Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.507.049
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
Ja se nadam da se moderatori nece ljutiti, evo stavljam jednu anketu za kupovinu tableta pa ako nije problem glasajte. Prije sam imao iPad 3, najveca mana je po meni bio manjak memorije. A skuplje varijante novih modela prelaze moje mogucnosti.
1 iPad Mini 2 16GB = 2550kn
10 iPad 4 128GB = 3050kn
4 iPad Air 16GB = 3100kn
1 iPad Mini 2 32GB = 3200kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sony je malo jeftiniji od g2, hardware je poprilično isti, možda malo bolja kamera na g2 mini nego na m2 , ali zato m2 ima bolje zvučnike.... ??

4 Sony M2
5 LG G2 mini
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
assassin.st kaže...
Ja se nadam da se moderatori nece ljutiti, evo stavljam jednu anketu za kupovinu tableta pa ako nije problem glasajte. Prije sam imao iPad 3, najveca mana je po meni bio manjak memorije. A skuplje varijante novih modela prelaze moje mogucnosti.

Air je avion za 4, a vec dolazi air2...radije se malo strpi pa pristedi za air 32gb...meni je to dovoljno...16 nema smisla...ako bas moras sada i odmah uzmi tu 4vorku...

13 godina
acerbis kaže...
assassin.st kaže...

Air je avion za 4, a vec dolazi air2...radije se malo strpi pa pristedi za air 32gb...meni je to dovoljno...16 nema smisla...ako bas moras sada i odmah uzmi tu 4vorku...

Istina, ali znam da je A7 po benchmarku duplo jaci od A6X, ali isto tako vidim da trenutno nema neke razlike u brzini. S obzirom da sam 3cu prodao, uzet cu odmah tako da ce vjerojatno izbor pasti na 4 128GB. I jedan i drugi model ce zastarjeti, a s ovim 128GB cu se barem moci pre**ravati sa sadrzajem na njemu.
13 godina
neaktivan

Kada bi odabrao 1 od ovih(cjena svakog 800 kn),koji bi mi bilo najpametnije uzeti po vasem misljenju?

19 Nokia Lumia 630
6 Nokia Lumia 625
2 Htc Desire 310

1 0 hvala 0
12 godina

Mislim kupit mob do 1000kn i mislim se kakav je ovaj Gigabyte GSmart Aku A1?

There is one thing play hard.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU kaže...

Mislim kupit mob do 1000kn i mislim se kakav je ovaj Gigabyte GSmart Aku A1?

Ko i svaki "kinez"

Čim čim dalje, tim tim bolje.

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
12 godina
neaktivan

Nabavljam mobitel na pretplatu u vipu za max 100-110 kn mjesečno.....tarifa nemora biti nešto posebno dosta mi je 512 mb ili GB interneta jer imam wi-fi svagdje, bestplatne poruke mi ni netrebaju a za pozive mi je dosta oko 100 min. Za sad sam vidio HTC desire 310 ili Nokia Lumia 520 ako ima još nešto bolje molim preporuke...

I dont have enough bullets for all stupid people
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

HTC Desire 310 vs. Nokia Lumia 720

Koji da odaberem? HTC nema flasha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Meni bi isto trebala pomoc u dilemi Lumnia 630 vs Huwaei G6

0 0 hvala 0
12 godina
Fule99 kaže...

Meni bi isto trebala pomoc u dilemi Lumnia 630 vs Huwaei G6

Kao prvo neka mi netko objasni zašto ljudi pišu i govore Lumnia? Kad je Lumia. Ne kužim u čemu je štos.

2. Huawei G6 uzmi, ima bolju kameru i prednju i zadnju, ima flash.

13 godina

Da,sad i ja vidim da sam krivo napisao,hvala na ukoru.

Taj G6 i mene nekako vuče

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Za frenda bi mi trebao mobitel do max 1700kn! Mislio je Xperiu M2 iz extreme digitala, ako ima sta bolje moze prijedlog. Inace ne zeli nikakav Samsung, lp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
assassin.st kaže...
Rucipe kaže...

Evo zapeo mi je  xiaomi mi3 za oko pa me zanima koje je cijena tog uređaja i odakle se može naručiti i jel se dobije garancija nekakava ?

S mobicity po današnjem GBP tečaju je cca 1890kn (bijeli model 16GB, crni je skuplji 10 funti i out of stock).

Garancija 12mj.

EDIT: Tko ne zna, kod za free DHL shipping je "UKFSHIP". Carine i dodanih troškova naravno nema.

koja je politika s pdv-om, carinom i ostalim troškovima? pdv-a nema, a carine nema do 300€ ili kako?

Life is too short to remove USB safely
13 godina
hrvooje kaže...
assassin.st kaže...
Rucipe kaže...

Evo zapeo mi je  xiaomi mi3 za oko pa me zanima koje je cijena tog uređaja i odakle se može naručiti i jel se dobije garancija nekakava ?

S mobicity po današnjem GBP tečaju je cca 1890kn (bijeli model 16GB, crni je skuplji 10 funti i out of stock).

Garancija 12mj.

EDIT: Tko ne zna, kod za free DHL shipping je "UKFSHIP". Carine i dodanih troškova naravno nema.

koja je politika s pdv-om, carinom i ostalim troškovima? pdv-a nema, a carine nema do 300€ ili kako?

Nema carine, kao što piše u postu iznad. Nikakvih 150, 300 ili ne znam ni je koliko €. Nema niti PDV-a. Carina unutar EU ne postoji, paket neće nitko niti pregledavati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 3:16 (assassin.st).
12 godina

Koji bi mi mobitel do 800kn preporučili neki dvojezgreni ako ima četverojezgreni proc,8mp a prednja VGA ,512mb ili 1gb. Jeli mobitel spor sa 512 mb rama? 4.3 4.5 zaslon ili veći! Hvala unaprijed na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kakav je ovaj quadro smartphone SQ-50e85f? Ja sam  nedavno imao  quadrov SQ-40e86h i jako sam zadovoljan bio, osim kamera koje nisu imale auto fokus. Da li imaju na ovom drugom modelu kamera ima autofokus i da li se isplati kupit mobitel.Mislim da je meni ovo dovoljno šta vi ostali mislite?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 10:57 (CPU).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

nista?

17 godina
assassin.st kaže...
hrvooje kaže...
assassin.st kaže...
Rucipe kaže...

Garancija 12mj.

Nema carine, kao što piše u postu iznad. Nikakvih 150, 300 ili ne znam ni je koliko €. Nema niti PDV-a. Carina unutar EU ne postoji, paket neće nitko niti pregledavati.

Mobicity kaže :

VAT AND IMPORT RESTRICTIONS FOR INTERNATIONAL CUSTOMERS 
Retail customers from the European Union must pay the VAT inclusive price listed. Customers outside the European Union pay the VAT exclusive price.

Maloprodajni kupci unutar EU moraju platiti PDV

Life is too short to remove USB safely
13 godina
hrvooje kaže...
assassin.st kaže...
hrvooje kaže...
assassin.st kaže...
Rucipe kaže...

Garancija 12mj.

Mobicity kaže :

VAT AND IMPORT RESTRICTIONS FOR INTERNATIONAL CUSTOMERS 
Retail customers from the European Union must pay the VAT inclusive price listed. Customers outside the European Union pay the VAT exclusive price.

Maloprodajni kupci unutar EU moraju platiti PDV

Normalno da moraju, ali u zemlji gdje kupuju. Ako mobicity ne naplaćuje UK VAT, to je njihov problem, a ne naše carine.

Dakle oni misle da smo van EU i to nam odgovara jer imamo cca 17% niže cijene, i želimo da tako ostane što duže.

Tako da nema potrebe da se raspituješ, ti ili netko drugi, da ne skuže i započnu na naplaćivati VAT.

14 godina
parlel kaže...

nista?

lg l90

15 godina
neaktivan

Ma LG L90, i to Dual SIM verziju može naručiti preko MobiCityja, izađe ga 100 funti, što je ugrubo 1000 kn, a mobitel je blizu M2. M2 ima po meni bolji zaslon, ali istovremeno mi je ružnija od LG-ja (osobno mišljenje), jer ima puno "slobodnog" mjesta oko zaslona.
Ako nije problem čekati još 2 tjedna, možda malo više, i ako možeš kupiti iz UK, uzmi L90 D410

još neke stvari koje idu u korist LG-ja su knock code, te IR blaster, za kontrolu uređaja, ali ne podržava OTG (usb on the go, za priključivanje velikih usb uređaja na mobitel putem adaptera) te nema NFC

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 18:52 (tonchy).
11 godina
neaktivan

Mobitel do 1000kn , gore-dolje 200kn , moze preko njuskala ali relativno novi i da garancija traje

Mislio sam na htc desire 310 , ali na kraju dosta losih iskustava , samsung mozda ?

Je li samsung marka sa kojom se ne moze falit , koliko vidim svi kinezi losi , nokia je windows , sony me ne privlaci , a trazim neki android

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
safethensorry kaže...

Mobitel do 1000kn , gore-dolje 200kn , moze preko njuskala ali relativno novi i da garancija traje

Mislio sam na htc desire 310 , ali na kraju dosta losih iskustava , samsung mozda ?

Je li samsung marka sa kojom se ne moze falit , koliko vidim svi kinezi losi , nokia je windows , sony me ne privlaci , a trazim neki android

Pa evo, poruku prije pročitaj, LG L90 D410, samo treba čekati da dođe na stock u MobiCityju, iz UK

12 godina
safethensorry kaže...

za te novce se da naci i samsung galaxy s3 po njuskalu

GamingOnline
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 11:07 (Mihael610).
17 godina
Mihael610 kaže...

Ajde linkaj na njuškalo.... S3, relativno novi s garancijom.... u rasponu 800-1200 Kn

12 godina
Ziga kaže...
Mihael610 kaže...

Ajde linkaj na njuškalo.... S3, relativno novi s garancijom.... u rasponu 800-1200 Kn

Evo ti link sve s3 koje su u rasponu od 800-1200kn u HR na njuškalu. LINK

Treba se znati tražiti. ;)

15 godina
neaktivan
je li bolje nabaviti S3 nego L90 D410?
15 godina
neaktivan
tonchy kaže...

Da, ja bi išao na s3. :)

De gustibus non est disputandum.
12 godina
tonchy kaže...

Hmm.

L90 D410                 S3

Ekran:       4.7"(234ppi)        4.8"(306ppi)

Kamera:       8MP/5MP                 8MP

Prednja:          VGA                    1.9MP

Memorija:        8GB                  16/32/64

RAM:                1GB                     1GB

Brzina:       Quad 1.2GHz      Quad 1.7GHz

Baterija:       2540mAh             2100mAh

Kamera lgu ovisi o tržištu.

S3 ima više memorije i još možeš proširiti microsd-om do 64GB, dok kod LG ima samo 8GB i možeš nadograditi microsd-om od 32GB

LG ima bolju bateriju, ali zato ima manji ppi zato je malo brzina tipkanja sporija.

S3 ima bolji procesor i noviji, dok kod LG-a je stariji procesor i slabiji.

LG ima prednost što je Dual-sim.

S3 ima stariju Android verziju i najjerojatnije neće imati Android KitKat, dok LG ima i imat će daljnje nadogradnje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 12:55 (zviznemte).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice