Nokia N97 ili Apple iPhone 3G? zaključana tema

poruka: 87
|
čitano: 15.868
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Nokia N97 ili Apple iPhone 3G?

nemogu se odlučiti........molim savjete , prednosti, iskustva, mane.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema smisla nabrajati prednosti i karakteristike ako možda  te stvari tebi nisu uopće nisu potrebne ili bitne.

Prvo navedi što ti je najvažnije kod mobitela da ti damo bolju preporuku

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 1:20 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina

Teska tema, ovisi od osobe do osobe - sto ti treba.

Vjerojatno si upoznat sa manje vise svim specifikacijama. Pun je net usporedbi. Ako si u mogucnosti probaj oba uredaja (tcom i sl.)

Imam iPhone 3GS i mogu ti odgovoriti o njemu ako te nesto konkretno zanima.

Meni je odlican, upravo ono sto sam htio - ponajvise lakoca koristenja, kvaliteta izrade i naravno funkcije (one sto meni trebaju, ne trazim katicu za sve)

Ovakve teme obicno vode do trolanja tako da ocekuj svasta :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mada su i jedan i drugi izvrsni aparati ja bih bez previše razmišljanja uzeo N97, ili čekao novi iPhone.

“Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.” - Bob Marley ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

wlan, kvaliteta gledanja videa i slušanja glazbe,  internet uopće, ....

zapravo manje znam o n97 nego o iphoneu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nokia N97 ili Apple iPhone 3G?
Robert-Je-Glup kaže...

Onda definitivno n97.

Wlan - iste specifikacije tj. hardverski isti standardi u brzinama

Veća rezolucija (veličina ekrana je ista) - znači bolja kvaliteta

Slušanje glazbe - na oboje kvalitetno izvedeno

Internet - browser od n97 podržava flash a od iphonea ne

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 1:39 (Paolo2612).
15 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...
Robert-Je-Glup kaže...

Onda definitivno n97.

ja još uvijek ne shvaćam, kako onda može koštati iphone toliko više? što opravdava toliko veću cijenu iphonea? 

17 godina
neaktivan
Robert-Je-Glup kaže...
Paolo2612 kaže...
Robert-Je-Glup kaže...

Onda definitivno n97.

ja još uvijek ne shvaćam, kako onda može koštati iphone toliko više? što opravdava toliko veću cijenu iphonea? 

Neću sada ulaziti u rasprave - ali moje mišljenje je da je iphone precjenjen i da košta previše za ono što nudi.

A ako gledaš cijene u t-mobileu - oni nabijaju tako masnu cifru da bi otjerali ljude od ideje kupnje samog mobitela i da privuku što više ljudi na pretplatu što im naravno više odgovara.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 1:49 (Paolo2612).
17 godina

Ako ti je bitan Internet kao sto si napisao onda ces vjerovatno trebati uzeti mob na pretplatu. Druge opcije su neisplative (ako ne mislimo da ces se stalno spajati sa wlanom).

Nokia N97 u tarifi i150 = 3798,00

iPhone 3GS 16GB u tarifi i150 = 2398,00

A da su jedan i drugi skupi za prosjecnog gradanina - jesu.

Ako si se odlucio za Nokiu (Symbian) mozda da pogledas i Nokiu 5800 koja je nesto losija od N97, a opet ne previse (ako ti ne treba fizicka tipkovnica i jos neke fore), a cijena je dosta manja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
parizer kaže...

Ako ti je bitan Internet kao sto si napisao onda ces vjerovatno trebati uzeti mob na pretplatu. Druge opcije su neisplative (ako ne mislimo da ces se stalno spajati sa wlanom).

Ako si se odlucio za Nokiu (Symbian) mozda da pogledas i Nokiu 5800 koja je nesto losija od N97, a opet ne previse (ako ti ne treba fizicka tipkovnica i jos neke fore), a cijena je dosta manja.

Potpisujem.

Po mojem misljenju oba su precijenjena.

A sad...n97 mozda ima vise funkcija od iPhone-a...ali za razliku od 5800 bas i ne opravdava svoju cijenu.

Mislim da bi ja na tvom mjestu uzeo n97.

No ako uzimas u obzir i gore navedeni 3GS (znaci 3G i 3GS su dva razlicit mobitela) i ako su ti bitne aplikacije, pogotovo igre, onda uzmi 3GS.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Robert-Je-Glup kaže...

Ako ti treba ovo kaj si navel, onda si uzmi rađe iPhone 3Gs.

Nije pital jel je precjenjen ili nije, kolko vidim novci nisu u pitanju, da jesu nebi razgovarali o navedenim mobitelima!

iPhone 3GS

+muzika

+video

+wlan

+internet surf (sranje je jedino kaj nema flash)

Imal/imam sam oba, i n97 je lošiji u navedenim opcijama, ne da je lošiji neg je uopče drugačiji pristup!

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 11:24 (aquaevivae).
16 godina
neaktivan
aquaevivae kaže...
Robert-Je-Glup kaže...

Ako ti treba ovo kaj si navel, onda si uzmi rađe iPhone 3Gs.

Nije pital jel je precjenjen ili nije, kolko vidim novci nisu u pitanju, da jesu nebi razgovarali o navedenim mobitelima!

iPhone 3GS

+muzika

+video

+wlan

+internet surf (sranje je jedino kaj nema flash)

Imal/imam sam oba, i n97 je lošiji u navedenim opcijama, ne da je lošiji neg je uopče drugačiji pristup!

riječ je o iphonu 3g

Neznam di se ide za to .
17 godina
neaktivan
Robert-Je-Glup kaže...
Paolo2612 kaže...

Pitanje svih pitanja ;)

o nekima kvaliteta izrade po drugima nista. Meni licno apsolutno nista ne opravdava toliku cijenu. Ni N97 ne opravdava cijenu ako vidis da u 5800 dobijs sve maltene isto osim fizicke tastature.

15 godina
neaktivan
parizer kaže...

N97 ima bolju kameru i imaš fizičku tipkovnicu

iPhone će ti biti zabavniji ako si mlađi zbog brda aplikacija

E sad, parizer ti je lijepo pokazao cijene pa ako uzimaš u pretplati onda neznam zašto u obzir neuzmeš 3GS umjesto 3G-a kada je i on za više od 1000kn jeftiniji on N97.

15 godina
neaktivan
parizer kaže...

Ako se odluči uzet iPhone-a 3GS 16GB, može ga na tarifi i300 dobiti za 898kn. Prvih 6 mjeseca plaća samo 50% pretplate. Onda se možeš prebaciti na i150. Ponuda traje do 31.12.09 ako je nisu možda produžili. Tako je meni kolega, koji radi u T-com-u savjetovao. Još ako imaš 6000 +bodova dobiješ ga za 500kn. Sad neka si razmisli šta mu više vrijedi!!!

16 godina
neaktivan

Ako se misliš između Nokie N97 i iPhonea 3G, uzmi N97 bez puno razmišljanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 14:01 (kero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

I meni se Nokia čini bolja, ali iPhone je ipak - iPhone, ili je ipak prenapuhan?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kero kaže...

Ako se misliš između Nokie N97 i iPhonea 3G, uzmi N97 bez puno razmišljanja.

To svakako!

Moja greška, ja mislio da se dvoumi između 3GS... 3G je krnji mobitel....

15 godina
neaktivan

Ako si ikako u mogućnosti 3G zamijeniti sa 3GS onda pogledaj ovu usporedbu.

http://mobile-place.info/home/index.php?option=com_content&task=view&id=436&Itemid=30

(ovaj link je dao kero u jednoj drugoj temi a tebi bi mogla pomoći ukoliko se odlučiš na N97 vs 3GS)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i 3gs je krnj.
16 godina
neaktivan
logic kaže...
i 3gs je krnj.

Nije :))

16 godina
neaktivan

Ne znam sta bih ti preporucio....i jedan i drugi mi se cine preskupi za ono sto ti nude....po meni i nokia 5800XM ima skoro sve i sto N97 tako da bi bilo glupo da ti preporucim N97,a opet da sam za iphone-nisamSmijeh

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbolje ti je da uzmeš Nokiu 5800

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kero kaže...

Najbolje ti je da uzmeš Nokiu 5800

sigurno nije najbolje ali da je najisplativije to jesteNamigiva

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
17 godina
neaktivan
kero kaže...
logic kaže...
i 3gs je krnj.

Ma jok, nije samo nema masu stvari sto svi ostali imaju ;)

Al nije krnj on je super ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...
kero kaže...
logic kaže...
i 3gs je krnj.

Ako nisi pogledao, pogledaj, linkat ću ti još 10 puta ako treba i drži se teme!

http://mobile-place.info/home/index.php?option=com_content&task=view&id=436&Itemid=30

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 17:41 (kero).
17 godina
neaktivan

i?

Citiram: "Zahvaljujemo se T-Mobile-u na ustupljenom uredjaju i T-mobile iPhone usluzi.Takodjer zahvaljujemo se Nokiji na ustupljenom uredjaju."

Vidi se ko je malo podmazao review a i u njemu ne pise koji je bolji nego samo koji je isplativiji u t-mobileu. Pogledaj proizvodjaceve cijene pa onda pricamo o istom. Recimo kod men u BiH je Iphone 2x skuplji od N97. I sta cemo sad? Pricacemo koji je bolji u kojoj drzavi ili koji je bolji kad izadje iz fabirke?

17 godina
neaktivan
logic kaže...
kero kaže...
logic kaže...
i 3gs je krnj.

MASU stvari...reci osim BLUETOOTHA kaj to? MAkar se i na tome radi...

Znam da  se šališ pa ti nije za zamjerit!

Da si ga koristio par dana i da si znao se služit njime videl bi kolko je naprednijih od ostalih uređaja, no ko i svaki ima par mušica!

16 godina
neaktivan
logic kaže...

i?

Citiram: "Zahvaljujemo se T-Mobile-u na ustupljenom uredjaju i T-mobile iPhone usluzi.Takodjer zahvaljujemo se Nokiji na ustupljenom uredjaju."

Vidi se ko je malo podmazao review a i u njemu ne pise koji je bolji nego samo koji je isplativiji u t-mobileu. Pogledaj proizvodjaceve cijene pa onda pricamo o istom. Recimo kod men u BiH je Iphone 2x skuplji od N97. I sta cemo sad? Pricacemo koji je bolji u kojoj drzavi ili koji je bolji kad izadje iz fabirke?

Mislio san prvenstveno na usporedbu funkcija, multimedije (iPod je u kombinaciji sa slušalicama bolji od Nokijinog music playera, dok je kamera bolja na N97)  i surfanja netom (usprkos nedostatku flasha i jave safari je puno bolji web preglednik od Nokijinog koji je isti ko i na 5800), vidljivo je da je Iphone hardverski snažniji i bolji mob i da ima bolji OS.

Isplativije je u RH (neznam kako je u BiH) uzet iPhone od N97 i 5800 jer se da kupit za 1 kn uz produženje ugovora na tarifu 500, dok bi za Nokiu 5800 trebao dat 1300 kn a za N97 3500kn dodatno, da si na mom mjestu vjerojatno bi uradio isto. Općenito što se tiče cijena smatram da Iphone ni u ludilu ne vrijedi 7000 kn, a ni N97( koja je skoro ista ko i 5800) ne vrijedi 6000 kn. Zapravo sam planirao kupiti 5800, al nisam znao za posebnu ponudu za Iphone, pa zašto dat 1300 kn ako možeš dobit Iphone za kunu??? Iphone vrijedi 3000 kn u vrh glave i ne isplati se dat više za njega. Nokiu N97 se ne isplati uopće uzimat jer ne nudi dovoljno za te pare- možeš kupit 2 Nokije 5800 za cijenu jedne N97. Na tvom mjestu bih i ja kupio Nokiu 5800, jer nisam lud dat 7000 kn za Iphone- koji je usto i ograničen od applea, ameri ga plačaju 1500 kn a nama nabiju cijenu od 2 prosječne plaće, nebih kupio ni Nokiju N97 jer osim kamere i memorije nema gotovo nikakvo poboljšanje u odnosu na 5800,a dvaput je skuplja, tako da se slažem s tobom, samo je pitanje GDJE  je isplatljivije uzet koji.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

i?

Isprika na spamanju. Sva tri uređaja su odlična, razlike i nisu velike, samo nisu svugdje i za svakoga isplativi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 18:51 (kero).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice