Nokia N97

poruka: 105
|
čitano: 29.174
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nokia N97
16 godina
neaktivan
RE: Nokia N97

E ali ovaj će ipak biti skuplji, 6000 kuna

17 godina
neaktivan
Nokia N97

mene brine jedna druga stvar o N97....

jean lik je napravio mali review i ono što mi je u oči palo je to da ima samo oko 50-60 MB free RAMa...

WTF?

pa ja N82 imam stalno slobodno najmanje 50MB!

uglavnom lik kaže da za sad nije imao frke oko toga i da mu nije palo ispod 40MB... (web, mp3, galerija, poruke, etc etc odjednom)

ali ipak malo mi je to sumnjivo...

Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Cnet review! Resistive TS!? Fail!

Ako smijem pitati, što je tako loše u rezistivnom touchscreenu? Kad se samo sjetim frustracija na iPhoneu kad sam igrao Monkey Island preko ScummVM emulatora pa nisam mogao naciljati prstom nešto što je bilo na stolu (u igri). A capacitive ekrani ne primaju stilus.  Ako mene pitaš i resistive i capacitive imaju svojih prednosti i mana, i kad se sve zbroji oba su podjednako dobra.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
vjeko kaže...

Ako smijem pitati, što je tako loše u rezistivnom touchscreenu? Kad se samo sjetim frustracija na iPhoneu kad sam igrao Monkey Island preko ScummVM emulatora pa nisam mogao naciljati prstom nešto što je bilo na stolu (u igri). A capacitive ekrani ne primaju stilus.  Ako mene pitaš i resistive i capacitive imaju svojih prednosti i mana, i kad se sve zbroji oba su podjednako dobra.

Resistive je neprecizan i ne hvata svaki put, a kod TS mobitela mi je ipak najvažniji kvalitetan TS. Na iPhoneu mi se nikad nije dogodilo da moram dva puta tapkat da uhvati! Nekom sa većim prstima je možda malo teže, ali

prima i stylus!

17 godina
neaktivan
Nokia N97

Meni je nakon stavljanja Zagg zaštitne folije na 5800 ekran postao puno osjetljiviji,hvata odmah i na najmanji dodir.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
scorpion667 kaže...
vjeko kaže...

Resistive je neprecizan i ne hvata svaki put, a kod TS mobitela mi je ipak najvažniji kvalitetan TS. Na iPhoneu mi se nikad nije dogodilo da moram dva puta tapkat da uhvati! Nekom sa većim prstima je možda malo teže, ali

prima i stylus!

Razlika u preciznosti je 3%. To je praktički zanemariva vrijednost. Stilusi za iPhone su bezveze i nisu baš dobavljivi svugdje, a nemožeš iskoristiti neki drugi "objekt" koji liči na stilus. Tek da pričam o nemogućnosti capacitive ekrana da ih koristiš dok imaš rukavice na rukama.

P.S. Pogledajte ovu kinesku Nokiu N97. Ja umirao od smijeha http://www.ipmart.com/main/product/N97,Dual,SIM,Card,Phone,104767.php?prod=104767&ref=mini_bn_top_n97_dual_sim

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
16 godina
neaktivan
cronokia kaže...

Nokia N97 u Mobisu (ovlašteni uvoznik) koštati će otp. 6000 kuna, zvao sam ih i kažu da stiže početkom 7 mjeseca. Ona N98 navodno nije fake vec se na njoj stvarno radi, a N99 i N100 koje mozete naći na Youtube su kineske izmišljotine, mada Nokia radi i na novom Internet Tabletu koji bi naslijedio N810 ali izgleda da će za razliku od prethodnika imati 3G pa će se moći koristiti i kao mobitel. Najavljuju i Nokia Netbook ali tko zna kada će to biti. Uzmete li u obzir da počinju suradnju sa Intelom, da je NokiaSiemens počela sa isporukom 4G opreme i izjave Nokia rukovodioca da razmišljaju o Linux platformi za buduće modele onda mislim da su mogući svakakvi modeli, a N97 je samo uvod. Evo nekih linkova

http://www.navigadget.com/index.php/2007/07/13/nokia-n98-with-gps-concept     N98

http://www.ubergizmo.com/15/archives/2007/03/nokia_n99_patent_revisit.html    i ovo je navodni N99 sa patentne skice, pomiće se u 3 smjera.

http://www.bug.hr/vijesti/nokia-priprema-netbook/97273.aspx

n98 je nije fake nego je to concept po kojem je napravljen 5800/n97, to je objevljeno još krajem 2007

16 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
vjeko kaže...
scorpion667 kaže...
vjeko kaže...

prima i stylus!

Razlika u preciznosti je 3%. To je praktički zanemariva vrijednost. Stilusi za iPhone su bezveze i nisu baš dobavljivi svugdje, a nemožeš iskoristiti neki drugi "objekt" koji liči na stilus. Tek da pričam o nemogućnosti capacitive ekrana da ih koristiš dok imaš rukavice na rukama.

P.S. Pogledajte ovu kinesku Nokiu N97. Ja umirao od smijeha http://www.ipmart.com/main/product/N97,Dual,SIM,Card,Phone,104767.php?prod=104767&ref=mini_bn_top_n97_dual_sim

ali najbolje je kinesko jamstvo- 5 dana, a mozes ga produzit do 3 mjeseca

17 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Evo ako još niste vidjeli zvijer nam dolazi! Pročitajte više na  Nokia N97 

Meni se čini najbolji mobitel do sada.Cool Uzimam ga čim dođe.

kako je najbolji kad ti za njega treba stajlus uzas je nije uopce za touch sam pokusava bit konkurencija iphoneu i preu a to nikada nece moci uciniti nokia il ne u skoro vrijeme pre je za njega tata!!!

You will never walk alone
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

prima i stylus!

Razlika u preciznosti je 3%.

Iz mog isustva bi rekao da je razlika puno veća, ali možda je i do softwarea što opet ne ide u prilog N97 i S60 općenito.

Opširno o N97 sa engadgeta...

17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
scorpion667 kaže...

prima i stylus!

Razlika u preciznosti je 3%.

Iz mog isustva bi rekao da je razlika puno veća, ali možda je i do softwarea što opet ne ide u prilog N97 i S60 općenito.

Opširno o N97 sa engadgeta...

E vidiš ja bi prije rekao da je do softvera. Općenito meni S60 puno ružnije izleda, i puno je manje praktičniji od iPhone softvera. A što se tiče mogućnosti - tu je Symbian ipak bolji. S60v5 se tek rađa iako (radi ružnoće) sumjam da će ikada zablistati. I na kraju bi se još osvrnuo na Android - od njega najviše očekujem.  Ako ne zablista najkasnije do sredine sljedeće godine (čitaj-> velik broj uređaja - i jeftinijih i skupljih) neće ništa od njega biti, barem ne onoliko koliko bi trebalo. Sreća ima barem 20 ak Android mobitela najavljeno za sljedećih 5 ili 6 mjeseci.

16 godina
neaktivan
Irfan kaže...

Puna recenzija na gsmarena.com... Na prve vijesti i slike i pomislio sam da ce biti "nesto" ali kasnije kako su curile informacije, i evo na kraju i finalni test mobitela, imam osjecaj da je N97 polu-krpanje rupe prije izlaska nove i jace N generacije, nesto slicno kao i N96... Nije mi jasno da li Nokia kao kompanija prati kretanja i novitete kod svojih rivala, najprije kod Samsunga, zar misle da ce se 97com nositi lako sa i8910 Omniom HD?! Sto se mene tice, tesko... Zar misle probiti se sa 5mpx kamerom? Standardnim video snimanjem? Sta onda nude, tastaturu? Ovakva "cigla" tesko da ce usreciti nekog, mene sigurno nece...

slažem se! bespotrebno velika cigla s sada već osrednjom kamerom i osrednjim snimajnem videa, osrednjim zvukom (u odnosu na 5800xm) sve us vemu jaaako osrednji mobitel, za nemalu svotu novaca!Viče

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
16 godina
neaktivan
Nokia N97

Meni nije jasno zašto ljudi kupuju mobitele s 32 gb memorije s 5,8,12 mpx kamerom. Kamera na mobitelu nikad nemože biti poput one na fotoaparatu, pogledajte na gsm-areni usporedbu pixon12 kamere s osrednjim cannonovim fotićem(pixon12 ima 12mpx kameru i 3x optićki zum).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nokia.fan kaže...

Meni nije jasno zašto ljudi kupuju mobitele s 32 gb memorije s 5,8,12 mpx kamerom. Kamera na mobitelu nikad nemože biti poput one na fotoaparatu, pogledajte na gsm-areni usporedbu pixon12 kamere s osrednjim cannonovim fotićem(pixon12 ima 12mpx kameru i 3x optićki zum).

1. Pixon12 nema opticki zoom, to ima neki Samsungov mobitel koji jos nije najavljen, ali navodno rade na njemu

2. Sta fali 32 GB memorije? Od viska glava ne boli, od manjka moze boljeti

3. Istina da je fotic bolji od mob kamere, ali ja bih radije sa sobom nosio mob koji radi prilicno dobre slike, nego mob i fotic koji radi odlicne slike

16 godina
neaktivan
macgyver kaže...

1. Pixon12 nema opticki zoom, to ima neki Samsungov mobitel koji jos nije najavljen, ali navodno rade na njemu

2. Sta fali 32 GB memorije? Od viska glava ne boli, od manjka moze boljeti

3. Istina da je fotic bolji od mob kamere, ali ja bih radije sa sobom nosio mob koji radi prilicno dobre slike, nego mob i fotic koji radi odlicne slike

Tih 32 gb memorije bespotrebno poskupljuje mobitel. bilo bi bolje da rade na razvoju boljih baterija, a ne samo trpati puno memorije i pojačavati kameru, kad sa slabom baterijom nemožeš niti koristiti sve što u njega naguraju.

16 godina
Nokia N97

Slažem se.Trebali bi stavljat ili jače baterije ili poćet ko i samsung blueearth stavljat solarni panel na leđima moba za punjenje,jer đaba sve to kad nakon manje od cijelog dana intenzivnog korištenja svega toga baterija ode.Sviđa mi se onaj projekt od nokije na punjenju baterija preko radiovalova ili tak neš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cronokia kaže...

Slažem se sa dosta toga ali pusti Omniu, pogledaj ovo : 

http://jet.samsungmobile.com/

Foraaaaa.Izlanuo se

Miky
16 godina
Nokia N97

Došla u prodaju kod zastupnika - 5999,00 kn.

Moram priznat da sam oćekivao veću cijenu s obzirom da je N 95 8GB bio skuplji kad je došao u prodaju.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia N97
evo ti odlično napisana kritika o N97: http : // tcm.ch/6ZV hahahahahha....

0 0 hvala 0
17 godina
Nokia N97

Ima li netko informaciju kad bi se ovo trebalo pojaviti u VIPu????

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nokia N97

Dobio sam mobitel prije 2 dana , predobar je Cool instaliro sam garmina radi savršeno, touchscreen nema kašnjenja, tipkovnica je odlična, internet radi isto dobro, gledo sam neke stvari na youtubu preko njega Smijeh.

P.s. nemojte klikat na link od ovog twitexter  izgleda da je spamer kao i njegov link.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 9:01 (crash11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia N97

netko tko je vlasnik n97 jel mi može reći dal ima virtualnu tipkovnicu i dal se može pin upisati preko ekrana, pitam jer bih probao instalirati n97 firmware na 5800xm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maxxy kaže...

ja sam je neki dan vidio u Umagu u vip centru..... 6000 kn :( skupo skupo Bogami....

Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
17 godina
neaktivan
nokia.fan kaže...

slažem se stobom ALI.... ja imam ovu N82 i ono pravi lijepe slik(ic)e koliko je meni važno jel... i nisam tip koji bi nosio i mobitel i foto aparat sa sobom... zato mi je ovo sa ovih 5mpx + mob nice solucija...

btw 5,8,12 mpx pa nek naprave i sa 150 mpx ali mene zanima jedna stvar... KAD ĆE NAPRAVIT MOB SA KAMEROM KOJA IMA OPTIČKI ZOOM??? E? lol

16 godina
neaktivan
24v kaže...
nokia.fan kaže...

slažem se stobom ALI.... ja imam ovu N82 i ono pravi lijepe slik(ic)e koliko je meni važno jel... i nisam tip koji bi nosio i mobitel i foto aparat sa sobom... zato mi je ovo sa ovih 5mpx + mob nice solucija...

btw 5,8,12 mpx pa nek naprave i sa 150 mpx ali mene zanima jedna stvar... KAD ĆE NAPRAVIT MOB SA KAMEROM KOJA IMA OPTIČKI ZOOM??? E? lol

mob sa optičkim zoomom ce napravit kad malo usavrse tehniku tj. smanje velicinu dijelova, jer bi onda mob bio deblji od fotica

16 godina
neaktivan
crash11 kaže...

imam telefon sa istim softverom kao i ova nokia, i vjeruj mi, izgubis strpljenje u nekim slucajevima, cak ima i svoj task manager, pa ti broji sve ko na kompu, a gasenje procesa ne traje tako brzo, nego duuuuuuuugo

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
17 godina
neaktivan
nokia.fan kaže...

netko tko je vlasnik n97 jel mi može reći dal ima virtualnu tipkovnicu i dal se može pin upisati preko ekrana, pitam jer bih probao instalirati n97 firmware na 5800xm.

Ima virtualnu tipkovnicu, moze se upisat preko ekrana.

17 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...
crash11 kaže...

imam telefon sa istim softverom kao i ova nokia, i vjeruj mi, izgubis strpljenje u nekim slucajevima, cak ima i svoj task manager, pa ti broji sve ko na kompu, a gasenje procesa ne traje tako brzo, nego duuuuuuuugo

Meni se gasi normalno, tj vrlo brzo, otvara aplikacije isto vrlo brzo, mislim da je bitan procesor kod mobitela zbog bržeg učitavanja, a ova nokia n97 ima dosta jak , ako ne i najjači proc. u mob svijetu.

Imam crnu verziju moba predobar je jos samo moram nabavit onu gumenu zaštitu, ako netko zna gdje se to može nabavit neka javi,hvala .

http://www.mobilefun.co.uk/toughguard-shell-for-nokia-n97-p19887.htm

16 godina
neaktivan
crash11 kaže...
nokia.fan kaže...

Ima virtualnu tipkovnicu, moze se upisat preko ekrana.

Hvala.

17 godina
24v kaže...
Maxxy kaže...

ja sam je neki dan vidio u Umagu u vip centru..... 6000 kn :( skupo skupo Bogami....

Ma meni izlazi pretplata, pa bih uz produzenje uzeo N97. Isto sam tako uzeo i N95 uz ugovor na 2 godine, i bio je jedno 35-40% jeftiniji nego kad ga kupis bez popusta. Valjda ce i sa N97 biti tako...

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nokia N97
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice