Novi mobitel nakon 15min ne radi!

poruka: 22
|
čitano: 3.032
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Novi mobitel nakon 15min ne radi! rijeseno!

pozdrav svima, evo ovako da podijelim sa vama svoju situaciju.

dakle danas ujutro oko 10sati u zgu sam kupio mobitel zopo speed 7 u ducanu hangar 18.

nakon sta sam dosao doma upalio sam mobitel malo ga proucio i instalirao jednu aplikaciju. (15minuta) nakon toga sam mobitel ostavio i nakon par sati kada sam ga htjeo ponovo koristit mobitel ne pokazuje znakove zivota. ne zeli upaliti, spojim na punjac ne pokazuje da se puni niti nista.

ima li netko iskustva sa njihovim servisom/garancijom? i dal je moguce dobiti povrat novca?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 19:28 (tonco888).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pa ako si dobio racun mislim da imas pravo na to u roku od 7 dana , no ako grijesim nek me netko ispravi!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

naravno, racun imam.

dobra informacija ako je tocna, hvala 

edit: ja sam iz karlovca i ovdje ima isto hangar 18 ducan, dal mogu tu trazit garanciju/povrat novca? ili moram ic u zagreb u poslovnicu u kojoj sam ga kupio?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 20:53 (tonco888).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Novi mobitel nakon 15min ne radi!
tonco888 kaže...

naravno, racun imam.

dobra informacija ako je tocna, hvala 

ma tocna je, to sam napisao cisto da jos netko tebi potvrdi, ako u linksu mijenjaju led lampu jer mi se boja ne svida u mom kucistu kako onda nebi mobitel, samo kod tebe ce sad to potrajati jer mobitel ne radi pa ce kakti morati na servis na provjeru itd(no mozda budes imao srece pa ces odma dobiti drugi ako je vec bilo takvih problea s istom serijom)...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
neaktivan
Ja mislim da imaš pravo na povrat novca ili zamjenu mob. u roku od 7 dana.

1 0 hvala 0
14 godina

imaš 2 mjeseca da obavijestiš trgovca da imaš neispravan mobitel, računajući od dana saznanja za grešku (tj. danas). nakon toga trgovac uzima mobitel na servis i tebi daje novi ili popravlja stari. ako on to ne može napravit ti možeš tražiti raskid ugovora (prodaje jel) i vratiti im pokvaren mobitel i tražiti isplatu dane cijene.

ovo možeš ostvariti neovisno o jamstvu. (ako ti kaj budu kenjali za garanciju, slobodno ih uputi na članke 400.-423. ZOO-a, brzo će se otrijezniti i ekspresno riješiti stvar, imao sam sličnu stvar sa monitorom u ADM trgovini)

Look! That turbo has an engine!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hvala svima. sutra idem to rijesiti ;)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kaj nije rok 2 godine, ne 2 mjeseca?

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ne, 2 godine je maksimalni rok. znači on je mogao dobiti falš na mobitelu npr. godinu i pola nakon kupovine. i od tog dana on bi imao 2 mjeseca da prijavi falš.

2 mjeseca = subjektivni rok

2 godine = objektivni rok

uglavnom, poželjno je da se rješava kaj prije :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

krivo sam onda to skužio... znači na ovo se mogu pozvati i onda kad mi jamstvo ne priznaju?

sry, jesi pravnik ili si imao problema pa znaš te stvari?

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dal mogu u isti ducan na drugoj lokaciji? ili bas mora bit ta ista poslovnica u kojoj sam kupio mobitel?

14 godina

Svi trgovci (u ovom slučaju elektronikom) imaju po zakonu odgovornost za nedostatke/greške. Odredbe su u ZOO-u i ZZP-u.

Jamstvo/garancija je sporedni oblik zaštite (iako velika većina misli da je jamstvo jedina zaštita). Praktično to znači da ako ti Links/ADM/random trgovina odbije jamstvo unutar 2 godine, ti još možeš njih natjerat da ti zamjene/poprave stvar. I kad to naprave na zamjenjeni dio ili kompletno novu stvar opet teče zaštitni rok od 2 godine.

Isto tako funkcionira jamstvo, pa su česti slučajevi, posebno u Hrvatskoj i Srbiji da ljudi sprže grafičku (dizanje napona itd.) prije isteka garancije, dobiju novu grafičku sa novim jamstvom...

Jedno i drugo :)

@tonco - siguran sam da će ti prihvatiti u bližoj poslovnici ako je u pitanju ista firma.

0 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

da, u pitanju je ista firma. inace sam iz karlovca. mobitel danas kupio u zagrebu u prolazu. i sada da opet ne mlatim u zg probat cu ovdje pitat sutra. pa vam javim kako je proslo i kavu politiku su probali haha

1 0 hvala 0
17 godina
Apachy kaže...

Svi trgovci (u ovom slučaju elektronikom) imaju po zakonu odgovornost za nedostatke/greške. Odredbe su u ZOO-u i ZZP-u.

Jamstvo/garancija je sporedni oblik zaštite (iako velika većina misli da je jamstvo jedina zaštita). Praktično to znači da ako ti Links/ADM/random trgovina odbije jamstvo unutar 2 godine, ti još možeš njih natjerat da ti zamjene/poprave stvar. I kad to naprave na zamjenjeni dio ili kompletno novu stvar opet teče zaštitni rok od 2 godine.

Isto tako funkcionira jamstvo, pa su česti slučajevi, posebno u Hrvatskoj i Srbiji da ljudi sprže grafičku (dizanje napona itd.) prije isteka garancije, dobiju novu grafičku sa novim jamstvom...

Jedno i drugo :)

@tonco - siguran sam da će ti prihvatiti u bližoj poslovnici ako je u pitanju ista firma.

Ne ide to tako. Jedno je nedostatak, drugo neispravnost. Različito zakonski i logički odvojene stvari.

Isto tako, kako je u pitanju kupnja u trgovini, nema ovih "sedam dana".

14 godina
Old Iggy kaže...

Ne ide to tako. Jedno je nedostatak, drugo neispravnost. Različito zakonski i logički odvojene stvari.

Nedostatak = neispravnost (u konkretnom slučaju)

za ovih 7 dana nisam ništa ni rekao, ekipa iznad je to spomenula.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 21:45 (Apachy).
17 godina
Apachy kaže...
Old Iggy kaže...

Nedostatak = neispravnost (u konkretnom slučaju)

za ovih 7 dana nisam ništa ni rekao, ekipa iznad je to spomenula.

Sedam dana više ni nije sedam dana, ali nedostatak nikad nije neispravnost. Zato su i odvojeni u ZOO.

Ovo je klasična neispravnost, treba formalno u servis, ali možda mu izađu u susret i zamijene.

14 godina

čl. 424. st. 1

"Kupac može zbog neispravnosti stvari zahtijevati od prodavatelja, odnosno od proizvođača popravak ili zamjenu stvari u tijeku jamstvenog roka, bez obzira na to kad se nedostatak pojavio."

opet velim, u ovom primjeru sa mobitelom neispravnost = nedostatak.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Mozda malo bezveze pitanje, da li si probao izvaditi bateriju? Ne znam jel doticni model ima uopce promjenjivu bateriju, ako nema onda drzi power tipku bar pola minute.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probao sam izvadit, nista. probao sam duze drzat, nista.

jedino sta sam primjetio kada stisnem tipku za paljenje i prislonim mobitel na uho cuje se neki zvuk/šum/pistanje sta god da je. uglavnom iz toga bi ja zakljucio da je baterija ispravna odnosno problem je u samom uređaju.

17 godina
Apachy kaže...

čl. 424. st. 1

"Kupac može zbog neispravnosti stvari zahtijevati od prodavatelja, odnosno od proizvođača popravak ili zamjenu stvari u tijeku jamstvenog roka, bez obzira na to kad se nedostatak pojavio."

opet velim, u ovom primjeru sa mobitelom neispravnost = nedostatak.

Nedostatak ti je jasno definiran prije u samom ZOO-u.

13 godina
neaktivan

problem rijesen. baterija bila u pitanju. dobio drugu odmah i to je to :)

4 0 hvala 0
13 godina

Problem si mogao preventirati ne-kupovanjem tog kineskog otpada. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice