Nokia n97 GPS problem

poruka: 29
|
čitano: 10.992
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nokia N97 GPS problem
Molim pomoć.
Instalirao sam po uputama GARMIN, prije toga i nokijine mape.
Ali nikako da mi 'proradi' GPS.
Točnije, aparat ne može naći GPS signal.
Imam uključen internet i sve ostalo što me traži.

Jesam li možda fulao neke od opcija?
Što bi još mogao probati?
Ako nisam dao dovoljno informacija, pitajte što još trebam reći.

Hvala :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia n97 GPS problem

Ne moze ti naci signal ako si u zatvorenom prostoru,probaj izaci negdje napolje onda bi trebalo raditi ako si sve radio po uputama(sry ako si vec pokusavao napolju...).

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nokia n97 GPS problem
ma pol grada sam prošao s uređajem.

čudno mi je to na nokijim mapama nikad nije pokazivao da ima više od jedne crtice (potrebno je 4 da može funkcionirat), a na Garminu se nikad nije uspio spojiti sa GPS uređajem.
da sam krivo instalirao Garmin, onda bi mi barem imao signala na nokijinim mapama, ako ništa drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nokia n97 GPS problem

KAd udjes u garmina kakva ti je ikona  gore lijevo? Je li kao od bezine mreze tj. vertikalne crtice? AKo jesu tapni na njih i trebalo bi ti pisati ID uredjajaj pa ispod neki brojevi i ispod toga integrisani GPS. TAda dolje imas gps info i tu ces vidjeti da li ti trazi satelite uopste i dali ih je nasao, koliko i koji je signal.

Ako nisu vertikalne crtice onda nisi dobro krekao garmina i nije ti ukljucen integrisani gps tj. garmin ga ne  koristi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 14:59 (logic).
16 godina
logic kaže...

KAd udjes u garmina kakva ti je ikona  gore lijevo? Je li kao od bezine mreze tj. vertikalne crtice? AKo jesu tapni na njih i trebalo bi ti pisati ID uredjajaj pa ispod neki brojevi i ispod toga integrisani GPS. TAda dolje imas gps info i tu ces vidjeti da li ti trazi satelite uopste i dali ih je nasao, koliko i koji je signal.

Ako nisu vertikalne crtice onda nisi dobro krekao garmina i nije ti ukljucen integrisani gps tj. garmin ga ne  koristi.

Da, vertikalne crtice, od niže prema višoj. 

Stavio sam opciju da koristi integrirani GPS, jel to ok?

Budem još probavao danas hoće li mi naći koji satelit kada izađem van. 

Je li normalno da mi kada kliknem na 'karte' ne pokazuje nikakve mape?

Navodno pokazuje karte tek kada te prvi put locira gdje si? 

17 godina
neaktivan

Kad instaliras garmina on stavi kao lokaciju london mislim. Dok ne uhvatis prvi put signal on ce pretpostaviti da je u londonu a kako vjerovatno nisi stavio mape lonodona on prikaze "prazno". Pokazuje li ti da hvata satelite onako kaoko sam ti rekao?. Prvi put hvata satelite dosta dugo. Jesi li ukljucio A-gps?

16 godina
Nokia n97 GPS problem
Da, trajalo je dosta dugo pa sam možda prerano odustao.
Imam mape od Hrvatske, BiH i Slovenije.

Kako da uključim aGPS?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na 5800 idem na aplikacije-lokacije-pozicioniranje-metod pozicioniranja i tu ti je ukljucen integrisani GPS a ti josukljuci i  poboljsani GPS. Tada ce ti puno brze hvatati signal satelita a trosi ti minimalno prometa. Nekih par kb po spajanju.

Mislim da je na N97 aplikacije kancelarija pa onda dalje isto.

16 godina
@ logic - e care, to je bilo to!
sad mi radi Garmin :))))
ti si nokia-master, hehe

PS - i na N97 je isto kao i na 5800

17 godina
neaktivan

Hvala. Drago mi je da sam mogao pomoci. AKo sta zapne zovi i uzivaj u odlicnom mobu. I slobodno ostavi A-GPS ukljucen jer promet koji pravi je mizeran a znatno ubrzava konekciju na satelite.

16 godina
neaktivan
Nokia n97 GPS problem

Ja imam problem na nokiji N97 ako to je uopće problem.? Kada kliknem na karte(mape),izbaci mi gršku ( nema dovoljno memorije za pokretanje programa). Što mu to znači?

0 0 hvala 0
16 godina

Znači da ti radi previše aplikacija u pozadini, tj. da ti je previše RAM-a zauzeto. Probaj pogasiti otvorene aplikacije i one koje znaš da nešto rade u pozadini. Ako ti ništa nije upaljeno restart telefona rješava problem...

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Znači da ti radi previše aplikacija u pozadini, tj. da ti je previše RAM-a zauzeto. Probaj pogasiti otvorene aplikacije i one koje znaš da nešto rade u pozadini. Ako ti ništa nije upaljeno restart telefona rješava problem...

Uspio sam riješiti. Izvadio sam micro sd karticu i radi mi bez problema. Samo me sad zanima što je on to pokretao sa te kartice da nije mogao otvoriti navigaciju,nije mi jasno?

15 godina
neaktivan
Nokia n97 GPS problem

mene nešto drugo zanima.

može li netko skužiti gdje je ovaj tip zaljepio žicu ? s čim ? kako ?

uglavnom dobio je duplo bolji gps nego što je bio.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne moze se sa jacom antenom dobiti preciznost jer je ta nepreciznost un esena u GPS sistem. Sa boljom antenom dobije bolji prijem i brzi lock ali preciznost ne moze dobiti.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ne moze se sa jacom antenom dobiti preciznost jer je ta nepreciznost un esena u GPS sistem. Sa boljom antenom dobije bolji prijem i brzi lock ali preciznost ne moze dobiti.

nije da ti ne vjerujem, ali vidio si i sam accuracy sa i bez...

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 19:04 (magicmist).
17 godina
neaktivan

whatever. potpuno nepotrebno.

16 godina
neaktivan
Nokia n97 GPS problem

Ja isto mislim da je to nepotrebno. Nađe satelite u trenu i to s dosta dobrim signalom. Ja sam sad probao a vani je i dosta oblačno i na balkonu a iznad mene 2 balkona.

0 0 hvala 0
16 godina

Navodno N97 često gubi signal, pa su zato radili taj "hack".

Piše ti OVDJE malo više o tome...

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Navodno N97 često gubi signal, pa su zato radili taj "hack".

Piše ti OVDJE malo više o tome...

thx za link. sad je jasnije.

gubila je signal sa prva dva fw, sad više ne.

ali bez A-GPS joj treba prokletih 15 minuta da se zahakla.

15 godina
neaktivan
Nokia n97 GPS problem

Bok ljudi,

prije dva dana sam prešao na Tele 2 mrežu i uzeno N97 mini. Nadam se da još uvijek pratite ovu temu...

Nego, mene zanima jedna stvar. Da li se GPS spaja preko interneta? Npr, puno putujem pa sam stoga i uzeo ovaj telefon, pa me zanima kada budem išao npr do Budimpešte ili tko zna gdje, da li će mi isprazniti račun ako mi bude ruta non stop upaljena dok budem tražio odredište?

Drugo, znam da Nokia ima A-GPS, a vidim da ste i vi pisali o njemu i zaključio sam da ga treba posebno uključiti. Kako se to radi koje onda imam prednosti?

Za sada toliko.

LP,

M.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bdylan kaže...

Bok ljudi,

prije dva dana sam prešao na Tele 2 mrežu i uzeno N97 mini. Nadam se da još uvijek pratite ovu temu...

Nego, mene zanima jedna stvar. Da li se GPS spaja preko interneta? Npr, puno putujem pa sam stoga i uzeo ovaj telefon, pa me zanima kada budem išao npr do Budimpešte ili tko zna gdje, da li će mi isprazniti račun ako mi bude ruta non stop upaljena dok budem tražio odredište?

Drugo, znam da Nokia ima A-GPS, a vidim da ste i vi pisali o njemu i zaključio sam da ga treba posebno uključiti. Kako se to radi koje onda imam prednosti?

Za sada toliko.

LP,

M.

GPS ne koristi internet nego satelit i neće ti isprazniti račun, a  A-GPS (assisted GPS) koristi internet da bi šta prije pronaša satelit i ne troši puno prometa (par kb po spajanju) !

Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience
15 godina
neaktivan
Nokia n97 GPS problem

Poz, zanima me ako stavim A-GPS da li mogu spojiti na moj wlan?I ako spojim na gsm net, da li ce on ucitavati i nokia mape preko mobilnog neta ili sa wlana?

Poz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A-gps nema aspolutno nikakve veze sa wifi. 

:)
15 godina
neaktivan
Nokia n97 GPS problem

Aha, znaci on nece ucitavati preko gprs-a mape na ovi maps?

ALi zasto mi nece naci gps u tom sto si ti objasnio, jer zato sto sam u sobi?Izasao sam i na balkon ali nema singala, koliko mu treba da nadje satelit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sto ne stavis garmina? Ubjedljivo najbolje mape. Nekad odredjivanje prvog polozaa zna potrajati desetak minuta. Budi strpljv. 

15 godina
neaktivan
Nokia n97 GPS problem

Jesam al mi nije touchscreen i nemogu ni ljevo ni desno hahaah(preko navigation pada mi nece izabrat ono nazad, izadji i to...) a nemogu naci sa touchscreenom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

trazi verzije 5.50 i vece ili mi se javi na mail.

15 godina
neaktivan
Nokia n97 GPS problem

dal mi mozes reci odakle da skinem garmin jer evo uzeo sam n97 i kad otvorim gps or pokazuje samo gradove a ne i ulice i to sve je belo osim imena grada mozes li mi pomoci

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice