Mobitel do 1300kn [hitno]

poruka: 50
|
čitano: 5.997
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Mobitel do 1300kn [hitno]
8ax kaže...
symbian fanboy...

pa i s60 , tzv. symbian^* moras hakat zbog glupih potpisa... mislim... (imao sam n95 8,5800 i c6...

n95 je bila najbolja zbog dosboxa :) i to sta joj s60v5 nije zdero 80mb rama...

ne moras hackat, ja nisam. 

uglavnom za sve vas panjeve http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/htc-desire-htc-hd2-nokia-n8-samsung-i9000/83796.aspx?page=0&jumpto=1608298&sort=asc&view=flat to je napisao moderator ovog podforuma, u jednoj slicnoj temi. 

i n95 nema s60v5 {#}

a na ovo fanboy, ti si android fanboy pa ja na se*em nista. Ionako ja imam Android tako da je ovo sve moje sto sam napisao činjenicno stanje. 

16 godina
znam da nema v5...

v5 je prerano izbacen te dovrsen tek sa fp2, tzv. symbian^3...

ako imas neki mob sa fp2, daj reci kolko ima free rama u idlu?
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
znam da nema v5...

v5 je prerano izbacen te dovrsen tek sa fp2, tzv. symbian^3...

ako imas neki mob sa fp2, daj reci kolko ima free rama u idlu?

nemam, ali na androidu od 576MB imam free 175MB tako da {#}

EDIT: Sad sam gledao, N8 ime free 132MB, sto je genijalno jer gledaj ovo, nokia ima duplo manje RAMa od Desirea, a ostane joj skoro pa jednako. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 23:53 (Mitsuoka).
16 godina
samo? wtf...

ja na xperii mini imam 65slobodno od 128...

ja inace nisam fanboy nego protiv symbiana... al dobro...
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
samo? wtf...

ja na xperii mini imam 65slobodno od 128...

ja inace nisam fanboy nego protiv symbiana... al dobro...

Eto tako je, ipak je to kao jedan od top modela mobitela (mislim na puste widgete i dodatne stvari ali da)

i gledao sam na nokiu 132MB od 256MB, to je genijalno.

E protiv symbiana, zasto, radi UI-a? Hebiga to nije razlog da se*es po drugom OS-u, 90% ljudi ga i uzme radi takvog UI-a, meni je ovi Androidov smece UI. Prekomplicirano je sve to. I meni jos nitko nije odg kako postavit neki drugi ton za alarm?

16 godina
imas pravo, nisam protiv samog symbiana vec protiv s60, s60v3 fp1 je imo oko 90mb rama slobodno a v5 45mb pa mi se opera rusi...
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
imas pravo, nisam protiv samog symbiana vec protiv s60, s60v3 fp1 je imo oko 90mb rama slobodno a v5 45mb pa mi se opera rusi...

eto vidis {#} ma svaki OS ima svoga izroda, koji na kraju i bude dobar (glavni primjer Win i Vista, SP1 bolji, SP2 genijalan, Win7 dolazi na mjesto SP3, tako i Sym S60v5 (sad pusti updejti za 5800 nakon kojih svaki put sve bolje i bolje, pa CFW koji je jos bolji, onda ^3)

Zakljucak: Win7 je Visti ono sto je ^3 za S60v5

16 godina
da... tocno imas pravo za ono s windowsima... ustvari bas koristim vistu sp1, morat cu updateat...

nadam se da ce netko skinut software sa n8 za ^1 mobove, ako je moguce...

najgluplja stvar u symbianu je preodredjena rezolucija...a u nokiji mi je glupo forsiranje malih 3.2" rezistivnih ekrana...
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
da... tocno imas pravo za ono s windowsima... ustvari bas koristim vistu sp1, morat cu updateat...

nadam se da ce netko skinut software sa n8 za ^1 mobove, ako je moguce...

najgluplja stvar u symbianu je preodredjena rezolucija...a u nokiji mi je glupo forsiranje malih 3.2" rezistivnih ekrana...

a gledaj meni to nije ni toliko malo (dobro sad od navikavanja na Desire je, ali nije bilo), a rezistivni ekran mi je bio nekako ugodniji za pisanje, ovako kao da nista ne pritisnem, takoder je bio i precizniji, ali sve stvar navike. Ali nema potrebe za kapacitativnim bez multitoucha po meni. Ali dobro to ipak ovisi o ukusima. Kapacitativni je isto genijalna stvar, ali opet nema mi do tapkanja kemijskom olovkom ('ugasenom') po ekranu 5800, ovdje moram jos priblizavat jer ne mogu nista usko koristiti {#}

15 godina
neaktivan

Koristio sam Nokiju n78 2 godine i od kad sam prsao na android sam se preporodio,nikad vise necu na smece glupo od symbiana prec.Pa nema goreg os-a.Ja ne kuzim kaj vi vidite u tome,ali android je 10 puta naprednji,brzi i jednostavniji nego smece symbiansko.

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
kach kaže...

Koristio sam Nokiju n78 2 godine i od kad sam prsao na android sam se preporodio,nikad vise necu na smece glupo od symbiana prec.Pa nema goreg os-a.Ja ne kuzim kaj vi vidite u tome,ali android je 10 puta naprednji,brzi i jednostavniji nego smece symbiansko.

ajde ne budi krele i upadat kao padobranac, procitaj zadnjih 10 postova.

15 godina
neaktivan

Joj neda mi se raspravljat sa symbian fanbyem,usprodi si Desire HD i Nokiju X8,pa bus vidio kako fludino i preljepo radi HD dok ovo govno steka na sve strane i touch mu zna zabrejkati tu i tam.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. Ima jedna cinjenica a ta je da sam koristim Android tako da me ne mozes nazivat Symbi fanom nego samo osobom koja gleda cinjenice, dok ja tebe mogu AndroidFagom, ali nisam {#}

2. Prvo procitaj temu, onda ces skuzit da se o Desireu HD NE raspravlja i ne mozes ga uvrstavat ovdje {#}

3. Nokia X8 ne postoji {#}

4. Nokia N8 je bolja i od HD-a, ako je nisi probao probaj, ne oslanjaj se na videe takvih kao ti koji zele srozati nokiu na jubitu, to nije mjerodavno. {#}

5. Prije glupih komentara prvo se ukljuci u pricu {#}

16 godina
neaktivan

1. Ima jedna cinjenica a ta je da sam koristim Android tako da me ne mozes nazivat Symbi fanom nego samo osobom koja gleda cinjenice, dok ja tebe mogu AndroidFagom, ali nisam {#}

2. Prvo procitaj temu, onda ces skuzit da se o Desireu HD NE raspravlja i ne mozes ga uvrstavat ovdje {#}

4. Nokia N8 je bolja i od HD-a, ako je nisi probao probaj, ne oslanjaj se na videe takvih kao ti koji zele srozati nokiu na jubitu, to nije mjerodavno. {#}

15 godina

Zaista ne vidim konkretan razlog ove prepirke.

Za početak, mislim da se ova rasprava ne svodi na symbian vs android, nego nokia vs htc.

Jer kvaliteta zvuka i videa u ovom slučaju nema veze sa OS-om nego sa samim mobitelom i njegovim hardverom(moje mišljenje).

Primjerice, ima puno boljih mobitela sa puno jačim hardverom koji imaju puno bolje kamere,zvučnike i slično(osobno mislim).

Za one koji ne znaju, več su se pojavili android telefoni koji imaju dual core procesore i 1gb rama (primjer radi same brzine).

Što se samih playera(eqv) i alarm đinđi tiče, možete instalirat neki drugi ukoliko vam ne odgovara onaj kojeg dobijete uz mobitel.

Koristio sam stari symbian veliki dio svog razdoblja. I prednost je bila hakiranje. Naravno ne svih uređaja (ovi noviji su imali zaštitu koju je u nekom određenom trenutku bilo nemoguče slomit).

Kakva je situacija s novim symbianom ne znam (nisam probao/koristio). Ali ako se u ovom trenutku još en može hakirat ili ne koristi istu šemu kao android (market),

onda je on nivo ispod androida što se tiče aplikacija.

Ono što ja mislim, a to je. Svatko ima neki svoj uvjet prema kojem će birat mobitel. A opet, svaki mobitel ima svoje prednosti i mane.

Po meni ja največa mana android telefona baterija. Još nisam naišao na neki koji ima zvijer od baterije (ono, da traje 3-4 dana uz ogroman postotak korištenja).

Nego obično odleti u jedan dan. Isti slučaj je sa apple iphonom.

Ne znam dal su šta poboljšali sa 4-orkom (nisam koristio).

Dok je svaki poslovni uređaj sa symbianom koji sam koristio trajao prilično dugo što se baterije tiče.

Meni je recimo android zakon. Instalacija svega što mi treba je vrlo lagana.

I ne trebam imat rootan mobitel da bi imao ono što mi treba.

Zato kažem, nek svatko vidi što mu je prioritet. To je neko moje razmišljanje oko ovoga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 12:05 (zabranjeniples).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kao prvo ja ne tvrdim da je android savrsen,ima i on mana i bagova,ali tvrditi da je symbian bolji od androida je glupo,ili u ovom slucaju Desire HD vs Nokia N8.Meni se jedino kod te Nokie svidja kamera koja je vrhuinska i po meni je trenutno među najboljim kamerama na mobu,a kaj se software tice,android tu rastura.MIslim taj desire HD je predobar,sve radi prefluidno,apliakcije se otvaraju instant,nema stekanja kod multtoucha,browser brzo radi,a nokija zna dosta zajeba*avat, jer nema odaziv dobar i to je iritantno.I brze bus skinuo neku apliakciju i instalirao na androdiu nego na nokiji.

1 0 hvala 0
14 godina

ajde osto sam liku duzan objasnit kako se mijenja ton alarma...

prvo odes na market i skines app Tone Picker i onda to skines i instaliras.. 

kad si to napravio onda udes u aplikaciju clock (samo stisnes na sat) pa onda alarms pa add alarms, podesis vrijeme, spustis se malo dolje i vidis di ti pise alarm sound i stisnes na to i onda ti se otvori prozor "Complete action using" i ti kliknes na tone picker i eto onda mos odabrat dosta nacina kako i odakle ces odabrat melodiju... nadam se da sam ti pomogao...

btw nisam ti nista tio odgovarat prije jer mi se nije dalo gubit vrijeme za besciljno objasnjavanje...a ovaj guide sam napiso da ne ispane da sam lago a i mozda jos netko ne zna kako promijeniti melodiju...

Android u <3 :)

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Mitsouka pusti....Vidis da nema smisla se prepirat.

Jahao sam pješice.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mitsuoka kaže...

To zato sta cuveni Mitsuoka s BUG foruma tako kaze? Cini se da je nastupila globalna urota protiv jadne nokije posto bas i nema nesto puno pozitivnih reviewa N8 na netu, i to zbog symbiana^3, koji je redovito dobro popljucan.

Ko ima zadnji bug mogao je vidjeti ni da se kod njih nije bas dobro provela, los touchscreen koji laga, zastario software, browser neupotrebljivo spor kad ima flash sadrzaja i generalno los, ovi store..... 

Sad vidim da N8 nema qwerty tipkovnicu u portrait modu - epic fail!

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 20:25 (ansha).
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Ali izjava ova isusee,ja krepavam...Znaci svi reviewovi po netu lazu(ukljucujuci onaj od bug-a) hahahaha,ovi iz andorida su dosli i podplatili svaki moguci review da bude lazan i da pokazu da je nokia zapravo smece sporo.

Joooj nisam mogo procitat vecu glupost.Nitko ju nezeli "sroziti" nego ljudi su se potrudili napraviti recenzije da pokazu svijetu koje je zapravo Nokia N8 sranje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 20:12 (kach).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice