bez obzira na sve uzet M8.

samsung necu ni gledati, lg g3 ne znam bas. ne znam koliko qhd srce bateriju i da li je fluidan android kod lg.

ako budem mogao cekati lg g4 i da onda odlucim izmedu M9 i g4 to bi bila najbolja varijanta jer uzimam mobitel na 2 godine i ne zelim bas pogrijesiti.

9 M9
9 M8
0 lg g3
3 cekati g4 ako je moguce
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 15:56 (Iron13).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A ono, ako vec ides uzet novi mob uzmi m9. Ako pare predstavljaju problem sa m8 nećeš izgubiti puno naspram m9

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Namjeravam uzeti mobitel do max.1500,00 kn, mozda bi narucio i sa weba ali neznam bas na kojim stranicama kupiti.

Trazim minimalno 2GB RAM-a, ekran po mogućnosti 5,5 incha.

U uzem izboru su Lenovo K900 i Asus Zenfone 5.

Molim savjete.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 10:43 (limach001).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
limach001 kaže...

Pozdrav svima.

Namjeravam uzeti mobitel do max.1500,00 kn, mozda bi narucio i sa weba ali neznam bas na kojim stranicama kupiti.

Trazim minimalno 2GB RAM-a, ekran po mogućnosti 5'5 incha.

U uzem izboru su Lenovo K900 i Asus Zenfone 5.

Molim savjete.

Taj Lenovo je simpatican, definitivno cu uzeti taj brend u razmisljanje kad budem uzimao novi telefon 

Ne mozes pogrijesiti sa Asus Zenfone 5 u ovom slucaju, a i cini mi se da je osim sto je noviji telefon (izasao godinu dana poslije) ima i 4.4 android + lolipop upgrade dolazi ubrzo!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

Koji mobitel odabrati,po pitanju kamere i fluidnosti.Hvala. 

8 HTC Desire 620
0 LG Spirit 4g
6 Nokia Lumia 635

0 0 hvala 0
13 godina

Reko bih desire 620. Htc sense ti garantira fluidnost, a 8mpix kamera mora da je ok. Lumia nema flasha, 5mp je i 512mb rama je problem, a za lg ne znam baš što se tiče fluidnosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Boksic!

Trebam zeni kupiti novi mobitel, a kako nemam zivaca pretrazivati silne internete za specifikacijama, srdacno se unaprijed zahvaljujem na pomoci. Dakle, trazi se:

- ne vise od 4.7" (manje je bolje)

- da ima prednju kameru za skajp

- da ne kosta vise od 1850 Kn (to je maksimalni budzet koji mogu dobiti od firme, znaci ni lipu iznad)

- da baterija ima pristojno trajanje

- Android po mogucnosti

- da nije preko njuskala (firma placa i treba racun)

Mislim da je to to.

Hvala i zivjeli.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela htc 601/lg bello /no625

Pozz.krivo sam?postao pitanje pa moram ponovoti..imam dilemu, htc 601 vs lg bello,ili mozda win.nokia 625 ta tri su mi u cjenovnom razredu ali ipak bi volio cuti one koji ih imaju ili bolje poznaju .tx

0 0 hvala 0
14 godina

Zna li netko mozda odakle alzashop.com salje mobitele? Konkretno me zanima za Zenphone.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela htc 601/lg bello /n
mrzli11 kaže...

Pozz.krivo sam?postao pitanje pa moram ponovoti..imam dilemu, htc 601 vs lg bello,ili mozda win.nokia 625 ta tri su mi u cjenovnom razredu ali ipak bi volio cuti one koji ih imaju ili bolje poznaju .tx

d601

13 godina
gamer34 kaže...

Zna li netko mozda odakle alzashop.com salje mobitele? Konkretno me zanima za Zenphone.

Češka stranica/trgovina, a nama šalju iz skladišta u Slovačkoj, vjerojatno i iz Češke ako određenu robu nemaju u već spomenutom Slovačkom skladištu...

14 godina
Chriss kaže...

Češka stranica/trgovina, a nama šalju iz skladišta u Slovačkoj, vjerojatno i iz Češke ako određenu robu nemaju u već spomenutom Slovačkom skladištu...

Ma dobro, uglavnom salju iz europe, to mi je najbitnije.

17 godina

Pozdrav, trebam vašu pomoć pri odabiru mobitela. Budžet je 1300kn, a u obzir dolaze polovni uređaji. Ciljane karakteristike su autonomija jedan puni dan korištenja, kvaliteta ekrana i kamere, reprodukcija glazbe (slušalice, ne zvučnik) i solidna izvedba uređaja. Što se tiče veličine, ne bih išao preko 5-5.2'', ali može manje, naravno. Kod OS-a sva tri dolaze u obzir, nemam posebnih problema niti s jednim.
Prvotna ideja mi je bila G2 ili iPhone 5, ali mislim da ih neću naći unutar zadanog budžeta pa sam otvoren za daljnje prijedloge. Na pamet su mi pali HTC One M7, Huawei P7, Xperia Z...

Hvala! 

0 0 hvala 0
13 godina
Christian kaže...

Pozdrav, trebam vašu pomoć pri odabiru mobitela. Budžet je 1300kn, a u obzir dolaze polovni uređaji. Ciljane karakteristike su autonomija jedan puni dan korištenja, kvaliteta ekrana i kamere, reprodukcija glazbe (slušalice, ne zvučnik) i solidna izvedba uređaja. Što se tiče veličine, ne bih išao preko 5-5.2'', ali može manje, naravno. Kod OS-a sva tri dolaze u obzir, nemam posebnih problema niti s jednim.
Prvotna ideja mi je bila G2 ili iPhone 5, ali mislim da ih neću naći unutar zadanog budžeta pa sam otvoren za daljnje prijedloge. Na pamet su mi pali HTC One M7, Huawei P7, Xperia Z...

Hvala! 

Možda Z1 ili Z1 compact... Asus Zenfone 5 sa Alzasshopa... :D

Pucaaaajjjj :)
14 godina
neaktivan

Ekipa riknula mi je s3 i traže me 2.2k za popravak...

Radije ću dati za nešto novo 2000 kn, pročitao sam zadnjih 10tak stranica i koliko vidim

izbor je izmedu G2 i Z2, pa me sad zanimalo jel se išta promijenilo?

Hvala i da dugo nisam pratio mobitele pa laganini nemam blage sad.

Ako ima neko neki drugi prijedlog ili savjet neka slobodno kaže.

Cheers

7 G2
16 Z2
http://instagram.com/bokeh_hour

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebao bi mi novi mobitel zbog posla, primaran mi je dizajn - kvaliteta izrade, baterija, tipkovnica. A tek onda performanse jer pretpostavljam da bi za moje potrebe bio dovoljan gotovo svaki uređaj.

Gledao sam samsung galaxy s2, blackberry z30 ( Nije mi jasno bi li radio bez tog Blackberry sustava i plaća li se on!?), pa i neke kineze.

Dao bih oko 2 tisuće kuna, ali ako mogu dobiti nešto puno bolje išao bih i do 2500kn.

0 0 hvala 0
16 godina
asuekoto kaže...

Pozdrav,

Trebao bi mi novi mobitel zbog posla, primaran mi je dizajn - kvaliteta izrade, baterija, tipkovnica. A tek onda performanse jer pretpostavljam da bi za moje potrebe bio dovoljan gotovo svaki uređaj.

Gledao sam samsung galaxy s2, blackberry z30 ( Nije mi jasno bi li radio bez tog Blackberry sustava i plaća li se on!?), pa i neke kineze.

Dao bih oko 2 tisuće kuna, ali ako mogu dobiti nešto puno bolje išao bih i do 2500kn.

To za ozbiljno? :)

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
10 godina
neaktivan
MENIT kaže...
asuekoto kaže...

Pozdrav,

To za ozbiljno? :)

Da, zašto?

S4 sam gledao sorry, sad mi je tek jasno kad sam provjerio post još jednom.

I dalje bi bio zadovoljan s nekom sugestijom

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 20:57 (asuekoto).
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Evo bliži se Uskrs, bit će popusta, zgodno vrijeme za kupiti mobitel. :)
Ovako:
Računam si do 1000 kn, što manje ako može, mogu i stariji mobiteli, ne mora uopće biti novi.

Bilo bi dobro da nije baš lomljiv i krhak, ali uvijek mogu kupiti neku dobru čvrstu zaštitu pa to i nije neki zahtjev.

Da je što manji, dobra baterija je bitna, da mu sve u vezi interneta dobro funkcionira(google maps npr...) jer kad otputujem negdje ne nosim laptop.

Da ima pristojnu kameru i zvučnik.

Nebi htio kineze...

Puno hvala :)

0 0 hvala 0
16 godina

@Asuekoto

Pa gore iznad svog prvog posta imas 2 najpametnija izbora, s tim da se o odluci ne treba baš previše razmišljat(Z2, možda i G3 novi).

Da si tih 2500 rastegneš ili ti se posreći možeš ćak i Z3 upiknut...

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 4:51 (MENIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala na odg.

Ali ta oba koja mi predlažeš su mi prevelika, neki manji bi, čini mi se da ću morati ići na nešto veličine S4, ali preko toga ne bi...

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
asuekoto kaže...

Hvala na odg.

Ali ta oba koja mi predlažeš su mi prevelika, neki manji bi, čini mi se da ću morati ići na nešto veličine S4, ali preko toga ne bi...

Sony Xperia Z3 Compact

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
13 godina
asuekoto kaže...

Hvala na odg.

G3 i nije toliko veći od S4, a ako baš nebi G3 onda svakako bolje G2...

Ili dosta manji Z3 Compact koji je već preporučen.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 18:05 (Chriss).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice