Par pitanja oko HTC Desire i oko Android-a zaključana tema

poruka: 7
|
čitano: 8.440
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Par pitanja oko HTC Desire i oko Android-a

molio bih pomoć oko par pitanja, vlasnik sam htc desire (uzgred vrlo sam zadovoljan mobitelom, sve pohvale)

kada sam memorirao brojeve u telefon memorirao sam ih kao "people" a imao sam i opciju da ih povežem s google accountom.

kako sam sve memorirao kao "people" nikako nigdje ne mogu naći nikakvu opciju da te brojeve negdje presnimim kao backup, na neko računalo ili bilo gdje, jer nedaj bože izgubim li mobitel bit ću u velikim problemima

znači kako napravim backup telefonskih brojeva na drugi uređaj ili računalo...na koji način, nikako da nađem bilo što oko toga pa bi mi pomoć vrlo dobro došla :)

drugo pitanje je kako se presnimi sd kartica..koristim onu od 4 GB koja je došla s uređajem, što ako kupim veću ? ima li način da napravim presnimavanje cijele sd kartice na novu veću ?

treće, nakon što smo dobili android 2.2 da li moram mijenjati što u postavkama kamere da dobijem bolju sliku na fotografijama i snimljenim clipovima ?

onda, na koji način instaliram neke igre ili programe koji nisu u ponudi na službenom marketu ? nisam to nikad iskušavao pa me strah da ne zabrljam, računam bolje pitati nego poslije žaliti

ali telefonski brojevi su najveći problem...jednostavno nigdje ne vidim opciju da ih negdje presnimim, napravim backup u slučaju nedaj bože nečega..puno poslovnih kontakata je na njemu, bila bi katastrofa to izgubiti

eto, bio bih vrlo zahvalan na rješenju problema :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ovako, ja imam htc wildfire ali pretpostavljam da je ista stvar kako na desire-u tako i na svim drugim htc mobitelima.

Pretpostavljam da si otvorio google account kad si se prvi put spojio na android market. Sve kontakte koje si spremio na mobitelu kao google type su prebačeni na taj isti account koji koristiš za android markert tako da ih uvijek imaš.

Npr. tvornički si resetirao mobitel i izbrisao sve podatke s njega i više nemaš nikakve kontakte. Sljedeći put kad se spojiš na internet, odnosno na onaj google account koji si prvotno koristio, dobit ćeš poruku da na tom google accountu imaš spremljene kontakte i pitat će te želiš li ih prebaciti na mobitel. Znači samo odabereš opciju da ih želiš vratiti i to je to. Drugi način je program HTC Sync preko kojeg sve svoje kontakte možeš prebaciti na komp.

Ovo za sd karticu - jednostavo prebaci sve s kartice koju koristiš na komp a zatim s njega sve na novu koju želiš koristiti. Ako ti je mobitel rootan morat će napraviti Golden Card. To je malo dug postupak da bih ti ovako objašnjavao (imaš postupak na xda-developers forumu)

Za ovo treće pretpostavljam da ti tu nemaš šta napraviti, kamera je takva kakva je...

I zadnje za programe - moja preporuka ti je da ih niti ne instaliraš, određeni ti mogu samo sje.... mob ako se baš ne kužiš, na android marketu imaš i više nego dovoljan broj aplikacija (ako baš želiš moraš u postavkama mobitela dozvoliti instaliranje non-market aplikacija - Settings>Applications>Unknown sources)

Evo, ja se nadam da sam pomogao...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Puno hvala na pomoci, brojevi su mi najvazniji pa cu krenuti od njih :)

0 0 hvala 0
16 godina

napravi test ne slike i  testne videe i prebaci si na pc pa da vidiš razliku npr kad snimam videe štuca slika a kad ih pogledam na pc bez problema se vrti.evo jedan video koji mi je štucao za poluditi dok sam snimao.

poplava u umagu u najblažem stanju nakon cijele noči.

get doooooown !!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ljudi imam problem uzela sam htc tattoo,i tel nece da mi prihvati gmail,ni mail...ma nista...i onda naravno ne mogu ni da udjem na market...Ne znam da li treba da resetujem tel....sta da radim? I da mi kazete da li mogu da nadjem neku aplikaciju,kako bi mogla da vidim sta imam na sd kartici..

Jojanss

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: Par pitanja oko HTC Desire i oko Android-a
Jojanss kaže...

ljudi imam problem uzela sam htc tattoo,i tel nece da mi prihvati gmail,ni mail...ma nista...i onda naravno ne mogu ni da udjem na market...Ne znam da li treba da resetujem tel....sta da radim? I da mi kazete da li mogu da nadjem neku aplikaciju,kako bi mogla da vidim sta imam na sd kartici..

Za gmail i market moraš imati otvoren svoj account, postojeći ili otvori novi i tek tada možeš skidati aplikacije i koristiti mail... Za ovo drugo ti je najbolji Astro File Manager

16 godina
Ljudi imaju teme već. LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice