Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.527.931
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
lllnuclearlll kaže...
programer123 kaže...

koji su trenutno mobiteli s najboljom kamerom (probajte mi ih sto vise nabrojat)

Z1, G2, iP5S, Lumia 1020, HTC One, Note 3

Svi oni imaju fenomenalne kamere. Kad bi nekoga trebalo izdvojit, da je najbolji od najboljih po kameri mislim da se tu radi o Lumiji 1020 koja jedina od ovih ima i xenon flash...

Mislim da nakon Lumie 1020 dolazi odmah 925...pa tek onda ostali...Galaxy S4 Zoom bi isto uvrstio u tu kategoriju

14 godina
MatijaZG kaže...
lllnuclearlll kaže...
programer123 kaže...

koji su trenutno mobiteli s najboljom kamerom (probajte mi ih sto vise nabrojat)

Z1, G2, iP5S, Lumia 1020, HTC One, Note 3

Svi oni imaju fenomenalne kamere. Kad bi nekoga trebalo izdvojit, da je najbolji od najboljih po kameri mislim da se tu radi o Lumiji 1020 koja jedina od ovih ima i xenon flash...

Mislim da nakon Lumie 1020 dolazi odmah 925...pa tek onda ostali...Galaxy S4 Zoom bi isto uvrstio u tu kategoriju

Istina, zaboravio sam nju, ona je rang kao i svi osim Lumie 1020 koja je rang visi, a ovi drugi su podjednaki. S4 zoom ja ne ubrajam u mobitele, to je kamera s mogucnoscu telefoniranja i androidom.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
14 godina
odjavljen
programer123 kaže...

Ako ti je kamera toliko bitna onda= XY smartphone + Sony QX100.

17 godina
Deawood kaže...
programer123 kaže...

Ako ti je kamera toliko bitna onda= XY smartphone + Sony QX100.

Nije mi najjasnije što je to {#}

14 godina
odjavljen
Pomoć pri odabiru mobitela

Good for you {#}

0 5 hvala 0
17 godina
Deawood kaže...

Good for you {#}

{#}

17 godina
Ma kakav qx100 to je tek izaslo i nije bas najbolje rjesenje i skupo je, a da ne kazem da je za k.... po noci.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
odjavljen

Slazem se samo da je skup, ali da po noci ne valja to je glupost.

Uspoređujući sa skupim DSLRovima da, ali fotke po noci su puno puno bolje od bilo kojeg mobitela...

0 6 hvala 0
15 godina

koji je trenutno best buy za oko 2000-2300kn... nov, ne preko njuskala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nexus 4 sa mobileshopa.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
14 godina
odjavljen
Nemojte HTC one uvrstavati u mobove sa najboljim kamerama, kao ni Nexus 4
15 godina
gamer34 kaže...
Nexus 4 sa mobileshopa.

vidim da ima staklo odiza, neznam bas koliko bi mi dugo izdrzo da ne padne

17 godina

Dead za 3k kuna kupis digitalac koji je visestruko bolji od toga. Svaka cast na gadgetu i ideji ali nekome preporucivati taj gadget je u najmanje ruku gl... i neozbiljno. Pitaj bilo koga tko se bavii fotografijom jel bi kupio to i za te pare. To moze kupiti samo neznalica ili netko tko se zeli hvaliti da ima kur.. na mobu.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 22:46 (Patrick_cro).
14 godina
maxy0 kaže...
gamer34 kaže...
Nexus 4 sa mobileshopa.

Ako znas da ce ti mobitel padat, uzmi maskicu i to je to. Drugi mobiteli mozda nemaju staklo od iza, ali naprijed sigurno imaju i ako ti mobiteli padaju puknut ce prednje staklo a to ce ti biti veci problem. Zato kazem koji god mobitel da uzmes ako si sklon da ti pada uzmi maskicu.

15 godina
gamer34 kaže...
maxy0 kaže...
gamer34 kaže...
Nexus 4 sa mobileshopa.

Ako znas da ce ti mobitel padat, uzmi maskicu i to je to. Drugi mobiteli mozda nemaju staklo od iza, ali naprijed sigurno imaju i ako ti mobiteli padaju puknut ce prednje staklo a to ce ti biti veci problem. Zato kazem koji god mobitel da uzmes ako si sklon da ti pada uzmi maskicu.

ma ne pada mi toliko, nego se desi nekad da slucajno padne pa me zanima koliko je osjetljiv na to.. jel ce prezivit neki blazi pad na pod, ali nije mi to od presudne vaznosti jer kao sto kazes postoji i maske... vjerojatno cu ga uzet.
i da pitam malo off topic kad sam vec tu, sa te stranice kada se kupuje ne plaćaju se nikakvi dodatni troškovi, carina i to? 

12 godina
Deawood...QX100 je po mojem osobnom misljenju glupost...ne znam koliko su slike bolje od onih od lumije 925, a pogotovo od 1020..znam samo da taj aparatic kosta oko 500€, sporo se spaja na mobilni uredjaj i sama aplikacija pri radu nije fluidna...uz to ne mozes koristiti standardnu aplikaciju od mobitela nego neku drugu koja trenutno ima manje funkcija od one bazne androida sa sonyevim postavkama...da su slike i nesto bolje od lumije, opet to ne moze opravdati cijenu jer je razlika minimalna. Meni su slike lumije odlicne jer nisam profic...moj otac koristi nikon d90, i slike nisu nista stravicno bolje od lumije, a taj aparat kosta 2200€ sa objektivom 35-150...
12 godina
*35-135...srry za dupli post..na mobu sam
14 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Dead za 3k kuna kupis digitalac koji je visestruko bolji od toga. Svaka cast na gadgetu i ideji ali nekome preporucivati taj gadget je u najmanje ruku gl... i neozbiljno. Pitaj bilo koga tko se bavii fotografijom jel bi kupio to i za te pare. To moze kupiti samo neznalica ili netko tko se zeli hvaliti da ima kur.. na mobu.

To je objektiv od Sony RX100 Mark II koji košta ~750$, a kod nas još više...

Full DSLRovi za 3000kn nisu toliko dobri koliko ti misliš, zapravo su lošiji od bilokojeg manjeg fotića, a kvalitetnog fotića.

MatijaZG kaže...
Deawood...QX100 je po mojem osobnom misljenju glupost...ne znam koliko su slike bolje od onih od lumije 925, a pogotovo od 1020..znam samo da taj aparatic kosta oko 500€, sporo se spaja na mobilni uredjaj i sama aplikacija pri radu nije fluidna...uz to ne mozes koristiti standardnu aplikaciju od mobitela nego neku drugu koja trenutno ima manje funkcija od one bazne androida sa sonyevim postavkama...da su slike i nesto bolje od lumije, opet to ne moze opravdati cijenu jer je razlika minimalna. Meni su slike lumije odlicne jer nisam profic...moj otac koristi nikon d90, i slike nisu nista stravicno bolje od lumije, a taj aparat kosta 2200€ sa objektivom 35-150...

Čisto da površinski kažem: Lumia 1020 ima oko 3 puta manji objektiv od Sony QX100 i time odmah možemo zaključiti da su slike nekoliko razina ispod i da "prikuplja" VIŠESTRUKO manje svijetlosti što znaći puno lošije slike po noći.

Nikon D90 košta ~4000kn, a objektivi su ~2000kn, a i puno manje i puno više.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 6:46 (Deawood).
12 godina
Jucer nisam imao tocne podatke, ugl, prije 5 god ako se ne varam kad je izasao na trziste d90, u punoj cijeni sa tijelom aparata, taj objektiv i jedan 50-200 plus torbicu za aparat, blic, stativ, sd 8 gb, je bilo 2200€. Znaci jedna bazna oprema bi bila nekih 1200€ tada, a sada naravno i manje...mislis da se isplati dati 500€ za neki proizvod koji nema tocan naziv, ili dodas jos toliko i imas poluprofic aparar Nikon...to sto ti na papiru pise da hvata vise svjetla, mislis da u ces u konacnici vidjeti razliku? A moze on hvatati vise svjetla, ali opet dodje na isto kad npr Z1 ima jedan LED a L1020 Xenon...a da ne pricam da uslikati nesto na brzinu je nemoguce jer spajanje traje minutu. Dobar pokusaj sonya da nesto izvedu, ali totalno neisplativ proizvod koji ce za nekoliko mj djeliti sa kupovinom high end uredjaja...o qx10 necu trositi rijeci...dati 230€ za aparatic koji nema opticki stabilizator...
14 godina
odjavljen
MatijaZG kaže...
Jucer nisam imao tocne podatke, ugl, prije 5 god ako se ne varam kad je izasao na trziste d90, u punoj cijeni sa tijelom aparata, taj objektiv i jedan 50-200 plus torbicu za aparat, blic, stativ, sd 8 gb, je bilo 2200€. Znaci jedna bazna oprema bi bila nekih 1200€ tada, a sada naravno i manje...mislis da se isplati dati 500€ za neki proizvod koji nema tocan naziv, ili dodas jos toliko i imas poluprofic aparar Nikon...to sto ti na papiru pise da hvata vise svjetla, mislis da u ces u konacnici vidjeti razliku? A moze on hvatati vise svjetla, ali opet dodje na isto kad npr Z1 ima jedan LED a L1020 Xenon...a da ne pricam da uslikati nesto na brzinu je nemoguce jer spajanje traje minutu. Dobar pokusaj sonya da nesto izvedu, ali totalno neisplativ proizvod koji ce za nekoliko mj djeliti sa kupovinom high end uredjaja...o qx10 necu trositi rijeci...dati 230€ za aparatic koji nema opticki stabilizator...

Ovdje se radi o kompaktnosti pa nemožemo svrstati DSLR sa velikim objektivom na mob.

Ne vidim nigdje na papiru da piše "hvata više svijetla" ili nešto tako...

To je jednostavno stvar logike i zna se da dobar i veći objektiv hvata više svijetla...

Spajanje traje 2.5 sekundi, zato jer ima u sebi ugrađen NFC pa samo dodirneš mobitel i uključi se WiFi na mobu i to je to.

Neće ga dijeliti sa ničim, nije to proizvod za 200kn LOL

12 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši ,našao sam ovo:http://www.edigital.hr/Mobilni_uredaji/Nokia_Lumia_520_mobitel_White_(Windows_Phone)-p41173.html

Zanima me je li to best-buy oko 1000kn i hoće li ispuniti zahtjeve prosječnog korisnika(Face,Youtube,glazba,igre...)?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 9:51 (Žbrlik).

0 0 hvala 0
12 godina
Deawood kaže...

Ovdje se radi o kompaktnosti pa nemožemo svrstati DSLR sa velikim objektivom na mob.

Ne vidim nigdje na papiru da piše "hvata više svijetla" ili nešto tako...

To je jednostavno stvar logike i zna se da dobar i veći objektiv hvata više svijetla...

Spajanje traje 2.5 sekundi, zato jer ima u sebi ugrađen NFC pa samo dodirneš mobitel i uključi se WiFi na mobu i to je to.

Neće ga dijeliti sa ničim, nije to proizvod za 200kn LOL

Kad ti kazem da je razlika izmedju kvalitete slika od Lumie925/1020 ili Xperie Z1/LG G2 i Nikona D90 npr, prilicno mala, prosjecnom korisniku ne treba taj objektivcic...takodjer ne treba niti proficu jer on ima skupe masine...QX100 je mozda nesto malo bolji po specifikacijama, ali da ti pokazem dvije slike, 100% ne bi znao razlikovati koja je slikana sa LG G2 ili  sa QX100...

evo ti video...na 4:30 mozes vidjeti kako je blokirao, a odmah poslje vidis koliko traje uparivanje...nije bas minutu, ali nije niti 2 i pol sekunde...stopao sam od kada je upalio QX do kada ga je spojio...30 sekundi za upaliti kameru...ne moram nista drugo komentirati...i da te pitam, jesi li ti kupio QX10/100?

12 godina
Žbrlik kaže...

Pozdrav forumaši ,našao sam ovo:http://www.edigital.hr/Mobilni_uredaji/Nokia_Lumia_520_mobitel_White_(Windows_Phone)-p41173.html

Zanima me je li to best-buy oko 1000kn i hoće li ispuniti zahtjeve prosječnog korisnika(Face,Youtube,glazba,igre...)?

Hoce...Ako ti WP nije "problem"...ja ga koristim i meni je super, ali to je sve stvar osobnog ukusa...

14 godina
odjavljen
MatijaZG kaže...
Deawood kaže...

Kad ti kazem da je razlika izmedju kvalitete slika od Lumie925/1020 ili Xperie Z1/LG G2 i Nikona D90 npr, prilicno mala, prosjecnom korisniku ne treba taj objektivcic...takodjer ne treba niti proficu jer on ima skupe masine...QX100 je mozda nesto malo bolji po specifikacijama, ali da ti pokazem dvije slike, 100% ne bi znao razlikovati koja je slikana sa LG G2 ili  sa QX100...

evo ti video...na 4:30 mozes vidjeti kako je blokirao, a odmah poslje vidis koliko traje uparivanje...nije bas minutu, ali nije niti 2 i pol sekunde...stopao sam od kada je upalio QX do kada ga je spojio...30 sekundi za upaliti kameru...ne moram nista drugo komentirati...i da te pitam, jesi li ti kupio QX10/100?

Pogleadj malo bolje, on je nema na list, što znaći da je mora najprije setupirati pa tek onda spojiti.

Tj. ako je već zabilježena onda će puno brže ići (doduše ne 2.5 sec, ali će ići brže).

Ne, ja je nisam kupio zato jer uopće ne slikam. Prije 3 mjeseca sam prodao fotić jer mi je samo stajao u futroli.

14 godina

Pozdrav.

Ovih dana planiram svoj stari Galaxy S Advance penzionisati....

I muči me šta dalje da uzmem, Android mi se od ovog S Advancea ogadio pravo, jer je telefon znao teško da šteka....

Razmišljam o WindowsPhoneu, konkretno model Nokia Lumia 920, ona mi ima 2 minusa ako ih mogu nazvati minusima, a to je masa od 185 grama, i interfejs aplikacija kao sto je fejsbuk nekako drugaciji u odnosu na Android.

Interesuje me je li se teško prilagoditi na WP, jer Lumia 920 imam za 240€ novu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 1:36 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Molio bih vas da me savjetujete za mobitel koji podrzava dvije kartice!

Hvala unaprijed!

TrustNo1

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Miki77 kaže...

Molio bih vas da me savjetujete za mobitel koji podrzava dvije kartice!

Hvala unaprijed!

A do kolko novaca? Novo, polovno?

Ima novih Prestigia dosta sa dual sim karticama i nisu uopće loši za novce koje traže..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
17 godina

Cijenu mi je tesko reci jer ne znam kako se krecu za dvije kartice.

Trazim prvenstveno novi uređaj, ali ako je preskup onda moze i polovni.

TrustNo1

0 0 hvala 0
14 godina
Miki77 kaže...

Dual sim mobitel imas od oko 200kn, ali to je za obican mob a losijih smartphona tipa Nokia Asha imas od oko 400kn.

17 godina
Miki77 kaže...

Skupo je relativan pojam. Što je za tebe preskupo?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice