Pozdrav,
posto mi uskoro istice pretplatni ugovor a imam mali milijon bodova kod T-coma uzet cu neki bolji mobitel. Iphone sam imao (onaj prvi) i nikako mi se nije svidjao (prevelik) pa sam ga poklonio bratu, zatim sam potopio jedan takodjer dobar HTC u more prije nego sam isprobao njegove mogucnosti da bi na kraju zavrsio sa klasicnom Nokiom 6300i koja sad ide u penziju. Kod novog mobitela jedino sto mi je bitno van osnovnih funkcija su wlan (da mogu besplatno igrat poker iz kreveta) i navigacija. E sad, nesto mi nije jasno. Zasto kod nekih mobitela pise samo "navigacija" ili "GPS" ili "A-GPS" dok kod Nokia pise "besplatna navigacija" ili "Besplatini GPS". Svidja mi se SE X10 no kod Nokie X6 pise dozivotna besplatna navigacija. ja u biti ne znam kako taj sustav naplate navigacije ide. da li je to jednokratno za pokretanje aplikacije ili su to kao neki impulsi koji idu kad god je navigacija ukljucena. Ako bi to bilo jednokratno uzeo bi Sony-ja zbog veceg ekrana, no ako se placa non-stop onda bi uzeo Nokiu jer cu puno koristit navigaciju i onda mi je to puno isplatljivije.
Ponavljam, apsolutno su mi nebitne ostale karakteristike mobitela (kamera, radio, igre, glazba....) nego iskljucivo navigacija i nacin naplate. U biti moje pitanje nije kojeg bi od ova dva vi uzeli (mozda i ja uzmem nekog treceg), nego ako ima ko totalnom noobu u ovome da objasni razlike.
hvala