Nokia 5800 problem nakon neuspjelog upgradea

poruka: 37
|
čitano: 8.620
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

molio bii pomoć oko Nokie 5800 XM. Nakon pokretanja upgradea fiirmwarea došlo je do prekida u komunikaciji putem USB-a i non-stop je prijavljivao grešku. Nakon nekog vremena kliknuo sam na gumb poništii i program (Nokia Software Updater) se ugasio. Nakon toga više nisam uspio upaliti mobitel, jediino što se dešava kad ga pokušam upaliti je da vibriira i nakon nekoliko sekundi se vibra ugasii ii to je to...:( Unaprijed hvala svima.

LP

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

http://discussions.europe.nokia.com/t5/Software-Updates/Nokia-5800-won-t-startup-after-interruption-during-upgrade-to/m-p/619673

Dakle, napraviti hard reset sa kombinacijom ''Press and hold RED + GREEN + CAMERA when powering up.'' Možda pomogne

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nokia 5800 problem nakon neuspjelog upgradea

Hvala, sada sam tamo vidio da mii ništa drugo ne pomaže nego odlazak u servis...:(

LP

15 godina
odjavljen

A jesi li probao hard reset?

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jesam, samo mi i dalje vibrira u ruci i ništa se ne događa.

15 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ništa za sada od toga niije pomoglo... budem ostaviio da se mob malo odmori, pa ću ga sutra probatii... Hvala još jednom.

LP

16 godina

Ne budeš s time ništa dobio. Moraš napraviti dead flash. Evo tutoriala: KLIK.

Dijelim pozivnice za Demonoid.com! // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan

Morat ću to ostaviiti za sutra, pošto trenutno nisam doma. Da sam znao da ću ga ovako dobro "spžiti" ne bi se upuštao u update moba.

A krenuo sam u to jer kad me je netko zvao znalo mi se dešavati da kad se javim ja njega ne čujem a on mene ne, alii nakon prekida ii ponovnog zvanja sve ok... nikad se niije dva put za redom to desilo.

Hvala na liinku i tutoriialu.

16 godina
Darius1975 kaže...

Morat ću to ostaviiti za sutra, pošto trenutno nisam doma. Da sam znao da ću ga ovako dobro "spžiti" ne bi se upuštao u update moba.

A krenuo sam u to jer kad me je netko zvao znalo mi se dešavati da kad se javim ja njega ne čujem a on mene ne, alii nakon prekida ii ponovnog zvanja sve ok... nikad se niije dva put za redom to desilo.

Hvala na liinku i tutoriialu.

Nema na čemu..(btw. imaš gumb hvala ispod posta..)

A što se dogodilo da je došlo do prekida veze? Inače je to bezopasan postupak...

I mislim da bi ti servis to trebao sam besplatno popraviti ako imaš garanciju..

Smuljaj da je sve prošlo u redu i da se to dogodilo..:P

Dijelim pozivnice za Demonoid.com! // Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan

A pojma nemam, može biti i do win7, do USB porta, uglavnom počeo je raditi, prijavio da mu je ostalo još 15 min, pa onda na brzinu pao na 2 minute i tako stajao dobrih 10-tak minuta i onda javio da je izgubio vezu i da pokušam ponovno, po postupku kojii već navede u programu...  to mi se ponovilo par puta, pa kaad mii nije nii nakon 4 puta prošlo, rekoh da poništii postupak i na kraju sam od svega dobio ništa...:)

LP

17 godina
moderator

Frend je imao isti problem, uspio je uraditi deadflash sa phoenixom. Poslaću mu link s ovom temom, regan je ovdje, pa će ti detaljnije opisati postupak.

Kome je suđeno da bude j@ban, njemu gaće same spadaju.
17 godina
neaktivan

flešanjem firmwarea nemožeš ništ shebat. kao što su rekli prije trebaš napraiti dead flash evo tut: http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=17667.0

EDIT: za ovaj navifirm trebaš ispod baterije na mobu pogldat koji ti je product code i naći odgovarajući firmware za njega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 1:10 (Fiksy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo mene samo da se zahvalim svima na trudu i pomoći, još nisam stigao isprobati što mi je Fiksy poslao, ali čim isprobam tokom sutrašnjeg dana javim...:)

LP

Darius

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ok javi kao je proslo. uglavnom nemoras se brinit jer fleshanjem firmwarea nemozes ubit telefon. to se jedino moze dogodit kod sony ericssona.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jupiiii radi...:) hvala svima. Još jedno pitanje. Nakon "oživljavanja" moba više nemam hrvatske menije, nije neka greda, ali jel se može to nekako naknadno instalirati?

LP

17 godina
Darius1975 kaže...

Jupiiii radi...:) hvala svima. Još jedno pitanje. Nakon "oživljavanja" moba više nemam hrvatske menije, nije neka greda, ali jel se može to nekako naknadno instalirati?

LP

Vjerovatno si downloadao tuđi firmware. Trebaš downloadat balkans blue,red,black... zavisi koju boju imaš i product code...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan

Skinuo sam onu koja odgovara kodu ispod baterije, tj. English Red, dok je Balkans Red opet drugi kod. Bude li to onda radilo?

17 godina
neaktivan

neće nemoj pokušavati. promijeni kod na onaj koji ti piše u navifirumu tj promijeni na jednaod balkans zavisi koju boju moba imaš iako ti nije ni važno ali onda dobiješ drugu temu, al pazi s tim gubiš garanciju. evo tut:

http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=1525.0

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Već sam jučer nešto muljavio i dobio na hrvatskom i to tako da sam ga opet flashao kao da mi je "mrtav"...:) nisam mjenjao kodove, nego sam samo uzeo Balkans red, jer mi kod odgovara British redu. Nakon toga sam napravi restore podataka i sada sve šljaka...:) jedino mislim da mi u glavnom meniju fali jedna ikonica?! nisam još odgonetnu koja, imam ih samo 11. i još jedna stvarčica, ubilo me je u pojam dok sam skužio kako se sada javlja kad je mob zaključan ili gasi alarm...:) ehhh, godine rade svoje... mada moram priznati da im je ta nova fora mnogo bolja i sigurnija, jer mi se znalo dešavati kad me netko zove da se mob sam aktivira ako stoji na ekranu.

16 godina
neaktivan

Točno to mi se danas dogodilo - usred update sa v40 na v50 mi se OVI Suite ugasio. :S 

Ali samo prati tutorijale, preko JAF-a samo stavis FW za koji vec imas code. Ja sam stavio preko JAF-a v40, pa preko OVI Suite v50 i sve super. :)

Samo imam pitanje, znaci preko JAF-a mogu staviti u neke CFW, zar ne? Ali opet moram gledati svoj code ili mogu staviti baš bilo koji CFW? Jer ja imam code za Ukraine Blue, i kada sam stavio v40 preko JAF-a, nisam imao hrvatski jezik. A nakon updatea preko OVI Suite na v50, imam hrvatski. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prema prijašnjim postovima to se ne bi trebalo raditi, ali ja sam prvo instalirao CFW prema svom kodu koji odgovara Engleskom, te sam imao enleski, njemački i još par jezika, ali hrvatski ne... onda su mi rekli da trebam staviti Balkan, ali on nije imao isti kod, ali se instalirao i dobio sam hrvatskim. Nakon toga sam napravio restore s Nokie OVI i sada sve šljaka bez problema...:)

16 godina
neaktivan

kaj nije da ako mijenjas FW sa npr. engleskog na balkan, da trebas mijenjati product code? ti si samo skinuo balkan, iako ti nije u zagradi na NAVIFIRM pisao tvoj code, i preko JAFa si flashirao i radi?

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam upravo skinuo firmware sa navifirma, kopirao u nokia/phoenix/products/rm-356

Zamjenio "RM-356_50.0.005_026_000_U01.uda" sa onim hackanim i zaflesho putem jaf-a na mobitel i sve radi.

Trebalo mi je manje od 5min,a mob je pritom i hackan,a sada se bacam na čekanje CFW-a temljenom na novom firmware-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 17:25 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mene samo zanima mogu li skinuti original FW bilo koji, ili bas moram paziti da je za moj code (onaj broj u zagradi u NAVIFIRM, koji se nalazi ispod baterije). Tj., trebam li paziti na code prilikom flashanja nekog CFW-a. Jer, velim, ja sam skinuo original FW za svoj code, ali nije imao hr., to mi je cudno... A kada sam updejtao preko OVI na v50, imam hr., normalno kak sam imao i prije.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

iskreno, ja ga nisam mjenjao i radi...:) a možda početnička sreća

17 godina

Ja za svaki slučaj skidam firmware za svoj product code.

Product code nije teško promjenit pa ti preporučujem da ga promjeniš u balkans blue "0559395"

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako ga ja promjenim u balkans red on ostaje za stalno ili ga svaki put moram mjenjati kod flashiranja?

17 godina
Darius1975 kaže...

ako ga ja promjenim u balkans red on ostaje za stalno ili ga svaki put moram mjenjati kod flashiranja?

Ostaje za stalno dok ga nepromjeniš opet (po tvojoj volji).

Gle product code ti je kao recimo karta za firmware, neki dobiju prije(tajvan, kina,india) neki malo kasnije(europa,amerika,balkan), a neki kao t-scum nikad neodobre novi firmware.

Promjeniš product code i možeš skinut firmware, kasnije ga opet promjeniš ako hoćeš.

15 godina
neaktivan

stavio i ja zadnju verziju, ali sada imam problema s zakretanjem ekrana....(

P.S.

malo mi drugačije radi nego na drugim verzijama... prije sam morao samo zakrenuti mob i prebacilo bi se, a sada treba zakrenuti i nagnuti ekran prema dolje da se prebaci?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 21:33 (Darius1975).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice