Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.026
|
čitano: 12.508.318
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Pomoć pri odabiru mobitela

Ja bi na G2 išao, iako mu je mala interna memorija

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam koristio s4 s 16gb nakon godinu dana mi je postalo malo i morao sam prosirivat, a na njemu nisam imao nista posebno. Cak ni jednu pjesmu, vec par programa, (navigacija) i par igrica(sad svaka igra ima skoro 1gb jbg) ostalo slike. Znaci kod prosjecnog koristenja se zna javit a kamoli kod nekog jaceg koristenja.

1 0 hvala 1
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Deawood kaže...
Vokhee kaže...

Nakon SGS2 koji je na izdisaju trebam novi mob. Pošto su cijene slične, u trilemi sam. Svaka preporuka je dobrodošla.

S4 makni iz te utrke.

Sad ti odluči, ja osobno nebih na niti jednog od tih išao, ali LG G2 ima bolju bateriju, kameru, a Nexus dobiva puno prije apdejtove i dobiti će ih puno više.

Ok, hvala na savjetima. Na koji bi ti išao (limit 3700 kn, kupujem na firmu)?

14 godina

ako slušaš glazbu, gledaš video, puno slikaš onda s4 zbog memory slota. u protivnom lg g2

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Vokhee kaže...

Ok, hvala na savjetima. Na koji bi ti išao (limit 3700 kn, kupujem na firmu)?

Na Sony Xperiu Z1, ali to sam ja...

Od ovih tu LG G2 i ako ti treba prostora kupiš microUSB stik.

14 godina
Vokhee kaže...

Nakon SGS2 koji je na izdisaju trebam novi mob. Pošto su cijene slične, u trilemi sam. Svaka preporuka je dobrodošla.

Nemoj uopće razmišljati o S4 nego svedi utrku na LG G2 i Nexus 5.  

G2 je bolji i zaokruženiji uređaj, iako nema utor za sd karticu. Nexus je najbrži android što možeš naći, ali nešto slabije bateriju u odnosu na G2.

Ne bih toliko brinuo zbog interne memorije kad su cloud riješenja postala toliko jednostavna i pristupačna. Ja sam do sad uvijek uzimao modele s 16 GB i nikad još nisam potrošio svu memoriju. 

Dakle, bit je u tome da ne slušaš što drugi govore nego pogledaš svoje potrebe i sukladno njima odabereš mobitel.

Why so serious?
14 godina
neaktivan

Nemoj slusat sto drugi govore .... a ti ga savjetujes {#}

14 godina
tommek10 kaže...

To se odnosilo na ono da jedan mobitel ne valja ako nema utor za sd karticu, a drugi iz istog razloga valja ili recimo da ne uzme jedan zbog baterije, a drugi zbog tog uzme i slično. To mora odlučiti po svojim potrebama. 
Samo sam rekao da S4 nema što tražiti u istoj rečenici s Nexusom i G2. 

Why so serious?
14 godina

inače, na s4 može ići google edition rom za nexus iskustvo ako nekome smeta touchwiz

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zuper kaže...

inače, na s4 može ići google edition rom za nexus iskustvo ako nekome smeta touchwiz

Knox.

13 godina
neaktivan
Vokhee kaže...

S obzirom da ideš do 3700 na firmu, pretpostavljam da bilo koji model ulazi u tu cijenu..

Evo pogledaj što sam napisao pred desetak stranica, to bi ti moglo pomoći.

http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/pomoc-odabiru-mobitela/4069611.aspx

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
tommek10 kaže...

To se odnosilo na ono da jedan mobitel ne valja ako nema utor za sd karticu, a drugi iz istog razloga valja ili recimo da ne uzme jedan zbog baterije, a drugi zbog tog uzme i slično. To mora odlučiti po svojim potrebama. 
Samo sam rekao da S4 nema što tražiti u istoj rečenici s Nexusom i G2. 

To je tvoje osobno misljenje, a nemora ostatak svijeta misliti kao ti.... ili ces nas natjerati?

14 godina
@Cordas

Sad kao da govoris protiv sebe, "s4 nema sto trazit pored g2 i N5", a sta ako mu treba puno prostora i sd kartica, onda g2 i Nexus nemaju sta traziti pored s4.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
14 godina
gamer34 kaže...
@Cordas

Sad kao da govoris protiv sebe, "s4 nema sto trazit pored g2 i N5", a sta ako mu treba puno prostora i sd kartica, onda g2 i Nexus nemaju sta traziti pored s4.

Onda će uzeti z1 ili Note 3 jer s4 je za klasu lošiji uređaj od Nexusa i G2. Isprobao sam sva 3.

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 18:04 (Cordas).
14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
gamer34 kaže...
@Cordas

Onda će uzeti z1 ili Note 3 jer s4 je za klasu lošiji uređaj od Nexusa i G2. Isprobao sam sva 3.

ko da kupuje s tvojim novcima pa se jedes tako.... svi telefoni su vrhunski e sad on sam mora odluci sto mu je vaznije jer ni jedan telefon nije savrsen. Svakome nesto nedostaje a on mora vidit izmedju njih koji nedostatak ce mu najmanje nedostajati. A to što pljuješ po s4 i govorit da je za klasu lošiji od ostalih nisu istine i vidi se da nemaš pojma!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 18:12 (tommek10).
14 godina

Dali se isplati kroz kojih 1-2mj dok kod nas dođe S5,Z2,HTC ONE 2 zamjeniti GALAXY S4?

Te koji od ta 3 je najisplativiji(po specifikacijama vidim da su tu negdje izuzev Z2 3GB rama.)

G2,N5 me nezanimaju.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

zamolio bih ekipu da uleti s kojom preporukom, sugestijom oko odabira smartfona. Ne tražim ništa opako moćno, već neki solidan model niže kategorije za nezahtjevnog korisnika. Osim poziva i poruka, mob bi se najviše koristio za surfanje, slušanje glazbe, tu i tamo bi nešto valjda i uslikao, a budući da bi mi to bio prvi android mob skinula bi se i koja korisna i meni potrebna aplikacija (igrice zanemarive).

Ipak, volio bih da ima određene značajke, a to su:

• Dual-sim
  • Ekran:  4'' (optimalno) - MAX 4.5''

• Uz to naravno, želio bi što jači procesor, a RAM vjerojatno neće ići preko 512MB za navedenu cijenu

• Budžet: cca 800 kn

Koji je aktualni best-buy model u ovoj kategoriji?

Konkretno, razmišljao sam o nekom Prestigio multiphone-u, a neki su me uputili i na Gigabyte modele.

Što vi kažete? Ima li kod nas kakav Huawei koji bi odgovarao ovom opisu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 18:46 (Yenkungu).

0 0 hvala 0
14 godina
RaZ0R9111 kaže...

Dali se isplati kroz kojih 1-2mj dok kod nas dođe S5,Z2,HTC ONE 2 zamjeniti GALAXY S4?

Te koji od ta 3 je najisplativiji(po specifikacijama vidim da su tu negdje izuzev Z2 3GB rama.)

G2,N5 me nezanimaju.

Ne isplati. Realno se svake godine ne isplati mjenjati opcenito, mozda svake 2 osim ako ne volis isprobavat.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
11 godina

Moze preporuka mobitela do 500kn. Nisam zahtjevan korisnik.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tommek10 kaže...

ko da kupuje s tvojim novcima pa se jedes tako.... svi telefoni su vrhunski e sad on sam mora odluci sto mu je vaznije jer ni jedan telefon nije savrsen. Svakome nesto nedostaje a on mora vidit izmedju njih koji nedostatak ce mu najmanje nedostajati. A to što pljuješ po s4 i govorit da je za klasu lošiji od ostalih nisu istine i vidi se da nemaš pojma!

Dosadan si, ne znam zašto mi stalno odgovaraš na postove, ništa od svojih navoda nisi argumentirao. 
S4 jedino po čemu je bolji od N5 je možda kamera, a od LG G2 niti po tome nije bolji. Ne znam jesi koristio S4 duže od 5 sekundi, ali taj mobitel je nemoguće koristiti s touchwizom jer lagga kao da koristiš mobitel od 1000 kn.
Dok sam ga imao morao sam ga rootati i stavljati custom romove da bi radio kako spada. Ne želim trošiti riječi o kvaliteti izrade, škripanju i ostalom. Jednom mi je ispao i razbio se ekran.
S4 je lošiji mobitel od G2 i N5 i tu nema daljnje rasprave. To govorim iz iskustva, a ne na osnovu nekakvih videa koje sam vidio na youtubeu. 

Why so serious?
13 godina
neaktivan
Spacecraft kaže...

Moze preporuka mobitela do 500kn. Nisam zahtjevan korisnik.

Protegni se do 600 i uzmi Huawei Y300.. za te novce sasvim solidan.

Za bas 500 jedino na njuskalu neke stare Galaxy S ili Desire modele (HD mozda).. al po meni je bolje Huaweia piknut..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
tommek10 kaže...

Dosadan si, ne znam zašto mi stalno odgovaraš na postove, ništa od svojih navoda nisi argumentirao. 
S4 jedino po čemu je bolji od N5 je možda kamera, a od LG G2 niti po tome nije bolji. Ne znam jesi koristio S4 duže od 5 sekundi, ali taj mobitel je nemoguće koristiti s touchwizom jer lagga kao da koristiš mobitel od 1000 kn.
Dok sam ga imao morao sam ga rootati i stavljati custom romove da bi radio kako spada. Ne želim trošiti riječi o kvaliteti izrade, škripanju i ostalom. Jednom mi je ispao i razbio se ekran.
S4 je lošiji mobitel od G2 i N5 i tu nema daljnje rasprave. To govorim iz iskustva, a ne na osnovu nekakvih videa koje sam vidio na youtubeu. 

Dijete drago.... procitaj postove moje unatrag godinu dvije dana pa ces vidit koje sam telefone imao i kad. Dijete si neko koje visis po netu i slinis po telefonima koje nikad neces imat. Razumijem da netkom je bolji g2, nekom nexus 5, nekom z1, nekom s4 ali pisati da je s4 klasu losiji od nexus 5 to moze napisat samo maloljetnik kao ti ili neznas sto znaci klasu nizi od ostalih. Ako neznas kazi slobodno da ti objasnim. Tebi da idem argumentirati nezelim se spustati na tvoju razinu jer su ti postovi u stilu "moj je tata jaci od tvog"

13 godina
neaktivan

Decki nije potrebo svadjat se tako.

Ukusi su razliciti. Reci danas da neki telefon nevalja nicem bila bi apsolutna laz.

S4 je dobar mobac, to sto ima jacih, ne umanjuje njegovu vrijednost.

Nekome je vaznija bolja baterija i vise memorije, nekome veci aparat, nekom brzi procesor.. ta neki od nas ne vole AOSP nikako, a neki ga bas vole.

Na nama je da bacimo preporuke, na njima da uzmu sto hoce i vide sto im je prioritet.

Navedite prednosti nekog uredjaja, fer play i svi sretni.

Ako je onaj tko trazi preporuku u konacnici sretan, trebamo i mi bit. Siguran sam da nijedan od nas nema neku pinku sto kupi neki uredjaj tako da chill out :)

14 godina
neaktivan

Potpisujem....

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 19:45 (tommek10).

0 1 hvala 0
14 godina
tommek10 kaže...

Dijete drago.... procitaj postove moje unatrag godinu dvije dana pa ces vidit koje sam telefone imao i kad. Dijete si neko koje visis po netu i slinis po telefonima koje nikad neces imat. Razumijem da netkom je bolji g2, nekom nexus 5, nekom z1, nekom s4 ali pisati da je s4 klasu losiji od nexus 5 to moze napisat samo maloljetnik kao ti ili neznas sto znaci klasu nizi od ostalih. Ako neznas kazi slobodno da ti objasnim. Tebi da idem argumentirati nezelim se spustati na tvoju razinu jer su ti postovi u stilu "moj je tata jaci od tvog"

{#} 
Što sve čovjek neće pročitati na ovom forumu..

@EchoOne

Nisam rekao da je loš, nego u usporedbi s druga dva mobitela, rekao sam da je lošiji od ta dva.

Pobogu pa imao sam s4 prije mjesec dana i evo sad držim u ruci Nexus 5 i valjda znam što govorim. Ne bih pljuvao Samsung tek tako, imao sam sve mobitele iz S serije i sa svima sam bio zadovoljan, donekle i sa S4.

Edit
@zuper

U odnosu na G2, N5, HTC One i Z1 recimo, može se reći da S4 lagga. 

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 20:04 (Cordas).
14 godina

al reči da s4 laga ko mobitel od 1000 kn je laž!! s4 je brz mobitel, nije tečan ko nexus, al nije daleko. tw nije tolko s*anje da može usporiti moćan mobitel kao s4

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

mobitel je sranje jer laga kao mob od 1000kn (godinu dana sam ga nosio nikakvih problema), mobitel je klasu ispod svih ostalih zato kad padne na beton pukne mu ekran i tako u nedogled..... boze baci ciglu i budi precizan {#}

da se razumijemo stranicu unatrag sam napisao sve su to vrhunski telefoni i razlike izmedju njih su u nijansama.  Netko voli da uredjaj ima izmjenjivu bateriju,netko ne, netko voli kad mobitel je kvalitetnije izradjen, netko voli bolju kameru, neki ima bolju podrsku neki slabiju itd itd. sve je to receno vec stotinu puta. Noromalno je svakom je neki uredjaj favorit i vise mu se svidja ali to nije razlog da se pljuje po drugom. Jer takve stvari ici govorit o uredjaju od 3000-3500kn koji spada u top klasu moras biti malo poremećen u glavu.

0 7 hvala 0
14 godina

Neznam zašto  toliko pljuješ po GS4.

Mobitel uopče nije loš.

Koristim ga od 9mj 2013,istina lagg-ao je jedino sa uključenim power savingom.

Kamera vrhunska

Ekran da pamet stane.

Baterija je za moje potrebe također dovoljna(izdrži 2 dana korištenja)

Bilo bi čudno da je G2 lošiji,ipak su izbacili mobitel par mjeseci nakon S4,Z.

Također i Z1.

Po meni

G2,Z1,N5 su zasad svoja klasa mobitela.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
RaZ0R9111 kaže...

Neznam zašto  toliko pljuješ po GS4.

Mobitel uopče nije loš.

Koristim ga od 9mj 2013,istina lagg-ao je jedino sa uključenim power savingom.

Kamera vrhunska

Ekran da pamet stane.

Baterija je za moje potrebe također dovoljna(izdrži 2 dana korištenja)

Bilo bi čudno da je G2 lošiji,ipak su izbacili mobitel par mjeseci nakon S4,Z.

Također i Z1.

Po meni

G2,Z1,N5 su zasad svoja klasa mobitela.

Ne znam zašto mislite da pljujem po S4 općenito. Rekao sam isto što i ti, a to je da su G2, Z1 i N5 klasa za sebe, a da je s4 lošiji od njih. 

Why so serious?
12 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice