Nokia 303 Asha problem

poruka: 6
|
čitano: 3.122
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nokia 303 Asha problem

Uzeo sam nedavno ovu Nokiu,i konstantno moram da je punim,stoji po 10 sati na punjacu,zatim kada odem negde telefonu kao da nesto ispija bateriju.Ne traje duze od 8 sati.

Primer,juce sam punio 9 sati,otisao na utakmicu,i bio napolju jos jedno 3 sata,sto znaci mozda 6 sati bez punjenja,telefon mi se ugasio,baterija prazna.To je tako kada ga ne diram uopste.

A kada sam na netu,ili kuckam poruke,baterija mi traje 4 sata max.

Da li neko zna kako da joj produzim ciklus izmedju 2 punjenja ?

Edit: Trenutno je 1 vremena da nije na punjacu,napisao sam 14 poruka,i opala mi je jedna crtica na bateriji.

LoL EU West - ScazzaHitmann
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 17:06 (ScazzaHitmann666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nokia 303 Asha problem

Premalo informacija imam, tipa, da li ti je stalno spojen na net, da li ti je Bluetooth upaljen, WiFi, koliko često ti provjerava email ako ga imaš postavljen, imaš li koji messenger upaljen. Sve to jede bateriju. Iako, čudno mi je da ti tako brzo troši, ja imam C7 koja mi uz sve izdrđi od jutra do večeri bez problema, a može potegnuti i preko 2 dana, ako pogasim nebitne stvari na njemu.

Znači, prvo provjeriti što ti od aplikacija radi u pozadini, koliko ti često provjerava mail (postavi na cca 2 sata, ne automatski), ugasi WiFi dok nisi doma, i 3G kada je obrtnuto, Bluetooth pali samo onda kada treba, smanji svjetlinu ekrana na pola, namjesti da se osvjetljenje gsi što prije, ...

Ako ništa ne pomogne, servis, neka provjere, možda si dobio neispravnu bateriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nokia 303 Asha problem

To sam zaboravio da napomenem.

WiFi je ugasen stalno,osim kada imam potrebe da odem na net,Bluetooth takodje,samo kada nesto prebacujem,u pozadini ne radi ni jedna aplikacija,bar koliko ja znam,posto ne znam kako da proverim to.E mail nije postavljen,tako da ga ne proverava.

Samo mi kazi kako 3G da ugasim/promenim u 2G,u to se ne razumem.Postavljeno je da radi na 3G.

Edit: Bilo je na dual mode,imao sam da izaberem 3G i GSM,uzeo sam GSM.

Videcemo da li ce poboljsati ista. Hvala:)

LoL EU West - ScazzaHitmann
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 18:10 (ScazzaHitmann666).
11 godina
neaktivan
Nokia 303 Asha problem

zdravo,imam problem sa nokiom asha 303 kda ocu unic u internet pise"suprotne aplikacije,prikazat stavke" ja kliknem DA i pise "suprostavljena aplikacija je Nokia Xpress".sta trebam da rijesim problem.hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Nokia 303 Asha problem

Ja imam isti problem :/

Miho
11 godina
neaktivan
Nokia 303 Asha problem

I ja imam isti problem sa "suprotnim aplikacijama".. :/

0 0 hvala 0
1