Nećeš novi mobitel sigurno kupovati zbog baterije za godinu dana.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Krenuo sam razmišljati o kupnji (nisam nikad bio vrući kupac), pa me zanima trenutno stanje na tržištu.
Koji mobač za nekih 1800-2000 kuna? (na njuskalu)
Nemam smartphone osobno, ali mi tanke ciglice viđene kod kolega nisu nešto posebno privlačne jer imam ruke kao prosječna curica(4 inča, eventualno 4.3 ekran maximum).
Tehnologije i sirove snage koliko može stati u ciljanu vrijednost.
Nešto sam gledao xperiu p i xperiju s (koja nadilazi ciljani budžet)... ako imate neki best buy u rukavu samo recite.
Galaxy s2, s3 mini, xperia s. To je to, manje više. Ja bi uzeo xperiu.
Krenuo sam razmišljati o kupnji (nisam nikad bio vrući kupac), pa me zanima trenutno stanje na tržištu.
Koji mobač za nekih 1800-2000 kuna? (na njuskalu)
Nemam smartphone osobno, ali mi tanke ciglice viđene kod kolega nisu nešto posebno privlačne jer imam ruke kao prosječna curica(4 inča, eventualno 4.3 ekran maximum).
Tehnologije i sirove snage koliko može stati u ciljanu vrijednost.
Nešto sam gledao xperiu p i xperiju s (koja nadilazi ciljani budžet)... ako imate neki best buy u rukavu samo recite.
Ja bi bez razmisljanja isao na iPhone 4/4S, jedino ako ti ne odgovara iOS.
Prestigio mobitel MultiPhone 4300 DUO, Android v4.0 (ICS), bijeli/crni, dual SIM, GPS
Jeli cemu ovaj mobi?Cijena 1419 kuna
Imam kuci adsl pa bi ga najvise tako koristio.
Ne pise(ili nisam skuzio)kakav je GPS?
4,3" LED IPS multi-touch zaslon -cini mi se dobar zaslonili?
Ima li negdje recenzija o njemu?

Prestigio mobitel MultiPhone 4300 DUO, Android v4.0 (ICS), bijeli/crni, dual SIM, GPS
http://www.edigital.hr/Pametni_telefoni/Prestigio_MultiPhone_4300_Duo_Dual_SIM_crni_%28Android%29-p29203.html?bid=&partner=10001
Jeli cemu ovaj mobi?Cijena 1419 kuna
Imam kuci adsl pa bi ga najvise tako koristio.
Ne pise(ili nisam skuzio)kakav je GPS?
4,3" LED IPS multi-touch zaslon -cini mi se dobar zaslonili?
Bog te, koji ovo dijalekt?
Pomislio da se radi o spammu koliko je nepravilno i necitko
Bog te, koji ovo dijalekt?
Pomislio da se radi o spammu koliko je nepravilno i necitko
Hajde ti meni reci jesi me skuzio sta sam htio reci?To te ja pitam.
mario1990 hvala ti.vidim hvale ga da je odlican.
P.S.Inace gdje ima kupiti iPhone 4/4S za 200 kuna a da nije njuskalo?
P.S.Inace gdje ima kupiti iPhone 4/4S za 200 kuna a da nije njuskalo?
Za 200 kn? Misliš za 2000 kn ?
nema nigdje, osim neka pretplata. :)
Nije mi jasno zasto tmobile daje nokiu lumiu 820 za 2500 kn u extra obitelj +L za nositelja, a htc wp 8x za 1100 kn u istoj tarifi.
Jel to neka zabuna jer koliko znam htc je bolji od lumie 820, on bi zapravo bio u rangu lumie 920?
1400 kn veca cijena jedino može biti opravdana sa mogućnošcu povezivanja lumie na 4g mrezu...
Ja čekam 920 da vidim koliko ce biti u extra obitelj +L, ali ako ce biti 2000 kn skuplja od htc-a (s obzirom na sadasnju cijenu lumie 820) htc je onda sigurno bolja opcija,
a tmobile onda ni malo ne pomaže promoviranju nokie kod nas...
Nije mi jasno zasto tmobile daje nokiu lumiu 820 za 2500 kn u extra obitelj +L za nositelja, a htc wp 8x za 1100 kn u istoj tarifi.
Jel to neka zabuna jer koliko znam htc je bolji od lumie 820, on bi zapravo bio u rangu lumie 920?
1400 kn veca cijena jedino može biti opravdana sa mogućnošcu povezivanja lumie na 4g mrezu...
Ja čekam 920 da vidim koliko ce biti u extra obitelj +L, ali ako ce biti 2000 kn skuplja od htc-a (s obzirom na sadasnju cijenu lumie 820) htc je onda sigurno bolja opcija,
a tmobile onda ni malo ne pomaže promoviranju nokie kod nas...
Lumia 820 ima suludu cijenu općenito na HR tržištu. A Lumia 920 će vjerojatno koštati kao i iPhone 5, dakle preskupo. Mislim da će cijene ići lagano prema dolje kada dobiju prve prodajne rezultate.
Što se tiče T-mobile Extra Obitelj+L tarife, prema novome možeš uzeti broj na single tarifi i odmah se vratiti u obiteljsku kao nositelj obitelji. Dakle uzmeš mobitel na Total+L i odmah tražiš povratak u obitelj na mjesto nositelja, sve ti ostaje isto, a uređaj platiš višestruko jeftinije. Ovo mi je kolega napravio ima nekoliko dana.
Malo mi je nejasno ovo s prijelaza sa single na obiteljsku. Sad imam total +S bez ugovora i planirao bi s bratom u obiteljsku +L preći i uzet jedan wp8 mobitel.
Naravno prva opcija bi mi bila lumia 920, ali vidjevši sadašnje cijene 820-ke bolje uzeti htc 8x (ima li on uopce LTE?) ak će ova veća lumia biti preskupa.
Ak sam dobro shvatio uzmem htc 8x na extra total +L za 600 kn i onda se s bratom udružim u obitelj extra +L i plaćam samo naknadu za obitelj a oboje koristimo besplatne minute i dobijem još jeftinije mobitel?
Trazim neki mobitel za poklon od oko 1000kn i ZTE Blade 3 u Tele2 Paketu mi se cini kao najbolji izbor.
Ima li jos koji mob da je ovako povoljan?
ZTE Blade 3 u Tele2 Paketu mi se cini kao najbolji izbor.
Nemaš ništa bolje od njega za tu cijenu, ako su ga nabavili. (nije ga bilo u tele 2)
Ak sam dobro shvatio uzmem htc 8x na extra total +L za 600 kn i onda se s bratom udružim u obitelj extra +L i plaćam samo naknadu za obitelj a oboje koristimo besplatne minute i dobijem još jeftinije mobitel?
Upravo tako, čak u obitelj+ L možeš dodati još jedan broj uz povećanje pretplate samo za 1x r.f.=5kn..
Zašto ti govorim za još jedan broj? Zato što možeš uzeti još jedan mobitel na XXL tarifi (uz prijenos broja ili prijelaz sa simpe), platiti 6x mjesecnih rata i onda taj broj ubaciti u obitelj kao član. Tako sam ja uzeo SGS3 i prije nekoliko dana ubacio taj broj u svoju obitelj+L..
gledam malo ovako okvirno po njuškalu cijene i po jutubu reviewove da vidim koji bi bio best buy mobitel trenutno u rangu oko 2000 kn
nakon gledanja galaxy s3 mini, GS2, SXS, i sličnih, naletio sam na jedan zanimljiv mobitel, i ugodno se iznenadio
ja recimo od mobitela volim da ima zamjenjivu bateriju, to mi je velik plus pošto mobitel dok kupim imam neko vrijeme kod sebe, pogotovo ako je dobar
tu još ulaze i proširiva memorija, dobar ekran od minimalno 4" ali može i veće jer ubrzo će i ta veličina postati nekako skučena, (malo glupo ali meni praktično) back tipka na lijevom kraju mobitela, tipka za zaključavanje na desnom boku (može i na vrhu ali preferiram desni dio)
nisam neki frik koji igra igre na mobu (zato jer imam SE Mini Pro SK17i) ili gleda filmove na mobu, pa da treba neki nabildani ekstra mob, ali gledajući cijene naletio sam trenutno na LG Optimus 4X HD
po cijeni na njuškalu sada se može naći oko 2200 kn ako se ima sreće, može i manje ako je neki ekstremni slučaj, a uskoro bi cijena mogla pasti i ispod 2000 u nekim slučajevima
ja sam svoju Xperiu Mini Pro prije godinu i pola platio 1700
po meni je to trenutno stvarno best buy (ako uleti dobra ponuda), 4 jezgre procesor, giga rama, dobar GPU, ekran 4,7" po kvaliteti odmah iza HTC OX, podrška za microSD do 32 gige, normalan sim unutra ne micro, noviji hardver znači bit će budućih update-a OS-a (nakon toga root i custom ROM)
stvarno mi je zapeo za oko, i da imam pare, ili dok padne cijena kupio bih ga sigurno, jer ima baš funkcije koje su meni nekako deal breaker (zamjenjiva baterija, proširiva memorija, dobar ekran)
negdje sam pročitao da i LG ima dobar support za uređaje, a i sviđa mi se što njihov OS nije natrpan sa raznim aplikacijama kao neki drugi, tipa samsungov ili htc-ov, već je njihov OS nešto kao malo ušminkanija verzija stock androida
koje je vaše mišljenje o mobitelu, ima ga netko od vas ovdje ??
Ističe mi pretplata u VIP-u, pa sam u dvojbi oko kupnje uređaja i to između HTC 8s i Iphone 4.
E sad, ima puno + i - kod svakog uređaja, a nažalost cijena igra važnu ulogu kod kupnje (max mogu ići do 700 kn).
Npr.
HTC 8s
+
Uređaj nove generacije
Novi i fluidan OS
Nije loš izgled
Cijena je super
-
relativno loš display (233 ppi)
OS koji ima puno mjesta za napredak
relativno loš fotoaparat
Iphone 4
+
izvrstan display
fluidan i ispeglan OS
bolji aparat od HTC-a
jako puno aplikacija u app store-u
-
uređaj sad već starije generacije
pitanje kako će radit na novim verzijama IOS-a i do kada će bit podržan
Evo molio bih preporuku šta uzeti od navedena 2 uređaja.
Puno hvala unaprijed
22 | HTC 8s |
---|---|
15 | Iphone 4 |
Evo da sumiram sad pa me ispravi ako nesto krivo govorim.
Npr. pričekam da dođe lumia 920 u ponudu tmobile-a... kupim npr. tele2 broj na kiosku i prebacim ga na tmobile uz ugovor na 24 mjeseca na extra total+ XXL tarifi.
Ako vrijedi još akcija za prijenos broja plaćam 300 kn mjesecno jer je 50% naknade se zaracuna za prijenos broja. Lumia mi onda ispada sigurno super povoljno.
A nakon pola godine odem u tmobile i prebacim bratov broj sa simpe, svoj tmobile broj i ovaj novi tele2 na extra total +L i plaćam samo tu novu tarifu a stara mi se poništava,
a ako postavim za nositelja tarife npr. bratovu simpu dobivam opet pogodnost jeftinije kupnje mobitela. Sve to vrijeme maknem sadašnji broj sa pretplate (sad imam extra total+S s Flat opcijom bez ugovora)
Ako se to može bila bi mi super opcija jer ove cijene mobitela na nižim tarifama su preskupe. Jedino ne zanam dal ce se moći za pola godine aktivirati ova Flat opcija jer sam se sad naviknuo da ne razmišljam dal sam prekoračio limite besplatnih minuta ili poruka.
gledam malo ovako okvirno po njuškalu cijene i po jutubu reviewove da vidim koji bi bio best buy mobitel trenutno u rangu oko 2000 kn
nakon gledanja galaxy s3 mini, GS2, SXS, i sličnih, naletio sam na jedan zanimljiv mobitel, i ugodno se iznenadio
ja recimo od mobitela volim da ima zamjenjivu bateriju, to mi je velik plus pošto mobitel dok kupim imam neko vrijeme kod sebe, pogotovo ako je dobar
tu još ulaze i proširiva memorija, dobar ekran od minimalno 4" ali može i veće jer ubrzo će i ta veličina postati nekako skučena, (malo glupo ali meni praktično) back tipka na lijevom kraju mobitela, tipka za zaključavanje na desnom boku (može i na vrhu ali preferiram desni dio)
nisam neki frik koji igra igre na mobu (zato jer imam SE Mini Pro SK17i) ili gleda filmove na mobu, pa da treba neki nabildani ekstra mob, ali gledajući cijene naletio sam trenutno na LG Optimus 4X HD
po cijeni na njuškalu sada se može naći oko 2200 kn ako se ima sreće, može i manje ako je neki ekstremni slučaj, a uskoro bi cijena mogla pasti i ispod 2000 u nekim slučajevima
ja sam svoju Xperiu Mini Pro prije godinu i pola platio 1700
po meni je to trenutno stvarno best buy (ako uleti dobra ponuda), 4 jezgre procesor, giga rama, dobar GPU, ekran 4,7" po kvaliteti odmah iza HTC OX, podrška za microSD do 32 gige, normalan sim unutra ne micro, noviji hardver znači bit će budućih update-a OS-a (nakon toga root i custom ROM)
stvarno mi je zapeo za oko, i da imam pare, ili dok padne cijena kupio bih ga sigurno, jer ima baš funkcije koje su meni nekako deal breaker (zamjenjiva baterija, proširiva memorija, dobar ekran)
negdje sam pročitao da i LG ima dobar support za uređaje, a i sviđa mi se što njihov OS nije natrpan sa raznim aplikacijama kao neki drugi, tipa samsungov ili htc-ov, već je njihov OS nešto kao malo ušminkanija verzija stock androida
koje je vaše mišljenje o mobitelu, ima ga netko od vas ovdje ??
Sto se tice cijene mob je ok, al kad pogledas dodas nekih 200-300kn i uzmes one x.
Lg ko lg ima definitivno najlosiji support i official i na xda. Znaci zadnji dobiva update od strane proizvodac
a a da ne govorim od strane xda foruma. Puno bolji izbor je one x ili nesto malo skuplji galaxy s3.
10:11
HAHA
Sto se tice cijene mob je ok, al kad pogledas dodas nekih 200-300kn i uzmes one x.
Lg ko lg ima definitivno najlosiji support i official i na xda. Znaci zadnji dobiva update od strane proizvodac
a a da ne govorim od strane xda foruma. Puno bolji izbor je one x ili nesto malo skuplji galaxy s3.
znam da za 200 - 300 kn mogu dobit HTC OX
ali recimo meni LG ima opcije koje su mi deal breaker (zamjenjiva baterija, microSD i sl.)
jer baš gledam cijene mobitela koji bi imali zamjenjivu bateriju, microSD, ekran barem 4" ili 4,3", dobar procesor i kameru, barem gigu rama
Galaxy S3 Mini ima te opcije, ali ima 512 MB rama i 5 mpx kameru, Xperia J isto tako ima, Xperia S nema zamjenjivu bateriju niti proširivu memoriju, Galaxy S3 mi je prevelik a i raspored tipki na tako velikom mobu ispod ekrana mi je čudan, radije bih da je back na lijevoj strani
jedini mobitel koji ima sve opcije koje ja preferiram je trenutno Galaxy S2, ali ima stariju konfu i ekran manje rezolucije od danšnjih mobitela u tom rangu cijene, što znači da uskoro prestaju službeni update-i OS-a od samsunga, no sa druge strane podrška na XDA forumima je odlična
malo mi je bezveze što danas svi idu na to da je baterija u mobu nedostupna, nije istina da ne mogu napravit dostupnu bateriju, ako može Samsung na Galaxy S3, mogu i ostali proizvođači, samo su lijeni to napravit, a mnogima bi takve neke sitnice puno značile, znam da meni bi
S II ti je bolji od S III mini, a radi Real RGB matrice na 4,3'' ima bolji i oštriji prikaz od uređaja sa 480x800 na 4.0'' i manje.
volio bih kupit Galaxy S2, ali me strah što ima stariji hardware, pa koliko će se držati sa budučim nadogradnjama OS-a mi je upitno
Ubrzo bi se trebao pojavit Galaxy S2 Plus, sa specifikacijama kao i original, samo manje memorije (8 gb na plus modelu) i što tvornički dolazi sa Jelly Beanom i nekim opcijama softvera koje ima S3
ako netko od proizvođača ne izbaci neki adekvatan mobitel sa opcijama za promijenjivu bateriju, microSD, adekvatnom kamerom i specifikacijama, morat ću prije ili poslje uzeti S2, pa vidit kako će biti podrška u budućnosti
ta "nezamjeniva" baterija se lako zamjeni na youtube imas sve potrebno
, https://www.youtube.com/watch?v=ceHw6mezG60 , a sto se tice micro sim to stoji no opet 32 GB ti nije dosta ? uzmi one x , bolji je od LG , ako nemas ni za jednog uzmi xperia S , je dual core ali stabilno bez problema dignes obje jezgre na 1.7 GHz@matija656
Ako ti ne odgovara HTC 1X onda nemoj vise razmisljati, LG 4X je prema specifikacijama puno bolji od svih ostalih koji ulaze u obzir.
Sve te opcije softwarea su došle sa 4.1.2 nadogradnjom koja je krenila prije koji dan.
ta "nezamjeniva" baterija se lako zamjeni na youtube imas sve potrebno
, https://www.youtube.com/watch?v=ceHw6mezG60 , a sto se tice micro sim to stoji no opet 32 GB ti nije dosta ? uzmi one x , bolji je od LG , ako nemas ni za jednog uzmi xperia S , je dual core ali stabilno bez problema dignes obje jezgre na 1.7 GHzvidio sam taj video već odavno, ali sam gledao neke usporedbe malo po jutubu, točnije ovo https://www.youtube.com/watch?v=gKw90GjhSNg , ali od svih njih nekako mi Lg najbolje leži, za kameru nisam toliko nabrijan jer ne slikam sa mobitelom toliko, a od njhi svih tu poredanih LG mi je nekako najprimamljiviji
@matija656
Ako ti ne odgovara HTC 1X onda nemoj vise razmisljati, LG 4X je prema specifikacijama puno bolji od svih ostalih koji ulaze u obzir.
HTC mi ne odgovara zbog meni važnih stvari, baterija nije dostupna i nema microSD (imam SD karticu od 14 gb pa ju nebih htio samo tako bacit ili prodat, a imam na njoj dosta aplikacija i kupio ju stvarno jeftino za 50 kn)
malo sam gledao LG i njihov suport, i tu na forumu u temi za 4X vidio da će sa updaetom na Jelly Bean mobitel imati otključan bootloader, kamera sumnjam da će se što promijenit s obzirom da je takva kakva je, update može samo donjeti neke opcije za nju ali neke stvari neće moći ispravit
jedino da barem 4X ima lock tipku sa desne strane, ali šta ćeš, priviknuo bih se na njen položaj na vrhu mobitela s vremenom
Sve te opcije softwarea su došle sa 4.1.2 nadogradnjom koja je krenila prije koji dan.
da to sam isto nešto načuo, vidio sam da je krenuo update na Jelly Bean za GS2, ali on mi je zadnja opcija s obzirom na specifikacije i vrijeme koliko je već na tržištu
mobitel ne kupujem, već ovako informativno prikupljam informacije o mobitelima u zadnje vrijeme, da vidim koji bi mi se iplatio za kupnju nakon što cijena padne ispod 2000 kn, prema sadašnjem stanju 4X bi mogao uskoro past ispod, a onda će mi on biti zasigurno best buy
s obzirom da sam Xperiu Mini Pro platio 1700 i mislio da mi bude dobra na duže vrijeme, nakon par mjeseci sam se grizao što nisam pokušao dat 100 - 200 kn više i uzet nešto sa večim ekranom, pa bih zato sad htio uzet nešto sa večim da sam miran neko vrijeme
MOB DO 500KN?
trenutno koristim htc evo 3d, i uz njega trebam još jedan mob do max 500kn...
kupio bi ga rabljenog preko njuškala, bitan mi je wi-fi i gps...
Po vašem mišljenju šta je najisplativije uzeti? znam da nije neka cifra, al ipak ako može neki komentar i iskustvo :)
MOB DO 500KN?
trenutno koristim htc evo 3d, i uz njega trebam još jedan mob do max 500kn...
kupio bi ga rabljenog preko njuškala, bitan mi je wi-fi i gps...
Po vašem mišljenju šta je najisplativije uzeti? znam da nije neka cifra, al ipak ako može neki komentar i iskustvo :)
Rekao bih da trazis Samusng Galaxy Mini ili HTC Explorer..moj savjet je da ides na Explorera ako si se navikao na HTC Sense koristeci Evo 3D.